AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Paras talletusKORKO!

Paras talletusKORKO!

15 Vastausta 40 692 Lukukertaa
Mistä pankista saa parhaan talletuskoron ihan vaan käyttötilille? Kun tuo nordea laskee 0,4-->0,15%. Minulla on tilillä(siis tavallisella tilillä) 15000€ kun ne ovat säästöjä ja tulevan asuntoni käsirahaa. Eli rahat pitäisi saada tililtä pois heti kun niitä tarvii koska asunto voi tulla eteen koska vaan.

Tapiola

Tapiola Tilille lasketaan korkoa päiväsaldon mukaan, siis kuukauden jokaiselle päivällä erikseen. Näin yksittäisen alhaisen saldon päivä ei vie koko korkotuottoa.
Korko on Tapiola Prime – 2 prosenttiyksikköä, mutta enintään 2,5 %.

Tapiola Prime on 2,50 % (2.2.2004 alkaen).

Kuka pitää rahaa käyttötilillä?

Eikö noi olla laskettu jo vuosia kuukauden alimmalle saldolle? Eli et ole saanut käytännössä mitään nytkään. Jos taas olet saanut jotain, niin sitten olet hoitanut raha-asiasi huonosti. Rahat aina ja heti palkkapäivänä pois käyttötililtä ja kaikki maksut luotolla. Mielellään jollain SASn tai Finskin MasterCard-yhdistelmällä. Lasku maksetaan pois heti realisoimalla korkorahastosta fyffeä laskun tullessa.

No jaa

Joo, itse ajattelin samaa, mutta en jaksa ruveta veivaamaan rahoja rahastosta tilille ja päinvastoin, joka kuukausi. Jos kuukausiostokset ovat luokkaa 1000 euroa, niin parin prosentin vuosikorolla ei hurjia summia netota (verojen jälkeen) Itse asiassa minulla tuotot sulaisivat aika lailla Visan isompaan vuosimaksuun.

Ihan mielenkiinnosta, oletko laskenut paljon suunnilleen säästät kuukausitasolla pitämällä käyttörahasi rahastossa? Ja missä rahastossa niitä pidät?

Pois ne siltä tililtä

Jos korolla on sinulle merkitystä, niin laita ne 15 kiloa nyt lyhyenkoron rahastoon. Riskit ovat samat kuin talletuksissa, mutta tuotto hieman parempi kuin esim. määräaikaistalletuksissa. (about 2% vuodessa) Rahat ovat lunastettavissa milloin tahansa (parissa pankkipäivässä)

Ja määräaikaistalletuskin on käyttelytiliä järkevämpi, koska ei se asuntolaina siitä jää kiinni, että rahasi ovat muutaman kuukauden kiinni talletuksissa. Panttaat ne lainaa vastaan ja maksat pois, kun talletukset erääntyy. Ja jos välttämättä haluat asuntoa ostaessa ne rahat pankille samantien, niin ainahan määräaikaistalletuksista rahat saa pois. Menetät vain todennäköisesti osan korosta. Käyttelytilillä et koskaan saa korkoa.

Minulla on kyllä sellainen tunne, että ne rahat jää sinne Nordeaan lojumaan, tästä vuodatuksesta huolimatta. Onnea kuitenkin asunnon etsintään.

S-tilin korko

S-tilin korkoja lienee laskettu kaikissa alueosuuskaupoissa.
Ainakin omalla alueellani on laskettu 1.10. alkaen puoli prosenttia.
Nousevien korkojen aikana s-ryhmä laskee korkoja. Kuinka se sopii yleiseen trendiin?

Nordean

rahastosta saat pari prossaa (300€) vuotuista korkoa josta on jo vähennetty hallinnoitipalkkio 0,6% p.a. Ei merkintä/lunastus palkkioita. Rahat saat YHDESSÄ päivässä tilillesi kun kaikilla muilla suomalaisilla pankeilla kestää 2 päivää.

Äläkä nyt loukkaannu, mutta on äärimmäisen typerää pitää 15000€ käyttötilillä vaikka olisi mitä kauppoja tulossa.

Ja tuo koronlasku muuten vähentää tuottosaalistasi käyttötilillä kokonaiset 3,13€ kuukaudessa.

pienestä pankista

Kysy pienistä pankeista, esim. pikkupitäjien säästö- tai osuuspankeista.

Vuosi takaperin samassa tilanteessa itse sain tällä tavalla itse sain 2% nordean 0,4% sijasta. Aivan käyttötili se ei ollut, mutta koko talletuksen sai nostaa pois koska vain samana päivänä ilman mitään sanktioita.

NOOA-sta saat

Nooan säästötililtä saat kiinteää korkoa
15.000 - 49.999 euroa, korko kiinteä 1,75 %

Aivan, ja 2,0% yli 50K talletuksista

...

paras

katso eqpankki !!! paras korko!!

Kaupthing 4% (=Euribor)

Kaupthing (islantilainen osuuspankkia suurempi pankki)maksaa vuoden 2007 loppuun asti 5.05% ja 2008-20011 vähintään euriborin verran (nyt 4%). Minimi talletus 1000€. Tarvitset lisäksi toisen tilin toisessa pankissa. Käy katsomassa www.kaupthingedge.fi

S-pankista

S-pankista saa S-primeen sidottua korkoa. Korko lasketaan päiväsaldolle, ei kuun alimmalle saldolle niinkuin monet pankit sen nykyisin laskevat.

S-pankin pankin S-tilin korko on 2,5%, mutta tuon koron saaminen edellyttää kai jäsenyyttä? Ilman jäsenyyttäkin voi ryhtyä S-pankin asiakkaaksi, muttu korko on käsittääkseni silloin hieman pienempi.

Käyttötilin rinnalle voi perustaa tuottotilin, jonne voi siirtää tasasummia ja josta voi siirtää rahaa myös takaisin käyttötilille ilman siirto tai muita provisioita.
Tuottotilin korko 2,5-4% välillä ja on sidottu S-primeen. Koron suuruus riippuu talletusmäärästä.

sampo

mun 50.000 ovat sampopankin varatilillä. korko on euribor -1% eli tällä hetkellä karvan yli 4%.

Tililtä saa tehdä noston koska vain, kaksi nostoa vuodessa veloituksetta.

Eli siis meillä sama tilanne, odottelemme oikean asunnon löytymistä ja siksi ei voi laittaa rahoja esim vuoden määräaikaselle tilille.

Kasvutilin korko

Ha. tuo ei ole vielä mitään. Minulla on Nordealla kasvutili jolla oli korko 2,50 &, joka tippuu 0,40 &:n. Pitää kai vaihtaa pankkia, osaako joku suositella jotain pankkia, ja kertoa korosta?
(Tämä korko oli jos tilillä on 3 300,01-8400 €, ja pystyy nostamaan tililtä rahaa vain pari kertaa vuodessa).
Tuol on hyvää infoo määräaikaistalletuksiin liittyen. bigbankilta saa tällä hetkellä aika hyvän koron
http://maaraaikaistalletus.blogspot.com/
 /   /  / Paras talletusKORKO!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta