AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Römertopf

Römertopf

5 Vastausta 4 843 Lukukertaa
Hyvän savipadan käyttöohje kadonnut. Kyseessä 1,5 kg possun maustettu fileepaisti, joka pitäisi valmistaa Römertopfissa. Kuinka kauan pidän paistia uunissa. Tarkoitus on laittaa myös porkkanaa ja sipulia mukaan makoisaan pataan. Kiitos neuvosta!

Netissä ohjeita

Tässä possunpaisti:
http://www.roemertopf.de/rezepte_datenbank2.php?id=47

Alle kilon klöntti. Puhuu 2 tunnista, mutta ei kerro lämpötilaa.

Suunnilleen samankokoiselle possunfileelle aika 65 minsaa noiden nettisivujen mukaan.

Itselläni ei ole Römertopfia, vaan täysin vastaava Schlemmertopf. http://fantes.com/schlemmertopf.htm mainitsee lämpötilaksi useissa liharesepteissä 425 astetta Fahrenheitia = meikäasteina 218,333 °C, luulisin.

Muistanet vielä nämä seikat

Savipataa liotetaan vedessä 10-15 minuuttia ennen käyttöönottoa. Pata kylmään uuniin ja virrat päälle vasta sitten.

Vielen

"Die idealen Temperaturen sind bei Ober- und Unterhitze 220° C und bei Umluft 180° C."

Hauduta kunnolla

hyviä ohjeita olet saanut, muista kuitenkin hauduttaa pitkään, Laita paistisi alle ne sipulit ja porkkanat, saavat hyvää makua paistista valuvasta nesteestä. Itse olen laittanut mukaan myös heti isoja perunan lohkoja joten ateria valmiina yhdellä kerralla. Minä laitan tunniksi lämmön 250 asteeseen jonka jälkeen vähintään 4 tuntia 125 astetta, liha menee silloin ylikypsäksi, eli on tosi mureaa (tosin hieman vaikea leikata) mutta herkkua on.

Eiku

paranee! Kiitos paljon hyvistä vinkeistä! Hyvää viikonloppua kaikille auttaneille!
 /   /  / Römertopf

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Facebookissa suositeltua

Tietoa mainosten kohdentamisesta