Kuolemansairas...

santtuliini83

Hei!

Tämä on varmaan jonkun mielestä vähän turhan rankkaa.

Minä olen kuolemansairas. Imukudossyöpä, joka sai alkunsa mahasta, on levinnyt kolmessa viikossa joka puolelle. Ihmettelin syksyllä mahan turvotusta, mutta mitään oireita ei ollut muuten. Paitsi vasta kolmen viikkoa sitten. Kaikki luulivat, että kärsin paniikkihäiriöstä. Niin halusin itsekin luulla.

Miten voi suhtautua elämään, kun tietää ettei sitä ole jäljellä enää kuin pari päivää? Siis oikeasti vain pari päivää! Aivan uskomatonta. Ja tuskat ovat varmaan kauheat. Olen nyt vielä kotona, menen sairaalaan.

Voiko kukaan täällä edes kuvitella, miltä minusta tuntuu? Ja vielä tärkeämpi kysymys, onko kukaan samassa tilanteessa?

Miten helvetissä minä voin hyväksyä tämän?? Hidas ja tuskallinen kuolema ei todellakaan kuulunut toiveisiini.

Olen vasta 22-vuotias ja kohta matojen ruokaa :( Järkyttävintä on, etten enää ikinä näe minulle niin hirveän rakkaita ihmisiä. Uskomatonta on myös se, että vaikka tiedän oloni huonontuvan tästä hyvinkin nopeasti, tuntuu vielä suhteellisen normaalilta. En nukkunut viime yönä. Mitä helvetin järkeä on nukkua. Miten voin hyväksyä sen, etten enää ikinä saa herätä raukeana lakanoiden välistä? Harrastaa seksiä, rakastua, iloita elämästä??

Ihminen on tällaisena hetkenä niin yksin, ettei sitä voi kukaan käsittää. :(

14

8525

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tilanteessa...

      hei santtuliini,
      en ole samassa tilanteessa eikä syöpäni ole sama, mutta ajattelin silti kirjoittaa pari riviä.
      Toivon että sinulle vastaa myös joku samoissa tilanteissa oleva, heitäkin luulisi täällä olevan.

      Oman diagnoosini (ovarion syöpä) kuullessani olin kyllä ensin aika shokissa. Pikkuhiljaa alkoi 'pöly laskeutua' ensipaukun jälkeen. En tiennyt, kuinka kauan eläisin. Ehkä kolme kuukautta, kukaties? Kirjoitin toiveet miten minut haudattaisiin. Mietin keille omat tavarani antaisin. Kuljeskelin paljon luonnossa, siis viime kesänä, sain voimaa, päätin nauttia jäljelläolevasta ajasta.
      Minulle koko ajan suurin lohtu on ollut kun olen pystynyt elämään vain tässä hetkessä.

      Juuri tässä hetkessä, Nyt, eläminen ei ole helppoa mutta palkitsevaa kun se onnistuu. Se mitä tapahtuu kahden tunnin päästä, huomenna, ylihuomenna, viikon päästä jne. ei kiinnosta pätkääkään. En ajattele sitä. Siitä huolehtiminen on maailman turhinta!
      Poistan ne ajatukset päästäni heti kun niitä tulee. Keskityn olemaan vain tässä ja juuri nyt.

      Onko oloni juuri _tällä_ hetkellä hyvä?(Tällä sekunnilla).
      Nautiskele asioista, tee sellaista mitä olet aikonut ja suunnitellut muttet vielä toteuttanut. Poista myös ajatus 'ehkä teen tätä ja tätä viimeistä kertaa'. Tapaa sinulle rakkaita ihmisiä. Onko se mahdollista?
      -
      Sinulle voisi olla hyötyä käydä juttelemassa tilanteestasi jonkun ammatti-ihmisen kanssa. Outoa jos sairaalasta ei ole ohjattu. Tai missä asut, on muitakin henkilöitä kuin sairaalan?
      Ja sairaalasta saat tietoa kivunlievityksestäkin. Ja mahdollisista hoitojutuista - olisiko joku kokeilu- ja testausvaiheessa oleva aine, johon voisit ilmoittautua halukkaaksi? Sairaalasta luulisi saavan tietoa.

      Suurin osa meistä ihmisistä haluaa panna pään pensaaseen mieluummin kuin ajatella sitä tosiasiaa ettemme ole täällä kukaan ikuisesti. Että elämällä on raja, ei tule koskaan mieleen ennenkuin itselle tulee vakava sairaus. Ja elämämme pituutta täällä tuskin kukaan meistä tietää. Tänään?Huomenna?jne

      Näistä jutuista jokin voisi ehkä auttaa pikkuriikkisen.
      Voimahalaus sulle!

    • nettisivuilla

      oletko käynyt esim www.cancer.fi nettisivuilla, siellä on keskustelupalsta?
      sinulla siis on Hodgkinin tauti tai non-Hodgkin-lymfooma -muistelen että netistä löytyy jotain tällaisia sivuja.

      Ehkä löydät sieltä kohtalotovereita.

      tsemppiä

    • Älä luovuta

      Hei kuules, mikä nyt on tilanne? Ovatko lääkärit sanoneet mitä? Vai oletteko aloittamssa jotain hoitoja? Muista se, että niin kauan kun vielä elät, on toivoa. Yhden tuttavaperheen vävypoika sairastui kanssa imusolmukesyöpään, eikä toivoa annettu. Kaveri elää tänäkin päivänä ja voi hyvin!

    • Meucci

      Ihmettelen vaan et miten voit olla viel himassa, jos on pari päivää elinaikaa syövässä ku syövässä ni kyl ihminen on niin huonos kunnos ettei tolpillaan pysy, eikä varsinkaan kirjottele nettiin.
      Mutta kaikesta huolimatta tsemppiä ja halauksia.

    • jubileee

      tiedän sen olon se on tosi paha ja yksinäinen=( mutta itkeminen auttaa ja uskoon tulo.. rukoilen puolestasi=/

    • jubilee

      Tuota ensinnäkin kuolema tulee aina järkytyksenä ja kaikki me kuollaan ennemmin tai myöhemmin. Ehdottaisin samaa että tee mitä olet haaveillut tekeväsi lopun aikaa tee haaveistasi totta=/

      • tgbgtgbghhh

        että Raamattu on totta, joka uskoo Minuun elää vaikka olisi kuollut. HUUTAKAA JEESUSTA avuksi, sielumme elää ikuisesti kannattaa yrittää taivaaseen.


    • mögge

      suomalaisiin paskalääkäreihin ei aina kannata luottaa ,toinen arvio toisella lääkärillä jotta voi olla varma että asia varmasti on näin.itselle annettu monia vääriä diagnooseja vuosien varrella myös yksityisellä puolella ja vuosia meni hukkaan sairaana..
      paljon voimia ja rakkautta teille kaikille todella sairaille kunpa voisin auttaa enemmän.

      • jhdsajyr fgds

        Samaa mieltä. Ja vaikka kuinka olisi sairas ihan oikeastikin, niin kannattaa muistaa, että ajatuksensa voimalla on moni parantunut. En nyt jaksa sitä litaniaa taas tähän, löytyy se, kun hakee.

        Ja sitten on tietysti ne ruoan avulla parantumiset ja muut. Lääkärin kuolemantuomio tarkoittaa vain sitä, ettei heillä ole myrkkyjä kyseiseen tilanteeseen. Se sitten on taas asia erikseen, olisiko heidän myrkyillään edes ollut vaikutusta, sivuvaikutuksia lukuunottamatta.

        Ei kannata kiltisti mennä jonkun tohtorin tuomion mukaan ja kuolla, kun käsketään. Terveys ja elämä ja biologia ja fysiikka ja ajatusten voima ja kaikki muu tässä maailmassa on niin monimutkaista, ettei kukaan sitä voi väittää täysin tajuavansa. Kannattaa kokeilla kaikenlaista, jos se hyvältä tuntuu. Ja nautitaan elämästä, oli se lyhyt tai pitkä.


    • santtuliini83

      Olen kuollut ja tulen kummittelemaan teidän mielissänne aina. PS: Tääl ruumishuonees on hyvät safkat.

      • Muistolle

        No ei vaisiskaa. On se aika ikävä kuvitella jos tää tyyppi ei oikeesti oo enää elos.. Melkee jopa tulee tippa linssii. Tosin täytyyhä sitäki mahist aatella et tää on joskus vaa tehny trollin ja unohtanu kertoo et on vaa trolli.


      • Anonyymi

        etkö kuollutkaan?


    • deralte

      Nyt se elää ikuisesti, tai no niin kauan ku suomi24 o olemassa ja tieto tallesaa. Kerran junas tuli joku viinalt haiseva nainen pummaa puhelint lainaa, aluks en antanut ku hais viinalt mut kaivoin silti luurin ku oli jotenkin outo. Se soitti jonku puhelu en kuunnellu yhtää sit ku palautti puhelint ni alko avautuminen.
      Oli kuulemma just tullu sairaalsta ja saanu tietää jostain agressiivisesta kohdunkaulan syövästä(tai jot) ja maksimissaan parikuukautta elinaikaa. Kertoi olevansa hoitaja ja tietää mitä tuomio tarkotti, helvetin kivuliasta kuolemaa. Ainoa mitä sain suustani oli et toihan o ihan vitun perseestä :| Sit se kerto lapsistaa yms. vittu mä olin menossa himaan ihan vitun väsyneenä koulusta ja töistä tulit sit piristää(en sanonu). Noh sain sit kai jotain järkevääki sanottua ku juteltii loppumatka annoin kunnon halaukset ennen ku lähti junasta. Itel oli viel pari pysäkkiä ja voin sanoa et meinasin "istua" ohi pysäkist, tuntu ihan ku ois ite saanu kuulla kuolevansa kunnes tajusin vittu elämä päättyy kuolemaan :) Mut nopeat ja kivuttomat kuolemat kaikille :) kettu kuittaa!

    • Trollit.nukkumaan

      Pimeetä ja aika sairasta trollata tällaisella asialla, koska palstaa lukevat myös oikeasti vakavan sairauden saaneet. Ei tunnu mukavalta. Ajatelkaa nyt vähän teinit, mitä teette.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe