AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

50cc tieliikenne mönkijät

21 Vastausta 13 478 Lukukertaa
Mites tommoset 50cc tieliikenne mönkijät, ovatko osottautuneet hyviksi? kenellä ois kokemuksia? minkäs hintaisia tuommoiset ovat? Mikä olisi hyvä?

TGB 50cc Hornet

kato www.rally.fi

mönkkäri

mulla on ollu 50cc mönkkäri, toimi todella hyvin jakso vääntää maastossa ja tiellä tietysti. olin muutaman kerran hypelly hyppyreistä sillä ja sitte kerran alastulossa siitä murtu oikean eturenkaan ripustukset, siitä seuras se että mönkijä lens monta kertaa ympäri ja pysähty puuhun, minä lensin kyydistä ja selvisin naarmuitta,mutta mönkijässä ei ollu katteita enää ollenkaan,taka akseli väänty, toinen taka rengas lens jonnekki puskaan, etu renkaat ei totellu ohjausta... että siihen hyppyyn päätty sen mönkijän matka

Mönkijät tiellä

Kuinka vanha saa ajaa mönkijällä tien päällä? ja mikä pienin mönkijä jonka saa kilpiin?

gföoldg

"mopo-mönkijällä" eli 50cc mönkijälää saa ajaa jo 15 vuotiana mopokortin omistajana tosin täytyy varmistaa että sen saa kilpiin... suurimpia mönkijöitä mitä saa ajaa tiellä on jotai 500cc isompiakin. niihin tarvitaan jo A kortti.

ei tartte mopokorttia

tuo on aika uusi rahastus keksintö koko mopokortti.

hfghfg

mopokortti hankkiminen on mielestäni puoli ilmaista. Teoriakoe 10€, poliisille 50€+20€ käsittely maksuja, noi raha määrät vaan muistan (en muista enää siitä on jo 7 vuotta, mutta sillon jo kortin tarvitsi)


rahastus ehkä, muttei kohtuutonta

Eipä tarvii A-korttia

Isompiin mönkijöihin (250<) Tarvitaan B-ajokorttia

mönkkäri

kaikkiin yli 50cc tieliikenne mönkkäreihin tarvitsee b-kortin

ei mitään hajua

Kertokaapa te viisaampina et jos ostaa esim 350cc yamahan tieliikenne mönärin ni onko sitä mahdollista rajottaa esim 50cc et sil on laillista ajaa tiellä? (pitää teitenki rekisteröidä uudestaa) Aion kait ostaa mönärin mut yamahalla on ainut siitsti tieliikennemalli ja se on 350cc et vaiko rajottaa ja ajaa?
eli tarviiko siihen minkä kortin?

"hajua"

Joo voihan sen rajoittaa, ostaa mopon moottorin ja katsastaa sillä :) mutta maksaako vaivaa..
Erillisillä traktori mönkijöillä saa ajaa 15 vuotiaana (ja ilman kypärää koska se on rekisteröity traktoriksi ;))

Höh

toki "traktiori-mönkijän" eli mönkijä jossa on niin paljon kuutioita luokitellaan traktoriksi ja sitä saa ajaa 15v ja ei tartte kypärää koska se on "traktori"

ssdfdf

derbi tai fox on hyviä ja ihan hyvin nillä aijaa
Millanen mönkijä saa olla liikenteessä jos on vaa pelkä mopo kortti ;)) vastaus kiitti
enintää 50cc jos oikein muistan
eli 50 kuutioosta saa ajaa M kortil, mut suurempaan tarttee sitten T kortin?
Auttakee miua! Eli tarvitaanko traktori kortti 70cc mönkijään?
50cc Mopomönkijä, ajoneuvoluokka L6e, M ajokortilla eli 15v mahdollista ajaa ( HUOM, tässä sulussa kirjoitettu teksti koskee vain seuraavaa: 19.1.2013 tai sen jälkeen myönnetyt ajokortit. Silloin tämä pätee: ajokorttiluokka AM ja lisäkoodi 121 (120 = 2 ja 3 pyöräiset, 121=4 pyöräiset, ellei ole oikea koodia = ajoneuvon kuljettaminen oikeudetta eli kortti hyllylle) - all time kypäräpakko

yli 50cc on Nelipyörä ja ajoneuvoluokka L7e, ja vaatii B ajokortin, näissä tehorajoitus on 15kW, ei nopeusrajoitusta (useimmiten 250 - 500cc, 500cc kuristettu jotta se saataisiin alle 15kW) - all time kypäräpakko

Traktorimönkijä on maastomönkijän tapaan tasan samanlainen (pl. jotain mahdollisia valoja jne säädöksiä) mutta kuristettu jotta sen enimmäisnopeus olisi 40km/h ja ajoneuvoluokalta T3. Voima on yleensä kutakuinkin sama kuin maastomalleissa, ei nopeus. - ei kypäräpakkoa

Ja viimeisenä pelkät maastomallit eli ne joissa ei ole vilkkuja, ei paikkaa rekisterikilvelle jne. Halvimmat ja tehokkaimmat. Toki näissä pätee silti maastoliikennelaki

Eli ostaessa mönkijä on sitä luokkaa mitä se on ja rekisteriotteessa lukee, muutoskatsastus on mahdollinen teoriassa mutta siitä en mene tarkemmin kertomaan. Yleensä kalliimpaa suorittaa muutoskatsastus kuin että ostaa uus joka on valmiiksi halutussa luokassa.

Eli aiemmin kysytty 70cc menee tehoiltaan L7e ajoneuvoluokkaan ja vaatimus on B kortti. Lisäksi mikäli virittää 50cc seurauksena on mm.
Puuttuva ajoneuvonmuutoskatsastus, ajoneuvonkuljettaminen oikeudetta, vakuutusrikkomus (mopovakuutus ja kuten aikaisemmin todettu ajoneuvo on jo luokkaa L7e ja silloin vaatii L7e vakuutusta), seurauksena sakkoja helvetisti ja mönkijä ajokieltoon ja kilvet katsastuskonttorille, ajokortti hyllylle ja uuden ajokortin hankkiminen lykkääntyy useimmiten vuodella tapahtumapäivästä (ajo-oikeus saattaa palata aikasemmin vaikka uuden ajokortin hankkimiskielto on vielä voimassa)

Huomioikaa myös maastoliikennelakia joka asettaa omia rajoituksia kaikkiin jotka liikkuu maastossa, esim 15v. ikäraja jne

Lähteet:
http://www.liikenneturva.fi/tietolehti/2010/limevihrea/monkija.php

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021090?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=nelipyörä#L2P13

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19951710?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=maastoliikennelaki#L2P6

Ellei finlexin linkit näy niin www.finlex.fi ja hakusanoiksi nelipyörä ja maastoliikennelaki
kuinka vanha pitää olla et saa ajaa 110c mönkijää?? 92kg
jos meinasit liikenteessä ajaa niin 18 vuotta ja tarvitset B luokan ajokortin+mönkijän pitää olla rekisterissä..painolla ei pitäisi olla vaikutusta.
pitääkö 70 kymppisellä olla ajolupa 50 kuutioiseen mönkijään fi

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta