AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Vatsahaava oireet

Vatsahaava oireet

19 Vastausta 162 045 Lukukertaa
Kertokaa omakohtaisia kokemuksia vatsahaavasta/katarrista?Varsinkin oireista?

Mulla alkoi ensin vatsanlaukun pöhötys ja jatkuva röyhtäily,ei pystynyt edes vesilasillista juomaan.Parin päivän päästä ne helpottui,mutta pallea tuli järkyn kipeäksi ja lisäksi on säteilevää kipua selkään,ruokatorveen ja suuhun asti.

Sain vatsahaava lääkkeen,ja suurinosa palleakivusta hävisi mutta jäi oikealle puolelle navan yläpuolelle kipu alue.Kipualue näyttää hieman "turvonneelta",mutta tämän turvotuksen olin huomannut jo kuukausia sitten.Että en tiedä liittyykö kipuun,mutta on juuri siitä kohdin kipeä nyt. Kipu on kovempaa liikkuessa,mutta säteily kipu on jatkuvaa(ainoastaan nukkumisen jälkeen parempi).
Nyt lääkärini sanoi että koska kipualue on oikealla,niin ei se kuitenkaan olisi vatsahaavaa.Sappivaivatkin kävi omassa mielessä(löytyy suvusta),mutta kipu ei ole kouristelua eikä pahene ruokailusta.

Nukkumisesta ei tule mitään,kun kivut kovenevat iltaa kohden.Mutta jos saan hiukan nukuttua niin herätessä on hyvä olo,mutta kun nousee pystyy alkaa kipuja taas pikkuhiljaa tulla.
Välillä vieläkin on etova olo,varsinkin silloi kun kiristi mahalaukkua oli koko ajan.
Tähystys ja ultra menee yli kuukauden päähän,ja työkuntoinen en ole.

Jos on vatsahaava,niin kuinka nopeasti lääke on auttanut kipuihin?Olen nyt syönyt lääkettä yli viikon.

niin..

onko sinulla todettu helikobakteeria jonka häätöhoidolla voitaisiin parantaa ns. ulkustauti (vatsahaava) tai gastriitti? n. 80% vatsahaavaa sairastavalla on taustasyynä yleensä helokobakteeri.Voi myös olla että syynä ei olisikaan mahahaava vaan sappikivet jotka on vaivaavat on olisi hyvä saada selvyys noihin oireisiisi jotka vaikuttavat tuskaisilta!

minulla on ollut

Aikoinaan kärsin 80-luvulla mahavaivoista ja samalla todettiin maksan toimintahäiriö. Tähystämällä todettiin vatsakatarri ja sain siihen lääkitystä. Myöhemmin 90-luvulla ilmeni heikotusta ja taju meni kankaalle ja seuraavana päivänä sitten alkoi heikotusta ja huimausta sekä tuskan hiki tuli päälle. Sen jälkeen tunsin kuinka peräpäästäni tuli jotain housuihin. Vaatteeni olivatkin aivan pikimustassa veressä. Ambulanssilla sairaalaan jossa todettiin vuotava pohjukaissuolen haava. Minulla oli aimemmin katarrin kanssa aina pallean seudulta vatsa kipeä ja sappikivetkin leikattiin jossain vaiheessa, mutta sappikipukin ei tuntunut koskaan ns. kyljessä vaan keskellä vatsaa kipuna. Helicobakteerin häätöhoito aloitettiin tuon haavahoidon jälkeen. Nyt ei sitten ole enää ollut noita mahavaivoja vuosiin. On niin monta syytä mistä mahavaivat johtuvat, kuten itsellänikin eli maksa, sappivaivat sekä katarri ja helicobakteeri. Tähystykset ja muut tutkimukset antavat siten varmemman kuvan kuin pelkät oireet.

Aineen vaihdunta ondelmia

Tuo Helico-bakteerin ja vatsahaavan yhteys ja siihen liittyvä hoito ratkaisi koko ongelman. Minäkin olen katairia sairastanut-70-luvulla ja sitten laktoosivaivat,jotk on hoidettu ja Hyla-maito tuotteet tulivat käyttöönni myöhemmin.Sappivaivat taisi olla kaiken takana,sappirakko kivineen poistettiin,elämänlaatu parani.Monilta harmeilta olis varmaan säästynyt jos sappirakko olis poistettu jo 25v.sitten!Nyt nivelvaivat riesana jotka todennäköiseti johtuvat viimekädessä laktoosi/kalsium vajauksesta!

ihminen ei muuta

sinnitellään yhdessä.
kipu kasvattaa.
nyt ei ymmärrä, - paljon on vielä edessä.

olet voittaja kivun suhteen, luota siihen.

Älä ihmeessä vaan lannistu.
Olet universumin - upeimpia ihmisiä.

Itse olen kuoleman sairas.

Sinun persoonasi, kantaa sinua - rakkautesi ohella, ajan hämärään asti.

Pidä kiinni - elämästä. Suurempaa lahjaa, ei ole.

Koko maailmankaikkeus - on pisara - siihen - verraten.

Nyt Tunnet & olet elossa. Mieti sitä.
Tuntematon ystäväsi - menneestä, ajasta.
Kiitos piristävästä runosta, sairauskertomusten välissä :-)
Kiitos piristävästä runosta, sairauskertomusten välissä :-)
Kiitos piristävästä runosta, sairauskertomusten välissä :-)

Mene yksityiselle!

Jos sulla suinki on varaa, mene yksityiselle! Julkisella jonotetaan ihmiset hengiltä nykyisin. Sun kipuasteella pitäis menä jo päivistyksen kautta mielestäni.

mitä nyt kuuluu?

Hei! Ihan googlen haun kautta löysin tämänkin keskustelun.Itselläni on nyt saman kaltaisia oireita ja kovaa päivittäistä kipua pallean alueella sekä ylä vatsassa.Pieni määrä vertakin on tullut ulostaessa toissa päivänä.Kipu on kova, minulle määrättiin tänään nexium nimistä lääkettä parit kokeet, muttei tuota helikoa...Lääkäri vaan totesi että taitaa olla vatsahaava joka tihkuttaa.Paraneekohan tämä itsestään pelkällä kunnon ruoka valiolla/ missäköhän vaiheessa on tosi kyseessä ja voin mennä päivystykseen, ilman että heti tulee passeja takaisin kotiin niinkuin eilen.Mitenköhän tämän kirjoituksen aloittajalla nykyään menee.Saitko oireesi hoidettua? Tuliko muita mutkia vielä matkaan?
Toivottavasti vähän tulisi helpotusta :0))

Kokeile

Kokeile Antseptin yksi annos, saa resepti vapaasti 0,60 euroa pussi ja jos ei auta, niin käy Lääkärissä uudestaan. iltsu maaria.

mullakin on oireita

mäkin sain Nexiumia 40 mg ensin tollasiin oireisiin. Ei auttanut kipu vain jatkui,, sitten lääkäri nosti 60 mg, mutta kipua vaan on. Multa otettiin helicobakteeri ja verikokeet vasta.Olen syönyt activia.jogurttia, suosittelen! Kyllä kai ruokavalio auttaa, mutta olen ymmärtänyt että se stressin syy pitäis poistua myös, eli vaikka vaihtaa ympäristöä ym. jos mahdollista.

Vatsahaava

Ootko laskenut pois Umpisuolentulehduksen ????
Mulla on nyt viidettä päivää maha todella kipeä. Välillä helpottaa, välillä taas kipu kovenee, välillä oksettaa hetken ajan, nukkumaan mennessä kipu on todella suuri ja makaaminen tekee kipeää. Kävin terkkarilla eilen ja se kyseli kaikenlaista ja ei oikein tiennyt mistä tämmöinen kipu johtuu, mutta käski varata ajan lääkäriltä jos se olisi umpisuolen tulehdus. Sain lääkäriajan ensi keskiviikoksi.

Mitä mieltä olette, pitäisikö minun mennä lääkäriin jo aiemmin ja olisiko teillä ideoita mikä tämän kivun aiheuttaa.
Mene aikaisemmin
Itselläni ollut kohta jo vuoden enempi ja vähempi aiemmin kuvattuja vatsavaivoja.
Vikaa taidettu hakea vähän "väärästä" päästä kun tähystettiin paksu+ohutsuoli ja mitään ei löytynyt.
Vatsaa pistelee, kylkiä kihelmöi, päätä ja ohimoa särkee.
Paino laskenut 7kg 5kk sisällä.
Panacodit yms. ei auta ollenkaan.
Painon laskeminen on todella huolestuttava merkki... Se voi phaimmillaan olla merkki vatsasyövästä! :(
samat oireet, vatsan oikealla puolella kipuja vuosikausia, vihdoin pääsin tähystykseen. ruokatorven haavautuma, vatsa-pohjukais suolen haava, ei helikoa. vaadi tähystys, vastenmielinen mutta välttämätön toimenpide.
Minulla samanlaisia vaivoja usean vuoden välein. nexium yleensä auttanut, sappi-
kivi (sappi) poistettu. vatsavaivoja hoidettu melkein kolmekymmentä vuotta, syö-
ty letkua ja kuvattu kunnes taas kuvattiin kerran ja sitten kokenut (vanhempi)
röntgenhoitaja kertoi, että minulta on joskus katkennut kylkiluu eikä se ole
koskaan parantunut kunnolla. Koska en kylkiluuta ole mihinkään lyönyt on sen
täytynyt katketa aivastaessa. Ilmeisesti ei parane koskaan ja kun takuuaikakin
on loppunut ei sille tehdä mitään.
Pärjäilkää näillä terveisin
Kalkkis
Vatsasyöpä aina mahdollinen. Tähystys ja lääke- tai leikkaushoito.! Vatsa poistettu v 2000, nyt taas haavaumia ja veristä oksennusta. Tutkimukssin kaikki!!!!!
 /   /  /  /  / Vatsahaava oireet
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta