AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  /  /  / Thaimaan "hyttyset"

Thaimaan "hyttyset"

27 Vastausta 4 198 Lukukertaa
Olen kuullut, että Thaimaassa on suomalaisia hyttysia vastaavia itikoita... miten olette suojautuneet niitä vastaan ja onko niitä ylipäätään Phuketin alueella?

Varmimmin niitä vastaan suojautuu

Brrrrrooovvvooooooooooo!

jaaha

joku alaikäinen junnu lintsaa koulusta.

Enkä lintsaa vaan oon kuule

ja mitäpä se sulle kuuluu. Onks täällä jotkut ikärajat? Pitäis olla kun tuollasia idioottimaisuuksia kyselee. Miten vittu niitä hyttysiä vastaan täällä taistellaan? Luuleeko joku et on joku kielimuuri välissä. Ei pysty välttää hyttysii ku ei osaa englantia eikä thaita.

Mikä tän palstan tarkoitus on?

Kyse ei ole kielimuuri ongelmasta, vaan ihan ajattelin asiallisesti kysäistä asiasta, mutta se oli näemmä liikaa toivottu..
Ilmeisesti offilla niistä sitten pääsee...

Joo, hyvä! Moskiitot ymmärtävät

kieltä! Näin kun hieman ravisteltiin niin löytyihaän se sieltä! Onnea, et ole aivan hoidettava vielä!

Oikeesti Offia kannattaa ottaa mukaan vaikka hinta täällä Suomessa riipiikin. Ja ota mukaan paljon. Kun muut huomaavat kuinka tehokasta Offi on verrattuna paikallisten tuotteisiin, joudut lainaamaan puikkoasi kerran jos toisenkin.

Jep jep

ja toiseen kysymykseen en saa ilmeisesti vastausta tai se pitää tulkita rivien välistä...

Mutta, matkalaukku siis täynnä Off:a *heh*

Kaikkea muutahan sieltä Thaimaasta ilmeisesti saikin, vai onko vielä jotain mitä kannattaa Suomesta raahata mukaansa?

Ota mukaan uimakengät

niin ei mene matka pilalle terävän korallin tai muun haavoittavan materiaalin vuoksi (Etola tai Citymarket noin 9 €). Ihan saarnaan täällä näistä uimakengistä, mutta kun kyselin niitä muutama vuosi sitten Helsingin Kauppatorin varrella olleesta sukellus- ja veneilyliikkeestä, niin myyjä haki oikein kaverinsa naureskelemaan minulle. Mutta on se vaan niin ihana keksintö kun voi aika huoletta kahlailla vedessä. Korallien päälle ei kyllä saa astua uimakengätkään jalassa, koska se ei siitä tykkää ja saattaapi murtua. Mutta turhat pikkuhaavat jäävät pois ja onpa helpompi kävellä hiekalla kuin sandaaleilla, joissa hiekka ja kivet menee aina pohjan ja jalan väliin.
Kaikkea muuta saat sieltä.

On niitä nyt sadeaikana varsinkin

monsuuni hieman hellittävän. Ja kun on se Dengue niin kannattaa suojata.

Hyttyset

Kyllä paikalliset hyttysmyrkyt ovat ihan yhtä tehokkaita, ja paljon halvempia kuin Offit!

Itse olen aina paikallisia käyttänyt, eikä ole ollut hyttysen purema ongelmia!

Minulla on kyllä ihan päinvastainen

Paikallisia (kamalan tuoksuisia jotkut) saa hölvätä litrakaupalla ja ei tule kuin pää kipeäksi ja vaatteet suttuisiksi. Kyllä Offi stikissä on ytyä. Paikalliset aineet maksavat ainakin Tescossa noin 40-60B. Kannattaa miettiä kuinka paljon säästää jättämällä Offit kotiin. Kun määrä ei aina korvaa laatua.

hyttysistä

olen saanut niin, että paikan päältä kannattaa ostaa hyttysmyrkyt, koska ne tehoaa parhaiten. Hyyttyset siellä eivät inise niin kuin meillä, ja päivähyttyset levittävät malariaa.

Niin,näin meillä on erilaisia tietoja

perustuu ihan käytäntöön. Tehottomampia ovat aineet. Malariahyttynen voi kyllä pistää vaikka yöllä. Denguehyttynen pistää kuitenkin vain päivällä.
Tässä vielä lisää tietoa:
http://www.mtv3.fi/poliklinikka/tulosta.shtml/82612

Hyttyset

Aikaisemmin apteekeista/kaupoista sai Autan-nimistä karkotetta. Mun mielestä ei ollut lainkaan hankalaa tai haisevaista. Nämä paikalliset hyttyset ovat salakavalia, koska ne eivät inise, iholle ilmaantuu vain rakkuloita, ei mukavia. Rakkuloihinkin on kyllä lääkkeitä ja niitä saa apteekista helposti.

Sketolene

Paikallisissa kaupoissa keltaisella etiketillä pieni pullo "Sketolene Shield", (hyttysen kuva pullossa), myydään ainakin 7/11 kaupoissa. Ei tuoksu sen pahemmalle kuin Offikaan, on ruiskutettava mutta ei sotke ja tehonnut ainakin minun reissuillani.

Apteekissa myynnissä "Pi-Hao" Lemon grass oilia, EN suosittele, hirveä haju eikä yhtä tehokas kuin "Sketolene".

hyttyset pisti chaamissa

Hei!

Olin juuri kolme viikoa Cha-amissa. Mielsestäni
paras suoja oli paikallinen, hajuton roll-on.
Kun lähtee iltaruokailuun, kannattaa laittaa
jalkoihin ja käsiin karkotetta.
Ei kannata raapia, muuten joutuu menee lääkärille.

Ihmehyttysiä teillä!

Omasta mielestäni hyttyset suorastaan rakastavat minua kotioloissa, mutta kyllä Thaimaan hyttysiin kotoa tuotu Offi (stickiä ja sumutetta) tehosi oikein hyvin! Itseäni saan pelkästään syyttää paukamista, kun en jaksanut käyttää aineita (ainakaan aluksi)... Aine, joka sisältävät di-etyyli toluamidia pitäisi kyllä riittää myös Thaimaan hyttysiin ja niin tehosi ainakin mun paikoissa! Aika rumat paukamat kyllä sain kotiin tuomisiksi, mutta johtui tosiaan ihan omasta laiskuudestani!

ei auta mikään...

ainakaan minua, hyttysiä vastaan. Oli kotimainen OFF-stickki mukana ja laitoin oikein ronskisti, silti oli nilkat ihan täynnä paukamia. Hyttyset söivät ravintolan pöydän alla nilkkoja, oikeastaan muihin osiin kehossa ne eivät olleet kiinnostuneita. Minua syö kyllä suomalaisetkin hyttyset paljon.

Jaico

Thaimaan moskiitot ovat todella hiljaisia ja huomaamattomia. Paukamat kutisevat ja tulehtuvat helposti, jos raavit niitä.
Tehokas suoja on Jaico-niminen roll-on geeli. Valkoinen pullo, jossa tekstit vihreällä. Helppo levittää, tuoksuu sitruunaruoholle ja vaikutus kestää 7 tuntia. Saatavilla apteekeista ja kaupoista, myös monista pienistä turistikaupoista.
Ulkoilmaravintoloissa kannattaa pyytää hyttyssavu pöydän alle, myös päivällä.

Joo on hyvää, mutta

Oma nenä tottuu, mutta auta armias jos viereisessä pöydässä on jollain tätä lemuavaa ainetta niin jää kyllä riisit ja nuudelit koirille.

Minusta hyvä

On ainakin paljon miellyttävämpi kuin Offit!
Sitruunaruohoa käytetään hyvin paljon mausteena thai-ruuissakin, joten ilmeisesti et ole thai-ruuan ystävä...

Jos thairuoka tuoksuisi

samalta en söisi sitä. Muuten paikalliset myös karttavat tätä ainetta se tuoksun vuoksi.

Oletko

paikallisten käyttävän mitään moskiittokarkotteita???
Olihan taas kommentti sellaiselta Thaimaan "asiantuntijalta".

En juuri, mutta olen nähnyt

nenäänsä haiseville turisteille. Vuokraemäntänikin sanoi kerran suoraan että ei istu nyt pöytääni kun viereisessä poydässä olijat lemahtivat melkoisesti.

heh

Se onki haiseva turistihiki mitä ne välttää eikä moskiitto vedet.

koeta tätä

Cham-amissa ollessani hyttyset kiusasivat, eikä Off oikein tehonut. Autan-niminen hyttysmyrkky karkoitti aika hyvin. Hyttyskynttilät pöytien alla auttoivat myös, eikä mielestäni häirinneet hajulla syömistäni tai muutenkaan.

DEET

hei,

hyttyskarkotteissa on tehoaineena DEET. Punkkioffissa sitä on muistakseni 50 tai 60%. Kannattaa katsoa purkin kyljestä prosentit, mitä enemmän sitä tehokkaampaa. Itse löysin Koh Changilta myrkkyä missä oli 95% DEETtiä. Oli pirun kallista, noin 300 baht törppö, kun laimeampi oli jotain 50 - 60 baht. Ostin kuitenkin puolenkymmentä purkkia tuliaisiksi, eipä iske pohjosenkaan mäkäräiset

thai

parasta

thaimaan ruokakaupoiista saa AUTAN nimisenä, suomenkaan hyttyset ei voi sitä sietää hinta noin 90batia, valkoinen pullo punaisella korkilla, lukee Autan Family. Lapin mäkärätkin painelee norjan puolelle kun tota laittaa vaik on hyvän tuoksuista.
 /   /  /  /  /  / Thaimaan "hyttyset"

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta