AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

VHS:n digitalisointi

17 Vastausta 4 633 Lukukertaa
Minulla vanhoja VHS-nauhoja. Nyt tahtoisin saada ne digi-muotoon. Editointiohjelma minulla on ja kohtalaisen hyvä tietokone. Näitä filmejä varten hankin ulkoisen lisämuistin. Lisäksi minulla on VHS-kuvanauhuri.

Miten mahtaisin saada nauhat digitalisoitua. Mitä välineitä minulla tulisi olla, ja mistä löytäisin tarkemmat ohjeet

Pinnacle

Pinnacle Studio Movie-box, liitetään USB:llä tietokoneeseen, voit digitoida mitä tahansa anlogista nauhaa (8mm, VHS, S-VHS). Liität siis nauhurin tai vanhan analogisen digikameran tuohon boxiin.

entä videokamera

Jos satut omistamaan digiteelivideokameran, jossa on analogisen videon sisäänmeno, AV-in(tai olet aikeissa hankkia sellaisen)niin sillä saat parhaalla laadulla VHS videot tietokoneen kovalevylle. Senjälkeen editointiohjelmallasi voit videoita vielä muokata, laittaa menuvalikot ja lopuksi polttaa DVD:lle

VHS:n digitalisointi

Kiitoksia tiedoista.

Haluaisin vielä tarkennusta.
Ajanko ensiksi VHS-nauhat kuvanauhurista digikameraan ja siirrän ne siitä kovalevylle?

täsmennys

Ei tarvitse nauhoittaa VHS videoa kameran nauhalle, vaan kamera toimii muuntimena, analogisen VHS videon muuntoon digitaaliseksi.
Kamerasta pitää poistaa kasetti, ettei editointi ohjelma ala oletuksena kaappaamaan kameran kasetilta.
Siis VHS videon Sckart liittimestä johto kameran AV sisäänmenoon ja kamerasta firewire kaapelilla tietokoneelle. Kamera play (toisto) asennossa, jolloin VHS videon kuva näkyy kameran näytöllä.
Sitten editointiohjelmasta kaapataan video normaalisti, kuin kamerastakin kaapataan.

VHS:n Sckatissa pitää olla adapteri, jossa on IN /OUT kytkin, kytkin OUT asentoon

Tällainen: http://www.mediaplazashop.com/bilder/Scart/60232.jpg

Miksi digikameran kautta

Onko kuvanlaatu todella parempi, jos kaappaa digikameran kautta, sensijaan, että kaappaa kuvan VHS-nauhurilta supervhs-jodolla suoraan Pinnacleen?

jaa

En ole S-video kaapelilla suoraan kaapannut videoa, mutta kameran kautta firewirellä tulee ainakin smaa laatua, kuin alkuperäinen VHS on.

apua

Mulla olisi yksi vanha vhs minkä haluaisin digi muotoon , ei sattuisi olemaan ketään Heinolasta jolla olisi tarvittavat vehkeet moisen operaation suorittamiseen. Tekeekö esm valokuvausliikkeet tommoisia tai mikään muu liike, ei viitsisi yhden nauhan takia ruveta ostelemaan kameroita sun muita vehkeitä.

tuolta löytyy

http://tinyurl.com/8du7rr
erilaisia palveluita alalla

Halpa palvelu

http://www.vanhatkasetit.com/

Opiskelijat tekevät sivuhommina, laatu oli hyvää ja palvelu nopeaa! Suosittelen!

mutta kun

Tuolla kerrottiin että siirtävät vinyyliltä cd:lle muunmuassa. sellaisesta puuhasta ei saisi kyllä korvausta ottaa. Menee tekijänoikeuslaittomaksi.

Mikäli Jonilla on itsekuvattua (tekijänoikeusvapaata) materiaalia, niin kannattaa ottaa yhteyttä:
http://lehmuksenoksa.com/kuvapalvelut

Käräyttäjä iskee taas

Vai niin. Kiitos vinkistä - laitetaanpa taas kerran ilmoittajan henkilötiedot domaintietojen perusteella verottajalle selvitettäväksi.

Kyseisestä osoitteesta ei ainakaan pikaisella yrityshaulla löytynyt mitään toiminnassa olevaa liikeyritystä (no eipä yllättänyt) joten kyseessä on harmaa talous ilman arvonlisäveroja, ansioveroja ja eläkemaksuja, jotka rehelliset yrittäjät maksavat kiltisti.

Edellisen lisäksi äänitteiden kopiointi on laitonta, mikäli sitä teettää toisella. Verorikoksen lisäksi tässä on samalla kertaa myös tekijäinoikeusrikos käynnissä. Ilmoitetaanpa siis myös teostosedille tästä asiasta.
Kannattaisi olla vähän asioista perilllä ennekuin lähtee täällä "käräyttelemään", tai siitä vaan, ei tässä toiminnassa mitään laitonta ole, eikä ketään ole kiinnostanut käräyttämisesi.

Tekijänoikeuslakia emme ole rikkoneet.

Ketjun aiheeseen palaten: Nuo videokaapparit alkavat olla laadultaan jo ihan hyviä. Vielä jos osaa tehdä hieman jälkikäsittelyä, niin kuvanlaatua saa hieman jopa parannettua.
Tolla menee. Tossa hinnassa postikulutkin jo mukana.

EasyCAP USB 2.0 Audio/Video Capture/Surveillance Dongle $11.59
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11267~r.34774240

Nyt rypee olemaan viimeiset hetket muuttaa ne VHS:t DVD:lle.

joopa joo

onhan se hyvä kun et tiedä mitään asiasta. Kunhan se on halpaa. Laadusta viis...

Kiskuri hinnat

Itsetehtynä 50 senttiä tyhjä dvd levy.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta