AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Passin uusiminen

Passin uusiminen

3 Vastausta 25 363 Lukukertaa
Heips, olisin tiedustellut, että kuinka nopeasti saa uuden passin. Nykyinen passi menee tammikuun lopussa vanhaksi ja olen lähdössä matkalle helmikuun alussa. Ja voiko passia hakea myös vieraan paikkakunnan poliisilta? Olen päivisin töissä 8.00-16.30 kotikuntani ulkopuolella ja työmatkaa menee reilu puoli tuntia suuntaansa. Vai joudunko hakemaan sitä kotikuntani poliisilta?

Oletham muistanut...

...myös varata matkan etukäteen?

Jos oikeasti olet jättänyt homman noin viimetinkaan, niin matkalle lähtösi riippuu siitä, missä asut. Pikapassin toki saa, jos matkaa reilusti enemmän mutta ei passeja kirjoitella ihan siinä virkatiskillä. Nykyisten tunnistepassien painamisessa kuluu aikaa.

Passista

Ensiksi kannattaa tarkastaa millaisia vaatimuksia matkakohdemaasi viranomaiset vaativat passin voimassaololta, se asettaa jo jonkun verran rajoitteita.

Tällä hetkellä passin saamiseen menee 2-3 viikkoa. Passia haetaan kotipaikkakunnan poliisilta. Passin voi noutaa kotipaikan poliisilta tai pyytää toimitettavaksi postitse tai toiseen poliisipiiriin (työn vuoksi) tai sitten sen voi noutaa myös asiamies valtakirjalla.

Maksimissaan yhden vuoden voimassaolevan pikapassin saa jopa odottaessa. Vuoden passi maksaa saman verran kuin 5 tai 10 vuodenkin passi.

Lentokentällä (Hki-Vantaa) tai Iso-Roobertikandun poliisilaitoksella saa pikapasseja, jotka ovat voimassa matkan ajan (yleensä viikon). Hinta sama kuin 5 ja 10 vuoden passilla...

Voit hakeakin

passia muun kuin kotikuntasi poliisilaitokselta. Itse asun Helsingissä ja työskentelen Keravalla. Tein hakemuksen Keravan poliisille ja myös noudin valmiin passin Keravalta. Käytännössä hakupaikkakunnan poliisi toimittaa hakemuksesi kotikuntasi poliisilaitoksen käsiteltäväksi eli käsittelyaika on pari päivää pidempi.
 /   /  / Passin uusiminen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta