Hampaiden irtoaminen unessa

Hantta

Kertokaahan nyt vielä,mitä hampaiden lähteminen unessa tarkoittaa?

Näin viime yönä unta että menin pesemään hampaani ja yht´äkkiä tunsin suussani jotain irtonaista, syljin ja ulos tuli yksi poskihammas, kohta toinenkin. Itkin ja olin kauhuissani,mutta ympärillä olevia ihmisiä vain nauratti. Ryntäsin hätäpäissäni hammaslääkäriin, jossa lähti vielä yksi tai kaksi hammasta, ja hammaslääkärin "ronklatessa" huusin kivusta.

Uni pelottaa minua sen takia, että reilu vuosi sitten näin unen, jossa yksi poskihammas lähti, juuri tuolta samalta puolelta. Kyselin silloin asiasta ja joku kertoi sen tarkoittavan kuolemaa. Noin viikko siitä mieheni isäpuoli kuoli....

Alanko siis taas pelätä pahinta...?

141

152084

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • unia hampaista

      Itselläni oli jokin vaihe, sitä kesti ehkä vuoden, parin ajan, näin aika usein unia että hammas tai useampi hammas irtoaa, joskus ne saattoivat vaan vähän liikkua suussa, olivat melkein irtoamaisillaan mutta eivät irronneet. Mitään kuolemantapauksia ei lähipiirissä kuitenkaan koko aikana tapahtunut. Hampaiden irtoaminen minun mielestä voi tarkoittaa myös ihmissuhteiden päättymistä, ehkä jonkun ystävän kanssa menee välit poikki tai jotain. Minulla ihmissuhteet ovat aina olleet nopeasti muuttuvaa laatua, joten itselläni liittyi noi hammasunet siihen. Voisiko mielessäsi olla alitajuinen pelko vaikka että hampaissasi on reikiä ja olisi aiheellista käydä hammaslääkärillä:) ? Sekin voisi auttaa asiaan.:)

      • höpöä

        vaan stressioire, sanoo asiantuntija ja kokenut.
        relaa vähän.


    • milla.

      Olen itse saanut monelta taholta myös tuon läheisen kuolemaan viittavan tulkinnan...Kaverillani oli samankaltainen tilanne kuin sinulla nimittäin....Näki unen hampaan irtoamisesta ja lähihetkinä/samaan aikaan tuttavan tuttava oli kuollut.
      Unikirjassa hammasunista sanotaan kuitenkin näin:
      "Hampaiden putoaminen viittaa impotenssiin tai sen pelkoon."
      Lieköhän Freud taas tulkinnut...ihme pervo oli sekin mies kun kaikki tuntuu viittaavan seksuaalisuuteen.
      Eli siis varmasti tuollekin hampaiden irtoamiselle on monia tulkintoja.

      • PeZzi84

        mulla tippu kerran kaikki hampaat, mut terhakaast
        ihan tuo jöpöttää =)!!!!


    • laura.w

      Jos unessa lähtee hampaita, se ei välttämättä tarkoita kuolemaa, se voi myös tarkoittaa pois lähtöä, muuttoa jne.
      Mitä keskemmältä hammas lähtee, sitä läheisempi ihminen on.

      Itseltäni irtosi kaksi hammasta unessa, yksi todella iso ja toinen vähän pienempi. Noin viikko tai puolitoista sen jälkeen, lapseni ilmoitti muuttavansa rakkaansa kanssa yhteen. :)

      Hampaan lähtö ei tarkoita siis aina vain kuolemaa, saattaa olla ihan vain jotain pientä, mutta niin suurta muutosta tarkoittavaa.

      Toivotaan kohdallesi parasta.

    • pimu

      Mulla on kans hampaiden putoaminen tai heiluminen tietänyt aina jotain irtoaminen ihmisen menetystä ja heiluminen sairautta riippuen tietysti mistä kohtaa suusta se irtoaa tai heiluu nimim. kokemusta on

    • blondi-72hki

      seuraavaa eli "kun näet hampaan irtoavan,uni viestittää sinulle jonkun kuolemasta:sitä läheisemmästä ihmisestä sinulle on kysymys,mitä lähempänä suun etuosaa lähtevä hammas on.Kulmahammas tarkoittaa useimmiten mieshenkilöä."

      • toivotaan

        Ihan kamalaa sontaa.


      • näin olen kuullut

        Olen joskus kuullut että jos unen kertoo eteen päin niin se ei toteudu. Ja näin mulla on käynyt monesti vaikka ei mulla kyllä vielä niitä hampaita suusta ole lähtenyt. Ja jokainen meistä joskus täältä lähtee ja aina yllättäin....


      • erkki

        Vanha äitini tapasi sanoa että hampaan lähteminen unessa tietää kuolemaa, mitä keskemältä sen lähempi ihminen, mitä kovemmin sattuu niin sitä enemmän kuolema koskettaa. Jos näet unen alkuviikosta, kestää kauemmin ennen kuin uni toteutuu, jos näet unen loppuviikosta niin se toteutuu pian. Mutta jos näet unen keskellä viikkoa niin se ei tiedä mitään.


      • muuta
        toivotaan kirjoitti:

        Ihan kamalaa sontaa.

        virka!!


      • Merlin
        erkki kirjoitti:

        Vanha äitini tapasi sanoa että hampaan lähteminen unessa tietää kuolemaa, mitä keskemältä sen lähempi ihminen, mitä kovemmin sattuu niin sitä enemmän kuolema koskettaa. Jos näet unen alkuviikosta, kestää kauemmin ennen kuin uni toteutuu, jos näet unen loppuviikosta niin se toteutuu pian. Mutta jos näet unen keskellä viikkoa niin se ei tiedä mitään.

        Ompa rauhoittavaa tietää tuokin tieto! Oikein sydäntä lämmittää jos hammaslääkärissä käy vasta perjantaina niin ei tutut kuole ainakaan lauantaina. Jiihaa!


      • uskon
        Merlin kirjoitti:

        Ompa rauhoittavaa tietää tuokin tieto! Oikein sydäntä lämmittää jos hammaslääkärissä käy vasta perjantaina niin ei tutut kuole ainakaan lauantaina. Jiihaa!

        että omat hammasuneni johtuvat öisestä hampaiden kirskuttelustani purentavian takia! unessa tekee kipeää ja hampaat heiluvat ja irtoavat. Kukaan tuttuni tai sukulaiseni ei ole kuollut!


      • uni maailma

        niin minäkin uskon että hampaan lähtö tarkotaa kuolemaa.minulta on myös unessa lähtenyt hammas niin jonku ajan päästä on joku läheinen kuolut.mutta toivon että sinun kohdalla ei käy samoin.


      • sarike1986
        toivotaan kirjoitti:

        Ihan kamalaa sontaa.

        ei muuten ole!!! itselläni (9 vuotta sitten) lähti kolme hammasta unessa:takaa,sivulta ja ihan edestä.. kolme ihmistä kuoli ja se edessä oleva hammas tarkoitti isääni.. =(


      • puupp
        näin olen kuullut kirjoitti:

        Olen joskus kuullut että jos unen kertoo eteen päin niin se ei toteudu. Ja näin mulla on käynyt monesti vaikka ei mulla kyllä vielä niitä hampaita suusta ole lähtenyt. Ja jokainen meistä joskus täältä lähtee ja aina yllättäin....

        "Olen joskus kuullut että jos unen kertoo eteen päin niin se ei toteudu."

        vousko olla jopa niin, että kun siitä ei kerro 9/10stä kertaa sen unohtaa? tietenkään se ei tapahdu, koska ei se tapahdu muutenkaan. jos on joku "yhteys" tai uskoo sellaiseen, niin tuskin se enne on jostain kirjasta sen sijaan, että muodostaa oman symbolin sille


    • mrx

      Ei se mitään tarkoita, unet on vain unia.
      Jos kaikki unet joissa hammas on lähtenyt ja teoria mitä se merkitsee pitäisi paikkansa maailmasta olisi jo ihmiset loppuneet.

      • 113-847352.jj

        Näin on, taikauskoa. Ihmiset, joiden tietomäärä on pieni samoin kuin koulutus minimiluokkaa, ovat taiakuskoisempia. Taikausko johtuu siis tiedon puutteesta. Kun ei tiedä, niin on pakko kuitenkin selitellä asioita ja ilmiöitä, mutta harmillisesti väärällä tavalla.

        Tottakai minkä tahansa aivojen unituotokseen voi aina hakea selityksen arkitapahtumista.

        Näin kaksikymmentä vuotta takaperin Raid- pullosta unen, mutta mitään siihen viittaavaa ei ole arkielämässäni käynyt.

        Aika hassua.


    • Raven

      Unia voidaan tulkita niin monella tapaan,mutta kaikki unet ovat alitajuisesti tai tietoisesti vaivaavien asoiden tai muuten mieleen vahavasti vaikuttavien asioiden läpikäymistä.Itse olen myös nähnyt monesti unta hampaiden irtoamisesta,kun murrosiässä kärsin hammaslääkärin hoitvirheestä.Eli raudat ylös sekä alas vasta 14-vuotiaana,jolloin ulkonäkö alkoi olla tärkeää,niin voit kuvitella miten se on vaikuttanut omaan elämääni ja siten myös uniini.
      Sinun tapauksessasi voisin melkein varmuudella sanoa,että varmasti tulet näkemään enemmänkin aiheesta unta mitä enemmän aihetta pelkäät.Unia ei pidä niin mustavalkoisesti tulkita,joten ole huoleti! Hyviä unia :)

      • susa

        Olen myös nähnyt hampaiden irtoamis unia yleensä
        ottaen ennen isoja tai pienempiä elämän muutoksia.
        Esim.kun aloin odottaa esikoistani.
        Muutoksia siis tulossa elämään jollain saralla.
        Ei todellakaan välttämättä tarkoita kuolemaa.
        Mutta kyllä unilla merkitys on.


    • Mulle nää on pitäny paikkansa.

      Valkoiset ja terveet hampaat tietävät sinulle jotain hyvää tapahtuvaksi, sitä vastoin rikkinäisen hampaat kertovat tulevista harmeista.
      Kun näet hampaan irtoavan, uni viestittää sinulle jonkun kuolemasta: sitä läheisemmästä ihmisestä on kysymys, mitä lähempänä suun etuosaa lähtevä hammas on. Kulmahampaan irtoaminen tarkoittaa useimmiten mieshenkilöä.
      Jos tunnet itse harjaavasi hampaita, sinua uhkaa sairastuminen. Mikäli huomaat toisen harjaavan hampaitaan, unesi tietää sairautta ystäväpiirissä.
      Hammassärky kielii, että sinun tulisi pyytää anteeksi joltain henkilöltä. Hampaiden puhkeaminen unessa tietää lapselle erittäin hyvää.
      Aikuiselle se enteilee lahjaa, jota hän ei edes osaa aavistaa.

      • Myös hampaita menettänyt

        "Hammasunet ovat yksiselitteisesti seksuaalisia. Hampaan menetys viittaa energian menettämiseen. Jos neitoselta unessa lähtee hammas, se merkitsee neitsyyden menettämistä tai rakkauselämää koskevia estoja, joista haluttaisiin päästä. Unessa menetetyt hampaat saattavat viitat myös lemmenasioita koskeviin syyllisyydentuntoihin.

        Egyptin unentutkijoiden tulkinta on aivan toinen; heidän mielestään hampaanlähtö merkitsee onnettomuutta, mahdollisesti omaisen kuolemaa."

        Ei kannata suhtautua kauhean vakavasti...


      • Anniina

        Poikaystavani nakee jatkuvasti unia, etta hanen hampaansa putoavat. Ensin hampaat heiluvat ja tuntuvat hatarilta ja sitten KAIKKI hampaat vaan katkeilee ja tippuu ym... Ja han nakee taman unen todella usein ja aina sanoo kuinka epamukavalta tuntuu sen jalkeen!

        Kertokaahan kokeneemmat mita tama tarkoittaa?


      • hampaat

        itselläni on todella omituisia unia, olen nähnyt unen jossa irroitin auton lokasuojan ja söin sen sillä seurauksella että kaikki hampaat irtosivat. kukaan tuttu ei kuitenkaan ole kuollut, vaikka unesta on jo vuosia.


    • tekari

      se tarkoittaa et unohdit tekarit suuhun nukkuessa

    • Liirun laarua....

      Ette usko tuota itsekkään.Ei se hampaan irtoaminen mitää kuolemaa ym tarkoita.... Se ei tarkoita YHTÄÄ MITÄÄN!

      • huhuu huu

        Kun ensimmäisellä kerralla suusta irtoaa hampaat ja niitä saa syljeksiä tielle joka johtaa valkeaan isoon rakennukseen, et osaa odottaa mitään.
        Seuraavalla kerralle kun saman unen näet, tiedät jo että viimeksi kuoli isoisäsi samana yönä.
        Seuraavana päivänä saat tietää, että isoäitisi on kuollut.

        Sitten kun näet unen jälleen, soitat heti aamulla ensi töiksesi äidillesi. Tämä on mennyt yöllä tajuttomaksi lumihankeen. Selvinnyt siitä ja kun soitto tulee, kuulee kysymyksen: "onko kaikki hyvin?".

        Eli ei ne unet ole niin kovin mukavia. Liekö sitten sattumaa vai ei.


    • Myös hammasunia nähnyt

      Olen nähnyt useinkin unta, joissa hampaani murenevat suuhuni, kun puren niitä yhteen. Puren huomaamattani hampaitani yhteen myös "oikeassa" elämässä, kun jännitän, esim. tenteissä. Luulen, että asia liittyy vain stressiin, ehkä siihen jos on jotain paineita. Minulta ei ole kukaan lähipiiristä sairastunut tai kuollut noiden unien jälkeen.

      Useinhan sanotaan, että jos näkee unta verstä, pitäisi saada paljon rahaa. Eipä ole sitäkään näkynyt, kela vain kuukausittain muistaa 233 €:lla. Ei noihin unikirjoihin ym. kannata uskoa, tosiasiahan on että ihminen näkee unia asioista joita hän on kokenut tai joita ajattelee.

      • Anita

        Hampaiden narskuttelu on asia erikseen, itsekin sitä harrastan ja sen takia näen näitä hampaat-murenee-unia. Mutta hampaan irtoaminen on eri juttu, se tarkoittaa kuolemaa, valitettavasti. Omalla kohdallani tämä on ainakin toteen käynyt.

        Toki jos on särkevät hampaat tai muuten murehtii hammaslääkärille menoa tms. on asia erikseen, mutta muussa tapauksessa ennuste on aika selvä. Myös lähipiirissäni on useita, jotka eivät näihin ennusmerkkeihin usko, mutta ovat silti itse kokeneet tämän saman unen ja sen seurauksen eli kuoleman.

        Veri unissa ei käsittääkseni lupaa rahaa vaan paska. Tosin itse en ole huomannut tämän toteutuvan, ainoastaan noiden hammasunien. Mystinen juttu sinänsä ja uskoo ken tahtoo. En ala väittelemään enempää ja toivon, että tässäkin tapauksessa kyse on vain vihlovasta hampaasta ja sen vaikutuksista uniin.


      • Hampaaton
        Anita kirjoitti:

        Hampaiden narskuttelu on asia erikseen, itsekin sitä harrastan ja sen takia näen näitä hampaat-murenee-unia. Mutta hampaan irtoaminen on eri juttu, se tarkoittaa kuolemaa, valitettavasti. Omalla kohdallani tämä on ainakin toteen käynyt.

        Toki jos on särkevät hampaat tai muuten murehtii hammaslääkärille menoa tms. on asia erikseen, mutta muussa tapauksessa ennuste on aika selvä. Myös lähipiirissäni on useita, jotka eivät näihin ennusmerkkeihin usko, mutta ovat silti itse kokeneet tämän saman unen ja sen seurauksen eli kuoleman.

        Veri unissa ei käsittääkseni lupaa rahaa vaan paska. Tosin itse en ole huomannut tämän toteutuvan, ainoastaan noiden hammasunien. Mystinen juttu sinänsä ja uskoo ken tahtoo. En ala väittelemään enempää ja toivon, että tässäkin tapauksessa kyse on vain vihlovasta hampaasta ja sen vaikutuksista uniin.

        Voi hyvänen aika mitä sontaa! Unessa hampaiden lähdöllä ei ole mitään tekemistä minkään sen kummemman asian kanssa. Itseltäni on pudonnut vuosien saatossa suu täysin hampaattomaksi unissa, eikä mitään järisyttävää ole sattunut.

        Kaikkeen ihmiset viitsivätkin uskoa. Maailma on sattumuksia täynnä ja niistä ne friikit repivät jos jonkinmoista tarinaa!
        Ja entäpä ne unikirjat sitten? Satua ja roskaa!


      • finlandia1
        Anita kirjoitti:

        Hampaiden narskuttelu on asia erikseen, itsekin sitä harrastan ja sen takia näen näitä hampaat-murenee-unia. Mutta hampaan irtoaminen on eri juttu, se tarkoittaa kuolemaa, valitettavasti. Omalla kohdallani tämä on ainakin toteen käynyt.

        Toki jos on särkevät hampaat tai muuten murehtii hammaslääkärille menoa tms. on asia erikseen, mutta muussa tapauksessa ennuste on aika selvä. Myös lähipiirissäni on useita, jotka eivät näihin ennusmerkkeihin usko, mutta ovat silti itse kokeneet tämän saman unen ja sen seurauksen eli kuoleman.

        Veri unissa ei käsittääkseni lupaa rahaa vaan paska. Tosin itse en ole huomannut tämän toteutuvan, ainoastaan noiden hammasunien. Mystinen juttu sinänsä ja uskoo ken tahtoo. En ala väittelemään enempää ja toivon, että tässäkin tapauksessa kyse on vain vihlovasta hampaasta ja sen vaikutuksista uniin.

        Kyllähän sitä voi jokaisesta unesta vääntää, että tarkoittaa jotain tai jotain tulee käymään. Tosi asia on kuitenkin se, että jokaiselta kuolee jossain vaiheessa joku läheinen ja erittäin moni on myös nähnyt unia, että hampaat putoavat, joten on tilastollinen fakta, että kaikki jotka ovat nähneet hampaiden putoavansa, kokevat myös läheisen kuoleman. Yhtä moni on myös varmasti nähnyt unessa lentävänsä tai putoavansa ja samalla tavalla nekin voisivat yhtä hyvin tarkoittaa läheisen kuolemaa, koska näidenkin ihmisten läheinen tulee kuolemaan joskus.


    • unimatti

      merkinnyt yhtä kertaa lukuun ottamatta aina jonkun läheisen kuolemaa. Viimeksi näin noin kuukausi sitten aamulla poskihampaan lähtevän heräsin siihen ja nukahdin uudestaan, jolloin näin toisen hampaan irtoavan. Viikko jälkeen päin kuoli isän sisko, kaksi päivää sen jälkeen kuoli äitini sisko. Vuosia takaperin näin unen, jossa koko alaleuka lähti lähes irti. Samana päivänä jouduin sairaalaan haimatulehduksen takia ja olin pahassa kunnossa, selviten kuitenkin. Ei mukavia unia ainakaan minulle. Toivon ettei se tarkoita mitään pahaa sinulle.

    • uneton

      merkinnyt yhtä kertaa lukuun ottamatta aina jonkun läheisen kuolemaa. Viimeksi näin noin kuukausi sitten aamulla poskihampaan lähtevän heräsin siihen ja nukahdin uudestaan, jolloin näin toisen hampaan irtoavan. Viikko jälkeen päin kuoli isän sisko, kaksi päivää sen jälkeen kuoli äitini sisko. Vuosia takaperin näin unen, jossa koko alaleuka lähti lähes irti. Samana päivänä jouduin sairaalaan haimatulehduksen takia ja olin pahassa kunnossa, selviten kuitenkin. Ei mukavia unia ainakaan minulle. Toivon ettei se tarkoita mitään pahaa sinulle.

      • kahdesti

        ensin ei lainkaan.


      • näki

        Lapsenlapseni näki korkeassa kuumeessa sairaalassa unen,että hänen toinen etuhammas irtosi( oli silloin 4v). Muutaman kuukauden kuluttua hänen toinen mumminsa kuoli muutamassa sekunnissa ilman mitään sairautta.


      • aivan niin
        näki kirjoitti:

        Lapsenlapseni näki korkeassa kuumeessa sairaalassa unen,että hänen toinen etuhammas irtosi( oli silloin 4v). Muutaman kuukauden kuluttua hänen toinen mumminsa kuoli muutamassa sekunnissa ilman mitään sairautta.

        Aivan niin että ennen pitkää tuollasen unen jälkeen joku läheinen kuolee jos ei sitten ehi ennen sitä ite kuukahtaa. Olenhan määki nähny joskus lapsena sellasia unia ja tässä rapeat 3o vuojen aikana on useampi läheinen ja tuttavaa ehtinyt vaihtaa hiippakuntaa......


    • näki hampaista unia tai ei.

      Turha panikoida.

    • toivotaan

      Hampaiden irtoaminen unessa ei ennusta eikä aiheuta sinusta itsestäsi riippumattomia asioita, kuten tuttujen/sukulaisten syntymiä tai kuolemia. Ei todellakaan.

      Ellet sitten ole psykopaattimurhaaja, joka tappaa aina tutun tai sukulaisen kun näkee unta hampaiden irtoamisesta... tämähän oli siis vitsi.

      Unia ei voi luokitella yksioikoisesti edes psykologiassa - kuten aiemmin täällä joku kirjoitti Freudin tulkinneen hampaiden irtoamisunen impotenssin peloksi.

      Unet ovat subjektiivisia - ne johtuvat ja kertovat eri ihmisten kohdalla eri asioista. Esimerkiksi minulla hampaiden irtoaminen voi ainakin pinnallisesti tarkoittaa pelkoa hampaiden menettämisestä, koska hampaani ovat verrattain huonossa kunnossa. Jollain toisella niillä voi olla syvempi merkitys - esimerkiksi vanhenemisen pelko tai sitten se seksuaalinen impotenssi tai jonkin muun normaalille selviytymiselle olennaisen kyvyn menetyksen pelko.

      Miksi monet näkevät samankaltaisia unia?
      Se, että hampaiden irtoamisuni on hyvin yleinen, kertoo siitä, että se on primitiivinen unimalli. Unena se on siis yhtä vanha kuin ihmiskunta, ellei vanhempikin. Alitajunta toimii unien osalta ihmisillä ja eläimillä suurin piirtein samalla tavalla - levon aikana mieli jatkaa työntekoa valmentaakseen meitä kohtaamaan eri tilanteita ja eri mahdollisuuksia arjessa - toisin sanoen luo erilaisia tilanneskenaarioita. Näin unet auttavat meitä selviytymään.

      Hampaiden menetys kivikautiselle ihmiselle on tietysti ollut rankempi juttu.

    • asdgasg

      tarkoittaa kuolemaa, joko niin että joku tosiaan kuolee, tai sitten sinun on kuoltava "psyykkisesti" jollekin asialle, eli elämäsi kaipaa MUUTOSTA.

      nim. kokemusta on hammasunista, ja aina on jotain muutosta tapahtunut elämässä, KOSKAAN EI KUKAAN KYLLÄKÄÄN OLE KUOLLUT.

      Hammasunet on joka kerta pelottavia ja inhottavia, mutta niin on muutoskin, koska ihmiselllä on taipumus takertua menneeseen.

    • vaan

      Kuolemaa tai menetystä.

    • Sporalogi

      Hampaan irtoaminen saattaa aiheutua kivun tuntemuksista hampaassa unen aikana.
      Siitä seuraa että teet matkan hammaslääkäriin lähitulevaisuudessa.
      On myös mahdollista, että asetat unelle jonkin mystisen tarkoituksen ja teet matkoja astrolodien, ennustajien tai muiden huuhaaselvänäkijöiden luo, jotka rahastavat herkkäuskoisia.

    • mie vain

      näin on käyny yllättävän monelle.
      Siskoni näki reilu viikko sitten unen, jossa häneltä lähti suusta hampaita ja sylki verta. Jostain hän sitten oli saanut selville tämän liittyvän jonkin lähimmäisen kuolemaan.

      Isoäitimme on tälläkin hetkellä sairaalassa syövän, dementian, alzheimerin ym. takia, ja koko suvulla on ollut tiedossa jo pidemmän aikaa ettei mummu enää kauaa jaksa. Saas nähdä miten käy.

      Siskoni on muuten ennenkin nähnyt enneunia, mm. omista häistään.

    • tähtisiina

      hampaan irtoaminen tarkoita myös vakavaa sairautta, ei aina välttämättä kuolemaa? En tosin ole varma tästä.. Itse näin unen, jossa hampaani irtosivat, kaikki yksitellen, verta ei edes tullut. Heräsin aamulla paniikissa, että ei kai.. Unesta vierähti vuosi-pari ja setäni, joka on ollut läheinen, sairastui erittäin aggressiiviseen aivokasvaimeen ja kuoli.. Mietin vain, että näin tuon unen vähän aikaa sen jälkeen, kun sedältäni oli poistettu aivokasvain. Leikkauksesta meni vajaat pari vuotta, kasvain uusi ja setäni menehtyi ihan vajaassa parissa kuukaudessa.. Kai sillä kuudennella aistilla oli jotain tekemistä tässä..

    • rokkiukko

      Mielestäni se on sen merkki,että tekarit on löy-
      sällä ja pohjata pitäs.Ainaskin se miulla autto.

    • Sirkkeli

      ostasit ny ees uuden hammarharjan

      • sirkkeli2

        hammasharjan


    • duidappa

      Minä olen äitini puolelta karjalaista sukua, joka näkee enneunia.

      Aina kun äitini näkee unta, että hammas lähtee - joku sukulaisemme on joko sairastunu vakavaan tautiin tai kuollut....

      Itse en tiedä uskonko tohon, mutta äitini uskoo vankasti!

      Tiedä sitä sitten....onko totta vai ei, mutta ei kannata ruveta heti pelkäämään pahinta

    • =Nukkuja=

      No eipä voi muuta sanoa kuin, että ei unet tarkoita mitään, tai siis ole minkäänlainen enne tulevasta.
      Unet ovat omien tapahtumien, toiveiden ja alitajuisen mielen miksauksia tilanssa joissa aivot lepäävät. Jos esimerkiksi pelkäät jotain asiaa, voi se oireilla jonain käsittämättömänä pelkona unissa ja monta kertaa jopa samanlaisena unena kerta toisensa jälkeen.
      Mitään tekemistä niillä ei ole oikean todellisuuden ja tulevan kanssa.
      Miten vielä 2000 luvulla ns. sivistyneessä maailmassa voi elää tuollainen taikausko, MITÄ TARKOITTAA KUN NÄIN...? Voi paska!

    • Eetu

      Sillä minä aikoinaan nuorena (kouluaikoina) näin unta että koko hammaskalusto putosi kerralla ropisten lavuaariin kun join vettä... ei siinä sen kummempia seuraksia ollut, aamulla vain pöhkö olo, että olipa ihmeuni.. :)

    • voi voi ressukaa

      hampaat enteilevät ikävää sairautta epä onnistumisia ja onnettomuutta jos lääkäri vetää hampaan tulet kokemaan toivottoman sairauden joka on kuolettava tai pitkä aikainen,hampaiden menettäminen on merkki että suuret taakat tulevat murskaaman sinut jos syljet hampaat suustasi sairastut tai ystäväsi sairastuujos 3 hammasta irtoaa koet vakavan onnettomuuden tai sairauden KATSO 10000 unen tulkintaa gummerus.onneksi se oli unta.

      • hepoahven

        Näen tuon tuostakin hampaiden irtoamis-/murenemisunia. Jos aina kuolis joku sukulainen, niin ei olis enää ketään hengissä. Enkä kärsi myöskään impotenssista - stressistä kylläkin.


    • jukes

      äitini usein puhui niin että se tarkoittaa kuolemaa

    • tiesi

      Näin kerran unta että mummoni kuoli.
      Seuraavana päivänä minulta irtosi hammas tapaturmassa.
      Toisen kerran näin unta että pappani kuoli ja silloin minulta irtosi kieli.

      • hihihihih

        Voi jummi-jammi ku piti nauraa, mitä tästä opimme...emme mitään.. :D hihhi hihihi
        Huumori on hyvä lahja !


      • jepajee2000

        Hahahah kaiken humuukin keskellä tämä on hyvä!


    • Unimies

      Mitäköhän paikan irtoaminen unessa sitten mahtaa tarkoittaa? Näin tuossa taannoin sellaista unta. Irtoavan paikan kohdalle jäi vain vihlova monttu.

    • Miri

      Kuten monet ovatkin jo kertoneet, hampaiden irtoaminen saattaa viitata kuolemaan..Muista kuitenkin tämä,että "joka uniaan uskoo,se varjoaan pelkää"..Mulle tuodaan muuten kohta uusi sänky..:)Iloista talvea Sinulle!!:)

      • Nimetön

        Täähän on ihan selvä homma! Ihminen käy unissaan läpi alitajuntaisia kysymyksiä itsestään ja mahdollisia pelkoja omasta tulevaisuudestaan tai menneisyydestään, kuin myös niitä positiivisia odotuksia ja kokemuksia. Oma ulkonäkö on luonnollisesti ihmiselle varsin tärkeä ja musta tuo hampaiden lähteminen kuvastaa vaan just sitä, että murehtii jotain kohtaa kehossaan. Hampaat voi kuvastaa esimerkiksi jotain sairautta jota pelkää tai sitten ihan sitä, että hampaat menee huonoksi. Ei kannata pohdiskella aina negatiivisinta vaihtoehtoa.


      • ...hammasunistani...
        Nimetön kirjoitti:

        Täähän on ihan selvä homma! Ihminen käy unissaan läpi alitajuntaisia kysymyksiä itsestään ja mahdollisia pelkoja omasta tulevaisuudestaan tai menneisyydestään, kuin myös niitä positiivisia odotuksia ja kokemuksia. Oma ulkonäkö on luonnollisesti ihmiselle varsin tärkeä ja musta tuo hampaiden lähteminen kuvastaa vaan just sitä, että murehtii jotain kohtaa kehossaan. Hampaat voi kuvastaa esimerkiksi jotain sairautta jota pelkää tai sitten ihan sitä, että hampaat menee huonoksi. Ei kannata pohdiskella aina negatiivisinta vaihtoehtoa.

        Melkein 20 v. sitten näin unen, että syljin hampaitani. Kerroin siitä veljeni vaimolle. Hänkin kertoi nähneensä hampaiden putoamis-ja sylkemisunia useasti, kuultuaan niiden tarkoittavan kuolemaa. Näki painajaisiksi asti. Eikä hänen läheisiään kuollut.
        Siitähän minä silloin säikähdin ja aloin itsekin aika usein näkemään vastaavia unia, milloin syljin, milloin hampaita tippui. Näen vieläkin joskus kyseisiä unia. Eikä ne unet ole kohdallani kuolemaa tarkoittanut, muuten minulla ei olisi enään sukulaisia. On toki muutama sukulainen kuollut,mutta en osaa yhdistää hammasunia kuolemiin.
        Itselläni on huonot hampaat nykyään. Pitäisi mennä hammaslääkäriin, mutta en uskalla! Kärsin hampaistani ja inhoan itseäni kun pelkään niin, että kohta hampaani lahoaa suuhuni.
        Eli jos tänäpäivänä näen unta hampaista, niim uskon että se heijastuu alitajunnastani, koska ajattelen hampaitani päivittäin, että pysyisi edes ehjinä ne, jotka ehjiä ovat, muut murentukoot... :)


      • mola
        ...hammasunistani... kirjoitti:

        Melkein 20 v. sitten näin unen, että syljin hampaitani. Kerroin siitä veljeni vaimolle. Hänkin kertoi nähneensä hampaiden putoamis-ja sylkemisunia useasti, kuultuaan niiden tarkoittavan kuolemaa. Näki painajaisiksi asti. Eikä hänen läheisiään kuollut.
        Siitähän minä silloin säikähdin ja aloin itsekin aika usein näkemään vastaavia unia, milloin syljin, milloin hampaita tippui. Näen vieläkin joskus kyseisiä unia. Eikä ne unet ole kohdallani kuolemaa tarkoittanut, muuten minulla ei olisi enään sukulaisia. On toki muutama sukulainen kuollut,mutta en osaa yhdistää hammasunia kuolemiin.
        Itselläni on huonot hampaat nykyään. Pitäisi mennä hammaslääkäriin, mutta en uskalla! Kärsin hampaistani ja inhoan itseäni kun pelkään niin, että kohta hampaani lahoaa suuhuni.
        Eli jos tänäpäivänä näen unta hampaista, niim uskon että se heijastuu alitajunnastani, koska ajattelen hampaitani päivittäin, että pysyisi edes ehjinä ne, jotka ehjiä ovat, muut murentukoot... :)

        Noin 30 v.sitten näin unta että lähes kaikki hampaani irtosivat ikenistä ja syljeksin ne pois,
        seuraavana yönä tapahtui Lapuan apatruunatehtaan
        räjähdys ja sitä seuraavana sisareni mies kuoli,
        ja 2.viikon kuluttua isäni kuoli.Sattumaa kait.


    • annukka

      minun mummo tulee karjalasta hän kyllä sanoi että se on paras uni mitä voi nähdä,hän oli sitä mieltä että se tarkoittaa rahan tuloa,näin vuosien myötä olen kyllä samaa mieltä.Mutta se voi tarkoittaa suruakin myönteisessä mielessä elikkä jos joku on tosi sairas se pääsee kärsimyksistä.

    • kokemusta on

      kyllä hampaan lähteminen unessa tarkoittaa kuolemaa

      • Nimetön

        Siis muistakaa nyt kaikki, että hampaan irtoaminen unessa on kuoleman enne, jollain on siitä ihan kokemustakin:)


    • peikko

      sitä että niitä ikeniä ja niitä vaaleita palikoita jotka niissä kiinni niin kannattaisi varmaan hiukka useemmin harjailla

    • Istar

      Joskus aikoinaan, kun symbolit, ennusmerkit ynnä muu ovat olleet ihmisille läheisempiä ja he ovat käyttäneet näitä aktiivisesti arjessaan, ovat nämä unet voineet tosiaankin toimia ennusteina. Nykyään symbolien merkitys on muuttunut, joten esim. vilja ei merkitse automaattisesti vaurautta, hevonen intohimoa ja niin edelleen... Nykyisinhän ihmisten elanto ei tule maanviljelystä ja hevonen liitetään lähinnä elintasoharrastuksiin ja urheiluun. Niinpä myöskään hampaan irtoaminen ei enäät arkoita samaa asiaa kuin ennen vanhaan, jolloin hampaiden irtoaminen oikeassa elämässä on ollut merkki sairaudesta ja se taas ennen vanhaan tarkoitti usein kuolemaa, kun ei ollut nykylääketiedettä apuna.

      Unien symboleita pitäisi tarkastella ennemminkin omasta henkilökohtaisesta näkökulmasta. Koska kyseessä on sinun oman tietoisuutesi rakentama mielikuva ja tarina, se yrittää siis kertoa sinulle jotain. Eli mieti, mitä hampaat tai niiden lähteminen voisi merkitä JUURI sinulle ja unohda unikirjojen selitykset! Kuolemallakin on monta symbolista merkitystä; esim. tarot -korteissa on kysymys muutoksesta ja "vanhan" kuolemisesta eli jotain uutta on tulossa elämään. Voisiko tämä olla vastaus?

      Nämä asiat eivät ole yksinkertaisia, eikä niillä tule missään tapauksessa leikkiä. Äläkä nyt ainakaan kuolemaa alaa pelätä; minäkin näen tämän tästä unia hampaiden irtoamisesta, eikä kukaan ole kuollut. Korkeintaan on kuopattu omia kalkkeutuneita ajatusmallejani.

    • KERIPUKKI

      SYÖ UNESSAS VITAMIINEJA.

    • salkku82

      olen kuullut että hampaiden irtoaminen unessa tarkoittaisi että joku läheinen kuolee.

    • Ei hemmetti

      No mulla noi unet loppu kun kävin vihdoin hammaslääkärissä tarkistuttamassa ja paikkauttamasas leegot... :)

    • psyko.

      Stressistä sen olen kuullut kertovan... Usein minultakin murenee hampaat suuhun unissa, eikä kukaan ole kuollut koskaan kun näitä olen nähnyt... ei varmasti olisi enää ketään läheistä minulla jäljellä :D Mutta joskus stressin aikaan tosiaan näen näitä unia.

    • Riku

      voi hyvänen aika.

    • -inhottavaa-

      unta pari vuotta sitten että kaikki hampaat mureni suussa ja kaveri nauro vieres:( Siitä viikko kaks niin mun isä kuoli ;(

    • äpätsy

      hampaan irtoaminen kyllä tietää kuolemaa,mutta se voi olla kuolemista jollekkin asialle.muutosta elämään.Älä turhaa pelkää sitä mitä ei öle vielä tapahtunutkaan.Eihän kaatunutta maitoakaan kannata itkeä.Hyvää jatkoa vaan ja ota mitä annetaan.

    • Aalem

      Älä nyt tyhjää hermoile uniesi tähden. Unikirjat ovat tyhjänpäiväsiä hömpötyksiä. Minä ite olen joskus nähnyt myös unia missä 1-2 hammasta irtoaa tai kaikki musertuvat kerta toisensa perään. Toiset sanovat että joku läheinen kuolee tai on potenssi ongelmia mutta minulla ei ole koskaan kukaan läheinen kuollut tai jotain muuta sellasta pahaa sattunut. Potenssikin on ollut aina parempi kun hyvä. Ihaan sama juttu kun rupeat lukeen lääkärin kirjaa johonki vaivaan niin heti jonkun oireen voi yhistää esim, syöpään ja vikoja löytyy yhä enemmän. Ajattele positiivisesti.

      • maratooni unet

        Joo, oot kyllä ihan oikeassa että unilla ei ole mitään merkitystä tulevaisuuteen mutta mennisyydestä voi tulla tommosia unia. Unikirjat on tehty myytäväksi eikä uskottavaksi. Ihmisiä on kautta aikojen kiinnostaneet tollaset mystiset asiat ja sillä varjolla joku kirjoittaja saa toimeen tulonsa.


    • toisinaan hampaaton

      En jaksanut lukea kaikkia viestejä, joten sori jos joku on jo sanonut tämän..

      Mielestäni unet heijastelevat jokaisen ihmisen alitajuntaa, aivot käsittelevät nukkuessa mahdollisesti mielessä pyörineitä tai jossain käsittelemättä olevia asioita. Tai ainakin toisinaan. Itselläni, samoin kuin vanhemmillani, selkeät ja toistuvat unet ovat jollain tavoin liittyneet käsillä olevaan elämäntilanteeseen, ennakkoluuloihin, odotuksiin, pelkoihin jne. Yhteys ei aina ole lainkaan selvä, mutta usein se siellä on.

      Hampaista olen kuullut, että ne edustavat unessa tavallaan mahdollisuutta puolustautua, vaikuttaa, hyökätä, (purra) tms. Hampaattomuus tarkoittaisi siis pelkoa tai tunnetta hallinnan menettämisestä, aseettomuutta, avuttomuutta, kyvyttömyyttä. Mihin sitä ihminen muka pystyy, jos ei edes hampaita ole? Tai tunne avuttomuudesta, kun hampaat vain lähtevät.

      En ole koskaan aiemmin kuullut tuota kuolemamerkitystä. Kai sen voisi jotenkin rinnastaa, että jotain tärkeää menetetään peruuttamattomasti..?

      Olen kuitenkin itsekin nähnyt monta unta, joissa etuhampaani lohkeavat pois, eikä kukaan kuollut. Sitävastoin tunsin siihen aikaan suurta huolta siitä, miten minun tulevaisuudessa käy, miten pärjään elämässä, saanko töitä jne, ja tunsin ahdistavaa kyvyttömyyttä.

      Eli mieti omia tuntojasi, mitä tuntuu, ettet hallitse?

      Enkä niin suuresti luottaisi johonkin unikirjaan tässä suhteessa. Ihmisten unet ja ajatukset ovat yksilöllisiä.

      • mikki

        Minäkin olen nähnyt unessa, että hampaat irtoavat, eikä kukaan ole kuollut.
        Toivottavasti kukaan ei usko näitä kuolema hömppäjuttuja.
        Se, että joku on nähnyt unessa hampaan irtoavan ja joku on kuollut.
        Yhteensattumia tapahtuu.


    • Hammasunet ovat yleisiä. Eivät ne kuolemaa tarkoita. Ennemminkin yhden hampaan lähtö voi tarkoittaa jostain asiasta luopumisen pakkoa. Asiahan voi olla mikä hyvänsä, voihan siihen tietenkin kuolemankin liittää, kun olen itsekin kuullut, että on joku kuollut kun hammas lähtee. Elämässä on toki muitakin luopumista vaativia asioita.
      Hampaiden mureneminen viittaa huoliin ja stressiin, myös ehkä unelmien murenemiseen. Useiden Hampaiden lähtö hampaattomuuteen, et kykene pureutumaan asioihin, ei ole voimia. Siten voimien vähyyteen ja väsymykseen asioiden edessä.
      Huonokuntoiset hampaat voivat viitata huonoon terveyteen. Katsotaanhan esim. hevosenkin terveys hampaista.
      Myös hampaiden yhteen pureminen ja narskuttelu saa aikaan hampaiden lähtö ja murenemisunia. Se viittaa siten taas siihen stressiin ja paineisiin elämässä.
      Hampaidenlähtö viittaa myös lapsuuteen, kun vaihtuu maitohampaat pysyviksi. Lapsuuden taakse jättämistä voi siis myös tarkoittaa tai toisaalta sitten taas itsensä vanhukseksi tuntemista myös, lähteehän silloinkin hampaat ja saamme tekohampaat.
      Itselläni ei ole koskaan kukaan kuollut kun olen nähnyt unen, jossa yksi hammas lähtee irti. Myös silloin kun on jokin syy, että pitäisi mennä hammaslääkäriin, voi nähdä hammasunia. Eli unet voivat kertoa todellisesta tarpeesta mennä hammaslääkäriin. Ehkä et haluaisi mennä ja uni kiinnittää näin ollen huomion hampaisiin.

    • Hammastrolli

      Itseltäni on unessa lähtenyt koko kalusto suusta. Joidenkin mukaan hampaan irtoaminen tietää kuolemaa. Minun kalustoni irtoamisen olisi pitänyt tietää vähintään Pakistanin maanjäristyksen tuhoja lähisukulaisissani.

      Höpöhöpö, uniselittäjät. Oma selitykseni hammasunille on se, että huomaan näkeväni niitä erityisesti nukkuessani selälläni. Sylki valuu alas nieluun ja hampaat kuivuvat aiheuttaen tunteen ikään kuin ne olisivat suurempia kuin suuhuni mahtuu. Kylkeä kääntämällä ongelma menee ohi.

      Hyviä unia!

    • nuunuu

      yleensähän tämä uni jossa hammas/hampaat irtoavat tai vedetään tarkoittaa sitä että sinulle tai lähellesi tapahtuu jotain ikävää. kuolema on yksi vaihtoehto mutta erittäin epätodennäköinen. täytyy kuitenkin ottaa huomioon se, että jos sinulla on ollut esim. hammaslääkäri viimeaikoina,tai on tulossa, niin tämä hampaisiin liittyvä uni voi tulla vain alitajunnasta. minulle on tehty hammasremonttia nyt n. kuukauden verran ja olen nähnyt siitä unia jo n. puoli vuotta sitten, kaikkea hampaisiin liittyvää. ei siis kannata säikkyä!

    • wani

      Olen nähnyt saman unen, se oli joku vuosi sitten, tuli nyt mieleen kuin luin aiheen..

    • faija__

      Hampaiden irtoaminen unessa merkitsee joidenkin tulkintojen mukaan pelkoa omasta kyvyttömyydestä. Jotkut sanovat sen olevan pelkoa seksuaalisten kykyjen katoamisesta, jotkut ylipäätään minkä tahansa kyvyn.

      Kuten joku jo aiemmin mainitsikin, hampaiden irtoaminen voidaan tulkita peloksi hallita omaa tulevaisuuttaan ja elämää. Ihminen voi alitajunnassaan pohtia esim. "jos jokin niin pysyvä kuin hampaat eivät pysy suussa, niin miten voisin selvitä kurssistani/työstäni/parisuhteestani jne".

    • hauskaa12

      ...mistä väännätte juttua. Mun on kans pakko avautua. Noin vuosi sitten näin unen, että legot irtoilee ja keräilin niitä maasta. Seuraavana aamuna oli näet hammaslääkäri(siis todellisuudessa) Ei sen pahempaa. Läheisiä ei kuollut ja vieläkin keulii :)

    • että...

      hampaasi vaihtuvat tekohampaisiin 2 vuoden sisällä.

    • Suursmurffi

      Itse näin aikoinaan silloin tällöin toistuvia painajaisia, joissa kaikki hampaani murskautuivat. Muistan heränneenikin usein pakokauhuissani.

      Kuolleisuus lähipiirissäni ei silti ole ollut normaalia suurempi.

    • tosi on

      hammaslääkäriin tai joku sukulainen kuolee.Itse näin n.kuukausi sitten unen,jossa hammas lähti ja mummoni kuoli viime viikolla.

    • Hansu Haudankaivaja

      Juuh ottia tuota... kyl se nääs on ny sillai että siun pittee testamenttia ruveta rustaamaan. Mie olisin kovin kiitollinen jos testamenttaisit miulle ainakin stereot ja tiskikoneen... juuh kyl näin on.

    • tavallista

      Moi, vanha viestiketju mutta täytyy vahvistaa että tilanteiden hallitsemattomuus, voimattomuus tai kontrollin puutteen pelko oikeasti heijastuu ainakin minun uniini justiin hampaiden (useiden) murenemisena suuhun. Ei ole ennakoinut hengen menetystä....

    • sinkku

      näin unta että toinen etuhammas irtosi...pian sen jälkeen seitsemänvuotien suhde päättyi kun avomieheni lähti lätkimään..eli minä uskon nähihin enneuniin, nähnyt monia erilaisia enneunia aikasemminkin..

    • dägägää

      Näin eilen yönä unta, että kaikki paitsi osa alaleuan takahampaista irtosi. Tuska oli helvetin kova. Joku kuitenki kertoi mulle unessa, että vaikka nyt tuntuu tosi pahalta, niin asia korjautuu jonkun ajan kuluttua. Aika pitkältä ajalta se tuntui, mut toivoa kuitenki oli.

      Aamulla ku jäin funtsimaan tota unta, niin muistin et rakastamani nainen on ilmeisesti ihastunut. Liekko se oli viimeinen niitti, joka varmisti ettei meidän kahden välinen suhde tule kehittymään nykyisestä kaverisuhteesta pidemmälle.

      Jostain luin hampaiden lähtemis- unien liittyvän ihmisen vitaaliuteen ja seksuaalisuuteen... subjektiivisia tulkintoja kandee tehdä ja tämä oli omani :)

      Onneks ei helvetti soikoon oikeesti irronnut hampaat. Sattu aivan yliluonnollisen paljon ja suu missä paisto ikenet oli aika karskia katseltaava :O

    • stu

      Hampaat kuvaavat perhettä ja omaisuutta. Siten hampaiden heiluminen tai irtoaminen katsotaan viitteeksi perhesuhteiden muutoksiin tai taloudellisen aseman muutoksiin. Hampaita koskevat unet ovat yleisiä ja niillä on hyvin moninaisia tulkintoja.



      Perhettä tai sukua koskevat tulkinnat: Oikeanpuoleiset hampaat kuvaavat miespuolisia henkilöitä ja vasemman puoleiset naisia. Etuhampaat kuvaavat lapsia, kulmahampaat keski-ikäisiä ja takahampaat iäkkäämpiä ihmisiä. Hampaiden menetys unessa on huono enne ellei tilalle saa uusia hampaita.



      Omaisuutta kuvaavat tulkinnat: Yhden hampaan menetys tarkoittaa velanmaksua kerralla. Monen hampaan menettäminen tietää pahempaa velkakierrettä. Etuhampaiden menettäminen tietää talouden romahdusta ja julkisen imagon menetystä, kun taas poskihampaan menetys tietää vain arvoesineen tai säästöjen menetystä.



      Hampaat yhdistetään myös puhumiseen ja syömiseen, joten niillä on tekemistä itseilmaisun ja terveyden kanssa. Jos pudonneiden tai vioittuneiden hampaiden tilalle saa unessa uudet hampaat, tietää se elämänmuutosta parempaan suuntaan. Suuta koskevat myös unet alaleuasta ja kielestä.

      • punkkukk

        ... Omat hampaansa irti, tutkii niitä hetken ja laittaa takaisin suuhun? Hampaissa oli paljon reikiä. Pitäisikö mennä hammaslääkäriin?


      • Skeptikko ite
        punkkukk kirjoitti:

        ... Omat hampaansa irti, tutkii niitä hetken ja laittaa takaisin suuhun? Hampaissa oli paljon reikiä. Pitäisikö mennä hammaslääkäriin?

        Joko olen pienestä asti ollut hullu tai sitten tuolla hampaiden lähtemisellä ja kuolemalla on joku merkitys. Itselleni on tapahtunut jokaisen kuoleman kanssa sama asia. Joko hampaat murenevat suuhun niin, että aamulla joudun ihan menemään huuhtelemaan suun, jotta se tunne lähtee pois tai sitten hampaat ovat jollain tapaa lähteny irti. Mitä verisemmin tai väkivaltaisemmin ne lähtevät, sitä kivuliaampi kuolema on ollut. Esimerkkinä hyvän ystäväni autokolari: Heräsin muutama vuosi sitten aamuyöstä siihen, että oli hampaan muruja ja verta suussa. En tuolloin tiennyt mistään ennustuksista. Kymmeneltä aamulla tuli puhelu, että ystäväni oli humalispäissään ajanut kahta puuta päin 120km/h lasissa. Naama irti ja housuista tunnisti. Samoin kuin isovanhempani äkillinen sydämenpysähdys. Sain unen yhtä yötä ennen puhelua. Minulta lähti muutama hammas irti ja säikähdin, että joko taas. Soitin äidilleni, että informoi heti, jos jotain tapahtuu ja seuraavana päivänä ukkini oli kuollut. Männä viikonloppuna oli taas hammasmujua suussa pe-la -yönä ja hyvä ystäväni oli kuollut Malmin sairaalaan la-su -yönä. Näitä riittää elämän varrelta ja olen vasta 24-vuotias. Huuhaata tai ei niin en jaksa edes enää stressata koko asiaa. Kuolemasta on tullut niin arkipäivää. Ja tästä ennustusjutusta itselle niin hämmentävä asia, etten uskalla ajatella sitä ennenkuin taas uus tapaus tulee.

        Ps. Muutaman vuoden takainen laivaonnettomuus tuli uniin niin, että merirosvot jahtasivat minua koko yön. Sitten kaaduin ja kaikki hampaani lähtivät irti jättäen verenmaun suuhun ja pakokauhun tunteen. Heräsin omaan huutooni.

        Että niin... Kiitos ja anteeksi. :)


      • 000
        Skeptikko ite kirjoitti:

        Joko olen pienestä asti ollut hullu tai sitten tuolla hampaiden lähtemisellä ja kuolemalla on joku merkitys. Itselleni on tapahtunut jokaisen kuoleman kanssa sama asia. Joko hampaat murenevat suuhun niin, että aamulla joudun ihan menemään huuhtelemaan suun, jotta se tunne lähtee pois tai sitten hampaat ovat jollain tapaa lähteny irti. Mitä verisemmin tai väkivaltaisemmin ne lähtevät, sitä kivuliaampi kuolema on ollut. Esimerkkinä hyvän ystäväni autokolari: Heräsin muutama vuosi sitten aamuyöstä siihen, että oli hampaan muruja ja verta suussa. En tuolloin tiennyt mistään ennustuksista. Kymmeneltä aamulla tuli puhelu, että ystäväni oli humalispäissään ajanut kahta puuta päin 120km/h lasissa. Naama irti ja housuista tunnisti. Samoin kuin isovanhempani äkillinen sydämenpysähdys. Sain unen yhtä yötä ennen puhelua. Minulta lähti muutama hammas irti ja säikähdin, että joko taas. Soitin äidilleni, että informoi heti, jos jotain tapahtuu ja seuraavana päivänä ukkini oli kuollut. Männä viikonloppuna oli taas hammasmujua suussa pe-la -yönä ja hyvä ystäväni oli kuollut Malmin sairaalaan la-su -yönä. Näitä riittää elämän varrelta ja olen vasta 24-vuotias. Huuhaata tai ei niin en jaksa edes enää stressata koko asiaa. Kuolemasta on tullut niin arkipäivää. Ja tästä ennustusjutusta itselle niin hämmentävä asia, etten uskalla ajatella sitä ennenkuin taas uus tapaus tulee.

        Ps. Muutaman vuoden takainen laivaonnettomuus tuli uniin niin, että merirosvot jahtasivat minua koko yön. Sitten kaaduin ja kaikki hampaani lähtivät irti jättäen verenmaun suuhun ja pakokauhun tunteen. Heräsin omaan huutooni.

        Että niin... Kiitos ja anteeksi. :)

        Minulla on aina hammasunet tarkoittanut jonkin ihmisen menetystä, mutta ei välttämättä kuolemaa. Viimeisin hampaan irtoaminen oli kulmahampaani. Viikko tämän jälkeen erosin, koska mieheni niin halusi. Etuhampaat ovat ne tärkeimmät, eli sisarukseni. Yksi etuhammas heilui ja seuraavana päivänä sain soiton, että pikkusiskoni on sairaalassa keuhkoveritulppien takia (oli lähtenyt leikatusta jalasta) ja hengen lähtö oli lähellä. Minäkin nuori, vasta 27-vuotias enkä eläessäni ennen ole huuhaihin uskonut, mutta nuo hammasunet kyllä on nykyään alkanut pelottamaan, sillä jokainen hammasuni (olen nähnyt niitä kymmen kunta kappaletta) on aina tarkoittanut jotain ihmismenetystä:/


      • jorgos monolitos
        000 kirjoitti:

        Minulla on aina hammasunet tarkoittanut jonkin ihmisen menetystä, mutta ei välttämättä kuolemaa. Viimeisin hampaan irtoaminen oli kulmahampaani. Viikko tämän jälkeen erosin, koska mieheni niin halusi. Etuhampaat ovat ne tärkeimmät, eli sisarukseni. Yksi etuhammas heilui ja seuraavana päivänä sain soiton, että pikkusiskoni on sairaalassa keuhkoveritulppien takia (oli lähtenyt leikatusta jalasta) ja hengen lähtö oli lähellä. Minäkin nuori, vasta 27-vuotias enkä eläessäni ennen ole huuhaihin uskonut, mutta nuo hammasunet kyllä on nykyään alkanut pelottamaan, sillä jokainen hammasuni (olen nähnyt niitä kymmen kunta kappaletta) on aina tarkoittanut jotain ihmismenetystä:/

        Näin itse vuonna -91 unta hampaista ja kahdeksan vuotta myöhemmin isoisäni kuoli. Pakko olla jotain yhtyksiä tähän.


    • pipa1

      hei minä olen usein nähnyt unta et hampaita tippuu,joka kerta joku omainen ja tuttu kuollut,en halua peloitella sinua,mut minulle on näin tapahtunut.nyt on mennyt vuoden verran enkä hampaista ole unta nähnyt.olen paljon ottanut selvää unista,jakiinostunut niistä. terveisin ap

      • OHHOHhoo

        Kuulin juuri eilen että tätini näki unessa tyttärensä etuhampaan puuttuvan. Arvaattekin varmaan että tätini mies kuoli yllättäen.


    • mummi6

      hei jokin aika sit kirjoitin omasta hammas unesta,näin pari viikkoa taas et hammas lähti,eilen kuoli tuttu.minä pelkään kans kun aina tapahtuu.

    • Strike*

      Vaikka tiedän että tämä aihe on jo vanha, niin silti kerron.


      Naisen unessa hampaan ´menettäminen tarkoittaa rakastetun menettämistä, miehen unessa taas sukupuolisen halun vähenemistä tai huolta omasta kyvykkyydestä.

      Huonot hampaat merkitsevät taloudellista menestymistä, jota ei pidetä kovinkaan suuressa arvossa alitajunnan maailmassa.

      Joskus hampaan poistaminen saattaa merkitä lähimmäisen kuolemaa. mitä lähempänä etuhampaita hammas irtoaa sitä läheisemmästä henkilöstä on kyse.

      Hammaskivut kileivät petollisista ihmissuhteista.

      Jos hampaita putoaa unessa, se tarkoittaa että et pysty ymmärtämään jotain ongelmaa tai elämäsi tilannetta; jokin asia on liian vaikea nieltäväksi.

      Näitä siis on paljon eri tulkintaa. ;)

      • Anna-L

        Olen nähnyt hampaidenmenettämisunia useamman vuoden. Unet toistuvat ikään kuin ryppäinä. Joskus saatan olla useamman kuukauden näkemättä kyseisiä unia. Sitten kun näen yhtenä yönä, näen myös toisena jne.

        Hampaidenmenettämisunet ovat todella ahdistavia. Omissa unissani yleensä heiluu ensin yksi hammas, sitten toinen...yritän laittaa hampaat paikoillee, mutta en onnistu. Lopuksi irtoavat noin 80 prosenttia hampaista. Olen melkein tukehtua irronneisiin hampaisiini ja syljen niitä ulos suustani. Nykyään unissani yritän pitää tippuneet hampaat tallessa ja menen joskus jopa hammaslääkärille laittamaan niitä takaisin.

        Olen yhdistämässä nämä unet omassa elämässä minua painavaan menettämisen pelkoon.
        Olen menettänyt monta ystävää ja tuttavaa. Menettämisiä on ollut erilaisia. Paras ystäväni on tehnyt itsemurhan, ystäväpiiri on kääntänyt selän minulle, minua on petetty parisuhteissani, sekä jätetty lähes poikkeuksetta.

        Nykyistä parisuhdettanikin vaivaa menettämisen pelko ( pettämisen jäleen ). Samoin yöuniani painaa hampaidenmenettämisunet. Unet eivät ole olleet mielestäni enne menettämisestä..vai voinko olla varma kun jatkuvasti olen menettänyt läheisiäni.

        Minua harmittaa, etten ole vuosien varrella kirjoittanut unipäiväkirjaa ja ns. normaalia päiväkirjaa. Olen melkein varma siitä, että minulle nämä unet kertovat omasta menettämisenpelostani.

        Jaksamista kaikille, jotka näkevät vastaavia pelkoa aiheuttavia unia.


      • Tian71
        Anna-L kirjoitti:

        Olen nähnyt hampaidenmenettämisunia useamman vuoden. Unet toistuvat ikään kuin ryppäinä. Joskus saatan olla useamman kuukauden näkemättä kyseisiä unia. Sitten kun näen yhtenä yönä, näen myös toisena jne.

        Hampaidenmenettämisunet ovat todella ahdistavia. Omissa unissani yleensä heiluu ensin yksi hammas, sitten toinen...yritän laittaa hampaat paikoillee, mutta en onnistu. Lopuksi irtoavat noin 80 prosenttia hampaista. Olen melkein tukehtua irronneisiin hampaisiini ja syljen niitä ulos suustani. Nykyään unissani yritän pitää tippuneet hampaat tallessa ja menen joskus jopa hammaslääkärille laittamaan niitä takaisin.

        Olen yhdistämässä nämä unet omassa elämässä minua painavaan menettämisen pelkoon.
        Olen menettänyt monta ystävää ja tuttavaa. Menettämisiä on ollut erilaisia. Paras ystäväni on tehnyt itsemurhan, ystäväpiiri on kääntänyt selän minulle, minua on petetty parisuhteissani, sekä jätetty lähes poikkeuksetta.

        Nykyistä parisuhdettanikin vaivaa menettämisen pelko ( pettämisen jäleen ). Samoin yöuniani painaa hampaidenmenettämisunet. Unet eivät ole olleet mielestäni enne menettämisestä..vai voinko olla varma kun jatkuvasti olen menettänyt läheisiäni.

        Minua harmittaa, etten ole vuosien varrella kirjoittanut unipäiväkirjaa ja ns. normaalia päiväkirjaa. Olen melkein varma siitä, että minulle nämä unet kertovat omasta menettämisenpelostani.

        Jaksamista kaikille, jotka näkevät vastaavia pelkoa aiheuttavia unia.

        Mitähän voisi tarkoittaa että puolisoni näkee unen että minulta lähtee etuhammas.
        Noin reilu viikko sitten ennen puolison näkemää unta näin itse unta että tuttavani sanoi minulle et sinulta puuttuu hammas suusta.
        Itse muutama vuosi sitten näin edesmenneen mieheni kuoleman hiustenlähtönä. Mutta se uni oli edellisyönä kun puolisoni silloin kuoli.


      • fgfggf
        Tian71 kirjoitti:

        Mitähän voisi tarkoittaa että puolisoni näkee unen että minulta lähtee etuhammas.
        Noin reilu viikko sitten ennen puolison näkemää unta näin itse unta että tuttavani sanoi minulle et sinulta puuttuu hammas suusta.
        Itse muutama vuosi sitten näin edesmenneen mieheni kuoleman hiustenlähtönä. Mutta se uni oli edellisyönä kun puolisoni silloin kuoli.

        itse näin juuri alkuviikosta, su ja ma välisenä yönä unta että oikeanpuolimmainen poskihammas irtosi ja toiselta puolelta kaksi oli irtoamassa ja koskia paljon. Sisko on muuttanut kuukausi sitten pois, ja nyt on ollut äiti puoliviikkoa helsingissä vierailulla... ihmeellistä


    • ells

      Olen nähnyt viimeisen puolen vuoden aikana noin 5 unta, jossa hampaani ovat lähteneet, viimeksi juuri edellis yönä. Minulta ei kuitenkaan mitään läheisiä olet kuollut tai muuta vastaavaa.

      • 66666666

        PENIS IRTOSS UNESS JA HITLER RAKASTU ULLAAN SEURAAVANA PÄIVÄNÄ' eiku


      • obaba
        66666666 kirjoitti:

        PENIS IRTOSS UNESS JA HITLER RAKASTU ULLAAN SEURAAVANA PÄIVÄNÄ' eiku

        SIIS OU MAI KAAD, OIKEESTI LÄHTIKÖ HAMMAS UNESSA? VARMAAN SATTU IHAN SAIRAASTI!!!111

        VOIMIA, KOITA JAKSAA. TOIVOTTAVASTI PENIS EI IRTOO TAI ULLA


      • _rapu_
        obaba kirjoitti:

        SIIS OU MAI KAAD, OIKEESTI LÄHTIKÖ HAMMAS UNESSA? VARMAAN SATTU IHAN SAIRAASTI!!!111

        VOIMIA, KOITA JAKSAA. TOIVOTTAVASTI PENIS EI IRTOO TAI ULLA

        multa on lähtenyt unessa hammas 3 kertaa. ensimmäisellä kerralla isäni ystävä kuoli, toisella kerralla kaverini sukulaisen mies(?) kuoli. :(
        nyt kolmannella kerralla ei ole tapahtunut mitään.. joten saattaa olla sattumaakin?


    • hiemanharmittaa

      miualla lähti sekä etu- että takahampaat, meinaakos tämä nyt sitä että läheiset ja kaukaisetki sukulaiset kuolee?

    • jens-,

      On tässä valahtanut kaikki hampaat verineen päivineen suusta unessa monena yönä, ketään en tiedä kuolleen ja kaikkiko tutut ja tuntemattomat kuolisi? Enteileekö hampaani maailmanloppua!?

      Jos jonkun mummolla tai papalla on alzheimer, paha syöpä ja liuta muita sairauksia 85v niin todennäköisyys kuolla on suhteellisen suuri ilmankin että näette unia hampaista. ???

    • juurineen lähti

      Hammasunia on monenlaisia ja tarkoittavat eriasioita. Itsekin olen nähnyt vaikka minkälaisia hammasunia kuten koko kalusto on murkaantunut, mutta kun näin tämän unen, tiesin heti, että se ennustaa jonkun läheisen kuolemaa:

      Kävelin kesäpäivänä kadulla, kun tunsin suussasi jotain hyvin kovaa. Ihmettelin, mitä se on, koska en syönyt mitään. Sylkäisin kovan käteeni ja se oli juurineen irronnut hammas.

      Otin peilin ja katsoin suuhuni, niin yläetuhampaiden oikealla puolella oleva kulmahammas puuttui. Siitä ei tullut edes verta vaan paikalla oli puuttuvan hampaan siisti kolo. Mietiskelin unessa, että jos hampaan laittaa äkkiä takaisin, se saattaa juurtua kiinni. Sen teinkin, mutta hammas ei pysynyt enää mitenkään kolossa edes hetkeäkään. Tiesin, että se jää puuttumaan lopullisesti, eikä sitä voi kiinnittää takaisin.

      N. 4 kuukauden kuluttua kuoli veljeni ennalta arvaamattomasti. Enneunen tunnistaa usein tunnelmasta.

    • tervanakki

      minulla on oollut samanlainen uni ja joskus näin että samalla tuli paljon lihaa

    • sellaista

      Näin noin kolme viikkoa sitten ensimmäisen kerran elämässäni unta että muutama hammas tippui. Muistaakseni minulta lähti kolme hammasta melko keskeltä. Herättyäni en ajatellut että se tarkottaisi mitään, ajattelin vain että olipa jännä uni. Menin kouluun ja ajattelin arkiasioita.
      Iltapäivällä koulussa sain äidiltä viestin että koiramme jouduttiin nukuttaa sillä sillä oli nestettä keuhkoissa.
      Kukaan ei sellaista odottanut.
      En edes katsonut entisen koirani silmiin sinä päivänä sillä luulin että se olisi ikuinen. Tulisin kotiin ja se odottaisi minua siellä.
      Mutta ei kotona ei ollut enää mitään. Ja niin koin ensimmäistä kertaa kuolemaa elämässäni.

    • Ronsis556

      Mulla harvoin irtoaa hammas ja voi viddu,ette arvaa miltä tuntuu, kun on suunnitellut: " tänä iltana se lähtee" jasitten... ei lähdekkään:(

    • Hampis

      En muista koskaan nähneeni unta hampaista, mutta viime yönä näin onta siitä, kuinka suuni oli täynnä jotain möykkyjä. Aloin sylkemään varovasti sisätöä ulos suusta ja huomasin, että kaikki hampaani olivat irronneet. Jouduin moneen kertaan sylkemään, että kaikki tulivat ulos suusta. Mitä tämä voisi tarkoittaa?

      Minulla on sellainen mielikuva, että olisin joskus kuullut hampaiden irtoamisen tarkoittavan rahan tuloa, toiset taas täällä sanovat sen tarkoittavan kuolemaa. Kumpaan uskoa, jos kumpaankaan?

      Illalla mietin kyllä sen verran hampaitani, että muistan pestä ne.

      En usko uniin, mutta joskus jää asiat mietityttämään.

      • YKSItietääkuolemaa

        YHDEN HAMPAAN IRTOAMINEN TIETÄÄ KUOLEMAA.
        MITÄ TAAEMPAA HAMMAS IRTOAA, SEN LÄHEISEMPI IHMINEN ON.


    • sceaux

      Mä näin viime yönä unta, jossa multa irtosi yksi viisaudenhammas. Mä vain laitoin käteni suuhun ja otin sen pois, se lähti täysin ilman kipua ja kokonaisena, ehjänä. Sillä oli hienot, pitkät juuret. Siinä mä sitten pitelin sitä kädessäni ja ihmettelin, kuinka tää nyt näin lähti. Muistan myös ajatelleeni, että ehkä tää nyt oli hyvä juttu, koska se olisi kuitenkin pitänyt jossain vaiheessa poistattaa, kun se olisi tulehtunut.


      Mietin, mitäköhän tuo uni symboloi, mutta nyt taidankin jo tietää itse :) Olen tiennyt jo jonkin aikaa, että minun pitäisi tehdä eräs muutos elämässäni, mutta en ole uskaltanut. Jos tekisin sen vain nyt, se olisi varmaan kuin tuo hampaan ottaminen pois kivuttomasti ja yllättäen. Myöhemmin siitä seuraisi paljon tulehdusta...

    • ..

      hampaat liittyvät tavalla tai toisella aina tuntemuksiin oman viehätysvoiman ja elinvoiman katoamisen tiedostamiseen, samoin kuin hiusten lähtö

    • opiaal1

      mulla lahti asken jokaikinen hammas ja naan yleensa aika sairaitakin unia. taa ei tuntunu yhtaan kivalta ja paatin googlettaa. nayttaa olevan yleista, herasin unessani viela kaiken lisaksi tai luulin heranneeni a sitten hampaat lahtivat uusiksi. sitten vasta herasin oikeasti ja kikki ok.. nyt kuumottaa kun lukee tata mut yleensa en naihin hompytyksiin uskol

    • kokemuksen-ääni-

      LÄHEISEN KUOLEMA!!!
      ja mitä taaempaa hampaat lähtee sitä lähesempi ihminen on kyseessä!!!!!

      • ääniä ääniä

        Niinkö? Lähti kerran unessa poskihammas ja lehmä kuoli! Mitä isompi hammas, sitä isompi raato.


    • Mitä edessä?

      On hämmästyttävää, kuinka moni on kokenut jonkun läheisen kuoleman heti tällaisen hammasunen yhteydessä. Itse uskon, että tämä ei voi olla puhdasta sattumaa. Kaikilla ihmisen toiminnoilla on tärkeä tehtävä, ja unien tehtävästä on ainoastaan esitetty arvauksia. Oma arvaukseni on juuri se, että ne viestittävät meille tärkeistä asioista; asioista, joita meidän tulisi elämässämme huomioida enemmän, jotka kaipaavat mielen työstämistä tai joita tulisi valmistautua henkisesti kohtaamaan.
      Äitini näki eräänä yönä unta hampaiden irtoamisesta, noin viisi vuotta takaperin. Seuraavana päivänä isoisäni kuoli. Tämän vuoksi olenkin ollut kauhuissani koko päivän, sillä viimeyönä itse näin unta, jossa kaikki hampaani alkoivat rajusti heilua. En uskaltanut koskea niihin tai puhua kunnolla, yritin vain kaikin voimin pitää hampaat paikallani suussa, sillä unessa jo tiesin, että hampaiden lähtö saattaa olla merkki kuolemasta. Vierelläni tilannetta katsomassa seisoi eräs tuntemani henkilö, joka kärsii autismista. Hän rohkaisi minua lempeästi, että minun tulisi antaa hampaiden irrota. Rohkaistuin viimein ja annoin hampaiden pudota, vaikka pelkäsin edelleen. Pudonneiden hampaiden alta kuitenkin paljastui uudet, kovat ja kiiltävät hampaat. Entistä paremmat.
      Aamulla oloni oli ristiriitainen - on sitä edelleen. Olen kuullut niin usein, että hampaiden lähtö on merkki kuolemasta. Äidilläni se oli juuri sitä. Tuo uni ei kuitenkaan päättynyt epäonneen, hampaiden lähtö toi mukanaan jotain uutta ja parempaa. Voisiko tämä uneni siis viitata tulevaan elämänmuutokseen ja vieläpä mahdollisesti positiiviseen? Toivon näin.

    • erh35h6

      näin kerran unta jossa kaikki hampaani irtosivat samaan aikaan ja suuni oli täynnä kuin muroja. syljin ne pois ja kauhuissani suustani valui verta. sitten heräsin B)

    • Vain unta

      Joukkokuolemia odotellessa..

    • isäs

      Niin ei ole totta että kuolee vain sattumaa .. on jokapäivä ainut kohti loppuasi painut

    • kjkl

      Taitaa olla keripukki eli C-vitamiinin puutostila!

    • lähti ne lapsenakin!

      luulo tauti...!! se vasta paha tauti...!!! ;(

    • irma89

      Näin viime yönä unta että vasemmasta takahampaasta (alhaalla) lohkesi palasia, joita syleksin pois. Jännää tässä on se että samainen hammas on lohki oikeasti ja kipuillut jonkin aikaa ja olen menossa parin päivän päästä sitä korjauttamaan.
      Jäi häiritsemään kuitenkin tuo uni, mitä se mahtaa tarkoittaa?
      Joskus vuosia sitten näin kolme kertaa samaisen unen, jossa syljin etuhampaitani lavuaariin...ja perheen jäseni kuoli muutama kuukausi sen jälkeen. Hyi..tarkoittaako nyt näkemäni uni sairastumista? Jota olen pelännyt pitkään ja ollut todella stressaantunut,,unikaan ei ole maistunut. Vastailkaa..

    • Rudolfiin

      Hammasunia tulee nähtyä itsekin joskus, ja aina kun on nähnyt niin lehdestä saanut lukea että joku on kuollut, joku yhteys täytyy olla. Unet kannattaa ottaa todella vakavasti, niillä on merkitystä. Mitä tarkoittaa kynsien tippuminen pois? Tai osan niistä?

      • finlan1

        Ehkä se tarkoittaa sitä, että sinulla alkaa olla jo liian pitkät kynnet ja ne pitäisi leikata pois.


    • Pais

      Vaimoni on nähnyt myös unia, että hampaat irtoaa. Ketään ei ole kuollut, mutta olen tehnyt havainnon, että hän narskuttaa väölillä unissaan hampaitaan, joten voisi johtua siitä.

    • 2905

      Mulla taas iskettiin kaikki hampaat takaisin suuhun eli tehtiin ns. implantit, olin unessa ihan hampaaton ja niin sinne vaan juurutettiin kaikki kiinni, johtui varmaan purentaviastani :) :)

    • Tekaritko?

      Pari viikkoa ollut unia, joissa joko hampaat heiluu tai sitten syljen murskaantuneita hampaita suustani. Ikäviä unia.

    • Psbe

      Nyt on vanha ketju, mutta tuli toissapvnä sellanen tilanne että juuri katkennut pisin seurustelusuhteeni sai lopullisen päätöksen kun eksä poisti kaikista kontakteista mitä meillä oli käytössä. Tunteita löytyy omalta puolelta kuitenkin paljon ja oli iso shokki.

      Juuri heräsin ja unessa jonka näin, toinen ex aikaisemmilta ajoilta oli poistanut minulta sairaan hampaan aika eturivistä.

      Selitystä tälläiselle tilanteelle?

    • Unikeiju

      Alitajunta.. Uskon että viittaa jonkin asian menetykseen/kuolemaan. Mutta joku aikaraja niissäkin. jos unesta kuluu pitempi aika (enemmän kuin kk) esim sairaan tai vanhan läheisen kuolemaan, en usko tapahtumien yhteyteen. Eikä niinkuin joku oli käsittänyt, unennäkijä ei aiheuta kenenkään kuolemaa vaan näkeminen on vain ns (ei-toivottu) lahja.

      Omassa unessani olin koulussa enkä saanut millään lopetettua hampaiden narskuttamista. Hampaita tipahteli ainaki 7.. Uskoisin liittyvän huonontuneihin kaverisuhteisiin. Tosin poikaystäni lentää tänään ulkomaille..toivottavasti kone ei tipu syystä tai toisesta!

      Vuosia sitten siskoni näki lapsena unen jossa hammas irtosi. Pappa kuoli vajaata viikkoa myöhemmin yllättäen. Vastaavia on toki sattunut enemmänkin..

    • Ulkonäköpaineet

      Olen nähnyt todella useasti unia jossa hampaani lähtevät irti ja meinaan suorastaan tukehtua niihin. Unen aikana en kerkeääkkään muuta tekemään kun panikoimaan hampaiden lähtöä ja sylkemään niitä ripeästi pois. Kaikki hampaat tuntuvat irtoavan ja tuntuu välillä, että nielenkin niitä. Kaveri vinkannut, että luki jostain sen merkitsevän ulkonäköpaineiden olemassaolemista. Olen nähnyt tälläisiä unia monta, monta kertaa eikä ole viitannut minkäänlaiseen kuolemaan tai muuttamiseen.

      Pystyn samaistumaan hyvin vahvasti tuohon ulkonäköpaine juttuun sillä minulla on ollut todella paljon ongelmia ulkonäköni ja kroppani kanssa.

    • Hampilääkäriin

      Ite näin viimeyönä unta jossa multa irtosi hammas edestä ylhältä. Ensin siihen tuli verisiä juovia ja sitten kun sitä kielellä heiluttelin irtosi. Juuri ennen hampaan irtoamista kerroin äidille että olin saanut hammaslääkärille ajan vasta parin kuukauden päähän. Hampaan irrotessa olin mummin kanssa meikkaamassa vessassa ja isä huuteli vessan oven takana että meidän pitäisi jo lähteä.

      En kuitenkaan usko unen tarkoittavan kenenkään läheisen menettämistä vaan ihan vaan sitä että pitäisi mennä hammaslääkäriin. Olen jo muutaman viikon stressannut suuni terveyttä mutta kun soitin hammaslääkärille niin sain ajan parin kuukauden päähän juuri samalle päivälle kuin unessani.uskon että uni tulee ihan vaan siitä huolesta ja aidosta pelosta että menetän hampaani ennen kun pääsen hammaslääkärille asti. Mummini joskus sanoi minulle että hampaat on kaunein koru. Joten se selittää epäonnistuneet meikkaamis yritykset ja mummin unessa. Häpeäisin hirveästi jos mun hampaissa olisi jotain vikaa ja jos joku hammas oikeasti irtoaisi käyttäytyisin juuri samalla tavalla kuin unessanikin. Yrittäisin salata asiaa kaikilta ja läheiseni ihmettelisivät miksi en halua enää lähteä mihinkään ja miksi en enää koskaan hymyile tai puhu.

    • Anonyymi

      Joo, ala vaan joo...

    • Anonyymi

      Hampaat kuvaa mielestäni statusta tai asemaa yhteiskunnassa. Ehkä pelkäät maineesi tai asemasi puolesta. Alitajunta käsittelee näitä pelkoja. Onneksi pahimmat pelot ei yleensä toteudu sellaisina kuin itse ajattelee. Maine ja status toisten edessä on myös aika pinnallista. Ehkä asemasi ei muutu huonommaksi, mutta jos koet niin voit silti aina itse arvostaa itseäsi, eikä toiset määrää todellista arvoasi ihmisenä.

    • Anonyymi

      Aina kun olen nähnyt unen että hammas murenee tai putoaa, olen saanut rahapelistä voiton.

    • Anonyymi

      TULET SAIRASTUMAAN

    • Anonyymi

      Joka kerta monen vuoden aikana kun olen nähnyt hampaan irtoavan unessa joku läheinen tai tuttavava on kuollut.Nyt alkuviikosta näin taas että alahammas keskeltä lähti irti vedin sen juurineen,ja pelolla odotan mitä ja koska tapahtuu,ei mitään humpuukia nämä unet. 🙏Aina toteutunut :(

    • Anonyymi

      Ennen näin useinkin hampaidenlähtöunia. Sitten kerran näin unta, että minulla oli sekä ylä-, että alahampaita kaksi riviä, eli näkyvissä olevien hampaiden takana oli vielä toiset. Ajattelin, että onneksi ne eivät näy sieltä.
      Sen jälkeen en ole nähnyt hampaidenlähtöunia, ainakaan toistaiseksi ja siitä on useita vuosia.

    • Anonyymi

      Muistan nähneeni hampaiden irtoamisunia, ne oli kuin isoja sokeripaloja suussa. Näitä unia näin niihin aikoihin kun jonkinajan päästä sitten isovanhempani kuolivat.
      Myöhemmin minulta on oikeasti vedetty yksi hammas katkeamisen vuoksi pois ja yksi poskihammas on vähä vähältä murentunut kokonaan pois. Hammassärkyjä ei ole kuitenkaan ollut, uskomatonta kyllä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe