AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Siteiden säätö

Siteiden säätö

15 Vastausta 27 745 Lukukertaa
Osaiskos joku neuvoa lasten laskettelusuksien siteiden säätämisestä. Elikkäs kun niissä on sellainen ruuvattava juttu, jossa on asteikkoa 0,75:stä 4,5:een, niin mihin kohtaan se ruuvataan tuollaisella n. 114 cm pitkällä ja 18 kiloa painavalla ipanalla metrin mittaisissa suksissa?

Entäs aikuisten suksissa vastaava juttu? Onko tähän jotain kaavaa?

nyrkkisääntö

laskijan paino jaetaan kymmenellä ja vähennetään yksi, eli 80 kiloselle jannulle siteet voi säätää 7 kohdalle. Mut en tiiä päteekö enää noin alhaisilla painolukemilla kuin 18 kiloo... kannattaa laskettelukeskuksee mennessä käydä suksihuollon/vuokraamon kautta jossa sedät kyllä tietää ja säätävät siteet oikeisii lukemii.

Toimii myös lapsilla

Tuota kaavaa olen käyttänyt itselläni ja lapsilla. Eli 18 kiloselle 0.8. Tärkeää on että kaatuessa irtoo. Omilla lapsillani tuo kaava toiminut hyvin.

Valmistajan taulukon

Useilla sidevalmistajilla on omat taulukot joiden mukaan kannattaa säädättää siteet. Asiantunteva liike tai suksihuolto osaa varmasti neuvoa tässä asiassa.

Niissä on muitakin säätjä kuin paino...

että kannattaa säädättää amaatilaisella siteet niin välttää jalan murtumiset yms....

Kerrottiin

Suksikaupassa kerrottiin että ehdottomasti pitää antaa asiansa osaavan henkilön säätää siteet. Säädössä huomioitava monon koko ja laskijan paino, en muista josko suksen pituuskin vaikuttaa... Siis isojalkaiselle samanpainoiselle ja pituiselle kaverille laitetaan eri lukema kuin pienijalkaiselle. Näin ymmärsin myyjän puheista. Suosittelen käymään laskettelukeskuksen huoltopisteessä, jotta ei tule ongelmia vakuutusyhtiön kanssa...

Säädöt näin

Lapsille säädöt kannattaa tehdä siten että suksi varmasti irtoaa jalasta kaatuessa. Oikeat säädöt on silloin kun lapsi saa sivusuunnassa suksen irti potkaisemalla suksen kanttia maahan. Takasiteen säädöt on silloin oikeat kun lapsi saa suksen irti potkaisemalla suksea taakseppäin siten että kantapää nousee ylöspäin. Ehkä hieman hankalasti selitetty, mutta noin olen itse säätänyt kaikille lapsilleni ja myös itselleni.

Potkulla irti?

Ai että siteen saa potkulla irti? Lapsilla tuon vielä ymmärrän <5v, koska sukseen/siteeseen kohdistuvat paineet ovat pieniä, mutta aikuisella miehellä tuo on hengellä leikkimistä. Itse olen säätänyt siteet siten että esim. asteikolla 14-20 olen laittanut siteet 16-18 välillä riippuen siteen merkistä. Painan vähän päälle 70 kg:tä.
Tiesitkö, että kova vauhtisessa (oikea oppisessa) käännöksessä maahaan kohdistuu siteen kautta jopa yli 300 kilon paine? Eikä side saa irrota.. Siihen siteen säätöön kuuluu aika paljon muutakin kuin sen dinien säätö sinne päin.
Kannattaa viedä säädettäväksi jollekin joka tajuaa asiasta jotakin..

din range laskuri

http://www.dinsetting.com/
ei suksien tarvi lähtee normi laskussa ollenkaan eli voi pistää aika vitun tiukalle eli 18 kilonen voi pistää vaikka 3
"ei suksien tarvi lähtee normi laskussa ollenkaan eli voi pistää aika ***** tiukalle eli 18 kilonen voi pistää vaikka 3"

Höpö höpö. Lapselle aina alipainotteiset ssädöt ja suksen on lähdettävä irti jalasta todella herkästi. Lasten sääriluut eivät ole kehittyneet ja katkeavat herkästi jos side ei aukea. Aloitteleva laskija ja lapsi eivät mene kovaa rinteessä, vaan pääpaino on tasapainon ja perusasioiden opettelu hiljaisessa vahdissa, ja kaatumisia tapahtuu usein. tällöin suksen on avauduttava, koska ei oikein olla vielä edes opittu hallitsemaan kaatumistakaan. Sitten on eri juttu kokonaan aikuiset, jotka ovat laskeneet paljon. Leikkikööt siteiden kovilla säädöillä niinkuin huvittaa. En oikein jaksa uskoa että tuo edellinen on kovinkaan kokenut laskija.
Itse olen 12 v ja pitkä 155 ja painan 47kg, ja harrastan slopestyleä. Ja minulla on siteet säädetty 42,5kiloselle ja lähtee jalasta jos kaadun, esim kun vedän pressistä tai sitten kaadun metsässä tai kun hyppään boxista.
freestyle laskussa aina + 5kg omasta painosta
2,2 olis sopiva
Vähän vanha ketju, mutta törmäsin googlatessa.

Meidän likalle laitoin noin 1,5. Tyttö on 142cm ja 28 kg ja luut kuin mehupillit. Hän on varovainen laskija eikä mikään agressiivisesti laskeva lihaskimppu.
http://www.dinsetting.com/

Tuo nimierkki astone´n antama linkki laskuriin vaikuttaa hyvältä.
 /   /  /  / Siteiden säätö
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta