AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Itsetehdyn LEIVÄN ohjetta kaipailisin!

Itsetehdyn LEIVÄN ohjetta kaipailisin!

18 Vastausta 22 659 Lukukertaa
Leivän reseptiä olisin vailla ja ohjetta että kuinka se tehdään.

Minulla olisi myös käytössä leivinuuni, että vinkkejä otan vastaan, kuinka siinä saa leivän onnistumaan.

Kiitos!

Osta

!!!!!!!

Leipäkone on hyvä

Leipäkone on hyvä, sillä voi tehdä pullaakin. Jos haluat mieluummin esim. sämpylöitä niin ota taikina ennen paistumisen alkua pois koneesta ja tee sämpylän muotoon ja paista uunissa. Koneen mukana on monta leipäreseptiä.

Siinä syy

Tuon vuoksi juuri suosittelenkin!
Luulisin myös, että niitä olisi tullut käytettyinä halvalla myyntiin kirppareille tai kierrätyskeskuksiin.

Helppo aloittaa ja raaka-aineet todella halpoja valmiisiin tuotteisiin verraten.
Tuoreus ja valikoima parasta.

...

Meillä kävi kirpparilta ostetun leipäkoneen kanssa sillä lailla, että se innosti leivän tekemiseen ilman koko härveliä. Tosin sitten sekin jäi kun ryhdyin terveydellisistä syistä vähentämään leivän osuutta ruokavaliossa.. Mutta leivän teko on hyvin helppoa ilmankin leipäkonetta. Parasta itsetehdyssä leivässä on se, että voi tietysti itse tarkasti määrittää koostumuksen.

omatekoista ei voita mikään

Sämpyläjauhopussin kyljestä tai takaa löytyy sämpyläohje ja jos laitat mulle sähköpostiosotteen saat liudan hyviä ohjeita!
Leivinuunissa saat parhaat rieskat ja karjalanpiirakat ja ruisleipä on taivaallista!
Mulla ei valitettavasti leivinuunia ole, mutta käyn välillä kaverin luona paistamassa ja omat leivät kyllä säästösyistäkin teen itse mun osote emmiina33@luukku.com jos joku muukin haluaa hyviä muitakin ohjeita niin laittakaa vaan postia

no tämmöstä rieskaa väännän:

Laita pariin desiin vehnäjauhoa sekaan pussihiivaa, pari pussia.
Kuumenna ohjeen mukaan neste, vähän kuumemmaksi kuin tav. leipätaikinaan. Ala sekoittamaan vehnäjauhoja veteen reippaasti vatkaten. Viimeksi lisää n. 50 grammaa rasvaa tai öljyä ja ihan viimeksi tuo vehnäjauho, jossa on hiiva. Vatkaa koko ajan, niin kauan kuin pystyt.. Taikina saa olla löysähköä.
Sitten kippaat sen uunipellille ja odotat, että se kohoaa jonkinverran. Sitten tyrkkäät uuniin paistumaan, vartti ehkä riittää. Kun on rusahtava, ota pois.
Jos haluta, voit vehnäjauhoon sekoittaa vaikka mysliä, tai kauraryynejä tai porkkanaraastetta tai ....what ever...

Jauhoja ostaessasi..

Jauhohyllyä voi tarkkailla pussinkyljestäkin.
Sämpyläjauhoa, moniviljaa, kaiken maailman leseitä, ohrajauhoa, ruisjauhoa,.. jokaisesta paketista löytyy joku resepti.

Käytä ensimmäisen pussin kanssa pussin kylkeä ja pussin tyhjetessä leikkaa ohje irti jos pidit siitä.

Hyvää

Tosihyvän vaalean leivän tekeminen vaatii pitkää pinnaa. Hiiva sekoitetaan kylmään nesteeseen ja annetaan taikinan kohota piiitkään. Ja valmiin leivän samaten. Silloin leivästä tulee maukas, ei takuulla maistu ainakaan hiivalta. Ja muuten pussien kyljissä olevien ohjeiden hiivamäärät kannattaa aina puolittaa, lopputulos ei siitä kärsi mutta maussa voittaa aina.

Ruisleipä, sen tekeminen on asia sinänsä, ja vaikka haluaisinkin niin siitä en osaa antaa ohjeita.

Tässä muuan hyvä:

Kauralimput 2 kpl

50 g hiivaa
1 l kylmää vettä
1 rkl suolaa
1 dl kauraleseitä
2 dl kaurahiutaleita
n. 2 l hiivaleipäjauhoja (enintään)

Murenna hiiva kylmään vesitilkkaan, lisää loppu vesi.
Mittaa leseet ja hiutaleet nesteeseen. Alusta lähes kaikki jauhot ja vaivaa, kunnes irtoaa kulhon reunoilta.
Loppuvaiheessa voi lisätä hiukan öljyäkin.
Ripottele ohuelti jauhoja taikinan pintaan, kohota huoneenlämmössä 2 h
Hiero uudelleen taikina kimmoisaksi ja nosta jauhotetulle pöydälle. Leivo soikeat limput,
ripota pinnalle jauhoja ja nosta leivinpaperille.
Kohota liinan alla n. 1 h. Tee muutama viilto leivän pintaan terävällä veitsellä.
Paista uunin alaosassa 275c 10 min., alenna lämpö 200c ja jatka paistamista 20-25 min.
Jäähdytä ritilällä ilman liinaa, niin pinnasta tulee rapea.

enpä ole ennen

Mikä vatsarannan kiiski sinäkin olet?
Hiiva liuotetaan _kädenlämpöiseen_ nesteeseen juuri siksi, ettei taikinaa tarvitse kohottaa monta tuntia!

hiivan

Leipään ei tule hiivan makua, kun taikinaan laitetaan vähän sokeria, siirappia tai hunajaa.

Minä teen näin

Litraan lämmintä vettä sekoitan hiivapalan. Joukkoon panen mm. soijajauhetta (pitää leivän pehmeänä kauemmin), kaurahiutaleita, leseitä, hiivaleipäjauhoja/vehnäjauhoja/sämpyläjauhoja (mitä nyt sattuu kaapeista löytymään). Suolaa tietenkin n. 4 tl. Viimeksi vaivaan taikinaan öljyä/sulatettua margariinia. Annan kohota. Leivon siitä 4 ronskin kokoista leipää. IHANIA!

helppoa

Usein tulee pyhäpäivinä paistettua ranskanleipää. Jos löytyy leivinuuni niin mikäs sen parempaa - samalla lämpiää tupa ja valmistuu leivät.

Vaaleaan leipään ei ihmeellistä reseptiä tarvitse. Otetaan iso kulho, 0.5-1l vettä, liotetaan pussillinen kuivahiivaa, sekaan suola ja sitten sekaan vehnäjauhoa sen mitä menee. Lisäaineina voi käyttää muita jauhoja tai porkkanaraastetta ja makua antamaan loraus oman maun mukaista siirappia tai hunajaa.

Vaivataan taikina, annetaan nousta pari tuntia, muotoillaan pellille leivät ja annetaan vielä nousta tunti ja sitten 10-20 min uunissa riippuen onko lämpötila lähempänä 200 vai 300 astetta. Ennen ja jälkeen paiston suihkutellaan suihkupullolla vettä päälle niin ei tule korppumainen kuori.

vinkkejä

1. Kuivahiiva ei liuoteta nesteeseen, vaan sekoitetaan ensin jauhoihin.

2. Taikinan kohotusaika on 30 minuuttia - pidempi aika saa hiivan käymään.

3. Valmiita leipiä kohotetaan myös korkeintaan 30 min.

4. Juuri vesipullolla suihkuttaminen aikaansaa kovan, kiiltävän kuoren! Kuori pehmenee paiston jälkeen leivinliinan alla, mutta jos pitää kovasta kuoresta, leipä jäähdytetään peittämättä.

Piimälimppu

1,5 l piimää
2 dl ykkösolutta
1 dl siirappia
50 gr hiivaa
4 dl ruisjauhoja
n 15 dl hiivaleipäjauhoja
tai 11 dl hiivaleipä + 4 dl vehnäjauhoja
Anista, kuminaa, fenkolia, pomeranssinkuorta
20 gr voita tai öljyä
Kohota taikina, sitten jaa 6 leivinpaperilla vuorattuun pieneen foliovuokaan, kohota.
Sipaise siirappivedellä, paista 180 asteessa tasan tunti.

Ööh

Tarkoitin tietysti 0,5 litraa piimää.

ruisleipå

Ota joku vanha ruileipä Mössää se johonkin kulhoon.anna olla yli yön,lämpimässä.
Siinä on sulle taikinanjuuri. Se laitetaan ruisjauhoihin taikinaa tehdessä.ja otetaan taas uusi nökäre talteen seuraavaa kertaa varten jääkaappiin.Vaalea leipä taass on niin helppo ettei siihen tarvita edes ohjeita
Paistoin eilen n.3,6 kg leipää.
Teen vuokiin 1.5 litraa 3 x on uunillinen vain sähköuuni. Vuoat voidellaan EI levitteellä...

Kehittelen erilaisia...
Tuohon vuoka määrään tarvitaan nestettä 1.8 litraa...
Ensin haudutin kevyesti;
2 dl kutakin: auringonkukan siemeniä, seesamin siemeniä, pellavan siemeniä, kurpitsan siemeniä > laitoin nuo teräskattilaan ja keitin vesipannussa vettä jonka kaadoin päälle, annoin hautua kansi päällä n. 4 tuntia.

Kaksi palaa hiivaa
Kauraryynejä 3-4 dl
suolaa 2 tl
leipäsiirappia 1,5 dl
soijajauhoa 2-3 dl
Mull on pakasteessa nokkosta soseena 100 g pussissa laiton 2 kpl..
sämpyläjauhoja niin, että on sopivaa

Kaikki alustusvatiin ja kunnon alustus..
Kun taikina on hieman kohonnut, kipataan pöydälle, jaetaan kolmeen tasasuureen osaan ja alustetaan pötököksi joka pituudesta ja leveydestä menee vuokaan..
anna nousta hetki, sitten laita uuniin ja uuni +190 n. kun olleet uunissa n. 45 min sammuta uuni ja anna olla vielä n. 30 min...

Tuli hyvää ja siemenet antaa hampaillekin töitä..

http://www.fineli.fi/foodbasket.php?action=clear&lang=fi

ravinto arvot voi laskea tuolla, syöttämällä tarvike määrät punnitsemalla tuotoksen ja jakamalla...
Tuo on todella hyvää meinasin halkaista itseni maistellessa, kun maistui ja maistui..
Hyvää yötä
 /   /  /  / Itsetehdyn LEIVÄN ohjetta kaipailisin!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Facebookissa suositeltua

Tietoa mainosten kohdentamisesta