AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / sushin raaka-aineista

sushin raaka-aineista

8 Vastausta 4 904 Lukukertaa
Tietääkö joku, mistä Tampereella saa sushin valmistamiseen tarvittavia raaka-aineita? Entä mikä kotimainen tai Suomesta helposti saatava kala sopisi sushiin (lohen lisäksi)? Jotain meritursasta tai kalmaria kun on hiukan vaikea täältä löytää.

on jo kyllä...

...vuosia aikaa, mutta itse ainakin kauppahallista kävin hakemassa riisin, wasabin ja riisiviinietikan.

Kuha ja siika voisivat toimia myös hyvin norimakissa, mutta niiden tarvitsemasta käsittelystä en mene sanomaan mitään.

kalat

Kaikki lohikalat (lohi, kirjolohi, nieriä jne) käyvät hyvin. Samoin siika, kuha, turska, kampela, silakka ja muikku. Myöskin eri kalojen mädit, ravut ja katkaravut. Tärkeintä on, että kalat ovat ehdottomasti tuoreita.

P&S

Tullintorin Punnitse & Säästä -liikkeestä ainakin saa melkein kaikki sushitarvikkeet, muistakin "etnisistä" saa vaihtelevasti. Kokeile myös Kuninkaankadun loppupäässä (Finlaysonia vastapäätä) olevaa itämaista ruokakauppaa.

lähikaupasta.....

Viikolla katselin että meidän lähikaupassa ( pieni K-kauppa) oli hyllyssä juurikin suhusia varten tarpeelliset raaka-aineet, ne oli tunnetun merkin valmistamia tuotteita.

Tampere

Näköjään Tampereelle on avattu uusi myymälä, jossa on aika isot valikoimat kaikkea (ainakin nettisivuilla). En ole käynnyt paikan päällä mutta nettisivulla on osoite. Tampereen lentokentän ja Pirkkalan ABC:n läheisyydessä.
http://www.siam-house.fi/

merilevä

4 ekee näyttää edellämainitussa kaupassa maksavan kuivattu merilevä. yaki sushi nori

Merilevä

Tuolla kolmella egellä saa kaupasta 5 lättyä, mutta toi Siam Housen 4 euron paketissa oli 10 lättyä. Nyt vaan sisuksia sommittelemaan. Nam.

sushin raaka-aineista

Kiitos kaikille vinkeistä! Itse törmäsin tuossa Tampereen Anttilan ruokakaupassa hyllyyn, johon oli oikein koottu yhteen sushiaineksia. Merilevät maksoivat jotain 3 euroa, muuten sama määrä maksaa Kauppahallin japanilaisessa ravintolassa 4 euroa. Kauppahalli taitaa olla paras paikka noiden kalojen hankinnalle. Tosin ihan peruskalatiskit ruokakauppojen yhteydessä saattavat riittää - ellei sitten halua jättikatkaravun pyrstöjä tai muuta erikoisempaa.
 /   /  / sushin raaka-aineista

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta