AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Moottoripyöräkortti

17 Vastausta 38 066 Lukukertaa
Paljonko olette maksaneet kortista (pääkaupunkiseutu/uusimaa)? Ajokortti on siis jo ennestään. Entä miten vaikeaa oppia ajamaan jos et ole edes mopolla ajanut, ei siis mitään kokemusta. Riittääkö siihen se minimituntimäärä? vai onko tuokin asia yksilöllistä? Vähä jänskättää, mutt kortin ajan keväällä joka tapauksessa.

mp kortti

A-kortin lisäys ajokorttiin maksaa tällä hetkellä 400 € jos nämä ajomäärät pysyvät ajokauden alkuun samoina, mutta kuten tuossa
aiemmin jo mainitsin niin voi olla että tulee muutoksia koska ne käsittelytehtävät muuttuivat paljon viime syksynä. Tuo yllämainittu hinta
sisältää minimimäärän ajotunteja ( 3 tuntia) mutta jos määrät muuttuvat niin hintakin hieman muuttuu. Toki huomioimme kanta-asiakas-
alennuksen sinulle ja kaverillesi. Lisäksi tulee kuluja: poliisille ajokorttilupamaksua 40 €, tutkintomaksu katsastusasemalle 53 € ja sitten
2 passikuvaa. Lääkärintodistuksen hankkiminen riippuu siitä oletko toimittanut aiemman lääkärintodistuksen ennen 1.7.1996 vai sen jälkeen.(sain juuri tänään ko viestin autokoulusta lahdesta)

500€

Itse maksoin viime syksynä kortista 500€(6 ajotuntia à25min, 6 teoriatuntia) +muut maksut, "pohjakoulutuksena" B-kortti. Ajo-opetuksen riittävyys riippuu varmaan opetuksen laadusta ja siitä, miten kauan menee pyörän käsittelyn oppimiseen.

Itse sain ajella melko paljon liikenteessä (kiitos reilulle ja osaavalle opettajalle) ja perusteet tuli kyllä opittua! Mutta luulen että ensi kesä menee vielä enemmän tai vähemmän "opetellessa". =)

Kallista

Ajoinn viimekesänä "omalla pyörällä" minimi tunnein kun harjottelin illat omatoimisesti. Hintaa tuli 240 euroo.

Kiitos :)

Eli vähän niiku arvelinkin :)

Ja vielä viimeiseksi..ei kaikilla ole mahista "omalla" ajella saatika harjoitella kun sellaista ei vielä ole...eiköhän se kortti ensin ja sitten se pyörä...kun ei koskaan voi tietää iskeekö vai ei se kärpänen miten ;)

iskenyt jo

Kyllä se kärpänen on jo iskenyt, et sinä muuten olisi MP-kouluun menossa.
Tervetuloa uuden ja antoisan harrastuksen pariin.

aloita heti

Aloita autokoulu ennen 1.3. niin säästä 200-300eur

ai?

MIllä tavalla säästän :O

....

sillä tavalla että 1.3.06 lähtien ajotuntien määrä
tuplaantuu eli hinta myös nousee tuntuvasti

tuplasti tuo..

juu mulla tulee maksamaan prätkäkortti yhteensä kaikkineen tutkintomaksuineen ja poliisimaksuineen n.750.Ja minulla on b kortti ennestään..oli hinnat tuplaantunu viime keväisestä..ja kyse on itä-suomesta.

Täällä kalliimpaa

Täällä Imatralla maksaa 6 teoriaa ja 12 ajotuntia 570€

Kortti

Ei se mulle mitään maksanut, kun ISKÄ makso...hah

mp-kortti

Kyllä se kortin ajaminen on halpaa. Mä en ainakaan antaisi omaa pyörää, henkilölle joka ei ole ajanut metriäkään motskarilla. Sain autokoulusta kaikki ajovarusteet käyttööni ajotunneille ( sopivat ). Harvalla on omia varusteita siinä vaiheessa kun ajaa korttia. Ise ostin kolme lisätuntia vaikka osasin ajaa jo tutkintoon vaadittavan taito määrän. Opin oikeita taitoja ja pyörän oikea oppista hallintaa lisää.. Menkää autokouluun ajamaan ne mp-kortit kuume laskee sen jälkeen. Älkää narisko opetuksen hinnoista. itse olen laittanut pyörää rahaa 20000 e

A-kortti Itä-Suomesta

2006 ajoin BC-kortin lisäksi ison A:n.

404 eur + 96 eur (viranomaiskulut, sis. kortti + koe). Tähän 500 € hintaan kuului kaikki mitä tarvittiin. 12 ajokertaa á 30 min, oppikirja + 6 kpl teoria tunnit. Tosin tuolloin autokoulut tarjosivat tunnit 500 € hintoihin, mutta tuo oli tingitty hinta.

Tuolloin kortin ajamisessa haastavin vaihe oli käsittely, joka meni ihan mainiosti. Teoriakoe oli aivan naurettava, sen kun kävi 10 kysymystä painelemassa oikein. Inssi meni helposti, koska käsittely oli hanskassa ja liikennesäännöissä ei ollut epäselvää.

Moottoripyöräkortti

http://ajo-opetus.org/ajokortti/moottoripyorakortti/

tuossa on vähä muutakin tietoa, kuin hinta :>

Oppiakko?

Kyllä motarilla oppii ajamaan jos oikeesti on halua ja pysyy sitkeänä. Ei lannistu pikku vastuksista.
Hyvä opettaja tietää oppimisen niksit ja homma kyllä etenee pikku hiljaa vaikka et ois ajanutkaan koskaan edes mopolla. Kaikista hankalinta tuli olemaan itselle hidas ajo, joka ehkä yleisin vaikeus. Hidasajo kaipaa vain todella hyvää tasapainoa ja moottorin vetoa. Jarrutus ja väistöt sekä kaupunkiajo pelkkää pässinlihaa.
Että tsemppiä.
No ei hidas ajo mitenkään ihmeellistä tasapainoilua vaadi,riittää että pitää katseen oikeassa paikassa ja vedon tasaisena.
Nykyjään hinnat nouseet jo Kainuun alueellakin 1000€ kaikkine kuluineen. Ja ensivuonna kuulemma nousee lisää.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta