AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  / Internet-yhdyskäytävä?

Internet-yhdyskäytävä?

9 Vastausta 10 371 Lukukertaa
Ohjauspaneelin Verkkoyhteydet-osioon on ilmaantunut itsekseen kuvake nimeltä Internet-yhteys, tyyppi Intermet-yhdyskäytävä, tila Yhdistetty, laitteen nimi Internet-yhteys.

Ympäristö: Kaksi läppäriä langattomasti ja yksi pöytäkone verkkokaapelilla Buffalo AirStation G54:n ja ADSL Ethernet Routerin kautta netissä. Vanhemmassa läppärissä ja pöytäkoneessa XP Home, uudemmassa läppärissä XP Pro.

Tämä Internet-yhteys on ilmaantunut vain XP Pro koneeseen sen hankkimisen jälkeen. Ja mikä ihmeellistä, jos tämän Internet-yhteyden ottaa pois käytöstä, mikään kone ei pääse nettiin. Mutta jos XP Pro kone on kiinni (jossa tämä Internet-yhteys -kummajainen on) molemmat muut koneet toimivat ok.

Mikä tämä on ja voiko sen poistaa? En ole - tietoisesti ainakaan - asentanut jaettua nettiyhteyttä. Vai käyttäytyykö tuo Buffalo ikäänkuin kone, jonka kautta olisi jaettu nettiyhteys, koka tämän Internet-yhteyden ominaisuukissa sanotaan 'Tämän yhteyden avulla voidaan muodostaa yhteys Internetiin toisessa tietokoneessa olevan jaetun yhteyden kautta'? Mutta miksi tämä kaappaa koko nettiyhteyden hallintaansa? Vai onko tämä jokin Pro version erikoisuus? Ja miksi tämän Internet-yhteyden poistaminen käytöstä sulkee myös muut koneet netistä?

Ilmeisesti liian monta miksi kysymystä, mutta jos joku osaisi vastata edes johonkin niistä...

Onko havaintoa

Ilmeisesti liian monta miksi kysymystä, mutta jos joku osaisi vastata edes johonkin niistä...

kotiverkko

onko sulla kotiverkko???

Kyseessä

kotiverkko

Jep.

Joo. Eli ne kaksi läppäriä käyttää sun konetta, sitä buffaloa yhdyskäytävänä nettiin, eli olet jyvällä. Tämän "ongelma" poistuisi että ostaisit Adsl-modeemin jossa on samassa myös kytkin (nat/palomuuri) että Wlan tuki jolloin Buffalo koneesi vapautuisi ns. internet yhteyden jakamisesta.

siis kö?

ymmärsinkö oikein jotta jotai täytys ostaa!!!
mielestäni tuossa ei oo mitää muuta vikaa ku kaikki yhteyret uusiks!! kyllä mielestäni pitäis jokaisessa wlan tukiasemassa natti olla!! ja jos ei ole nii ei semmosta kannata ostaa... tuossa jos nattia ei ole (tarkempi spesifikaatio mallista olisi hyvä) nii sitte joutuu ostoksille!!! mutta jos natti läytyy nii ei pitäis olla onkelmia saara kuntoon tuota.. jos vaan kaikissa on langaton.. siis läppäreissäkin!
ja voi se motukka olla erillinenki eikä se vaikuta siihen lopputulolkseen yhtikäs mittää.. tietääkseni

Internet-yhdyskäytävä

jotkut ohjelmat käyttävät tuota yhdyskäytääv esim. messenger. Tosi outo juttu. Itselläni myös G54 ja aiemmin toimi nätisti ilman tuota yhdyskäytävähommelia ja se ilmaantui tuossa viikko takaperin.

Paha periköön MS:n =)

Internet-yhdyskäytävä, osa2

ratkesihan tuo. Kelailin mielessäni miksi tuo pomppasi yht'äkkiä kun sitä ei ole aiemmin tullut ja johdin vian siihen kun resetoin oman Access pointtini.
Se perhanan "internet-yhdyskäytävä" juttu johtuu sinun Airstationin asetuksista. On tehty vehkeistä liian fiksuja.

Pääset eroon siitä internet-yhdyskäytävästä seuraavasti:
1. Ota yhteys Airstation G54:seen
2. Valitse "advanced settings"
3. Valitse vasemmalta "network settings" ja "UPnP"
4. disabloi tuo maanmainio UPnP-fiitsöri.

Tässä vielä selitys miksi XP nerokkaasti tekee tuon yhteyden.

Enable or disable the Universal Plug and Play function.
The default is enabled (Use).

A PC with a UPnP-supported OS like Windows XP automatically recognizes the wireless connection to the AirStation and auto-configures itself.
The UPnP function acquires the AirStation's WAN port information and global IP address (the WAN port's IP address), then sets up the port mapping for the IP masquerade automatically. Thus, UPnP can distinguish each application and perform the normal communications functions for it even when another router is present on the network.

* The UPnP function is disabled when IP Unnumbered is selected for WAN connection.
* The default connection is used when PPPoE multi session is used for WAN connection.
------
Hyvä kun selvisi. Itse ihmettelin samaa asiaa.

Tuosta tuli mieleen, että voisiko tuota internet-yhdyskäytävää käyttää jotenkin myös oikeasti hyväksi, esim. seuraavasti:

On tässä pieni LAN-verkko, 5 konetta, kaikki löytävät toisensa, mutta kaikkea ei voisi jakaa kaikille. Parin koneen pitää päästä kaikkiin asemiin, myös toisiinsa, mutta kaikkien ei pidä päästä kaikkeen.

Voisiko esim. pari konetta panna keskustelemaan internet-yhdyskäyävän välityksellä, ilman että muut lähiverkossa (tai muuallakaan) olevat koneet pääsisivät sekaan? Miten? "Homeiset" Windows XP- ja 7-koneet kyseessä.
Se on ihan tavallista Windows ilmoittelua!
älä välitä moisesta!
kuuluu windows alusta ominaisuuksiin!
 /   /  /  / Internet-yhdyskäytävä?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta