vuokra-asunto Tukholmasta?

tietämätön*

Moi,

Osaako joku neuvoa mistä löytyisi tietoa ruotsalaisista vuokra-asunnoista? Eli samantyyppinen saitti kuin suomessa on oikotie ja etuovi.

Kiitoksia jo etukäteen.

40

16369

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • löysin
      • roosa54

        21.syysk.2013 -Minulla on huone vapaana, Tukholmasta 25 min. junalla. Junat kulkevat 4 kertaa tunnissa. Huoneessa on kaksi sänkyä, jos on tarvetta. Tai jos joku ystävä tulee joskus tapaamaan. Minulla on ollut aikaisemminkin suom. tyttöjä asumassa ja se on toiminut hyvin. Vuokra 3000 kr/kk. Sisältää sähkön ja lämpimän veden. Voit laittaa viestin puh.numeroon: 46726745185


    • Elina&Mikko

      Nyt kävi huonosti vuokra-asunnon etsinnässä. Jaan tämän, ettei muille kävisi samalla tavalla.

      Lähtötilanne oli, että etsimme puolisoni kanssa asuntoa Tukholmasta - tietty mielellään läheltä keskustaa, tarpeeksi isoa, mutta kohtuuhintaista. Sainkin lukuisia hyvänoloisia tarjouksia, joista karsin mielestäni selvät huijaukset heti pois. Sain erään todella hyvän kuuloisen tarjouksen sähköpostiini. Englantilainen lääkäri oli ostanut Tukholmassa opiskelleelle pojalleen asunnon, ja pojan muutettua maasta pois hän halusi nyt vuokrata asunnon eteenpäin. Hän lähetti viestin gmail.com-osoitteesta, mutta kertoi työpaikkansa, koko nimensä, osoitteensa, ammattinsa, ikänsä yms. Googletin miehen, ja hänen niminen kirurgi löytyi kyseisen sairaalan sivuilta. Tarina kuulosti mielestäni luotettavalta. Etenkin, kun hän ehdotti, että hoitaisimme jatkossa asiat ison vuokranvälitysfirman kautta. Foxtons Rentals. Googlasin firman, ja ensimmäiset hakutulokset olivat sivulle: http://www.foxtons.co.uk/. Kaikki vaikutti hyvältä - lukuisia toimipisteitä ja luotettavan oloinen firma! Ja vuokraisäntä vaikutti entistä luotettavammalta, kun halusi hoitaa vuokrauksen firman kautta (hänen laskuunsa).

      Pian meihin otti yhteyttä [email protected] -osoitteesta vuokravälitysagentti. Sopimuksessa luki, että maksamme firmalle 1400€ (takuuvuokra ensimmäisen kuun vuokra), ja saatuamme avaimet ja nähtyämme asunnon teemme vuokrasopimuksen firman kanssa, ja he luovuttavat rahat vuokraisännälle. Ajattelin tämän olevan meidän kannalta todella hyvä menettelytapa. Iso firma tuskin huijaisi meitä! Maksoin laskun tilille, joka oli suuren Iso-Britannialaisen pankin tili ja tilinomistaja oli Foxtons Rentals. Lähetin kuitin maksusta firmalle. Agentti vastasi, että nyt voimme alkaa sopia tapaamista ja sovimme olevamme yhteydessä seuraavalla viikolla, kun puolisonikin on kotona työmatkalta.

      Seuraavalla viikolla pistin viestiä samaan [email protected] -osoitteeseen, ja takaisin tuli Delivery Status Notification: Domain name not found. Aloimme selvittää asiaa. Soitin www.foxtons.co.uk-sivuilta löytämääni numeroon ja pyysin heitä tarkistamaan statuksemme. Tietojamme ei löytynyt heiltä ollenkaan. Heille oli tullut aiemmin samanlaisia soittoja, ja he sanoivat ettei heille ole mitään tekemistä Foxtons Rentals-firman kanssa ja vastaavia huijauksia oli ollut ennenkin. Huijausfirman sähköpostien linkit (http://foxtons-rentals.com) avautuivat aina oikean firman sivuille. Googlaamalla Foxtons Rentals löytyy oikean firman (Foxtons-firman) sivut. En epäillyt tätä, koska usein nettisivut eivät ole sama kuin firman koko nimi. Esimerkiksi vanhempieni yrityksen tapauksessa on juuri näin.

      Teimme rikosilmoituksen, mutta luultavasti menetettyä rahaa ei saada koskaan takaisin. Pikkusummia ei aleta edes selvittää, eikä Britannian poliisi anna näissä tapauksissa virka-apua. Poliisin mielestä kyseessä on järjestäytynyt rikollisseura, ja todella ammattitaitoisesti tehty huijaus. Meidän lisäksemme sopimuksen ja koko sähköpostiviestiketjun lukivat monet muutkin silmät, eikä kukaan nähnyt tässä riskiä huijauksesta. Vasta rikoksen paljastuttua löytyi epäilyttäviä tekijöitä; Miksi lääkäri ei lähettänyt viestiä työsähköpostistaan? Miksi sähköpostin loppuosa oli foxtons-rentals.com eikä foxtons.co.uk? Foxtons Rentals oli netissä ilmoitettu huijausfirmaksi päivää ennen, kun itse huomasimme tulleemme huijatuksi. Muita saman kohtalon kokeneita löytyy siis jostain päin maailmaa. Jälkikäteen katsottuna olisi voinut monta asiaa tehdä toisin; soittaa lääkärin työpaikalle ja varmistaa vuokranantajan identiteetti, soittaa firman nettisivuilla olevaan numeroon (sen oikean firman). Kaikki vaikutti niin hyvältä, ettemme osanneet epäillä mitään.

      Toivomme, ettei kukaan muu joudu vastaavan huijauksen uhriksi. Siksi haluamme kertoa toimintatavan, jolla meitä huijattiin.

      Terveisin,
      Elina&Mikko

      • Hilkka

        Kommentti Elinan ja Mikon kokemuksen suhteen: Olen haeskellut tyttärelleni syksyksi asuntoa blocket-sivujen akutta, ja varoitan kaikkia niistä! Kolmeen vastaavaan huijaajaan olen törmännyt sitä kautta, ja onneksi alkoivat varoituskellot soida ajoissa. Nämä huijaajat käyttävät isojen kaupunkien epätoivoista asuntotilannetta hyväkseen, ja heillä on aina saman tyyppinen tarina: lääkealan tutkija, joka on ostanut asunnon Tukholmasta, mutta palannut takaisin Lontooseen (minua pyydettiin maksamaan 800 800 euroa avaimen lähetyksestä!); jonkun erikoisalan lääkäri, joka on ostanut asunnon pojalleen Tukholmasta, ruotsalainen valokuvaaja joka valokuvaa olympialaisissa (eikä ehdi puhumaan puhelimessa - heti kun vaadin vastausta tiettyihin kysymyksiin ja että kommunikoimme ruotsiksi, yhteydenpito katkesi :-) Ja varoitan kaikkia (ja tästä myös blocket varoittaa): älkää ikinä maksako kenellekään mitään summaa, enne kuin olette tavanneet vuokraisännän ja todenneet luotettavaksi, nähneet asunnon ja tehneet vuokrasopimuksen!
        Itse olen tullut siihen tulokseen, että ainoastaan tuttujen (tai suomalaisten) kautta haen asuntoa tyttärelleni! Terv. Hilkka


    • Lentäjän Poika

      Hilkka hyvä, vuosia ulkomailla asustaneena olen jo ammattinikin kautta kauan sitten tullut siihen tulokseen, että ihmisen rehellisyys ei riipu hänen kansalaisuudestaan. Suomalaiset eivät ole yhtään sen rehellisimpiä ihmisiä kuin mitkään muutkaan, ts. olen (valitettavasti) tavannut työni merkeissä myös äärimmäisen epäluotettavia suomalaisia.

    • Vuokra-emäntä

      Olen usein vuokrannut huoneita (2 kpl) suomalaisille opiskelijoille. Ei ole ollut ongelmia, opiskelijat ovat olleet tyytyväisiä ja minä myös.
      Vuokra on ollut 3000 - 3500 kr kuukausi (huone, keittiö ja suihku/wc).

      Nykyisin ei ole enää palstaa millä ilmoittaa.
      Ennen oli Tukholma.net, mutta se on lopetettu nyt.

      Opiskelijasta saattaa tuntua kalliilta yli 3000 kruunua/kk, mutta itselleni opiskelijan ottaminen vuokralle rajoittaa paljon omaa elämääni.

      Sähkö ja vesi maksavat paljon täällä.

      On sattunut myös, että opiskelija on unohtanut lieden päälle, - eli joutuu vahtimaan ja ennakoimaan yms.

      Periaatteellisesti voin ajatella vuokraavani huoneen.
      Mutta nykyisin ei ole enää areenaa, missä vuokrata.

      • Hei Vuokra-emäntä.

        Minun veljeni on alkanut opiskelut Tukholmassa. Mutta hänellä ei oo löytänyt asuntoa vielä. Onko niin että sinulla olisi joku vapaa asunto/huone vuokrattavana?

        On todella akuutti tilanne! Hän on huomenna lähössä takaisin Tukholmaan (Vaasasta kotoisin) ja hänen tilapäinen "sohva-ratkaisu" ei oo enää saatavissa hänelle.

        Saat milelellään ottaa yhteyttä minulle jos voisisit jolla tavalla auttaa.
        sähköposti: [email protected]
        tai soittamalla 358443688547


      • ak

        hyvä vuokraemäntä! Olisin tulossa tukholmaan vaihtoon ensi vuoden kevääksi ja etsin huonetta. Olisin kovin kiinnostunut jos sinulla olisi tarjota huone: [email protected]
        Kiitos ja kuulemiin!


      • vuokralainen

        Hyvä vuokraemäntä,
        Löytyiskö sinulta huonetta vuokralle marras-joulukuun ajalle? Lapseni olisi tulossa opiskelijavaihtoon tukholmaan. Minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostitse [email protected].


      • 13831
        ak kirjoitti:

        hyvä vuokraemäntä! Olisin tulossa tukholmaan vaihtoon ensi vuoden kevääksi ja etsin huonetta. Olisin kovin kiinnostunut jos sinulla olisi tarjota huone: [email protected]
        Kiitos ja kuulemiin!

        Hei!
        Vuokraan kalustetun huoneen Tukholmastta/Nackastta. Huone on vapaa ja vio muuttaa heti sisään. Minä ole siistti ja iloinen nainen ja minun lisäkseni talouteen kuuluu kissa ja koira. Lisätiotoja saat:
        [email protected]


      • Ihmettelen paljon

        Miksi joku on laittanut peukun alas tähän kommenttiin?

        Vuokra on ollut 3000 - 3500 kr kuukausi (huone, keittiö ja suihku/wc) vaikuttaa hyvin kohtuulliselta.


      • Pikkakuntalainen
        13831 kirjoitti:

        Hei!
        Vuokraan kalustetun huoneen Tukholmastta/Nackastta. Huone on vapaa ja vio muuttaa heti sisään. Minä ole siistti ja iloinen nainen ja minun lisäkseni talouteen kuuluu kissa ja koira. Lisätiotoja saat:
        [email protected]

        Ei kaan van *fiskis* sillä eihän siellä enää asu ku Somaleja


      • Anonyymi
        13831 kirjoitti:

        Hei!
        Vuokraan kalustetun huoneen Tukholmastta/Nackastta. Huone on vapaa ja vio muuttaa heti sisään. Minä ole siistti ja iloinen nainen ja minun lisäkseni talouteen kuuluu kissa ja koira. Lisätiotoja saat:
        [email protected]

        Parittabia ja huumattuja ihmisiä .


    • annapiu

      Vuokra-emäntä, vuokraatko siis yhä huonetta/huoneita?

      Olisin tulossa työharjoitteluun Les Millsille vuoden 2013 elokuuksi ja kipeästi tarvitsisin paikkaa, missä asua. Saattaa olla, että tulen Tukholmaan itsekseni tai kaverini kanssa, jos hänellä ei ole Suomessa opiskeluja sillä hetkellä... :)

    • Vuokra-emäntä

      Hei kaikki!

      En ole poikennut viikkoon tällä palstalla, vastaan teille piakkoin.

      • annapiu

    • Vuokralle tarj

      Hei! Vuokraan kauniin, ison ja kalustetun kaksioni Brommassa(länsi-Tukholmaa) vuoden 2012 alusta, ehkä jo joululta. Nykyisen alivuokralaiseni kanssa meillä on diili yhteiskäytöstä, ja käytännössä hänellä on asunto käytössään lähes kokonaan yksin, sillä olen itse suurimman osan ajasta muualla kuin Tukholmassa. Jos olet vailla asuntoa Tukholmassa, mailaa ja kerro tilanteestasi niin jutellaan lisää. Asunto on vihreän metrolinjan varrella. Etusijalla yksinäiset ja lyhyempää vuokraperiodia hakevat. Ei eläimiä eikä tupakoitsijoita. Mailiosoitteeni Bromma.asunto ( at ) gmail.com

      • annahhhhhh

        Heippa! Laitoin sulle mailia :)


      • Vuokra-emäntä
        annahhhhhh kirjoitti:

        Heippa! Laitoin sulle mailia :)

        Ahaa, nyt ymmärrän miksi nämä kaikki alaspäin-peukut.

        Googlasin vähän ja huomasin sitä sun tätä ko vuokralaisesta ja kieltäydyin kunniasta. Olisi ollut pelkkää harmia ko vuokralaisesta.

        Vuokraemännät eivät ole tyhmiä ja eivät halua ottaa ylimääräistä harmia niskoilleen.

        Jos kyseessä on kunnon opiskelija, niin OK.
        Mutta jos ei, niin ei kannata vuokrata.


      • Opiskel
        Vuokra-emäntä kirjoitti:

        Ahaa, nyt ymmärrän miksi nämä kaikki alaspäin-peukut.

        Googlasin vähän ja huomasin sitä sun tätä ko vuokralaisesta ja kieltäydyin kunniasta. Olisi ollut pelkkää harmia ko vuokralaisesta.

        Vuokraemännät eivät ole tyhmiä ja eivät halua ottaa ylimääräistä harmia niskoilleen.

        Jos kyseessä on kunnon opiskelija, niin OK.
        Mutta jos ei, niin ei kannata vuokrata.

        Hei Vuokra-emäntä!
        Aloitan oikeustieteen opinnot Tukholman yliopistossa syyskuun alusta. Etsin asuntoa 1-8 kuukaudelle, riippuen tarjonnasta. Mieluiten pidemmälle ajalle. Olen 19-vuotias tyttö Helsingistä. En polta, en omista eläimiä, en ole allerginen ja pidän tavarani järjestyksessä. Pääasiallisesti aikani kuluu opiskeluun ja käyn varmaankin sillointällöin Suomessa viikonloppuisin.
        Laitatko viestiä, jos huone on vielä vapaana? Olen siitä erittäin kiinnostunut! Minulla on suosittelijoita.
        Ystävällisin terveisin,
        Eira
        [email protected]


    • Höh?

      Aivan ihmeellistä nää peukut alaspäin-kommentit!??

      Taitaa olla kaoottinen tilanne tällä peukuttelijalla?

      Tää kaikki osoittaa, että ei kannata vuokrata asuntoa kenellekään.

    • Enni234

      Olen 20 vuotias opiskelija ja suoritan tukholmassa puolen vuoden työharjoittelun kesäkuusta lokakuuhun. Jos sinulla olisi vapaa-asunto niin otathan yhteyttä osoitteeseen enniroosa(a)hotmail.com

    • Nyckelbäcken

      Suomen arvostelijoiden liiton jäsen, 62-vuotias kirjoittaja etsii kahdeksi-kolmeksi kuukaudeksi asuntoa Mälarenin pohjoispuolelta, Tukholma-Västerås, jopa Lindesbergin aoueelta lokakuu-helmikuun välisenä aikana.

      • lappilainen opiskeli

        HEI KAIKILLE,
        suomalainen tyttö tarvitsee vuokrahuoneen tai asunnon tammikuun puolivälin jälkeen. Opinnot Tukholman yliopistossa alkavat. Savuton,ei kotieläimiä, siisti.

        Yhteydenotot mahdollisimman pian, kiitos.
        ilonart at netti.fi


      • ans1
        lappilainen opiskeli kirjoitti:

        HEI KAIKILLE,
        suomalainen tyttö tarvitsee vuokrahuoneen tai asunnon tammikuun puolivälin jälkeen. Opinnot Tukholman yliopistossa alkavat. Savuton,ei kotieläimiä, siisti.

        Yhteydenotot mahdollisimman pian, kiitos.
        ilonart at netti.fi

        Hei, vuokraan asunnon 1/2-2014-15/5-2014 .Kaksio lähellä junaasemaa Sollentuunassa 15 min. Tukholman keskustaan.
        Vuokra 8000 kr/ kk. kalustettu , sähkö ja vesi sisältyy vuokraan.

        Lisää tietoja [email protected]


    • ehwljg

      Menkää nyt sinne helvetin blockettiin ettimään niitä kämppiä :D

    • maarit5

      HALUAISIMME VUOKRATA ASUNNON TUKHOLMASTA VUODEN AJAKSI, PERHEESEEN KUULUU MYÖS KISSA LEIKATTU -
      YHTEYDENOTOT SÄHKÖPOSTI OSOITE, [email protected]

    • Pirkko 2014

      Svenska bostäder vuokraa asuntoja Tukholmassa.

    • nita1234

      vuokrataan "valmis huone" opiskelijalle loka- marrakuun vaihteessa, vuokrasopimuksesta voidaan keskustella.
      Sijainti lähellä tukholmaa,,noin 7km
      hyvät kulkuyht. joka suuntaan

    • Bussikallu

      no minä voin vuokrata

      • Bussikallu

        46739019292


    • bergshamra

      Hei !3.4 2018
      Vuokraan kalustetun huoneen Tukholmassa.2min T-banaan luoltani ja 12 min. T-centraaliin.
      Rauhallinen ja kaunis asuntoalue, lähellä luontoa, 5min. Brunnsvikeniin.Huone on vapaa,
      4500kr/kk sis.laajakaistan ja sähkön.

      Ystävällisin terveisin

      Helena
      [email protected]

    • emilii
    • BT260174X

      Minulla on vapaana asunto 33m2 kalustettuna Tukholman ydinkeskustassa. Jos joku luotettava Suomalaisopiskelija tarvitsee asuntoa niin tässä yhteystiedot: 0400521509

    • anne777

      Heippa! Olen 55-vuotias eläkkeellä oleva naishenkilö ja pitkään suunnitellut muuttoa takaisin Tukholmaan. Asuin siellä melkein 27 vuotta, joten on tuttu kaupunki. Olen Tukholman asuntojonossa, mutta jonotusajat on vuosikymmeniä jos haluaa asunnon hyvältä paikalta. Siksi testaan myös tätä kautta. Olen raitis ja siisti ja kaikin puolin hyvä asukas. Toiveena olisi ns. toisen käden asunto, parvekkeellinen 1-2h k/kk ja max. 30km. Tukholman keskustasta, mitä lähempänä keskustaa sitä parempi. T-banan tai Pendel-junan läheisydestä on plussaa.
      [email protected]

    • Anonyymi

      astra1901,
      Hej,
      Miten voi saada ruotsalainen henkilötunnus?
      Aion siirtyä Tukholmaan.
      [email protected]
      Ystäv. terv.
      Astra

    • Anonyymi

      Ihmisiä huumataan huumeilla jopa uskonnoissa saati muuten paritetaan huijataan nostetaan rahat huumaamalla paritetaan rahasta ei toinen tajua mitään.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      380
      3820
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      210
      1881
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1424
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1295
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      961
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      58
      920
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      903
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      890
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      868
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      849
    Aihe