AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Pikaliiman

Pikaliiman

14 Vastausta 7 564 Lukukertaa
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=100&conference=4000000000000011&posting=22000000014630803

Tuolla kekustellaan pikaliimatahrasta pöydän pinnassa.
Milläkö syanoakrylaattiliimaa voisi liottaa.

Milläkö iholta saisi tuskattomimmin liiman pois.


Tämä huipputuote on mainio moniin askartelijoitten tarvitsemiin juttuihin, mutta monikaan ei tiedosta tuotteen vaarallisuutta.
Liiman erittämä kaasu, ei terveellistä ole, saati roiske silmässä.

Vähän hankala homma

Pikainen googlaus antaa seuraavat tiedot:

Metyylisyanoakrylaatti
Pehmenemislämpötila 165-168 C
Sulamispiste 203-206 C
Liukenee: Dimetyyliformamidi, osittain asetoni

Etyylisyanoakrylaatti
Pehmenemislämpötila 155-158 C
Sulamispiste sama 155-158 C
Liukenee: Dimetyyliformamidi, Asetoni

Eli hankalaa (mahdotonta?) poistaa vaurioittamatta pöydän pintaa.

Sormista

kynnellä raaputtamalla.

Pikaliiman ohjeissahan...

Pikaliiman ohjeissahan kerrotaan, että iholta kannattaa liima eka pestä saippualla. Se kai saa lopunkin liiman reagoimaan tai jotain. Sitten voi rapsutella irti ja mikä ei helposti irtoa, irtoaa ajan myötä ja kosteusvoide kuulemma auttaa.

Ja riippuu tietty pöydästä, kannattaako vai eikö kannata käyttää asetonia. Ei siihen lopulta juuri mikään liukene...

Jep, jep

Pistä pikaliimaa kämmenelle ja käsi heti nyrkkiin. Iloinen kokemus. Ei voi pestä kun käsi on nyrkissä viikon verran :)

Kyllä vain

Siis tuore pikaliima on erilaista (monomeeri) kuin kuivunut pikaliima (polymeeri). Lisäksi ihoa ei yleensä puhdisteta rasvasta ennen kuin siihen "laitetaan" liimaa (kuten ohjeessa lukee). Ja vielä lisäksi ihon pinta uudistuu koko ajan. Vesi toimii pikaliiman kovettajana. Nopean saippuapesun tarkoitus on tietenkin poistaa liima iholta ennenkuin se ehtii kuivua. Likaisesta pöydästäkin liima voi osin irrota rapsuttelemalla.
Joidenkin lähteiden mukaan asetoni purisi kuivuneen liiman keskikohtaan muttei pintaan, eli sillä saisi ehkä liimapinnat irti toisistaan.

Asetonia tietysti voi kokeilla ensin johonkin huomaamattomaan kohtaan, kuten kaikessa tahran poistossa. Jotkut aineet, kuten maalit, lakat ja muovit liukenevat asetoniin melko hyvin. Näitä saattaa hyvinkin olla pöydän pinnassa.

löysin konstin

Meidän laminaatti-pöytätasoon tuli kaksi isoa tippaa pikaliimaa. Sain ne irti kynsilakanpoistoaineella, jossa on tätä asetonia joukossa.

KIITOS PALJON

KIITOS PALJON.. Liimailin keittiön pöydällä, ja hupsista puolen purkkia liimaa pöydällä, sain pyyhittyä isoimmat tipat heti pois ja sitten iski epätoivo.. No googlasin tuon viestisi ja kokeilin. Laitin kynsilakanpoistoainetta ja harjasin karhunkielellä pois. Lopputulos 10+.
Sotkinpa tuossa sormenpääni pahasti pikaliimaan. Liima kovettui eikä lähtenyt millään aineella, joten keksinpä ottaa ylimääräisen partahöylän ja höylätä liimakerroksen pois. Pikaliima lähtikin kokonaan parissa minuutissa, joskin kuollut iho saattaa lähteä mukana, ei kuitenkaan vaurioittanut tervettä ihoa mitenkään.
kuinkas sattuikaan parketille tippui pikaliimaa huomasin, että dynamiitilla se irtoaa tehokkasti.
milläs nyt luulet saavasi sen dynameetin irti parketista seinistä katosta?
helppoa vakuutuksella...

Varovaisuutta

Pikaliiman kanssa täytyy olla erityisen varovainen.
Kannattaa pitää kädet poissa suun lähettyviltä, kun tuon liiman kanssa toimii, jottei vahingossa suu liimaannu kiinni.
Silloin vasta hätä tulisi, että millä saa suun auki, kun ei voisi syödä, eikä juoda.
Varmaan joutuisi leikkaus salissa käymään, joten varovaisuutta sen pikaliiman kanssa.

Ei erityisen hyvin

Varovainen kannattaa tietysti olla mutta kokemusten mukaan pikaliima ei loppujen lopuksi kovin pitkään pysy ihmisessä kiinni. Kaiketi ihminen on vähän joka paikasta sen verran rasvainen ettei tartu kunnnolla. Ja toinen juttu lienee se että pikaliima kovettuu hyvin kovaksi eikä joustavalla alustalla kuten iholla kestä kovin kauan murenematta. Joskus on tullut korjatuksi lohjennut kynsi pikaliimalla eikä se kovin monta päivää kestä vaikka miten taiten yrittäisi tehdä.

Sellainen ei tainnut tulla missään aiemmissa vastauksissa esiin että pikaliimalle on olemassa ihan varta vastenkin irroitusainetta, joka kulkee nimellä "debonder". En osaa sanao mitä siinä on mutta hajusta päätellen tuskin asetonia.

Pikaliima on joskus vähän yllätyksellistä muutenkin kuin ihmiseen tarttumisominaisuutensa suhteen, kannattaa vähän miettiä etukäteen mahtaako sopia aiottuun tarkoitukseen vai ei. Kaverin kengän pohja oli halki ja korjasi pikaliimalla. Aluksi näytti onnistuneen hyvin mutta kävi ilmi että notkeana aineena oli imeytynyt halkeamasta aika laajalle alueelle ja parin päivän päästä kengän pohjasta lähti koko se alue yhtenä palana pois.

tässäpä vinkki

liimappa peräreikä kiinni pikaliimalla. Kun on kolmisen päivää kakkosta pidättänyt niin se tuntuu siltä että saisit maailma uskomattomimman orgasmin, kun pöntölle istahdat! 100% toimii
 /   /  /  / Pikaliiman

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta