AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / liköörien säilyvyys

liköörien säilyvyys

20 Vastausta 25 510 Lukukertaa
Eli siis tietääkö joku jotain liköörien säilyvyydestä? Itse voisin kuvitella että liköörit säilyisivät avattunakin maailman tappiin, kun niissä kerran on melko lailla alkoholiakin, mutta poikaystävä on eri mietä. Kumpi siis on oikeassa?

Säilyväthän ne

Anna poikaystäväsi kuitenkin pysyä lapsenuskossaan. Näin hänellä on hyvä syy nilistellä pullonpohjat pois kuleksimasta.
Kermalikööri kestää avattuna muutaman päivän, muut liköörit puoli vuotta. Jos olet epävarma, katso liköörin koostumusta. Jos näyttää normaalilta, juo pois. Jos on hometta pinnassa, kaada viemäriin.

säilyy

Sinä oot ihan oikeassa, kyllä ne säilyy vaikka kuinka kauan!

ei kaikki

Jäi kerran avattu kermalikööripullo (Irish Cream) kaappiin muutamaksi kuukaudeksi. Jämähti sokerit kovaksi klöntiksi pullon pohjalle ja neste oli omituisen näköistä. Enpä viitsinyt edes maistaa.

---

joo tuo on muuten totta, että Baileys yms. maito-/kermapohjaiset ei varmasti säily...

Jjep

On todellakin monia likööreitä jotka eivät säily kovinkaan pitkään; varsinkaan avattuna.

Nyrkkendaali

on että jos paljon alkoholia eikä makeutta kuten chartreuse jäger jne niin säilyy niin kauan kunes tulee juoduksi pois. Mutta jos on makeutta ja/tai vähemmän alkoholia niin kannattaa kietaista kiduksiin aika äkkiä. Kermaliköörit muutaman viikon sisällä.

kiitos

Kiitos vaan vastauksista, kaipa tässä joudun nyt sitten nöyrtymään... ;) Osaako kukaan vielä sanoa tarkkoja aikoja miten kauan n. 20% makea likööri säilyy? Puoli vuotta? Enemmän? Vähemmän?

gjsfjf

Riippuu likööristä. Likööreissähän on paljon sokeria joten sen avulla säilyvät pitkään. Poikkeuksena kerma- ja maitopohjaiset liköörit jotka säilyvät pari kuukautta avaamisen jälkeen KYLMÄSSÄ!

Amoretto cream

amoretto cream pullossa lukee että avattuna se säilyy 6 kk

Ei säily

Mitä vähemmän alkoholia ja mitä enemmän sokeria sitä huonommin säilyy. Jos sokeria on paljon, alkaa sokeri kiteytyä ajan mittaan pullon pohjalle, samoin käy monille keinotekoisille väriainelle. Sanoisin, että perusliköörit noin 21 % avattuna puolivuotta ja avaamattomana 1-3 vuotta. Suosittelen juomaan liköörit aika nopeassa tahdissa ostamisen jälkeen, eikä sen pitäisi mikään iso ongelma olla kun pullotkin ovat aika pieniä.

De Kuyper

Kellään tietoa De Kuyppereitten säilymisestä avattuna?

Kuulepas olli,

säilyy, jollei sitä juoda. Mulla 60-luvulta peräisin lakkalikööri, avaamaton. Otan käyttöön parin kk:n kuluttua kun on juhlat. Ei ne viinat näköjään niin äkkiä pilaannu, samalta vuosikymmeneltä viski ainakin oli ehtaa tavaraa. Sitäpaitsi, kuinka kauan luulet pölyisten pullojen seisovan viinakauppojen tiloissa? Entäs avattujen, vähemmän tilattujen muitten juomien kapakoitten hyllyillä? Ne ei totisesti ole tuoreita.

VNHAA VIINAA

Niin on hyvä ollakkin vanhaa koska tuore viina pierettää.

Aika vanhaa

Tässä pullon kaulassa paperisinetissä lukee : H3360090 1962. Oli avaamaton vielä viime kuussa, nyt kolmasosa jäljellä. Säilyy vieläkin siihen asti kun se juodaan.

Kermaliköörikin säilyy

Kyllä kermalikööritkin säilyvät avattuina hyvän aikaa: Helmi-likööreille luvataan muistaakseni kolmen kuukauden säilyvyys avaamisen jälkeen jääkaapissa (omassa jääkaapissani on nyt juuri kolme kuukautta vanhaa Helmi-kermalikööriä, eikä se vielä miksikään ole mennyt), Baileys taas lupaili peräti jotain vuoden luokkaa, valolta suojattuna joko jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Tuo vuosi avattuna huoneenlämmössä kyllä kieltämättä kuulostaa melko epäilyttävältä, itse varmaan jättäisin väliin.
"Liköörit säilyvät melko hyvin. Mitä enemmän niissä on sokeria tai alkoholia sitä paremmin ne säilyvät. Marja- ja kermaliköörit säilyvät kuitenkin vain noin vuoden ostohetkestä. "

http://www.alko.fi/fi/220EA53FDBA002E8C22574F000436223?opendocument&src=1,7&expand=1
Pääsääntöisesti liköörit säilyvät vuositolkulla, kuten täällä on moni sanonutkin. Alkoholi ja sokeri ovat kelpo säilöntäaineita molemmat.

Entäpä se poikkeus: kermaliköörit! Sain yli 30 vuotta sitten tuliaisina peräti kaksi pulloa kerralla. Bailey's meni meillä (vaimo + minä) alas irvistellen ja yökkäillen, joten kuten, mutta ällöttävän äitelää tavaraa oli! O'Darby jäi avattuna jääkaappiin muutamaksi kuukaudeksi, kun ei kerta kaikkiaan tehnyt mieli maistiaisia enempää eikä mokomaa törkyä viitsinyt kenellekään tarjotakaan. Muutaman kuukauden kuluttua sisältö kaatui viemäriin.

Minä en alkoholijuomia pikku kummassa kaada muualle kuin suuhuni, mutta kermaliköörille kurkkuni sanoo ei. Onneksi kukaan ei ole noiden kahden puikon jälkeen moisia juomia ovestani sisään kantanutkaan.

Kenen suuhun mahtavatkaan olla tarkoitettuja?
Bailey's voi säilyä kauan jos säilyttää samassa lämpötilassa, jopa kaapin lämmössä. Omassa tapauksessa se oli varmaan 2 vuotta ollut avattuna ja maistui edelleen hyvälle. :)
Heips! tietääkö kukaan et sopiiko minttulikööri vähäsen laittaa lonkkuun??? onks teillä ehdotuksia mitä voi kylmänä juoda minttulikööristä?
 /   /  /  / liköörien säilyvyys

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta