AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / Accord ensiasennus öljy

Accord ensiasennus öljy

8 Vastausta 2 261 Lukukertaa
Mitäs öljyä 2.0 accordiin on uutena pistetty,jos ja kun tulee tarve lisätä.En hokannut myyjältä kysyä eikä huoltokirjassa ole merkintää,ilmeisesti eivät suomeen tullessa laita uusia sisään.

Tehtaan

Itsellä myyjä suositteli vaihtamaan öljyt muutaman tuhannen kilometrin jälkeen. Tuolloin laitatin Mobil 1 0W-40. Taidat muuten olla euroautoilijoita? Näin vannoutuneen hondamiehen korvaan särähti nimittiän aika pahasti tuo "jos ja kun" -juttu. Moottori kun ei todellakaan syö öljyä ;)

Totta töriset

Totean Hondan moottoreiden olevan varsin huoltovapaita öljynlisäyksen suhteen. Toki aina se kuitenkin kannattaa tarkastaa.

Manuaali esiin

Älä vaihda öljyjä muutaman tuhannen jälkeen, vaan öljynvaihtovälin tullessa täyteen (siis lyhin suositeltu vaihtoväli on 10 000). Voi rallattaa helposti alkuperäisillä öljyillä 20 000 tai vuoden.
Öljyillä ajaminen koko vaihtovälin on osa "sisäänajoa".

Juuri näin manuaalissa

Lukee että öljyjä ei saa vaihtaa ennenkuin huoltoväli tulee täyteen, eli manuaalin mukaan ei saa vaihtaa "hiontaöljyjä" ennen aikojaan. En epäleikkään että öljyä täytyy lisätä litratolkulla vaan n. 1 vuoden kuluessa muutama desi lisää.

Tiedä

On totuus noiden "hiontaöljyjen" kanssa.

Itse manuaali opastaa aivan oikein, että öljyn sekaan ei saa laittaa mitään lisäaineita.

Öljynsuodatin on osa, johon epäpuhtaudet kulkeutuvat.

Opelissa on ohjekirjassa mainittu aivan normaali täyssynteettinen ensiasennusöljynä, Toyota suosittaa tekemään 2000-3000 km jälkeen öljynvaihdon, koska Suomen talvessa keskieurooppalaisiin olosuhteisiin tarkoitettu ensiasennusöljy ei ole parhaimmillaan, suositusöljy on 5W-40.

Itse vaihtaisin öljyt samalla tavalla kuin Toyotissa, en millään usko että Hondalla on joku ihme lisäaine moottoriöljyssä.

Muutenhan Hondan koneeseen käy lähes mikä tahansa öljy, ohjekirjassa ACEA A1/B1 tai ACEA A3/B3, viskositeetit vaihtelevät välillä 0W-20 / 5W-40. Itse laittaisin joko 0W-40 tai 5W-40 täyssynteettisen.

Öljyn lisääminen Hondaan

Olen vuodesta 1997 ajanut Honda merkkisillä autoilla ja kertaakaan ei ole tarvinnut lisätä tippaakaan öljyä yhteenkään niistä kolmesta (2 Accordia ja 1 Civic). Muutama desi kuulostaa Hondan tapauksessa jo herjaukselta.

näin on

Itsekin aluksi seurailin mittatikkua, mutta nyt olen jo unohtanut missä se edes on :D

accord tourer 70tkm mittarissa....

Hondan manuaalissa lukee <

En jaksa kaivaa manualia esiin, mutta etsi öylyn kohdalla on kaaviokuva, jonka mukaan Hondaan käy melkein mikä öljy vaan itse käytän W35 tai 40. Mutta auto ei todellakaan kuluta paljoa öljyä.
 /   /  /  /  / Accord ensiasennus öljy

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta