Sydänvika?

Pelokas-

Mikä ihme mahtaa olla kun tossa 4kk sitten alko tälläinen ihme ongelma. Rupesi pistämään rinnasta ja sitten ihme huimausta.. tai oikeastaan kohtaus on sellainen, että yhtäkkiä pistää rinnasta ja samaantaikaan tulee sellanen huimauskohtaus mikä menee kuitenkin ohi 2-3 sekunnissa. Harrastan erittäin paljon jääkiekkoa, ja paikat ovat välillä aika kovilla (voiko johtua tästä), tarviinko hierojaa tai jotain? No mutta nyt olen viimeaikoina huomannut sen että tämä kohtaus tulee varsinkin krapulassa... jos otan tänään viinaa, eli kunnon kännit niin huomenna krapulassa pitkin päivää tulee tuollaisia rintapistoksia..... voisiko joku kertoa mistä moinen tapaus johtuu?

17

22555

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jussi

      Voit sairastaa sepelvaltimotautia, joka voidaan vain varmasti selvittää rasitus EKG testissä ja tarvittaessa varjoainekuvauksella.
      Krapula on sepelvaltimo potilaille erityisen vaarallinen, koska se voi tuoda vakavan rytmihäiriön, joka puolestaan voi olla kohtalokas.
      Sepelvaltimotauti on yleisin kuolinsyy Suomessa.

      • Pelokas-

        kyseistä testiähän suositellaan 40-60 vuotiaille? itse olen 22 vuotias.


      • Jussi
        Pelokas- kirjoitti:

        kyseistä testiähän suositellaan 40-60 vuotiaille? itse olen 22 vuotias.

        Testi tehdään kaikkille, joilla on syytä epäillä sepelvaltimotautia. Itse olin kolmekymppisenä.
        Yksityisellä testin tekeminen maksaa noin 500 €.


    • Markku.S

      Oireet viittavat vahvasti aorttaläpän synnynäiseen epämuodostumaan,tapahtuu ns.ohivuotoa.Vaiva kannattaa tutkituttaa sydänvaivoihin erikoistuneella tohtorilla.Alkoholi pahentaa tilannetta,joten sinuna pitäisin nyt matalaa profiilia sen suhteen.

    • Myös sydänoireita kokenut

      Jos urheillessa ja krapulassa pistää rintaa, niin kyllähän tuon jo pitäisi ihan maalaisjärki sanoa, ettei kaikki ole välttämättä kunnossa ja menee lääkäriin. ETENKIN sitä suuremmalla syyllä jos liittyy tajuntaongelmia jollaisia sinullakin on.

      Eivät ne sydänongelmat ikää katso, voivat olla sairausperäisiä tai synnynnäisiä ym. Vaikka tietenkin mitä nuorempi, niin sitä harvinaisempaa, että ainakaan sairausperäisiä haittoja on ehtinyt tulla.

      Mutta sanotaan nyt esimerkkinä, että itsellä on kolme nuorta tuttua kokenut sydänperäisiä ongelmia ja yksi johti hengenmenoon. Yksi oli kovakuntoinen, mutta valitteli myös pientä pistoa joskus. Intissä sitten aamulenkillä tulikin kova kohtaus ja hengenlähtö todella lähellä. Toinen teki töitä turhan kovaa reippaan kuumeen jälkeen ja joko oli ollut pieni huomaamaton sydänlihaksen tulehdus tai sitten vain "huono tuuri" mutta kohtaus tuli hänellekin.

      Viimeinen tapaus jo oli sitten jo epäonnekkaampi, pientä tuntemusta valitellut kauan kunnes sitten yksi krapula-aamu sydän teki stopin. Sepelvaltimotauti todettiin jälkikäteen, mutta eipä sitä nyt 27-vuotias osannut epäillä tietenkään. Muut olivat 21 ja 23 vuotiaita jotka tuossa mainitsin.

      Eli en nyt sen kummemmin pelottele, mutta eipä kukaan noistakaan uskonut sydämessään niin nuorena mitään ongelmaa olleen...Varaapa aika lekurille ja kerro rehellisesti missä tilanteissa oireita tulee. Kyllä lepofilmin ottaa ja tarkoin kuuntelee samantien, varmaan saat kyllä rasitus-ekg:hen lähetteen ja mahdollisesti holter-mittaukseen (pitkäaikaisrekisteröintiin laitteella jota kannetaan mukana).

      Ja jos nyt ihan pienoisena huomautuksena sanoisin, niin jospa jättäisit lätkän siksi aikaa, että olet EDES käynyt lääkärin kanssa juttelemassa asiasta. Olet jo paljon viisaampi sen jälkeen. Ja aina parempi tietenkin jos vika ei ole sydänperäinen, mutta oireisto vain on kovasti sen suuntainen ettei kannata asialla leikkiä.

    • karbidi

      kertoa itselleni, etteivät sydänvaivat tunnu pistävinä! Ennemminkin laaja-alaisina tai epämääräisinä tuntemuksina. Tosta viina/urheilu-yhdistelmästä ei oo kovasti kokemusta, mutta ite koittasin hoitaa vaivaa ekaks olemalla ryyppäämättä. Halpa ja helppo keino poissulkea mainittu yhteys.

      Mutta jos vaivas vielä jatkuu ilman viinaakin, ni eiku leguriin!

    • Jukka

      On 100% varmaa, että sepelvaltimotauti tämä ei ole. Miksikö? Siksi, että sepelvaltimotautipotilas ei pelaa lätkää oireetta ja normaalilla suorituskyvyllä. Sepelvaltimotauti ei myöskään oirehdi vain levossa lyhyinä rintapistoksina.

      Sepelvaltimopotilas väsyisi aiempaa helpommin, hengittäminen kävisi raskaaksi ja rintaa puristaisi laaja-alaisesti pelaamisen aikana. Levossa tila palautuisi ja olo olisi OK.

      Karupalassa tulee herkemmin rytmihäiriöitä. Ne eivät oirehdi rintapistoksina. Myöskään huimaus on vain harvoin sydänperäistä. Tai voi olla, jos verenpaine on alhaalla, mutta sehän on vain hyvä asia.

      Sydänperäiset tajunnan häiriöt ovat muunlaisia kuin huimauksia. Niissä maailma sumenee, kaikki pimenee, pyörtyy tai melkein menttää tajuntansa. Kiertävä ja pyörittävä huimaus on lähes aina niska- tai korvaperäistä.

      Läppäviat oirehtivat usein liikunassa tulevina oireina: jaksamattomuutena, kipuna, pyörtyilynä, tykytyksena, muina rytmihäiriönä tms.

      Kyseessä on mitä luultavammin lihas- ja rustoperäinen tila. Venettelyt ja hierojalla käynnit todella voisivat auttaa. Oireet johtunevat osittain myös huolestumisesta ja hätääntymisestä.

      • Pelokas-

        Kiitos mielipiteestäsi... mielestäni siinä on pointtia. Itseasiassa tässä on ollut pientä stressiä viimeaikoina ja jääkiekosta puheenollen niin viimeaikaiset treenit ovat olleet extra kovia ja olen joutunut puristamaan itsestäni 120% pihalle.... Voisin koitta kyllä koittaa tuota hierontaa... Varasin kyllä ajan lääkärille aiheella "sydänkiva" mutta katsotaan mitä hän sanoo.


    • Mie vaan

      Voisikohan olla kysymyksessä paniikkikohtaukset? Mulla tuli puristava kipu rintaan ja kurkkua painoi, huimasi, sydän tykytti ja putosin polvilleni. Luulin sydän kohtauksiksi.. mutta olikin paniikkia. Lääkityksellä saatu kuriin.
      Ehkä rasitat itseäsi liikaa ja autonominen hermosto sekoilee?? Kannattaa ottaa tämäkin huomioon.

      • Liputtaisin myös paniikkihäiriön puolesta. Toki sydänperäisetkin on mahdollsia.


    • juulietti

      Itellä on samanlaisia oireita mutta mulla on synnynnäinen mitraaliläpän prolapsi.

    • Peppu eppu

      Rintakivut saattavat johtua siitä että ns "keuhkojen väliin" jää ilmaa ja siksi välillä pistää rintaa. Itselläni on näiti tiuhaan tahtiin. Ja näistä huimaus kohtauksista en osaa sanoa. Itselläni on myös muutaman sekunnin mittaisia huimauskohtauksia jolloin ikäänkuin koko maailma yht äkkiä pyörähtäisi ympäri ja sittrn se loppuu. Tätä saattaa esiintyä myös makuulteen. Kävin lääkärissä muista syistä ja mainitsin samalla tästä. Saattaa muun muassa johtua jos hartiat ja niska on usein jumissa ja jos on päänsärkyä tai sitten esim jos vaikka sokeri/ verenpaine arvot ovat alhaiset.Multa myös otettiin sydänfilmi ja siinä näkyi kaikki olevan kunnossa. Jos jatkuu pitkään kandee kysyy lääkäristä.

      • kohtalo_toveri

        joo mul on samaa paskaa ollut koht melkei vuoden ja olen vast 18 vuotias.. krapulassa rintaa puristaa välil sydän jyskää ihan hemmetisti sit yöl tulee sellasii (krapulas) et tuntuu et sydän ei jyskäis yhtää sit se värähtelee yht äkkii ja pelkää/tuntuu et henki lähtee minä hetkenä hyvänsä, no nyt ollut 2kk juomatta ja silti sydän tykyttelee vähä välii ja rinta pistoksii on ja sit sellasii et hakkaa epä tahtii eka normaalisti sit yht äkkii tulee sellaisii himo lyöntei rintaa ihan ku löis nyrkil.. eri lekureil olen ravannut vähä välii, kaikki jankuttaa sitä samaa et muka ois paniikki häriöst johtuvii oireit (sitä se on kyl ainaski osaks) kun mä saan sellaisii hirveit ahistus ja tuskaisuus kohtauksii ja sydän filmitkii on otettu mut ei siel kää mitää näkynyt, ärsyttää kun ei ole melkei vuoteen voinut saunaskaan käydä ku jos menee ni alkaa sydän himona jyskää.

        tää kyl voi olla psyko somattistki sil mä kyl kelaan liikaa kuolemaa ja pelkään sitä mut sille ei voi mitää ain on sillai et '' mitä välii sit vaik kuolisinki'' sit hetken pääst iskee tollainen ''kohtaus'' ni sit kyl taas mieli muuttuu ja alkaa toivoo et ei kuolis..

        sori huono äidinkieli, pakko oli avautuu ja kysyy mist nää vois johtuu? kun ei nää lääkäritkään tunnu tietävän vai onko tää sit vaan sitä ''paniikki häiriöö''


    • Hei...

      Aloin kysymään teiltä neuvoa minulle siihen miten minun pitäisi suhtautua ihmiseen josta välitä todella paljon..Hänellä on todettu syntyessään sydänvika.
      Tiedän, että hänen täytyy tehdä asioita omien voimavarojen suhteen..
      Huomaan vain että itse olen todella varovainen etten aiheuta hänelle liikaa sydämen tykytystä...josta voisi seurata rytmihäiriöitä.
      Asia mikä minua tässä mietityttää on seksi...kuinka lähestyä häntä asialla etten vai loukkaa hänen tunteitaan?? Toivon että saisin asiallisia vastauksia..asia on arka ..

      • Mirialisi

        Olen sepelvaltimopotilas, kerran leikattukin ja sen voin sanoa, että seksi on lääkettä. Ei nyt ensin kovin mahdottomia riemumisia, mutta normaalin kiihotuksen kyllä kestää.
        Sydänsairauksia on niin monenlaisia. lievempiä ja vanhoilla pahempia. Jos oihminen liikkuu ja kävelee normaalisti, kyllä hän seksinkin kestää.Usein nämä synnynnäiset sydänviat ovat lääkkeillä hoidettavissa ja jos leikkauksella., leikkaus on tehty jo. Onnea matkaan.


    • Epätoivoinen

      Minua on alkanut huoletamaan, että onko minulla sydänvika... Kun olen esimerkiksi kyljelläni ja nauran, niin sydämmen kohtaan ja sen ympärille alkaa sattua. Ja myös joskus joissain asennoissa esim. istuessa niin siihen alkaa joskus sattua. Ja myös kaulan vasempaan puleen joskus sattuu ja käteenkin.

    • Huolehdi itsestäs

      Kumma kun ihmiset ei mene lekurille , ei nuoretkaan ole kuolemattomia voi olla syytä mennä tutkimuksiin . Voi sitten rauhassa elää stressaamatta turhia . Nykyään kun hirveän nuoret ryystää viinaa kaksinkäsin saattaa tulla erilaisia oikosulkuja ties minne .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1821
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1734
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1642
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      20
      1409
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe