Mikroaaltouuni kipinöi...

..............

Mistä voi johtua tämmöinen, kun laitan uuniin pienen määrän, noin muutaman lusikallisen koiran purkkiruokaa, en ehdi kuin kääntää virran päälle, niin ruoasta räiskyy kipinää? Ei aina, mutta, nyt ainakin pari kertaa on käynyt näin. Ensin luulin, että pieni määrä ruokaa tekee sen, mutta onhan tällä ennenkin kuumennettu vielä pienempiä määriä. Uuni on puhdas, vaille 3vuotta vanha OBH Nordiga. Itse ruoka ei ehdi kuumeta juuri lainkaan, kun kipinä tulee melkein heti, kun käännän virran päälle. Lämmön säätö on normaalissa kuumennusasennossa. Uskaltaako tätä enää edes käyttää, voiko ruokaan tulla säteilyä? Isommissa annoksissa en ole koskaan tätä huomannut. Niin ja sit vielä,kun se kipinöi, otan tietysti heti sen sieltä pois, niin kerran ainakin oli siinä ruoassa palaneen käry.
Onko kellään vastaavaa käynyt? Näitä ei paljon kannata huoltoon viedä, tämäkin halpa uuni, sillä hinnalla saa jo uuden. Onko muuten kalliimmat uunit kestävämpiä? Meillä on näitä halpoja ollut jo parikin, molemmat tosi lyhytikäisiä.

15

14458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on jotain

      Metallia niin se saa mikron heittämään salamaa eli siinä ruoassa on jotain pieniä metalli palasia jostakin syystä. Uudemmat ja kalliimmat mikrot kestää nykyään metalli esineitä. Voit käyttää mikroa huoletta ja eikä siihen ruokaan mitään säteilyä tule ja varo laittamasta sinne mitään metalli esineitä!

    • Alu Miini

      tosiaan ruoassa olla jotain "metallimaista". Mikron merkin vaihto voi kyllä myös auttaa. Itse olen sitä mieltä, että köyhällä ei ole varaa ostaa huonoa...

      • .............

        Koiran ruoassa olla metallia? En ymmärrä. Ja sit vielä se, että kun tätä samaa ruokaa on enemmän lautasella, ei kipinöi? Eikö siinä suuremmassa määrässä olekaan metallia sitten?
        Sen tähden vain kysyin myös tuota hintajuttua, koska ollaan ostettu aina melko halpoja uuneja, koska ei tarvita mitään muita toimintoja, kuin kuumennus ja sulatus. Vastauksia kaivataan, muita syitä, kuin ruoassa metallia...


    • ei vaarallista

      Yhtä asiaa minä en ymmärrä, että miksi koiranruoka pitää lämmittää? Olisiko sinulla käytössä kultareunainen lautanen, se nimittäin kipinöi mikrossa. Tai sitten alumiinifolio tai muuta metallia.

    • jätä sitä

      lusikkaa siihen lautaselle.

      "noin muutaman lusikallisen koiran purkkiruokaa"

      Voi olla vääränlainen lautanenkin.
      Ei saa olla mitään metallia, ei edes kultauksia.
      Tai foliota.

      • mustikka ja moni muu

        Marjat jostain syystä saattavat kipinöidä, johtuu kai niiden kivistä. Itselläni kävi niin muutaman kerran mustikoiden kanssa. Luin joskus syystä, mutten valitettavasti enää muista mikä se oli. Ei kuitenkaan hirveän harvinaista. Luulisi, että jotkut muutkin ruuat saattavat tehdä samoin.

        Mikron ei pitäisi olla rikki tai sen pitäisi ruokaa vahingoittaa. Periaatteessa (tästä en ole varma) kipinöinti voi vahingoittaa mikroa, mutta se pitäisi olla havaittavissa ihan paljaalla silmällä (sulanutta tai tummunutta muovia).


      • mustikka ja moni muu
        mustikka ja moni muu kirjoitti:

        Marjat jostain syystä saattavat kipinöidä, johtuu kai niiden kivistä. Itselläni kävi niin muutaman kerran mustikoiden kanssa. Luin joskus syystä, mutten valitettavasti enää muista mikä se oli. Ei kuitenkaan hirveän harvinaista. Luulisi, että jotkut muutkin ruuat saattavat tehdä samoin.

        Mikron ei pitäisi olla rikki tai sen pitäisi ruokaa vahingoittaa. Periaatteessa (tästä en ole varma) kipinöinti voi vahingoittaa mikroa, mutta se pitäisi olla havaittavissa ihan paljaalla silmällä (sulanutta tai tummunutta muovia).

        Periaatteessa tietty kipinöinti voi sytyttää tulipalon, joten ei sitä erikseen kannata mikroonsa kehittää. En kuitenkaan usko, että ruuasta syntyvä tavallinen pieni kipinöinti mitenkään sellaiseen pystyisi. En ole vahingossa (tai tahallaan) mikroon jätetyn metalliesineenkään siihen pystyvän, kunhan etäisyyttä mikron seinistä on ollut riittävästi.


    • (C)

      Meillä alkoi mikron sisäseinästä lyömään kipinää. Tsekkasin tilanteen ja huomasin, että aaltoputken suojana olevaan mylar-levyyn oli tarttunut joskus ruokaa, joka sitten vähitellen oli ensin hiiltynyt ja sitten kuumentuessaan sulattanut reiän levyyn.

      Hain n. 2 euron hintaisen levyn ja vaihdoin ite. Kipinöinti loppui.

      Siinä koiranruoassa on jokin ainesosa, joka ilmeisesti hiiltyy aika nopeasti ja alkaa sitten kipinöidä. Jos ongelmaa ei ole muilla ruoilla, unohda koko juttu.

      • epätoivoinen

        mistähän mahdoit ostaa tämän mylar-levyn. en löydä netissä mitään, uunini on n. 3 vuotta vanha ja siinä on tämä levy rikki.


      • Mylar
        epätoivoinen kirjoitti:

        mistähän mahdoit ostaa tämän mylar-levyn. en löydä netissä mitään, uunini on n. 3 vuotta vanha ja siinä on tämä levy rikki.

        Piipahda lähimmässä kodinkonehuollossa.


    • Osku vanhempi

      Jos on lämmitettävänä pieni määrä, silloin mikron koko teho kohdistuu siinä olevaan nesteeseen ja rsvaan jolloin voi aiheitua kipinöintiä. Asia on helppo korjata sillä. että laittaa sen pienen annoksen lisäksi esim. lasillisen vettä. Tällöin teho jakaantuu suurempaan määrään ja ongelma poistuu. Uuneilla ei tääsä suhteessa ole eroa, onko halpa tai kallis uuni. Uunin sisäpinnat kannattaa pitää puhtaina, koska mikrosäteily tarttuu myös likaan.

      • ...

        Meillä on muutaman kerran mustikat ja pakastevihannakset kipinöineet. Jostain luin, että teräviin reunoihin voi syntyä jokin suuri kenttä (en musta mikä), että kipinöintiä syntyy. Mainittiin, että tälläinen terävä kulma voi olla esimerkiksi mustikan kara. Tästä ei ole mitään haittaa ainakaan koiralle. Tasoita ruoka hyvin ennen kuin laitat mikroon.


    • Ei tietoa

      Itselläni Daewoo mikro välähti kuin kipinä olisi tullut, kun laitoin pienen määrän jauhelihaa muovikuppiin ja laitoin mikron päälle. Kokeilin kaksi kertaa ja sen jälkeen en ole uskaltanut käyttää mikroa. Voihan olla, että mikro syttyy tuleen, jos se kipinöi.

      Tavallisen ihmisen on mahdotonta arvioida, onko mikro vaarallinen käyttää vai ei. Tulipalovaaran takia en uskalla enää kokeilla suuremmilla ruokamäärillä. Voi olla, että toimiva tai helposti korjattavissa oleva laite menee nyt kaatopaikalle.

      • metallinmakua

        Mulla rupesi kerran leipäpussi palamaan mikriossa ihan ilmiliekillä. Ilmeni, että pussinsulkijassa on sisällä ohut rautalanka. Ei siinä mikrossa mitään vikaa tarvitse olla. Kerran oli mutterikin löytynyt jostain valmisruuasta?


    • kaikkea sattuu

      Juu, meidän vaari lämmitti soppaa teräskattilassa ja lykkäsi sen mikroon. Siitä tuli sellaista liekitettyä lohikeittoa, kunnes suurjännitesulake kyrvähti eikä uu
      nissa lämpiä enää mikään. Siitä tuli niin turvallinen, että kädenkin uskaltaa jätää sisään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe