AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Noidannuoli/lihaskramppi

Noidannuoli/lihaskramppi

46 Vastausta 84 678 Lukukertaa
Mulla on ollut tällainen noidannuoli- tai lihaskramppi -tyylinen SIETÄMÄTÖN kiputila aina vähän väliä. Se tulee kuin salama kirkkaalta taivaalta, ei tarvitse todellakaan ees tehdä mitään. Nythän se taas iski ja antakaa hyvät kohtalotoverit neuvoja miten tästä kiputilasta selviää? Missä asennossa kannattaisi olla ym? Olen käynyt useaan otteeseen lääkärissä ja on koitettu monia lääkkeitä (Voltaren, Sirdalud, Panacod, Meloxicam, Ketoren). Kipupiikkejä on annettu kaksin kappalein.. Mutta mikään ei auta. Mikä teitä on auttanut?

hoitoon

Eiköhän noihin jumittuneisiin lihaksiin auta hieronta. Ei lääkkeillä lihaskramppeja pois saa. Ja monesti lihaskrampit aiheuttavat nikamien lukkiutumisia ja sitten kierre on jo valmis.

aloita

Aloita jumpalla...
http://www.kuntonetti.org/index.php?sivu=8

Iskiashan siellä jurppii

???

Kerro nyt

Oli niin ylimalkainen kuvus, ettei tuosta päässyt selville, onko kipu ylä- vai alaselässä,
harteissa, ristiselässä, vai missä?
Vai milloin missäkin?

Kivun sijainti

Kipu on aina poikkeuksetta ollut alaselässä.

noidannuoli

kaaduin jäätikölle seläleen. ei päässyt pois piti ambulansilla mennä.
nyt ollut jo 5 päivää. niin kipeä että ei kärsi liikkua. antoivat 6 kpl kipu pikeekejä kolmena päivänä. viimeksi antoivat tramal ruiskeen
tuli joku myrkytys tila .tuntui että taju lähtee oksetti kylmä hiki. jouduin osastolle 1vrk
niin kipeä selkä on etttä nostaa verenpainetta
rontgen kuvissa ei ollut mitään vikaa.
kaamee on tälläinen ei toivo kellekään tälläistä
ikinä mikään ei ole ollut näin kipeä

Noidannuoli

Itselläni on myös noidan nuolta aika usein. Mulla toimii selän ja lantiolihasten venyttely. Kannattaa panostaa ennenkaikkea lonkan koukistajalihaksiin sekä pakara ja takareiden lihasiin. Paikalleen ei kannata jäädä eli normaali liikunta yleensä auttaa. Pitkällä aikavälillä kannatta myös vahvistaa selän ja vatsan staattisia lihaksia. Lääke auttaa yleensä vain hetkellisesti.

Tässä

Minulla toistui sama ongelma usein ja oli todella kivuliasta. Kävin lääkäreillä, kuvattiin ja todettiin että hyvä on selkä... Paras apu tuli fysioterapeutilta, nyt olen harrastanut kuntopiiriä 3-4 kertaa viikossa eikä ole selkä ollut jumissa yli 3 vuoteen!

niin

vahvistat selkä-ja vatsalihaksia kun ne ei ole kipeet ja hommaat mahdollisesti kovemman sängyn.
sama täällä mulle tuli yöllä niskaan
Mulle tuli myös paripäivää sitte niskaan. Oli yhtä helvettiä! Tänään käyny hierojalla mutta lupas hieroa vasta ensviikolla

Apu äkilliseen noidannuoleen

Hei,
Itse saan estettyä noidannuolen etenemisen kokonaan, kun välittömästi (!) = ensimmäisten sekuntien sisällä asetun vatsalleni maahan nostan yläruumiin käsien avulla ylös siten, että selkä tulee kaarelle. (jumpassa tässä asennossa venytetään vatsalihaksia). (Pidä alaruumis lantiosta alaspäin maassa mahdollisimman rentona jaa nosta yläkroppa varovasti niin ylös kuin p ystyt) TÄmä on vastaliike noidannuolelle, jolloin lihaskramppi ei pääse etenemään ja se yleensä laukeaa siihen.

Lihaskramppi

Itselläni oli vuosikausia samanlainen tilanne kuin sinulla. Loppujen lopuksi rupesin käymään kuntosalilla. Lihasten vahvistuessa noidannuoli katosi. Moneen vuoteen en ole enää kärsinyt mainitusta vaivasta. Mitkään muut hoidot eivät auttaneet.

venyttely/pilates

Tosiaan itsellänikin juuri paraikaa päällä tuo kivulias kiusa =) Syynä se etten ole harrastanut taas pilatesta eli venyttelyä muutamaan kuukauteen. Kun se tähän jamaan pääsee niin heti Sirdaludi ja särkylääke naamaan. Kuuria on toteltava monta päivää..1 päivä ei riitä. Netistä jostain imuroin joskus hyvän pilatesvideon.. 8 minuutin harjoitus venyttelyineen ja voi sitä tehoa. Itseasiassa löysinkin sen nyt youtubesta googlella joten koittakaapa tuota kaikki selkävaivaiset. =)

Kuinka kauan lääkkeitä?

Sama vika. Noidannuoli. Kipua eilisestä asti.

Kauanko lääkkeitä pitää syödä ennen kuin lähtee paranemaan?

Väärä nostoliike, selkä tuli kipeäksi.

kohtalotoveri

Kah sulla sama vika.
Multa laukes selkä keskiviikkona niin pahasti, että todellakin viimeisen tahdonrippeeni käyttäen pääsin sänkyyn.
Siellä makoilin eiliseen, eli tortaihin.
Ei ollut toivoakaan päästä ylös.
Sängyn reunalle kun koitti istua et nousis ylös, niin iski aina ihan järjettömän kivulias kramppi, aina uudestaan aj uudestaan.
Veti koko alaselän aivan jumiin.
Tuntu ko puol kehoa olis olu yhtä kramppia.

Oli pakko soittaa ambulanssi.
Veivät sairaalaan ja piikitelivät jotain lihasrelaksantteja.
Tämän jälkeen kykenin kävelemään sellasta 'mummokävelyä' sen verran et menin kotiin.

Nyt on oltu kotona reilu vrk vedellen kasisatasia ibuksineja naamaan ja alkaa hiljakseen helpottaa.
Selkä on vieläkin kipeä joissai asennoissa.
Erityisesti staattiset asennot, kuten vaikka tämä koneella olo tuntuu jäykistävän selkää.
Mut nyt kun olen vuorotahtiin pikkusen istunut koneella, kävellyt ees taas , venytellyt sen mitä voi ja sängyssä välillä käynyt rentouttamassa selkääni 10-30 minuutin makaamissessioilla, niin alkaa tuntumaan, et hiljakseen selän jäykkyys ja epämukava olotila alkaa katoamaan.
Huomenna sen sit näkee, et onko olo parantunut.

Noidannuoli pois alle 6 min.

Toista päivää jatkunut erittäin paha noidannuoli hävisi 6 minuutissa tuon you tubin pilatesjumpan avulla. Buranalla,kylmägeelillä,jne,jne ei ollut mitään vaikutusta. Nyt tiedän mitä teen heti kun seuraavan kerran noidannuoli iskee. Kiitos vinkistä:)

No ainaki

mulla ainaki auttaa ku rentouttaa sen lihaksen ku se kipu tulee... menee ohi vähän ajan päästä, yleensä. Mulla ne tulee yleensä ku nukun tai sitte ku oon heränny ja alan oikaseen jalkaa. Mut mistä se johtuu?
Mulla moinen kohtalo iski maanantaina ja oli pakko heittäytyä lattaialle pitkälleen. Sairaalaan ja kipupiikit kannokoihin ja köpötellen kotiin. Voi sitä autokyytin ihanuutta, hiki valui päältä kun alaselkä kramppaili koko matkan. Ja kuvissa ei mitään vikaa selässä.

Kotona kun teit pienenkään virheliikkeen, niin armoton kramppi päällä vielä pari seuraavaa päivää. Pieni kävely ja liikkuminen sekä kovalla vatsallaan makaaminen helpottivat. Ja sitten venyttelyä sitä mukaa kuin kesti. Kyllä tämä tästä.

Syy ei ole tiedossa, tai ei ainakaan yhtä selkeää ole. Puuntilla käyn säännöllisesti, samoin fysiobalissa, uimassa ja kävelyllä. Venyteltyäkin tulee. Joten monen pienen asian yhteissumma lienee mutta niin PPPPP kivulias. Nyt oli toinen kerta (väliä 5 v) ja tämä selkeesti pitkäkestoisempi ja voimakkaampi kuin edellinen.

Kokeilepas

akupunktiota, sillä pääsin itse noidannuolesta eroon. Ja ilman kipulääkkeitä.
Olin aivan äimänkäkenä kun menin hoitoon krampissa ja lähdin pois suorana seisten.
En suosita mitään lääkäriä akupunktion antoon sillä heillä ei ole mitään koulutusta kiinalaiseen lääketieteeseen. Googlaa kiinalainen lääketiede ja löydät sieltä hoitajan. Enempää en vinkkaa ettei mene mainostamiseksi kenenkään mielestä. Mutta on tosiaan harmi kun ihmiset kärsivät eivätkä osaa hakeutua
kiinalaisen lääketieteen harjoittajan hoitoihin. Kärsivät ja hyppäävät lääkäristä toiseen ja syövät kipulääkkeitä.

huh huh

akupunktio on täyttä paskaa. senhän väitetään tehoavan niin unettomuuteen kuin selkäkipuihin ja kymmeniin muihin sairauksiin... =) valitettava totuus kuitenkin on,että LÄNSIMAINEN LÄÄKETIEDE EI OLE PYSTYNYT TODISTAMAAN AKUPUNKTIOLLA OLEVAN MINKÄÄNLAISIA LÄÄKINNÄLLISIÄ VAIKUTUKSIA! kyllähän afrikassakin uskotaan että syömällä joptain perkeleen kuivattuja lepakon korvia paranee syövästä... rahanhaaskausta koko juttu.uskokoon ken haluaa. kunnon opiaattipohjaiset kipulääkkeet niin kyllä helpotta vaiva kuin vaiva,ongelmana voi vaan olla saatavuus lääkäreiltä... mutta silloinhan sitä voi ostaa katukaupasta,toki hintakin on moninkertainen mutta jos kipu on sietämätön niin...
Juuzo ei ole varmaan koskaan käynyt akupunktio hoidossa vain arvaanko väärin??
Miksi arvostella semmoisesta mistä itsellä ei ole kokemusta kysyn vain.
Juuso kuulunee suomalaisen luterilaisen kasvatuksen saaneisiin skeboihin, jotka nyt näyttävät vastustavan kaikkea muuta kuin ruisleipää ja raamattua. :)
Itse aion kokeilla tuota akupunkitota. Naapuri kertoi saaneensa avun mm. tenniskyynärpäähän. On muuten mies, mutta isolla kirjaimella, avarakatseinen.

sulle

se voi ol paskaa, tuntuu ettei sulla ikinä ei edes kipua ollutkaan.

Noidannuolesta eroon

Istu.
Käännä ylävartaloa oikealle/vasemalle kivun suuntaan varoen , niinpaljon kuin kipu sallii , pidä hetki paikallaan ja takaisin.Toista pari kolme kertaa ja kipu on poissa !!!!
JussiP

sama ongelma

Olen itsekin ihmeissäni noidannuolien kanssa, jotka alkoivat toukokuussa ja tulevat joka jumalan viikko. Useimmiten iskee rintakehään ja luulee että kuolee sydänkohtaukseen. Pari kertaa noidannuoli tullut lapaluiden väliin. Joskus tulee puolen tunnin välein jolloin on aivan helisemässä.

Fasettilukot rintarangasta saa auki siten että menee makuulle lattialle ja koukistaa jalkansa. Laittaa rullalle käärityn pyyhkeen selkärangan alle. Kädet koukussa pään alle. Pitää tätä asentoa 5-10 min ja siirtää pyyherullan eri paikkaan selkärangan alla. Sitten taas 5-10 min rintarangan venytystä. No ainakin helpotti minulla. Tätä menetelmää käyttävät fysioterapeutit.

Olen käynyt nyt kerran koulutetulla kiropraktikolla ja ainakin huimaus on vähentynyt ja saan taas päätä taivutettua.

Kylmäpakkaus/ice power kramppipaikkaan auttaa kivussa, kipulääkkeiden tehoa en ole oikeastaan juurikaan huomannut. Googleta kaularangan oireyhtymä, löysin oman taudinkuvani sieltä. Ja hyvä neuvo on että istumista on vältettävä + kun noidannuoli iskee mene ikkunan ääreen/parvekkeelle ja hengitä syvään sisään ja puhalla ilman pienestä huultenraosta ulos, toista tätä 10 kertaa ainakin.

Mutta onpahan pirullinen kiusa ja vaiva.

Kyllä

Hyviä vinkkejä kyllä täältä löytyy, jos tilanne on päällä pahasti, niin silloin ei auta kuin lihasrelaksantit ja kipulääke sekä kylmähoito paikallisesti. Lääkkeet on välttämättömiä että pystyy edes pikkasen liikkumaan.

Pikku hiljaa lisätään kivun rajoissa liikettä eikä jäädä makaamaan sänkyyn, siitä tilanne helpottuu parissa päivässä selkeästi.

Ennaltaehkäisyyn kannattaa panostaa, kuntosali, pilates, kävely, venyttely sekä stressin välttäminen.

Yleensä noidannuolet häipyy kun ikää tulee lisää, lihakset laiskistuu ja mahdollinen nivelten yliliikkuvuus poistuu.
Suurkiitos tästä tiedosta!

Puolituntia siten luulin kuolevani, sillä vasemman rinnan alle keskivartalon puolelle sattui pistemäisesti niin, että kaikki liikkuminen ja hengittäminen tuotti tuskaa. Mielessä kävi todella sydänkohtauskin, vaikka kipupaikan pystyikin paikallistamaan. Otin Buranan ja vaivalloisesti asetuin lattialle pyyheliinarullan kanssa. Venytyskin sattui, mutta pikkuhiljaa alkoi helpottamaan. Nyt tiedän, mitä teen seuraavan kerran.
Minulla on ollut paha kramppi, noidannuoli, useasti johtuen nuoruudessa tehdyistä hullun urheilijan vääristä liikkeistä. Tässä oli kysymys painonnostosta. Jouni Kailajärvi kirosi minut alimpaan h....iin nähdessään väärän nostotavan ja sanoi, että äijä, tuo kostautuu jo 35- sena. Niin kävi. Oikea jalkaterä " halvaantui" ja läpsytti kävellessä. Fysioterapia auttoi sillon. Aina silloin tälläin tämä tai olkoon iskias nimeltään se vie jalat alta ja krampaa koko kehon.
Viimeksi tänään 22.8.2011.
KÄYTÄNNÖN NOPEA NEUVO: Kramppi pitää saada laukaistua heti tavalla tai toisella. Neuvoni on seuraava, vaikka joku saattaa naurahdella. Kaksi viimeisintä pahaa kramppia ( jalat eivät edes pitäneet ) laukaisin seuraavast:
Otin 2 kpl burana 600 veden kanssa heti. Hetken päästä otin 2 kunnon tömäystä konjakkia ja asetuin sänkyyn jalat ylhäällä tyynyjen päällä. Odottelin puoli tuntia. Vaimoni auttoi minua nousemaan sängystä mahdollisimman suorana ilman sivuttaisliikkeitä. Hetken seisottuani tukemalla itseäni pöydän reunaan jalkani alokoivat pelata.Kipu häipyi kokonaan 2 tunnin sisään ja oli rento olo. 2 tunnin päästä lähdin omin jaloin kävelemään kupungille. Mitä opimme tästä sanoivatpa lääkärit mitä tahnsa. Laukaise kramppi heti tavalla tai toisella. Tämä toimii minun osaltani vuorenvarmasti. Tapahtunut 2 kertaa 5 vuoden sisään.
Mulla jokin noidannuoli tai mikälie iskee alaselkään vasemmalle puolelle aika ajoin. Odottelen magneettikuvausta, mutta sillä välin pitää pärjäillä lääkkeiden avulla. Sirdaludia, Voltaren Rapidia ja Tramalia, auttavat kyllä niin paljon että pystyy hyvin töitä (istumatyö) tekemään. Liike saattaa sattua äkisti hyvinkin paljon lääkkeiden avullakin, mutta ei mitään jatkuvaa kipua. Aiemmin käyttämäni Panacod (Tramalin tilalla) ei tehnyt paljon mitään muuta kuin aiheutti hikoilua. Tramal on paljon toimivampi omalla kohdallani, ainoa haitta on ihan aavistuksenomainen pahoinvointi. Lääkäri arveli että annos (100 mg kolmesti päivässä) voisi aiheuttaa keskittymisvaikeuksia tms, mutta jos ei tuota pahoinvointia lasketa, en huomaa mitään paitsi ettei kipu häiritse.

Eihän nuo sitä vaivaa paranna, ja toivottavasti kuvauksen jälkeen tietää paremmin missä syy. Jos ei ole ranka rikki niin jospa vaikka jokin oikein suunniteltu liikunta saisi lihakset sellaiseen kuntoon ettei vaiva toistuisikaan, tai ainakin pärjäisi ilman lääkkeitä. Ilmeisesti ainakin Voltaren voi vahingoittaa mahaa ja Tramalin vaikutus heikkenee jos joutuu liian kauan käyttämään, jolloin olisi taas pisteessä nolla. Sinänsä niin kauan kuin toimivat ja maha kestää, ei noista muuten mitään valittamista ole, mutta olisi se kaikin puolin parempi saada selkä kuntoon. Erityisesti jos vaikka on jossain reissussa eikä lääkkeitä mukana, sitä on täysin invalidi. Ja nuo lääkkeetkin vaikuttavat sen verran hitaasti, ettei niistä mitään välitöntä apua ole hankalassa tilanteessa.
Lannerangan magneettikuvaus tuonee selvyyttä, mahdollisesti paljastaa kuluneen ja poikkeavasti liikkuvan nikamaliitoksen.
600 burana, panacod ja lämpötyyny laukaisi pahimman. venyttelyä heti kun yhtään selkä sallii.
Puoli teelusikallista MERIsuolaa ja ongelma katoaa parissa minuutissa. Fidun pekkapuskat ja pansuolat, ne vammauttaa tämän knsan...
Särkylääkettä minulle lääkäri määräsi noidannuoleen eli otan 1,5g panadolia heti ja sen jälkeen lepoasentoon joko kyljelleen tai selälleen. Viimeksi tämä auttoi ja puolen tunnin kuluttua kipu lievittyi.
voit kokeilla ikivanhaa hoitoa .
laita tuikkuun tuli ja aseta kipupisteenpäälle ja senpäälle aseta juomalasi . se vetäsee imunvaikutuksesta ihoa lasiin tiukasti .
annat olla n.10min toista niin usein kun tahdot .
autanut lihasrevätämisessä ym säryssä silloinkun tunne on että puukkoa pyörittääis lihassa
kaannattaa kokeilla helpotaa .
Kärsin säännöllisesti lihaskrampeista etenkin ylipitkillä lennoilla. Krampit voivat ilmestyä missä vain, usein alkaen sormista ja käsivarsista, mutta myös kylkipistoksina ja säärilihaksissa.

Kotona ollessa herään usein öisin sietämättömään kipuun joka kouristaa yleensä jalkalihaksia lukkoon, ja tuntuu usein lähes mahdottomalta avata vastaliikkeellä. kompuroimalla tai millään muulla tavalla. Krampit saattavat jatkua pitkään, jopa tuntikausia ellei mitään vastakeinoa keksi. Lääkäriltä saan lähinnä myötätuntoa ja pillereitä joilla ei tilannetta korjata,.

Olen huomannut että omat kramppini (jotka eivät koskaan ole olleet alaselässä) johtuvat nestetasapainosta eli sen puutteesta. Ilmeisesti juon liian vähän vettä, ja hikoilemalla menetän elektrolyyttisen tasapainon joka tuo mukanaan nämä lihaskouristukset. .

Välitön ensiapu näille kramnmpeille on puoli teelusikallaista merisuolaa (tai mitä muuta "aitoa" suolaa jota saa käsiinsä), joko pienin annnoksin kielen alle, ja/tai kerralla pienen leivänpalan päällä suuhun imeytymään. Lihaskramppi häipyy kokonaan minuutissa- parissa. Olen oppinut jopa pitämään jopa lompakossa pari pientä suolan annospussia krampin ensiapuun, "sydänpillerin" kumppanina.

Muuten on pakoitettava itsensä juomaan riittävästi vettä ja ehkä jossain tiloanteessa käyttää suolapillereitä jos tuon veden hikoilee liian nopeasti pois (kuten näyttää tapahtuvan ylipitkillä lennoilla tai kuumassa ilmastossa). Käytän magnesiumtabletteja, mutta on arvailua onko niistä apua.

Toivottavasti on näistä "suola" kokemuksista jollekin apua. Kovat ja jatkuvat "suonenvedot" kun ovat aivan sietämätön asia.
.
onko sellaisia selän venytyksiä joita voi tehdä pyörätuolissa?
luin juuri että kilpirauhasen vajaatoiminta tai jokin muu sisäelinsairaus voi aiheuttaa lihasskramppeja jotka muistuttavat oireiltaan noidannuolta tai iskias särkyä
Taas iski noidannuoli niskan alapuolelle. Säteilee käsiinkin. Raivostuttavaa! OOn ottanu särkylääkettä ja Sirdaludia.
Hämmästyttävää että kukaan ei mainitse vitutusta. V-käyräni ja kramppini kulkevat samaa rataa.
meinaa henki lähtee olen niin kipeä enkä tiedä mitä se on olen lääkäröinnyt ambulanssilla kymmenet kerrat ne vain pällistelee . yläselkä vyöttää ja on kuin renkaassa en saa henkeäni . sattuu päähäni lujaa , pissat tulee kokoaajan housuun pyyheliinat housussa. kukaan ei auta lääkärit kirjoittaa epikriisiin selkää valittaa ja huutaa . näin se on voihkin kovaan ääneen.apua ei mistään tule en saa maattua se on huonointa kipu sietämätön..k. olen vanha ihminen kestää aina 3-5 viikkoa, kohta 75v, ikävä riesa.sanokaa jotain . ei ole ruokaa en pääse käveleen olen yksin asuva. vaikea suolivaiva on olemassa onko tåmå siitä????? työssä ollessani 70 luvulla olen kaatunut potilaan kanssa ..
mulla oli kesällä noidannuoli niskassa oli kyl tosi kipee :( se kipu oli niin sietämätön että ekana yönä en nukkunu yhtään :( mä olin enimmäkseen istumis asennossa ja mulla oli niskan alla tyyny ja mulla särky lääke autto kans et en tuntenu sitä kipua (lääkkeen vaikutus kesti 5tuntii) sen jälkeen alko taas särkee kun särky lääkkeen vaikutus oli vielä voimassa mä liikuttelin niskaa HUOM. varovasti ja kannatta pitää välillä taukoo se liikuttelu auttaa että niska saa verta ja sit ku särky lääkkeen vaikutus loppu nii ei enää särkeny nii paljo ja liikunta auttaa ehdottomasti
miten venyttelette?
Pilates-vinkki pelasti mun päivän, selkä heti parempi :) Kiitos.

"miten venyttelette?" gghj

Mulle on sanottu että kipeetä selkää ei saa venytellä. Ensin varovasti liikutellaan terveeks ja mietitään venyttelyjä vasta sitten.
Hei Mukava tapa hoitaa kipeät ja tulehtuneet lihakset kuivalla merisuolahauteella. Ei tarvitse läärätä veden kanssa. Voi pitää yollä nukkuessakin kipeän paikan päällä.Haudetta voi pitää harteilla tietokoneella työskennellessä. Silmät ei kuivu ja merisuola rentouttaa ja parantaa aineenvaihduntaa. Ihon lämpö ja merisuola yhdessä toimivat erinomaisesti. Kannattaa kokeilla, netistä voi tilata hauteen. Flunssakin pysyy poissa.
Onkohan tämä noidannuoli? Yleensä kiertoliikkeessä tai selån suoristamisessa tuleva pistävä/kramppaava kipu joka kestää 10-20 sekunttiia eikä sen a ikana pysty kunnolla hengittämään. Jos ajattelee vähäkin liikkua niin tuntuu et selkä katkee.
 /   /  / Noidannuoli/lihaskramppi
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta