AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Käsiraha kiinteistökaupassa

Käsiraha kiinteistökaupassa

8 Vastausta 7 958 Lukukertaa
Omakotitaloa olen ostamassa. Kuinka paljon olette maksaneet käsirahana?

Taitaa olla maksimisuositus

Siis 300 t€ talosta 12 t€

Käsiraha

Käsiraha voi olla max. 4% myyntihinnasta. Käytännössä usein kuitenkin pienempi, esim. me maksoimme 160.000 euron talosta käsirahana 2.400.

Käsiraha

Itse ostin eukon kanssa 50-luvulla rakennetun okt. Emme maksaneet minkäänlaista käsirahaa ja ostettava asunto riitti vakuudeksi.

käsiraha ei aina

tarjous on muutenkin pätevä ja sitova.

Höpö höpö

Tarjous ei ole todellakaan sitova, varsinkaan kiinteistökaupassa. Kiinteistökauppa vaatii aina kaupanvahvistajan, ja mikään ei ole sitovaa ennenkuin kaupanvahvistaja on lyönyt leimansa kauppakirjaan.

Ns. käsirahaa ei siksi yleensä edes makseta, vaan puhutaan kaupantekohetkellä maksettavasta kauppahinnan osuudesta, tavallisesti 10%. Kun hallintaoikeus siirtyy, maksetaan loppusumma.

Käsiraha

Olitte aika lähellä oikeaa keskusteluissa. Aina kun puhutaan kiinteistökaupasta tulee se tehdä maakakaaren mukaisesti ja siinä tulee olla myös kaupanvahvistajan vahvistus. Tällöin on kysymys myös käsirahasta. Eli silloin tarjous/kauppa on sitova.
Oletteko tietoinen mikä on itsemyyjänvälittäjä? Silloin kun teet kaupat itse voit ostaa välittäjäpalvelut. Sinulla on itselläsi ostaja, mutta haluat kauppatapahtuman tapahtuvan välittäjän ammattitaidolla.
Katso lisää asiasta www.kiinteistopalsta.fi.
Nyt on aika paljonkin erilaisia uusia palveluja tullut kiinteistöpuolelle ja niistä on erityisen paljon apua. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Monesti riittää, kun löytää asunnolle itse ostajan.

oikotie parempi

Kävin kurkkaamassa kiinteistöpalstan. Epäselvä!! Koklatkaa oikotietä, huomattavasti parempi ja laadukkaampi.

En puhu lehti-ilmoituksista

Olit ymärtänyt asian ihan väärin. Tässäkin tapauksessa kirjoittaja ymmärtää ilmeisesti, että jos hän laittaa ilmoituksen jonnekkin mielestään hyvään portaallin/netiin, voi hän ottaa sen mukaisesti käsirahan? Näinhän olet sen ymmärtänyt? Se ei mene niin.
 /   /  /  / Käsiraha kiinteistökaupassa

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta