AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  /  / Pakokaasun päästövalvonnan merkkivalo?

Pakokaasun päästövalvonnan merkkivalo?

10 Vastausta 4 901 Lukukertaa
Satasen vauhdilla suoritetussa matkaajossa syttyi kyseinen merkkivalo. Ideoita mikä voisi olla vialla? Auton käyttäytymisessä ja/tai käyntiäänessä ei mitään havaittavaa tapahtunut, jos siitä on apua.

Huoltoonhan tuo pitää viedä, mutta valistuneet arvaukset viasta kiinnostavat.

Valvonnan merkkivalo

On syttynyt muutaman kerran ja muissakin merkeissä. Ei ole kaivannut mitään varsinaisia huoltotoimenpiteitä. Aina sammunut ja pysynyt sammuksissa kun autosta on kytketty virta pois ja virta päälle sekä annettu olla virta päällä hetken aikaa ennen käynnistämistä.

Jossain ohjekirjassakin olen nähnyt ohjeen jonka mukaan virta pidetään kytkettynä puolisen minuuttia ennen käynnistämistä tarkoituksena ohittaa satunnainen tilapäinen häiriötila.

Häiriö voi siis olla satunnainenkin joka ei aiheuta toimenpiteitä. Juuri tällä viikolla vastaava häiriö sattui nelikymppisessä Volvossa.

Kävin testaamassa

...ei sammunut valo. Kuulostikin liian helpolta. :)

Olisko puola?

Arvaus viasta on viallinen puola. Näissä kysymyksissä auttaisi jonkin verran jos kirjoittaja kertoisi edes jotain kärrystänsä: koneen, vuosimallin, kilometrit jne.

lisätietoa

2001 vuoden Scenic kyseessä, 1.6 16V moottorilla ja mittarissa 103000 kilsaa.

Iltapäivällä olen menossa Keskusautohalliin vikakoodien lukuun, katsotaan mitä sanovat. Jos kyseessä on viallinen puola, niin onko kyseinen vika sellainen moottorin tai voimansiirron vika, jonka kuluttajansuoja lukee myyjäliikkeen vastuulle (auto ostettu reilu kuukausi takaperin)?

Disclaimer: Mahdolliset typerät kysymykset luettakoon kysyjän totaaliamatööriyden piikkiin.

Eipä taida olla väliä

eurooo

Niin mikä maksaa..?

pari euroo? Parilla eurolla ei Relluhuolto sano edes päivää. Puolat on varmaan tuossa mallissa jo niitä tulpan päälle tulevia (ei ne muuten hajoaisikaan) jotka maksaa jotain 50 - 60 euroa /kpl. Sen kyllä huomaa käynnissä, jos kone käy 3 pytyllä jossain oloissa, joten ei ehkä välttämättä ollut hyvä arvaus.

Mutta on toinen tavallinen OBC-ilmoituksen aiheuttava vika: pakokaasujen lambda-anturin maadoitus on huono tai koko anturi on sökö. Silloin ei toimi katalysaattori kunnolla ja tulee vikailmoitus. Ei ole kallis varaosa.

Tuomio tuli

"Katalysaattori on tuhoutunut" lausui Keskusautohallin mies.

Salapoliisityön tuloksena kävi ilmi, että aiheuttajana on ollut ilmeisesti muutama päivä ennen lopullista ostopäätöstä tapahtunut moottorinpesu ja sen seurauksena kastuneet tulpat. Homma oli korjattu heti kun oli huomattu, mutta ilmeisesti katalysaattori ehti saada siinä välissä jo turpaansa.

Myyjä oli yhteistyöhaluinen ja maanantaina vien auton korjaamolle katin vaihtoon. Kovasti tuntui muuten olevan hajontaa kustannusten arvioinnissa: Keskusautohalli sanoi 470 euroa, myyjä 100. Samapa tuo minulle, kunhan ihmettelen.

Molemmat oikeassa

Hinnoissa meinaan. 100 euroa tarvikkeena ja 470 euroa Renault-varaosana. Kuulostaa ihan normaalilta.

Ovat ilmeisesti yrittäneet väkisin käynnistää konetta, jolloin palamatonta bensaa on päässyt katalysaattorille. Siitäkin selviäisi, kunhan malttaa odottaa bensan haihtumista.

Henkimaailman juttuja

Vähän henkimaailman juttuja noi katit. Joskus tuntuu, että ne kestävät mitä vaan ja joskus hajoavat pienestä käyntihäiriöstä tai ei tarvi edes mitään syytä hajoamiseen.

Eräässä autoliikkeessä ovat ottaneet tavaksi kuivata aina moottorinpesun jälkeen sytytysjohdot/tulpat, ennen kuin moottoria edes yritetään käynnistää. Kertoivat saavansa tälle toimenpiteelle hyvän katteen.
Moikka!

Minulla on sama vika 2003 menagessa eli pakokaasun päästövalvonnan merkkivalo
palaa ja tyjäkäynti on heikko mutta muuten kulkee hyvin kun on kieroksia riittävästi
ja tulpat on vaidettu ja puolat on tarkistettu sillä tavoin että tulpalle tulevat liittimet on irroitettu yksi kerrallaan ja joka pytty pelaa, auto on 1.6 V16 ja ajettu 130 tkm
-kertokaapa missä vika
-auto kaytettiin vikakoodien luvussa ja se sanoi kaksi vikaa mutta ei tarkemmin missä

terv,repe
 /   /  /  /  /  / Pakokaasun päästövalvonnan merkkivalo?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta