AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Mitä kissalle ruuaksi?

Mitä kissalle ruuaksi?

5 Vastausta 446 Lukukertaa
Meidän kissalla on aina kupissa kissan kuivamuonaa ja sitten me annetaan samaa ruokaa mitä itsekin syödään.
Pitäisikö tehdä mielummin kissalle erikseen ruoka ja mitä siinä pitäisi olla?
Kuinka monta osaa ruuasta pitäisi olla lihaa?
Ai niin ja sitten se metsästää hiiriä, muttei taida syödä niitä. (Asutaan maalla korvessa).

re:

osta kaupasta myös purkkiruokaa, pidä aina kuivamuonaa ja vettä tarjolla. anna myös joskus tuoretta lihaa...

ruokinnasta

Ihmisten ruuantähteet ovat kissalle liian maustettuja, joten niitä ei pahemmin pitäisi antaa. Kissa on 100%:sesti lihansyöjä, joten mitään kasviperäistä sille ei kannata syöttää. Kissalle voi antaa kaikkea lihaa raakana (esim. kieli ja sydän ovat edullisia). Kalaa ja sisäelimiä voi myös antaa, mutta korkeintaan kerran viikossa. Makeanveden kalat pitää matovaaran takia kypsentää. Raaka kananmunankeltuainen kerran viikossa tekee kissan turkille hyvää. Myös hapanmaitotuotteita voi antaa kissalle, jos se tykkää niistä. Kuivamuona on syytä ostaa eläintarvikeliikkeistä, markettien halpisraksut altistavat kissan kivuliaille virtsatieongelmille ja hankalille allergioille.

Jep

Daisyn vastaus oli aika kattava, lisään vain, että mitä kotiruokaan tulee, kissan ruokavalioon EI EHDOTTOMASTI kuulu suola (eivätkä muutkaan mausteet). Kissa on kyllä lihansyöjä, mutta kasviksetkaan eivät sille tee pahaa. Ulkokissat yleensä tyydyttävät tämän tarpeensa syömällä ruohoa, vaikka etupäässä syynä siihen onkin elimistön puhdistaminen karvapalloista.

(Eihän teillä ole kissan ulottuvilla huonekasveja, jotka ovat kissalle myrkyllisiä? Niitä on aika paljon tavallisissa huonekasveissa. Eläinlääkäriltä voi tarkistaa, joskus myös kukkakauppiaat tietävät näistä jutuista.)

Kissa saa periaatteessa kaiken tarvittavan purkkiruuasta, mutta kuivamuona yksinään ei riitä. Kuivamuonaa voi tarjota silloin tällöin tai jopa purkkiruuan seassa, jos kattisi tykkää raksuista muttei ole vielä tottunut purkkiruokaan.

Mitä monipuolisempi ruokavalio, sen parempi, ja kaiken on oltava ehdottomasti tuoretta. Kissan makuaisti on vähintäänkin yhtä tarkka kuin ihmisen, ja niillä on omat mieltymyksensä aivan samoin, joten älä syötä kissallesi vanhentuneita ruokia tms. huonoa ruokaa. Kalliit ruuat eivät myöskään ole sen parempia, sillä et kai halua ettei kissallesi kohta kelpaa muu kuin kallein mahdollinen. :)

Kun avaat purkin, se on syötävä noin päivän sisällä, se nimittäin pilaantuu myös, jos se lojuu avatussa purkissa -vaikka olisikin jääkaapissa. Kotiruokaa, kypsennettynä ja ilman suolaa, voit tarjota kissallesi myös silloin tällöin. Vaihtelu virkistää kissallakin.

Pitipäs lisäämäni

ehkä turhaankin, että jotkut kissat, niin hämmästyttävää kuin se onkin, ovat allergisia kalalle. Jos kissa on kipeä eikä sen vatsa kestä tavallista kissanruokaa, sille voi antaa keitettyä riisiä ja (myös keitettyä) kanaa, jossa ei ole nahkaa. Laihduttajan ruokaa siis... ;) Näin meidän kissalle neuvottiin, kun se joutui erikoisruokavaliolle vähäksi aikaa allergian takia. Muu vilja, niinkuin joku jo sanoikin, ei kuulu kissan ravintoon.

tuota

Kissat ovat lihansyöjiä ja kaikki viljaperäinen on niille vain haitaksi, siis ei kannata ruokkia kissoja kotiruoalla, ellei ihan erikseen valmista kissoille aterioita. Hiiri on kissalle parasta ravintoa ja kissan oikeaa ruokintaa on antaa sille ravintoa joka on mahdollisimman luonnon mukaista, eli antaa lihaa, sisäelimiä ja luujauhoa, mitä hiirikin sisältää. Parasta ruokintaa on antaa kissalle kuivaraksuja (jotka ehkäisevät vähän hammaskiven syntymistä), mutta kuivaraksut kannattaa ostaa vain eläinkaupasta/eläinlääkäriltä, koska markettien raksujen viljapitoisuus on niin suuri, että kissa ei pysty sitä hyödyntämään, kuivaraksujen lisäksi on hyvä antaa myös purkkiruokaa, kuten Whiskassia tai Latzia ja sen lisäksi tuo raaka liha ja sydän ovat tietysti hyvä lisä ja kerran viikossa sisäelimiä ja kalaa(järvikala keitettynä) ovat hyväksi.
 /   /  /  / Mitä kissalle ruuaksi?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta