AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Refluksitauti, leikkaus

Refluksitauti, leikkaus

2 Vastausta 1 936 Lukukertaa
Minulla todettiin tähystämällä juuri refluksitauti eli ruokatorven sulkijalihaksen löysyys, palleatyrä ja ruokatorven paha tulehdus joihin lääkäri suositteli leikkausta, jossa hoidettaisiin tyräpussit pois ja tehtäisiin ns."läppä" eli "takaiskuventtiili" joka estäisi happojen pääsyn ruokatorveen.

Mietin sitä vielä muutaman kuukauden leikkausjonossa ollessani.. ja odotellessani myös syön lääkettä jolla ruokatorven tulehdus pitäisi poistua..


Varsinainen asiani on se, että haluaisin kuulla kokemuksia ihmisiltä, joille on tehty vastaavanlainen leikkaus, siitä miten elämä sujuu operaation jälkeen.

Minut tutkinut lääkäri kertoi että oksentaminen ja röyhtäily loppuisivat kokonaan, onko se ongelma??
Aiheutuuko ongelmia esim oksennustaudissa?? Tuleeko näistä johtuen esim. vatsan turvotusta ja täysinäistä oloa??

Entäs vaikuttaako tällainen leikkaus tulevaisuudessa kuntoilussa??
Tuleeko kovassa fyysisessä pitkäkestoisessa suorituksessa (esim. maraton) mitään ongelmia ruokatorven tai vatsan kanssa tämän "läpän" takia??

leikkauksessa

Minulle tehtiin ko. leikkaus pari vuotta sitten. Ennen leikkausta ruokatorvessani oli vuosikausia jatkunut tulehdus, johon jatkuva lääkitys. Heti leikkauksen jälkeen närästäminen jatkui vielä jonkin aikaa, mutta puolen sisällä se limakalvojen paranemisen myötä loppui.

Nykyisin pystyn syömään ja juomaan kaikkea, enkä käytä enää närästyslääkkeitä.

Elämä leikkauksen jälkeen on ollut normaalia, pystyn syömään ja juomaan kaikkea sekä myös röyhtäilemään. En ole huomannut vatsan turvotusta ja vatsataudissa en vielä ole ollut, joten oksentamisesta en osaa sanoa onnistuisiko se.

Harrastan aktiivisesti liikuntaa, tosin en juoksua, eikä tehty toimenpide ole vaikuttanut siihen mitenkään.

millasia oireita

millaisia oireita refluksi teille aiheutti ennen sen toteamista?epäilen itselläni refluksia.ruokatorvi ja kurkku oireita ja välillä tuntuu että ruoka menee hitaasta alaspäin,pahoinvointiakin on.nyt oireita myös oikealla selän puolella ja kyljessä.
 /   /  /  /  / Refluksitauti, leikkaus
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta