APUA, värjäytynyt muovimatto

VOI EI!!

Nyt olis hyvät neuvot kaaliita. Asumisoikeus asuntoni harmahtava muovimatto värjätyi kahden maton kumipohjasta kellertäväksi. Matoissa EI OLLUT MAININTAA ETTÄ POHJA VÄRJÄÄ!
Muovimatto lattiassa on niin huokoista että ottaa helposti väriä. Tietääkö kukaan mitään keinoa millä keltaisuuden sais häipymään ja sitte... jos ei saa (toivottomalta tuntuu) niin onko tuo muovimatto miten kallista neliöhinnaltaan? (tää ei ole mitään tasokkasta) Ja entä asennus. Saa kuulemma laittaa vanhan päälle jollain liimaus systeemillä, mut EN TAKUULLA itse osaa. Olen työtön ja yh äiti, niin että huolta tässä nyt on. Jos joku viittis neuvoa niin KIITOS!!

15

22875

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • menee

      kohtaan "normaali asumisen kuluttavuus", eli et ole velvollinen sitä muovimattoa vaihtamaan, vaan isännöitsijä/vuokran antaja. (Mitäs laittoi niin huonolaatuista..). Vain jos matossa on varoitus, ettei saa laittaa muovimaton päälle, voit joutua vastuuseen.

      • evv

        Asukkaan vastuulla on lattian vaihto tuossa tapauksessa.


    • Minä vaan

      Meillä myös Aso-asunto,ja lattiassa samankaltaisia jälkiä,tuli rattaiden kumipyöristä.Ja ne eivät kuulemma enää lähde pois millään. Normaaliin asunnon kulumiseen nuo jäljet eivät kuulu,se on varma koska ovat kuitenkin itse aiheutettuja. Täälläkin nyt jännätään kuinka isännöitsijä noihin jälkiin suhtautuu lopputarkastuksessa(olemme siis muuttamassa pois) Kuulemma vastaavissa tapauksissa on joskus isännöitsijä pidättänyt vain pienen summan(n.100e) takuuvuokrasta korjauksiin,toivon että niin käy meidänkin kohdalla eikä jouduta itse vaihtamaan.

      • ei korvauksia

        Olen tuo ensimmäinen kirjoittaja joka kyseli apua. Pidin lattioita 3 kuuk ilman mattoja ja aurinko haalensi kellastumaa riittävästi!!!!!!!!!!!!! En joutunut korvaamaan mitään. Jos ois mennyt lattia uusiksi se ois ollut noin tonnin juttu, eli olen todella helpottunut. Kaikenlisäksi sain palautettua yli vuoden vanhat matot ja niistä sain rahani pois, eli hyvin kävi!


    • yhteyttä

      Suosittelisin ottamaan yhteyttä johonkin muovimattojen maahantuojaan, joka osaisi suositella oikeata puhdistus menetelmää.

    • vastaamatta

      että ongelma voi olla toisinkin päin. lattia on maton alta alkuperäisen värinen, mutta ympäriltä likainen ja auringon valon polttama?

      • Nimetön

        Kyllä värjäymä on nimenomaan mattojen alla, muualta puhdas ja alkuperäisen värinen. Kuluttaja-asiamies sanoi, että saattaa olla mahdollisuus että mattojen myyjän sais vastuuseen, koska matoissa ei mainintaa että värjäävät. Eli täytyy kai sitä kokeilla. Nää aso-kodit kun on tehty mahd halvoista materiaaleista niin esim lattiapinnat tosi huokoisia. Parenpi laatuisiakin muovimattoja ois kyllä saatavilla... no, ei voi kun toivoa parasta...


    • Minä vain.

      Hei!

      Olettehan tietoisia kumipohjaisista matoista sen, että ne tulee 'kuivata' pohja ylöspäin,kun matot tuodaan ulkoa tuulettumasta. Talviaikaan, kun mattojen mukana tulee enemmään kosteutta 'kuivattaminen' on tärkeää. Jos matot laitetaan suoraan lattialle, mattojen pohjassa oleva kosteus jää mukavasti muhimaan kahden kiinteän pinnan väliin. Tästä syystä yleensä matot aihetuttavat värjäytymiä lattiapinnalle.

      • Nimetön

        ja olenkin aina laittanut matot vain kuivalle lattiapinnalle ja en ole pitänyt näitä mattoja lainkaan ulkona kun mulla on "turbosuutin" imurissa joka siis tavallaan tamppaa matot (joka tosin ei räsymatoille sovi, on liian tehokas ;) ) Eli lähinnä vika siis matoissa kun värjäävät ja siitä ei ollut mainintaa. Kyllä HARMITTAA!!!


    • olen selvittänyt

      Sillä ei ole mitään merkitystä minkä laatuinen muovimattosi on. Kumi on siitä erikoinen materiaali että siinä on ainesosia jotka "vaeltavat muovimaton sekaan. Jälki on siis matossa sisällä, ei ainoastaan pinnassa. Tästä syystä esim autoliikkeissä usein renkaiden alla suoja. Myös polkupyörä, erilaiset suojanastat laatikoiden pohjassa yms jättävät jäljen. Olisiko käyttämäsi ovimatto tarkoitettu ulkokäyttöön?

      • Nimetön

        ymmärtänyt kaikkea vastauksestyasi.. ei ole kyse ovimatosta vaan 2 OLOHUONEEN mattoa. Ja nuo muut matot mitä myöhemmin maimitsin on kaikki myös SISÄMATTOJA. Näissä mistä lähtee väriä on ihan vaakean bees pohja ja on ollut ennen mulla samanlaisia ja lähes valkopohjaisia (siis molenpia) mutta niistä ei ole väriä lähtenyt. UPOFLOOR joka tekee tuota muovimattoa siis lkattia päällystettä kyllä itse sanoivat että JOTKIN MATERIAALIT HEILLÄ ON PALJON HUOKOISENPIA KUIN TOISET ja IMEVÄT HUOMATTAVASTI HELPOMMIN KAIKEN VÄRIN MATOISTA. Eli se oli tehtaan OMA KANTA HEIDÄN LATTIAPÄÄLLYSTEISIIN!


    • todennut matkalla.

      Meillä yläkerrassa on muovimattoihin tullut värimuutoksia eri muovimateriaaleista. Myös alakerrassa samaa ongelmaa huomaan.
      Vaaleissa matoissa eri muovilaadut reakoivat näkyvinä merkkeinä keskenään, siksi muovin ja muovin välissä pitäisi olla aina kangasmatto pidemmänpäälle.
      Ei ne hetkessä synny, mutta ajankanssa.
      Jopa muoviteipin jälki tulee "läpi", näkee minkälevynen teippi menee sauman alla.

      • tuplis33

        Meillä myös sama ongelma muovimaton kanssa.
        Tosin matot joita meillä on lattioilla, niissä ei ole kielletty pitämästä mattoa muovimaton päällä, erilaisia jälkiä/värjäytymiä tulee sohvan jaloista joissa on valkoiset kangastassut, sohvista jää siis ruskea värjäymä, wc lavuaarin alla on kaapisto, jonka pohja on ilmassa muovimatosta ja siihen on jäänyt v.punainen värjäymä, tuli heti kahden viikon jälkeen kun tuon kaapiston siihen alle laitoin.
        Olohuoneen kirjahyllystä jäi keltainen värjäymä lattiaan.
        Kissan kupista jäi keittiön lattiaan vihreä värjäymä.
        Jopa keittiön räsymatosta jää punertava jälki, vaikka lattian muovimatto on valkoinen ja räsymatto vihreä.

        Meillä kävi terveystarkastaja, muun asian takia ja se kun huomasi värjäymät sanoi sen johtuvan ammoniakista, eli liima joka on laitettu suoraan märän betonin päälle ja sitten tämä matto niin se liima tuottaa ammoniakkia ja nyt se nousee tuon muovimaton läpi ja me asukkaat hengitämme nyt sitä ammoniakkia tässä.
        Kärsimme huonosta sisäilmasta, kun korvausilmaventtiilit on tukittu ulkopuolelta (jo rakennusvaiheessa), tappelemme isännöitsijän kanssa, koska asunnossamme on hometta ja täällä sairastamme jatkuvasti.
        Että on nää vanhemmat asumisoikeusasunnot hyvässä kunnossa ja kun vielä isännöitsijä välittää (muka) asukkaista, niin hommahan toimii täydellisesti.
        asotalomme on 15v, 16 asuntoa, joista 4 asuntoa rivareita ja loput paritaloja.
        Vuokra tähtitieteellinen asunnon kuntoon nähden.


    • Enää ei tarvi säästä

      Suomessa asuminen on päin vittua. Koitetaan kestää..

    • Luulisinnäin

      Luulisin normaaliksi, että kauan samassa paikassa pidetyn maton alta lattia on tummunut keltaiseksi tai ruskehtavaksi, ja haalistuu auringonvalolla.

      Sisäkengistä tulleita mustia jälkiä sain pyyhkäistyä lattiasta pois tärpätillä. Johonkin muuhun tummentumaan saattaa toimia joku muu puhdistusaine tai jopa rasva. Erilaisista muoveista ja kumeista saattaa tulla jälkiä joihin tepsivät eri aineet - johonkin asetoni, johonkin joku muu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe