Kuinka pian Kefalex vaikuttaa?

sinus pilonidalis

Hei.
Aloitin Kefalex antibioottikuurin (2 tablettia /pvä)vko kuuri,
3 pvä sitten isoon paiseeseen(sinus pilonidalis).Paise on vain suurentunut ja muuttunut sietämättömäksi kivuksi.Soitin terkkarilleni ja hän sanoi että pitäisi alkaa viikossa puremaan.Itselläni sietämätön kipu jatkuu ja voimakkaiden särkylääkkeitten syöminen jatkuu.Mitenkäs muilla onko kokemuksia miten pian Kefalex antibiootti on alkanut vaikuttamaan? Itse epäilen terkkarini pätevyyttä näissä asioissa ja mietinkin vaikuttaakohan kuuri ollenkaan minuun..:(Kiitos jos vastaatte.:)

10

40262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fze

      En tunne sinusta henkilökohataisesti, mutta terveysportin materiaalin pikainen silmäily kertoo, jotta sinus pilonidalis -paiseen kirurginen avaus paikallispuudutuksessa ja näin tehtävä puhdistus ja tyhjennys olisi ainakin akuutin tulehduksen hoito, ei niinkään antibiootti. Keskustele tästä tarvittaessa hoidon määränneen lääkärin kanssa.

    • mjv

      Sain viikon kuurin, eilen loppui. Oikeaan käteen ranteen kohdalle ilmestyi pieni kova patti ja se ranneluu oli turvonnut. En tiedä miksi. Myös oikean käden ulkosyrjää särki kyynärpäähän asti ja se on kosketusarka.

      Lääkäri määräsi saman lääkkeen kuin sinulla. Nyt viikon kuluttua turvotus vähän laskenut mutta ei kunnossa. Katson pääsiäispyhien yli ja menen sitten uudestaan lääkäriin. Minulla oli tuossa oikeassa kämmenselässä tiputus, johtuikohan se siitä?

    • Salla

      Mulla on kolme kertaa ollut tosi paha paise, eikä koskaan ole antibiootit auttaneet=( Ekalla kerralla kun se avattiin, ei mitään puudutusta, toisella kerralla puudutettiin iho, silloin en ainakaan tuntenut veitsen viiltoa ja kolmannella kerralla sain puudutupiikin (sattui niin pirusti). Puudutus ei auta kovinkaan hyvin koska se on tulehtunut. Nyt mut leikattiin kuukausi sitten ja toivon ettei paiseet enää vaivaa. Leikkaus oli ihan ok, eikä mulla ollut mitään kipuja sen jälkeen. Tikkejä vaan piti pitää kolme viikkoa, ja muutenkin haava paranee hitaasti. Joten jos antibiootit eivät ole yhtään helpottanut oloasi, mene lääkäriin. Avaus sattuu, mutta on nopeasti ohi ja olo helpottuu huomattavasti kun mädän saa sieltä ulos.

      • sinus pilonidalis

        Kiitos kaikille vastanneille.
        Kävin pe.yksityisellä lääkärillä.Paise avattiin mätää tuli aivan prkl:eesti:).Olo on parempi ja ei kipeä.Viiltohaavan ympärillä on vieläkin kovaa joka ei tule ulos vaikka kuinka puristelis.Mistähän lie johtuu?Onkohan se edes mätää?No jospa se antibiootti nämä loput hoitelisi.
        Eka kerran kun minultakin avattiin ei puudutettu ollenkaan ja kävi todella kipeää.Nyt puudutettiin ja ei sattunut läheskään niin paljoa kun viimeksi.Tämä oli toinen kerta.Päätin että tämän vaivan takia en enää omassa TK:ssa vieraile.On niin puoskarihoitoa.:(


    • diipadaa :)

      itselläni on/oli imusolmukkeissa tulehdus, kainalossa.. ja kaulassa on useestikkkin ollut. kainalo oli prkl:een kipiä ja suuta hädin tuskin pystyi liikuttamaan.. yleensä antibiotit ovat minulla helpottaneet kolmessa päivässä mutta viikon aikana noi kefaleks napit ei tuntuneet järin paljon auttavan.. aika turha lääke, toki auttoi pahimman pois, muttei kokonaan ikinä. aina jää joku pöpö viel kituu ja sit se uudestaa puhkee joskus. moneen tarkotukseenhan tota lääkettä kyllä käytetään.

    • ananansu

      itselläni on/oli imusolmukkeissa tulehdus, kainalossa.. ja kaulassa on useestikkkin ollut. kainalo oli prkl:een kipiä ja suuta hädin tuskin pystyi liikuttamaan.. yleensä antibiotit ovat minulla helpottaneet kolmessa päivässä mutta viikon aikana noi kefaleks napit ei tuntuneet järin paljon auttavan.. aika turha lääke, toki auttoi pahimman pois, muttei kokonaan ikinä. aina jää joku pöpö viel kituu ja sit se uudestaa puhkee joskus. moneen tarkotukseenhan tota lääkettä kyllä käytetään.

    • jessiparis

      hei onko teillä kellään tietoa saako tota kefaleks kuurin aikana ottaa alkoholia yhtään? hävitin lääke ohjeen mutta nyt haluisin tietää,jos kellään tietoa niin auttakaa=) kiitos jessi

    • pilonidalisinus

      se on nyt sellanen homma, että itsellä on kefexin vahva kuuri päällä. Sinus Pilonidalis vaivaa jälleen (3 vuotta ollut, n. 10 kertaa puhjennut itsestään) nyt se on kipeä mutta siihen on ilmeentynyt valkoinen kohouma joka tarkoittaa sitä että puhkeaa hetkenä minä hyvänsä itsekseen, sitten helpottaa.

      Niin se on siis sellanen homma , kun valitatte noista ettei antibiootti tepsi, että mitä useamman kuurin syötte antibiootteja, sitä enempi elimistö muuttuu vastustuskykyiseksi kyseiselle antibiootille. Itselläni on ensimmäinen vai toinen antibioottikuuri vasta tähän vaivaan menossa 3 vuoden sisällä. Tulehdus on paikantunut takaisin vain paiseen kohdalle, ei enää ympäristöön joten heti auttanut, nyt vain odottelen paiseen puhkeamista itsekseen. En halua mennä tyhjentämään minnekkään asemille kun sattuu varmaan niin paljon että taju lähtee.

    • Pömppö

      Paise puhkaistiin nivustaipeesta ja jotain sisältä saatiin pois 1/2 kahvikupillista ainakin lääkärin arvion mukaan. Sai Kefexin 500mg kuurin viikoksi , syönyt nyt 2 vrk. ei mitään vaikutusta vielä. Tuntuu kuin paise alkaisi uudestaan kasvamaan :(

    • Anonyymi

      1-2vrk

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe