AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Zovirax ja voide

Zovirax ja voide

7 Vastausta 2 793 Lukukertaa
Mulla on meneillään viiden päivän kuuri asikloviiri antibioottia, nimeltään Zovirax 200mg. Kyselisin, onko mitään haittaa, jos käytän kuurin aikana Bepanthen-voidetta limakalvoille, kun on siis kyseessä genitaaliherpes.
Ehkä tyhmä kysymys, mutta kun en ole varma asiasta ja en halua ottaa turhia riskejä.

Toinen asia joka liittyy samaan lääkkeeseen...
Kun nuo Zovirax tabletit pitää nielaista kokonaisena runsaan nesteen kanssa, niin onko siitä mitään haittaa jos tablettia ei saa ihan heti nieltyä ja se tavallaab vähän liukenee pinnalta suussa kun yrittää niellä?
Itselläni joskus kestää hiukan koska kurkussa on limaa ja tuntuu että ei sitten millään saa nielaistua. Kiitos jo etukäteen vastauksista!

Vinkki

Itsekään en aina meinaa saada tabletteja alas, joten jos tuntuu ettei runsaankaan veden juonnin jälkeen tabletti kurkusta alas mene, syö jotain pientä. Usein lohkaisen vaikka pienen palan voileipäkeksiä tms. jonka ainakin saa nielaistua =)

Tabletit eivät saisi jäädä kurkkuun ja alkaa liueta siinä, sillä eri lääkeaineet voivat polttaa limakalvoja.

nyt pelottaa

Terkoitatko siis että polttaa limakalvoja ihan suussa vai jossain muualla niin ettei sitä itse välttämättä edes huomaa ja sitten myöhemmin saattaa tulla jotain seuraamuksia?

lääkkeen jumittuminen

Tabletti voi jumittua myös ruokatorveen, jos sen kanssa ei ota riittävää määrää vettä. Ruokatorven limakalvolle kiinnittynyt tabletti voi syövyttää limakalvoa. Tämän riskin takia on olemassa tiettyjä lääkkeitä, jotka on otettava pystyasennossa ja lääkkeen oton jälkeen ei saa asettua makuulle puoleen tuntiin (esim. eräät osteoporoosilääkkeet). Mutta tällainen varovaisuus ei siis koske kaikkia lääkkeitä. Yleissääntönä voi sanoa, että lääkkeen kanssa kannattaa ottaa ainakin 1 lasillinen (=2dl) vettä niin ei pitäisi tulla ongelmia.

joo

No itse olen kyllä tehnyt niin että ensin yhden lasillisen kanssa tabletti menee kurkusta alas ja sen jälkeen juon toisen lasillisen päälle ja kun esim. yöllä on pitänyt nousta ottamaan lääke niin oon ollut reilusti yli puolikin tuntia ylhäällä just sen takia ettei jumittuis mihinkään matkalla.

Eli tuota vaaraa tuskin mulla oli kuurin aikana.

bepanthenia

hyötyä laittaa rakkuloihin..sanottiin mulle tänään sairaalasta, ku kysyin samaa..
zovirax ei ole mikään antibiootti xD ja ei, sulle ei tule mitään reikii suuhun tai ruokatorveen jos et heti saa sitä nielaistuu :D
Vanha viesti tosiaan, mutta asiaa kirjoitit, ei Zovirax ole mikään antibiootti, ei viruksia antibiootein hoidella...

http://www.yliopistonapteekki.fi
 /   /  / Zovirax ja voide
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta