AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Myyrän karkoitukseen?

Myyrän karkoitukseen?

10 Vastausta 11 373 Lukukertaa
Moikka!

Puutarhaani on myyrät hyökäneet jo viime syksynä.
En halua niitä alkaa tappamaan millään pakokaasuilla tai muilla myrkyillä...

Äidilläni on aikoja sitten ollut joku kasvi, minkä juuret antavat jotaian hajua mikä karkoittaa myyrät.
Nimeä hän ei varmuudella muista, mutta oletti, että olisi ollut ritarinkannus?
Onko kenelläkään kokemusta?

Ei onnistu

Et kyllä onnistu tappamaan myyriä pakokaasulla.Ne vain siirtyy muutamaksi päiväksi uudelle alueelle.On näitä konsteja täälläkin kirjoitelleet mutta kyllä kokemuksen mukaan ne tehottomia on.Jos madot saat pois alueelta niin myyrätkin pysyy poissa.Myyräthän ovat vain matojen takia.Joskus on sanottu Keisarin pikarililjan karkottavan mutta minulla on ehkä myyrät toista rotua.Jos kärppiä saat alueelle niin ne on ainut todellinen vastustaja.Toinen tehokkaammaksi havaittu on maahan käytäviin ruiskutettu dieselpolttoaine.Se karkottaa muutamaksi viikoksi.Mutta ei voi käyttää hyötykasvialueella kun se tappaa hyötykasvit

Jotain rajaa...

Maamyyrät syö matoja, mutta niistä ei ole muuta haittaa kuin käytävien kaivelu. Muut myyrät (Peltomyyrä, kenttämyyrä, metsämyyrä, vesimyyrä, ...)Syövät kasveja ja niiden siemeniä ja näistä on sitten haittaa puutarhurille. Jos taas onnistuisi karkottamaan madot, niin silloin maa ei ole enää viljelykunnossa. Se on liian hapanta, tiivistä, märkää, myrkyllistä jne.
Kannattaa ottaa asioista ensin selvää, ettei tule isompaa vahinkoa. Ja varsinkin, jos alkaa muita neuvomaan, olisi hyvä tietää edes jotain!

Vahinkoa käytävistäkin

Niin,kannattaa katsella laaja-alaisesti kun noita kommentteja kirjoittaa.Käytävistä on kyllä isokin haitta kun käytävä sattuu porkkanariviin tai käytävä sattuu kukkasipulin yläpuolelle ja kasvi menee poikki.Ei viljely lopu matojen puutteeseen vaikka madoista hyötyä onkin.Ja maamyyrän multakeot on esteettinen haitta ja myös nurmen pinta muuttuu muutamassa vuodessa epätasaiseksi kun käytävänkohdat painuu ja keon kohdat jää koholle.Muuten jos lukee tarkemmin ja vielä ymmärtääkin lukemansa niin ensimmäinen kommentoija varoitti ettei hyötykasveja voi olla jos käyttää myrkyllisiä aineita.

myyrät

maamyyrä (kontiainen) on Suomessa rauhoitettu eläin ! ihmisen virtsa karkoittaa myyrät. aamulla vaan ämpärit esiin ja myyränkoloihin ...

Super kloriitti karkoitukseen

Tehokas ja ympäristöystävällinen karkoitusaine pihalla eläville myyrille on kloriitti. Kasoja ja käytäväverkostoja hieman pikku lapiolla raottaen ja lorauttamalla pari ruokalusikallista kloriittia sinne tänne verkostoon niin tehoaa. Klooriin "uimahallimainen" haju karkottaa myyrät heti. Tehon kertoo sekin, että vesimyyrä toi poikasensa maanpäälle vaikka pesä on usein syvällä maaperässä ja vesimyyrä näyttäytyy ani harvoin ihmiselle.

tuo kissat

en kyllä suosittele kloriittia koska tuo kissat paikalle pissalle. kloriittilla opetetaan kissalle pissapaikka tai laatikkoon.
Paras konsti oli laittaa bensiiniä tilkkanen reikään ja tallata se. Häipyi myyrät. Ei tietoa minne mutta pihaltamme katosi.

Myyrät

Itse olen kokeillut kahvinporoja ja tupakannatsoja, vieläpä menestyksellä. Viime kesänä mökin pihapuun juurien alle oli myyrä kaivanut onkaloita. Ensimmäisen viikon aikana laiton kaikki kahvinporot ja tuhkakupista tupakannatsat koloihin, seuraavalla viikolla ei enää myyrää näkynyt.

pakokaasukokemuksia

Minä kyllästyin viime syksynä myyriin lopullisesti. Laittelin sitten katalysaattorittomasta autosta puolisen tuntia pakokaasua per myyränkolo. Lopuksi tamppasin kolot piukasti umpeen, siihen loppui ne kekkerit. Myyrät söivät minulta palsternakat, porkkanat, lantut ja perunat, ensi kesänä ostan ihan oikeaa myrkkyä niitä varten, tungen kolot täyteen silakoita ja pakokaasua. Olen luomuhenkinen eläinystävä, mutta rajani tuli vastaan.

Valkosipulin sanotaan karkottavan myyriä.
Ostimme vaimoni kanssa Belgiasta tänään Bignoniacaea -nimisen kukkakasvin juuria parikymmentä kappaletta. Myyjä kertoi, että juurista lähtee voimakasta tuoksua, jota myyrät inhoavat. Yksi isohko juurakko riittää pitämään myyrät noin seitsemän metrin etäisyydeltä pois eli niitä tulisi istuttaa aina seitsemän metrin välein. Myyjä kertoi lisäksi, että niitä käytetään yleisesti mm. paikallisilla golfkentillä myyrämuurina. Eli ei haittaa vaikka yli ajaa ruohonleikkurilla. Juurien pitäisi kestää 25 asteen pakkaset. Mielenkiinnosta ostimme näitä ja kesällä, kun tullaan taas Suomeen niin olisi tarkoitus istuttaa ne mökillemme. Toivottavasti juuret toimivat niinkuin myyjä kertoi. Onko kenelläkään kokemusta ko. kasvista Suomen oloissa tai tunteeko kasvia muuten?
 /   /  /  / Myyrän karkoitukseen?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta