AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Millainen on Tervakoski?

Millainen on Tervakoski?

41 Vastausta 13 228 Lukukertaa
Tontteja katseltu sieltä.Onko kiva paikka vai onko jotain vikaa? Motaria pääsisi ainakin töihin aika järkevässä ajassa tänne pääkaupunkiin.Kertokaa kokemuksia siellä asuvat tai muuten tietävät!

Ihan mukava

Olen ex-tervalainen ja vielä nykyäänkin siellä lähes päivittäin käyn. Tervakoski on tosi mukava paikka, jossa yhdistyy ihan kohtuulliset palvelut, pieni rauhallinen paperitehtaan ympärille kasvanut kylä ja hyvät liikenneyhteydet. Hämeenlinna ja Riihimäki ovat n. 15-20min automatkan päässä. Kylästä löytyy lapsille koulut aina lukioon asti ja ilmeisesti ne ovat myös aika asialliset, koska molempia koulurakennuksia on uusittu ja laajennettu aivan hiljattain. Tai taitaa olla vielä jopa osin työn alla. Myös päiväkoti on uusi. Uimahalli,urheilukenttä ja jalkapallokenttiä löytyy yms. Ehkä suurin puute on kunnalliset palvelut, jotka löytyvät Janakkalan toisesta keskuksesta Turengista. Terveyskeskus Tervakoskella on. Myös harrastustoimintaa saattaa joutua hakemaan ympäristön kaupungeista. Kylä on yleisesti ottaen hyvin siisti. Mistään päin ei löydy selviä "rötisköalueita" ja kylä kuuluu selviin muuttovoittajiin. Kiinteistöjen arvo on noussut Tervakoskella kovaa vauhtia...pääkaupunkiseudun imu tuntuu näinkin pitkälle. Heittelehän kysymyksillä, niin osaan kyllä kertoa tarkemminkin.

Axulle kiitos :)

Siinähän sitä tietoa aika paljon jo tulikin.Vielä kiinnostaisi millaiset kulkuyhteydet sieltä on.Kulkeeko bussit hyvin lähi kaupunkeihin? Sitten vähän tuo omakin vapaa aika,jos joskus tekisi mieli käydä oluella tai ehkä toisellakin,niin voiko siinä kylässä sitä tehdä? Onko mitään mukavaa illan istumis pubia olemassa?

puuhamaa on

, tosiasiassa toi Tervakoski on helvetin sisäänpäin vetäytynyt kyläpahanen, jossa katotaan aina kieroon ulkopaikkakuntalaisia. (johtuu varmaan paperitehtaasta).Enkä suosittele paikallisia räkälöitä tippaakaan. ainoo plussa on koulut, päiväkodit sekä alasjärvi. niin ja urheilumahdollisuudet (uimahalli, pato)
nim. asunut 15 vuotta Tervassa

pitää paikkansa

Piipun juurella asumisella on omat hankaluutensa. Kaikki tietävät toistensa asiat ja juoruilevat niistä mielellään. Todella sisäänlämpiävä paikka. Tosin moottoritie lähellä, jos tarvitaan työmatkaan.

Höh!

Eipä mukavalta kuullosta sisäänpäin lämpiävä ja räkälät...No kaippa se on vähän jokaisen pikku paikan ongelma.Käydään nyt kuiteski vilasemassa ne tontit tässä lähi aikoina.Ehkä se kuitenkin olisi lapsille ihan mukava paikka.Sitä pubiahan voi aina lähteä muuallekkin katsomaan.Eikä se nyt usein mielessä olisikaan.Kesällä ehkä enemmänkin terassit silloin tällöin...Ja olisihan sitten vaikka oma takapiha siihen tarkoitukseen ;)

....

olen itse asunut täällä vajaa 3 vuotta enkä ole pahemmin tohon sisäänpäinkääntyneisyyteen törmännyt.kyllähän joka paikassa juoruillaan mutta kun pitää omat asiat omana tietona niin kukaan ei voi juoruillakaan...vai mitä...vaikka kavereita/ystäviä täällä ei hirveesti olekaan kun kaikki jäi riihimäkeen...joten kavereita kaipailtais....itse olen viihtynyt ja aion täällä myös pysyä...itsekin käyn välillä tulettumassa riihimäellä tai hyvinkäällä...lapsille tämä on todella mukava paikka asua...

Hyvä Axu

Mä olen kanssa viettänyt Tervakoskella useamman vuoden, käynyt koulut siellä ja asunut siis useamman vuoden. Lapsille mielestäni aivan unelma paikka, palvelut lähellä ja ne todellakin TOIMII! Enään en asu Tervakoskella, mutta naapuri kylässä Riihimäellä asustan ja ainakin viikottain Tervakoskella käyn. Ei se munkaan mielestä enään mikään sisäänpäin lämpeevä paikk ale, ja ei ne baaritkaan mitään räkälä tasoa ole. Tietenkin ne paikallisia pubeja, mutta mun mielestä siellä on vieläkin hauska välillä käydä pyörähtämässä. Suosittelen! Niin, ja itsekin olen tontteja katsellut ja kaipuu tervakoskellekin on tullut. =D

Jatkoa

Noissa kirjotuksissa on osa tottakin,mutta...minusta Tervakosken sisäänpäinkääntyneisyys on haihtunut sitämukaa, kun väki on siellä vaihtunut ja ulkopaikkakuntalaisia on tullut paljon. Tervakoski on siitä onnellisessa asemassa, ettei "The Tehdas" hallitse enää koko kylän toimeentuloa, vaan taitaa suurin osa saada palkkansa muualta. Sisäänpäinkääntyneitä juntteja varmasti löytyy juuri noista paikallisista räkälöistä....eli pubi,baari...saati sitten klubitarjontaa ei kunnollista Tervakoskelta löydy. Jos tuulettumaan haluaa, niin se on sitten Riihimäki ja etenkin Hämeenlinna, missä on ihan hyvät "ulkoilu"mahdollisuudet. Julkiset taitavat kulkea paremmin etelän, kuin pohjoisen suuntaan...eli luulen, että Riihimäelle pääset helpommin bussilla. Omasta mielestäni kuitenkin oma auto on valttia. Mukavaa väkeä Tervassa on... ei siellä mitään mörköjä asu =))).

JA NIISTÄ BAAREISTA

tervabaarissa ja vanhassa mestarissa on ihan hyvät kalusteet ja sisustus mukava on käydä pienessä baarissa ottamassa kun ei ole isojen baarien tungosta ja tänään avattiin uusi ruokapaikka raimon asun paikalle kävin kahveella siellä ja hyvät kahvit oli ja muutenkin tasokas ja kaikkea ruokaa saa pizzoista kebabbiin ja pihveihin ja hinnatkaan ei päätä huimaa.ai niin jos haluu juoda tosi tyylikkäästi niin voi mennä tervaniemeen.

Ja tähänkin

Bussit kulkee hyvin lähes joka paikkaan, Riihimäelle ja hämeenlinnaan, ja sieltä pääseekin sit mukavasti jatkamaan matkaa junalla. Matkaa Riihimäelle ei ole kun 13 kilometriä, missä on sitten useampi kuppila valinnan varaa, ja hämeenlinnaan on 22 ja siellä on vielä laajempi valikoima. Enkä edelleenkään pidä sitä vanhaa mestaria niin pahana räkälänä. Aika moni siellä näyttää ainakin viihtyvän. =D

pienet on piirit

asunut muutaman vuoden ja täytyy todeta että paljoa sisäsiittoisempaa pikkupitäjää ei varmastikkaan ole... =)

Ei ole ei

Loppikin on paljon parempi paikka asua siinä suhteessa.

Mitähän jos sen verran astuisit ulos

kämpästäsi että saisit selville edes sen, ettei Tervakoski ole pitäjä. Ehkäpä se sisäsiittoisuuskin vähenisi, jos vaikka tervehtisit naapureitasi.

ei ole siis muuttunut

Sisäsiittoinen se kylä on aina ollut.
Muutaman vuoden siellä asuneena ja kouluja käyneenä täytyy sanoa etten Tervakoskelle mene kuin pakon edessä.
En tiedä vieläkö pitävät maailman rajoina Puuhamaata ja kolmostietä.... siihen se maailma tervakoskelaisilla ainakin ennen rajoittui...
Liekö asia hiukan muuttunut, kun muualta on tullut asukkaita hämmentämään soppaa.

menettelee

Asuinpaikkana ihan hyvä ja rauhallinen.
Töitä on heikommanpuoleisesti, mutta kulkuyhteydet kuitenkin suhteellisen hyvät muualla töissä käymiseen.
Harrasteet ja monet palvelut sekä tavarat joutuu pääsääntöisesti hakemaan muualta, mutta selväähän on ettei niitä paljon pienessä kylässä voikaan olla.

Itse

Nyt tasan kuukauden siellä asuneena voin sanoa että alku on lähtenyt hyvin käyntiin, mutta kyllä nuo pari viikkoa ihmiset katselivat että nuo on uusia ihmisiä, mutta nyt tilanne on jo normaali ja mitä naapureista niin tuntuu olevan vähän liiankin seurallisia välillä.. :-)

Itse tosiaan sinne muutin Riihimäeltä ja en ole katunut päivääkään muuttoa..

Saa sitten nähdä millaista meno on kun tuo puuhamaa aukeaa ja turistit valtaavat kylän..

oma kokemus

3,5v asuneena (ja pk-seudulta muuttaneena) en voi kuin kehua :)

älä olevanha

vanhemman ihmisen ei tänne kannata muuttaa vanhemille ihmiselle ei täälä ole palveluja
terveyskeskus on lakautuslistalla.neuvola kuulemma toimii.

Tervakoski on tosi hyvä paikka asua!

Minusta tervakoski on tosi hyvä paikka lapsiperheille ja muillekkin, viihtyisä palveluitakin löytyy riittävästi. Koulut ja päiväkodit ovat hyvät, olen asunut koko ikäni täällä ja olen viihtynyt! ja riihimäelle ja hämeenlinnaa lyhyet matkat. Lahteen, tampereelle helsinkii ja turkuunki sopivat matkat ajaa useamminkin. :D

mutta

siitä ei pääse mihinkään, että että tää kylä on hyvinkin siisäpäänkääntynyt.

Suomen Texsas

Syntynyt Tervakoskella , koulut Tervakoskesta, työssä 20 vuotta Tervakoskella! Asijantuntija?

Voisin lasuudestani kertoa huvittavia "betre folke" juttuja! Ei sitä kakarana ymmärtänyt kaikkea... nyt sille on nimikin, rasismi!

Todella sisäänpäinkääntynyt vieläkin

Lasten harrastuksiin pääsee vain suhteilla ja jos on tuttuja vanhoissa asukkaissa. Me uudet tulokkaat joudumme kuljettamaan lapsemme harrastuksiin muualle, sillä ryhmät ovat jo täynä, kun meille asti niistä tieto kantautuu.
Lisäksi mielestäni ei ole ollenkaan mukavaa, että kaikki tuntevat kaikki. Mikä juorupesä...
siinä tapauksessa eikannata muuttaa tervakoskelle siellä on pahoja ihmisiä

Loppi varaa valita

katoppahan Lopen tontti tarjonnat! on varaa valita ja suorat hyvät tiet hesaan.
Sis mitä vitsin pimpulan vitsiä te täällä tervakoskee kiusaatte meil on tääl kaikki : kusari,vellu ja kesänen ja jtn J@gggggrEeeaAaaJJaAA
kusari on mies
pubeja on monia, mestarissa käy sekä nuoria että vanhempia. kotoisin tervakoskelta, nykyisin opiskelen hämeenlinnassa mutta silti tulemme välillä kavereiden kanssa tervakoskelle viettämään iltaa! Hieno paikka tulla kasvattamaan lapset, koulut on huippuluokkaa, listaus tehty. kusarit vellut kesäset harmittomia. huumeita on valitettavasti kuin isossa kaupungissa, varmaan niin joka kylässä
ja se silmälasipäinen huppumies joka on jo varmaan yli 30v, hakee tenaville pilsneriä. ärrän edessä mopolaumoja, jotka on olevinaan niin euroopan omistajia. vielä se mopojen kanssa leveily loppuu, poliisit pitävät siitä kiinni jos meno jatkaa pahenemistaan.
Mummi patalasta EI ne kytät oo ikinä ennenkä mitään tehny ja jos tekee on aina karkuun ajettu !
tervakoski on hieno mesta 1
Asun tervakoskella ja tämä on todella hyvä paikka asua!
Tervan uimahalli pieni ja kämänen. Lisäksi (halvemmalla) ui Riksussa, jonne matkaa se 15 km. Riksussa lähiseudun suurin uimahalli ja suhteessa vähiten asukkaita ton kokoseen uimahalliin eteläsuomessa. Linjayhteydet voi olla tosin huonot.

Kuppiloista, jos edustat +35 ja oot äijä ni sitten tervan vanhamestari.

No siis voitta pk-seudun, kun riksuun ja hämikseen yhtä sama matka, ja hml hieno kaupunki. Pk seudulle kuolee stressiin ja ylimielisiin ihmisiin :)
2 vuotta oon asunu Tervassa. Pakko muuttaa pois. Luultavasti Suomen paskin kylä.
Pieni n.5000 asukkaan kylä, missä palveluita kuin kaupungissa. Esim. Elokuvateatteri, uimahalli, zumbia ja kahvakuulia, koulut+lukio, s-Market, k-kauppa, Valintatalo, 4kpl lounaspaikkoja.
Paljon uusia asukkaita ja vireitä yhdistyksiä.
Ei mikään pahapaikka...
kirjasto,terveyskeskus,hammaslääkäri,paloasema,päivystävä ambulanssi.huvittelukeskus puuhamaa ja venäläisten paratiisi tervaniemi...
munaa saa mukaansa baarista kivasti!!!
v*tun viisas kommentti, "tiina".
hei maksullinen..minulle riittää että saa sitä silloin tällöin..en tee sitä työksi,koska en ole h uora niinkuin sinä..oletko kenties kateellinen minulle??koska en pyydä maksua. taidat olla sävystä päätellen vanha kotka
kilahtiko?
onnex sustakin päästiin,olen iloinen
elokuvateatteri on jopa vielä 3D!!! keilaulu paikkakin taitaa olla tossa seurantalolla. ja punttisalikin on. piitääkin katella tiina nimistä seuraavankerran baarissa:)
 /   /  /  / Millainen on Tervakoski?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta