AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / kuolaimen koko

kuolaimen koko

2 Vastausta 456 Lukukertaa
onko haittaa jos kuolain on liian pitkä hevoselle. Hepollani on kuolaimet joitten pituus on 11,5cm ja ne oli sen suuhun liian pienet(kuolain ei näkyny yhtään suupielen ulkopuolelta), siispä tilasin uudet kuolaimet hööksistä ja ne on kokoa 13,5. Mahtaakohan ne olla oikean kokoset? jos suupielistä pitää näkyä sentti(?) molemmilta puolilta kun kuolain on oikean kokoinen, ni eikös silloin 11,5cm + 2*1cm =13,5 cm...?

Moi

Kyllä se useimpia hevosia haittaa jos kuolain päsee "liusumaan" edes takasin suussa. Ainakin jos kuolaimessa on nivellysosia (ei siis suora, vaan nivel, kolmipala tms...). Ei sen välttämättä tarvi se 1cm olla, joskus se on jopa liikaa. Itse pidän hevosella sen mittasia kuolaimia jotka ei tuu hirveesti pihalle suupielistä, mutta kuolainrenkaat eivät myöskään nipistele suupieliä, eikä suun tarvi olla "supussa".

Mm.

Monella hevosella on "kummallisen" mallinen suu eikä meinaa oikean kokoisia kuolaimia löytyä, joten mielestäni ei voi tämän takia sanoa mitään "sääntöä" sille mikä on oikea koko.

Mielestäni huomattavasti paremmin toimii "mikä tuntuu hyvälle".

Liian lyhyt kuolain nipistää ja senhän huomaa jokainen. Mutta jos kuolain on liian pitkä (tulee _reilusti_ ulos suusta), mielestäni kuolaimen vaikutus muuttuu (kuolaimen "asento" muuttuu suussa).

Ei tuo n.1cm mielestäni ole paha, jos hevonen toimii hyvin. Omalla kopulla (kolmipala) taitaa olla kanssa tuo n.1cm. Sille on ollut erittäin hankala löytää kuolainta.
 /   /  /  / kuolaimen koko

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta