Nenäpolyyppi?

Nenä tukossa

Onko kenelläkään kokemuksia nenäpolyypista? Millaisia oireita se teille aiheutti ja miten se todettiin?

Itselläni alkoi muutama kuukausi sitten vetinen nuha ja limakalvoturvotus. Tästä johtuen olen menettänyt haju- ja makuaistini. Perinteistä allergiaa tämä ei ole. Lieneeköhän kyseessä polyyppi?

Olen jo kerran käynyt KNK-lääkärillä, toisessa sieraimessa näkyi polyypin alkua. En tiedä aiheuttaako se nämä oireeni. Odottelen vielä NSO-röngtenin tuloksia.

18

23493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aiheuttaa

      tukkoisuus on oireista pahin. Itselläni ollut tämä ongelma jo monta vuotta. Poskionteloitani on operoitu ja kaksi kertaa, eikä apua meinaa saada millään. Olo on tälläkin hetkellä TODELLA tukala, kun hengittäminen ei onnistu mitenkään nenän kautta. :/

      • ongelmainen

        Mistä voi tietää että ois mahdollisesti nenäpolyyppi, että ei turhaan menis lääkäriin.. Ihtellä ollu aina vuotava nenä ja joskus tukkoisuutta...
        Hätäilenköhän nyt ihan turhaan :/


    • polyyppi

      Kävin eilen korvalääkärillä ja kuulin että minulla on molemmissa sieraimissa polyyppeja. Sain lähetteen keskussairaalaan polyyppien poistoa varten, ja nyt sitten odotellaan kutsua... Olo on INHOTTAVA, hengitys ei onnistu kuin suun kautta, nukkuminen on vaikeaa ja heräilen vähän väliä. Tukkoisuutta minulla oli yli vuoden jatkuvasti, ja sitä ennen ajoittain. Nyt sitten varmistui että polyypit ne siellä rehottavat. Jospa vain pääsisi sinne poistoon kohtuullisen pian. Operaation ei pitäisi olla kovin iso, puudutuksen jälkeen ne vain kiskotaan pois.

      • Annabeecee

        No miksei korvalääkäri itse poistanut polyyppeja? Minulla ainakin poistettiin vastaanotolla.


      • nkninknk

        Poolyypeilla tahtoo olla taipumus uusia. Itselläni polyyppeja leikattu noin kolme neljä kertaa vuodessa, 42vuoden ajan. Karmea elämä.onneksi lääkärit ovat olleet taitavia, he ovat asiansa osanneet, eikä ole juuri kipua tarvinnut kokea. Polyypin poistoleikkausta ei tarvitse pelätä.


    • Atslea

      Itsellä leikattiin polyyppeja vuosi takasin molemmista onteloista. Nyt taas on vaivaa kun alkaa ilmat olla niin kuivia. Fess operaatioon voi joutua odottamaan aikaa hyvinkin kauan, itse vuoden verran.
      Olo oli kyllä sen jälkee hyvä. Itse suosittelen kortisonitabletteja kuten rinexin oireiden helpottamiseksi, sekä sarvikuonokannulla huuhtelua aamuin illoin. Näillä keinoin limakalvot laskevat turvotuksestaan ajan kuluttua. Toki vaikeita aikoja aina tulee.

      Minulla oireet ovat nyt sellaisia, että kun pidän päätä hieman alaspäin taivutettuna ja nostan ylös, alkaa nenästä suorana valumaan limaa. Omalla lääkärillä kannattaa aina käydä juttelemassa kun oireet alkaa olemaan sietämättömiä, kyllä niihin helpotusta keksitään.

      • selventäjä

        Haluan tässä selventää , että Rinexin EI OLE kortisonia


    • nenäpolyyppi

      aiheuttaa silmän vuotamista?

    • Matti L

      Hei !
      Itse olen kärsinyt allergiesta nuhasta ja polyypeista useita vuosia. Nykyään tilanne parempi. Hanki nenäkannu ja käytä sitä ( mitallinen merisuolaa ja lämmintä vettä). Huuhtele aamuin illoin.
      Kortisoonikuuri, Nasonex, Flixonase pari viikkoa, että tilanne rauhoittuu. Sitten poistetaan loput polyypit. Hoitoa jatketaan, Nasonex-Flixonase. Haju- ja makuaisti meni. Nyt hoidon jälkeen tulivat takaisin.
      On vaiva, mutta omalla huuhteluhoidolla ja lääkärikäynnillä vuoden -parin välein homma pysyy kunnossa ja ulkoilukin maistuu taas. Puolisokin nukkuu paremmin.
      MUTTA HANKI APTEEKISTA SE NENÄKANNU. Vanha intialainen tapa, pätee vielä nytkin.

      • dsadas

        Millä tapaa se kannu auttaa polyyppeihin? Minulla ei meinaan ainakaan tunnu auttavan, mutta huuhtoohan se nyt ainakin ylimääräistä roinaa vähän pois. Eikä auta flixonaset sun muutkaan. Polyyppien poistoon kai pääsen onneksi, mutta en tiedä miten pitkään siitäkään riittää hyötyä kun vasomotorista nuhaa on riesana.


      • Elliinamari
        dsadas kirjoitti:

        Millä tapaa se kannu auttaa polyyppeihin? Minulla ei meinaan ainakaan tunnu auttavan, mutta huuhtoohan se nyt ainakin ylimääräistä roinaa vähän pois. Eikä auta flixonaset sun muutkaan. Polyyppien poistoon kai pääsen onneksi, mutta en tiedä miten pitkään siitäkään riittää hyötyä kun vasomotorista nuhaa on riesana.

        Älkää käytäkö Nasonexia, voi aiheuttaa silmänpainetta.


    • nenänenukki

      Lääkärissä en ole polyypin takia käynyt, mutta kaksi kertaa on oirehtinut. Ensimmäisellä kerralla se kesti viikon ja toisella muutaman päivän. Lähinnä hajuaistia vain haittasi, mutta pahaksi onnekseni haju muistutti todella paljon tupakkaa, josta saan aina kamalan päänsäryn

    • polyyppi(kö)

      olen vasta 17v nuorinainen ja mua on jo monen monta vuotta vaivannu rankasti heikentyny hajuaisti (haistan vain voimakkaat hajut), tukkoisuus (en pysty hengittämään normaalisti nenän kautta) sekä aina kun nuha iskee, muutaman päivän päästä iskaa poskiontelontulehdus. todella turhauttavaa...huuhtelen usein suolavedellä nenäni mutta ilman tulosta :(

    • vuotavanenä

      Jatkuva nuha ja nenäntukkoisuutta .Terveyskeskukseen ja siellä todettiin nenäonteloissa poluuppeja.,olivat syvällä nenäonteloissa,joten terveyskeskuksen välineet ei riittäneet toimenpiteen suorittamiseen Aika Yliopistolliseen sairaalaan ja siellä poistettiin molemmista nenäonteloista useita poluuppeja.Meni muutama vuosi todella hyvin,mutta todennäköisesti on taas sama tilanne,koska on jatkuva nuha ja limakalvot on turvoksissa. Välttämättä Terveyskeskuksen lääkärillä ei riitä ammattitaito näiden poluupien havatsemiseksi,jos ne on riittävän syvällä.Tämä on kokemukseni.
      Hoidoksi määrättin kortisoni suikeita,olisi todennäköisesti hidastanut poluupien muodostusta,mutta kaikkea lääkitystä välttäen,jätin lääkkeen hankkimatta.

      • Jllkö

        "Poluuppi" :D :D :D


    • egreg

      limakalvojen turvotus ja tulehdus, tukkoinen nenä ja aamuisin kurkunperäsltä saa kröhiä kuivaa ja sitkeää räkää?
      nasonex poisti kaikki oireet, mutta lääkäri ei osannut sanoa oliko polyyppi vai ei.
      ?
      raskauden ja imettämisen takia en ole voinut käyttää nasonexiä nyt puoleentoistavuoteen ja samat oireet tulleet takaisin.

      • nknknknkn

        Selvittäkää ensin mikä niitä polyyppeja kasvattaa. Patologi pilkkoi polyyppini ja sanoi, että yli 90 prosenttia polyyppimassasta on eosinofiilista valkosolua, ei siis mikäv tahansa limakalvolyyppi. Lisäksi olen kemikaali, mauste, ja hajusteyliherkkä. Eli kokeilkaa hajustamattomia tuotteita, mausteet pois koko kodista. Eli jos veren eosinofiilit on korkealla, niin takuulla polyypit rehottaa. Mulla on ollut poluuppiongelma jo 42 vuotta. Polyyppeja on leikattu lukuisia kertoja, suurimmat polyypit jopa peukalon kokoisia.


    • Anonyymi

      Miehelläni 69 vuotias ollut jo 3 kk nuha joka ei parantunut lima on liiaterimäistä venyvää päänsärkyä ollut toinen sieran tukossa nenäliinoja kuluu paljon..tänään kövi nenä kurkku ja korva lääkärillä todettiin oikeassa siraimiesaa ISO kokonainen vaalea polyyppi ...lääkäri yritti sitä poistaa ei onnistut verisuoni alkoi vuotamaan verta tuli paljon kun lääkäri imuroi sieraimen tuli pelkkää verta...joten lääkäri kirjoitti lähetteen sauraalaan nenä kuvataan ja otetaan koe pala ...oikea riesa tuli polyypistä ei ole koskaan ollut 69 v ikää mennessä..nukkuminen on hankalaa suu pitää olla raollaan...kaikki nenä sumutteet vaan pahensi tilannetta.. .yritti myös huudella mutta pahentunut vain oikea puoli täysin tukossq ..ensi viikolla toivon mukaan pääsee tutkimukseen ja polyypin poistoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2904
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      540
      2761
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1897
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1895
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1707
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1382
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1168
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      91
      1168
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe