Kesy haukka

Kerro

Viime yönä näin, että parvekkeeni kaiteelle istahti kesy haukka, jota silittelin. Kyllä se oli kaunis lintu. Siinä istui aikansa ja minä pähkäilin unessa, että kas, kun se antaa silittää ja onpa ihmeellistä,että kerrankin näkee elävän haukan näin läheltä. Haukka lenteli tiehensä ja minä heräsin.

Katsoin unikirjasta, mutta eipä siellä haukasta ollut mitän mainintaa. Tietääkö joku, onko haukalla jokin symbolinen merkitys?

6

1910

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haukan pitelijä

      Odotin niin että joku vastaisi sinulle. Sain kerran pidella haukkaa ja se oli unohtumaton ja upea tunne. Haukalla on tarkka näkökyky, aivankuin se näkisi joka solullaan ja sen tunsi. Ilmankos sanotaan, että jonkulla on haukan katse. Se on nopea ja erinomainen metsästäjä. Oletko tehnyt onnistuneen "saaliin", onko jokin asia onnistunut, menestynyt tai oletko tehnyt hyvän havainnon. Unella voi myös olla henkinen merkitys. Tässä havaintojani.

      • aloittaja

        Mieleeni tuli symbolista myöhemmin eli kun olin jo tekstin jättänyt, että haukka oli ainakin Horuksen eli tärkeän egyptiläisen jumalan (Isiksen ja Osiriin pojan) symbolieläin. Egyptissä haukan näkemistä ilman uniakin pidettiin erittäin hyvänä enteenä elämälle ja/tai tärkeille suunnitelmille. On kivampi elää, kun uskoo, että hyväähän se tietää...

        Noh, en ainakaan ole saalistanut mitään mainittavampaa. Ehkä sellaisena kuitenkin voisi pitää sitä, että alan vihdoin päästä tästä masennuksesta, joka aiheutui mm. siitä, että sain lähtöpassit työstä,jossa olin mm. esimiehenä ja asiantuntijana yli 40 vuotta. Ei kai minussa muuta vikaa ollut kuin liikaa ikää eli olin yli 50 v. Olihan se tärsky, mutta olen nyt tajunnut, että oikeastaan tässä on paljon enemmän hyviä kuin huonoja puolia. Kaipa alitajunta ilmoittaa tällä tavaoin, että olen oikealla polulla. Elämä voittaa.


    • kuulemma

      haukka unessa kehottaa varovaisuuteen.. että asioita pitäisi tarkastella laajasti ja päätöksiä pitäisi harkita huolellisesti.

    • Sandralta

      Minulle uni kertoo, että osaat katsella asioita, kuten tärskyäsi, korkeammasta perspektiivistä ja olet sujut ikävän kohtaloniskun kanssa kanssa. Kuten itse sanot, nykytilanteessa on enemmän hyviä kuin huonoja puolia.

    • Alkuperäisestä unesta on ainakin 8 vuotta, joten unennäkijä tuskin näitä lukee.

      Ihminen kokee haukkaa katsoessaan kunnioitusta ja ihailua. Kukapa voisi olla ihailematta kaunista, voimakasta lintua ja taitavaa lentoa. Voimakkaaseen lintuun liittyy vahvasti ajatus vapaudesta. Voin uskoa, että koit olosi hyväksi kun silittelit kaikkea tuota voimaa ja kauneutta. Kauneus, voima ja vapaus oli tullut luoksesi. Pitelit sitä hetken ja annoit sen mennä. Katselit perään ja ihailit sen lentoa.

      Tämä uni kuvaa hienosti vapautumisen tunnetta ja mielialan kohoamista. Jonkinlaista haikeutta on saattanut liittyä pois lentoon. Vanhenemme hetki hetkeltä, mutta vapauden kaipuu ei lähde.

      Kovasta stressistä ja katkeruudestakin vapautumisen tunne voi hyvinkin ihmismielessä saada lentoon kohoavan haukan muodon. Vapautuminen kaikista murheista ja taakoista. Sen kun nousee ja lähtee.

      Ihana uni ja kiitokset jälkiselvityksestä.

    • Tyynymuro

      On niillä haukka on oikeestaan ihmisen kaikista tärkein lemikki ne suojellee vaikka sun kiusaajilta ja ei niitä tarvii paljoo ruokkiakkaan mulla on kesyhaukka ja se oppii oikeen nopeesti ja kerran kun pikku siskoani kiusasi jotkut 18v jätkät niin mun fuli eli haukka hyökkäs sen pojan rintakehälle ja rikkoi melkein se jätkän hupparin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1148
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe