Millaiselle porukalle Westpark

rakennetaan?

Länsikeskukseen nouseva tuhansien asuntojen moderni asuntoalue Westpark pistää miettimään. Mistä löytyy niin iso joukko varakkaita ihmisiä, että kaikki ne asunnot on menossa kaupaksi?

Onko taas kysymyksessä pankkien mahtipontinen yritys saada tukuittain uusia suurlaina-asiakkaita? Sijoitusasunnoiksi Westparkkia tuskin ostetaan. Alue on niin kaukana keskustasta ja rakennuskustannukset silti niin kovat, että jos asuntoja aletaan vuokrata, vuokrahinnat olisi pilvissä.

Ei ne rakennuskustannukset tosin sen alhaisemmat muualla Turussa ole. Sain käsiini hinnaston tervatorin alueelle rakennettavasta kerrostalosta. Kaksioiden hinnat liikkui 180.000 eurossa ja varastotilaksi tarkoitettu muutaman neliön verkkohäkki maksoi 7.000 euroa. Autopaikka noin 20.000 euroa. Ihmeteltävää vaan on, kuka näitä (haluaa) maksaa ja millä rahalla.

32

5996

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bong

      Westpark on perhealue. Se tervatorin uusi talo tulee vähän varakkaammalle porukalle. Et voi verrata keskusta-asunnon hintaa asuntoon joka on 6km keskustasta. Uudet asunnot on nykyään kalliita. Osta vanha tai asu vuokralla jos ei ole rahaa.

      • miljonääri minäkin

        Pankista rahaa voi lainata, kyllähän sä sen tiedät.
        Riittää kun makselee korkoja ja kantaa kolopallomailakokoelmaa.
        Työpaikalla kun pitää solmioo ja äänestää kokoomusta tai demaria.
        Noilla voi asua vaikka kakskerran takamailla.

        Taksilla voi hakea leivoksia, osta juhlamokkaa kotiin, saat hyvät kahvit.


    • on se hyvä

      etuuspuoli, että bussiyhteydet ovat tosi hyvät keskustaan ja takaisin.
      Itse asun n. 2 km:n päässä Länkkäristä ja käyn siellä lähes joka päivä.
      Kaikkea on tarjolla paitsi ravintolapalvelua ei ole, eikä edes kahvilaa joka olisi sunnuntaina auki, en nyt tarkoita Nesteen kauppaa.
      Haluaisin päiväkävelyn päätteeksi juoda hyvät kahvit ja syödä vaikka leivoksen jossain kivassa kahvilassa.
      Olisi kiva mennä syömään oikeaan ravintolaan ja tanssiakin ehkä sitten illemmalla.
      Heset äklöttää jo muutenkin, kun niitä on joka nurkalla.
      Nuo palvelut puuttuu, mutta jos ja kun sen rakennusbuumin jälkeen ehkä olisi.

    • asukas2

      Westparkista on tullut huonlaatuinen asumalähiö. NCC:n ahneus pilasi alueen. tukaa katsomaan!!!

      • Poikkeuslupa 5

        Alla mainos, kyseessä on Varissuo/Lauste 2.

        Turun Westparkin raikas asuinalue laajenee. Saarnin kerrostalon jatkoksi on tulossa Westparkin Syreeni. Yhdessä talot muodostavat viihtyisän kokonaisuuden aukion laidalle. Tarjolla vielä pieniä asuntoja. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke, joka tuo lisätilaa.

        Mälikkälän kaupunginosassa sijaitseva Westpark on muotoutunut selkeäksi ja vehreäksi asuinalueeksi. Pyörätiet ja metsäpolut tekevät ulkoilun helpoksi.


      • Vanhat virret?
        Poikkeuslupa 5 kirjoitti:

        Alla mainos, kyseessä on Varissuo/Lauste 2.

        Turun Westparkin raikas asuinalue laajenee. Saarnin kerrostalon jatkoksi on tulossa Westparkin Syreeni. Yhdessä talot muodostavat viihtyisän kokonaisuuden aukion laidalle. Tarjolla vielä pieniä asuntoja. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke, joka tuo lisätilaa.

        Mälikkälän kaupunginosassa sijaitseva Westpark on muotoutunut selkeäksi ja vehreäksi asuinalueeksi. Pyörätiet ja metsäpolut tekevät ulkoilun helpoksi.

        Nämä sanat olivat rakentajan näkökulmasta. Upeaa!

        Kohta sama rakentaja alkaa himoita viereisiä "joutomaita" jatkaakseen voittojen tahkoamista, mutta nyt sellaisin rakennuksin joita "ihmiset ostavat" s.o. mahdollisimman halpoja, siis isoja ja korkeita. Vanhat virret?

        Kaikkien ennakkosuunnitelmien vastaista viheralueen rakentamishanketta edistetään ns, kestävällä kehityksellä ja sillä, että joukkoliikenne toimiakseen vaatii lisää asukkaita. Myös vanhuksien "palvellutalojen" rakentaminen menee aina läpi kaupungin koneistossa. Kaupunki toimii niinkuin rakentaja ikinä keksii haluta, asukkaistaan tuon taivaallista piittaamatta. Vanhat virret?


    • Kurki Hirsi

      Alkuperäiset suunnitelmat olivatkin liian hienoja ollakseen totta. Nyt alue - toteutuneessa nuodossaan - näyttää slummilta: rakentamisen laatu, pihan autoilla täyttämistä myöten, on ala-arvoista (lue:mahdollisimman halvalla toteutettua), mutta hinta yläarvoista.

      Vaan minkäs teet. Turkulaiset nimenomaan haluavat juuri tällaista! Muu kun ei kuulemma mene kaupaksi! Turussa näyttää asuntojen hinnat, rakentamisen kustannuksista piittaamatta, muotoutuvan tyyliin "ketä kehtaa enempi pyytää". Ei ihme, että asukkaat äänestävät jaloillaan!?

    • Parkit...

      Alue sijoittuu uuden pikaraistikan reitin tuntumaan. Vastaavia alueita ollaan rakentamassa mm. tulitikkutehtaan ja Suikkilan kartanon alueelle. Tarkoitus on saada tarpeeksi väkeä raitsikalla kulkijoiksi, jotta se kannattaisi. Siksi alueet ovat tehokkaasti rakennettuja.

      Raitsikka myäs siksi, että hienon väen kerrotaan sanoneen, että se on ainoa joukkoliikenneväline, johon he ikinä suostuvat astumaan. Siksi linjan reitti kulkeekin väliä Hirvenaslo- Mälikkälä. Että taatusti hienoa on.

      • mälikkälä

        west parkin läheisyyteen ei tule ratikkaa ainakaan 100 vuoteen. Täysin utopististä ratikkaa haaveillaan Runosmäki-Varissuo välille, ja sekin maksaisi lähes 500 miljoonaa euroa.


      • rnuh
        mälikkälä kirjoitti:

        west parkin läheisyyteen ei tule ratikkaa ainakaan 100 vuoteen. Täysin utopististä ratikkaa haaveillaan Runosmäki-Varissuo välille, ja sekin maksaisi lähes 500 miljoonaa euroa.

        Runosmäki-Varissuo linja ei maksa 500 miljoonaa, vaan koko raitiotieverkosto täysin valmiina kaikkine linjoineen voisi maksimissaan maksaa 500 miljoonaa.

        Aluksi toteutetaan ihan vain reilun sadan miljoonan hanke, josta valtio maksaa 30%. Pakko sen enempää ei ole rakentaa, jos rahkeet enempään eivät riitä.


    • 3+15

      Jyväskylän pohjoispuolen asukkaat pakotetaan muuttamaan etelään.Pohjoisessa
      ihmisiä vaanivat sudet ,Itä-Euroopan ryöstäjät ym.,laajakaistaa ei saa maaseudulle ym,lähes kaikki asiointihan
      pitää tehdä jatkossa tietokoneella.

      • Sushi?

        Mitä maaseudun rauhaa ja puhtautta? Nousiaisisssa vastustetaan perinteisen maaseudun työllistämistä, koska se harmittaa vasta äsken maalle muuttanutta kaupunkilaista!?


    • ghdftydrty

      Ei kai Westparkia ihan voi noihin edellämainittuihin verrata. Westparkin kaksion hinnalla kun saa varissuolta viisi kappaletta neljän huoneen kämppiä ja parit yksiöt kaupan päälle. Ja Hirvensalostakin saa pari samankokoista kämppää kun Westparkista yhden. Eikä siitä kaupungille taida ihan kuutta kilsaa olla. On kolme-neljä kilometriä. Onhan siellä ne rivarit metsän reunsaa alueen takaosassa aika hienoja. Ei niitä vain oikein näe jollei ole vähintään puolta milliä ylimääräistä

    • risto Mäkelä

      NCC vedättää
      Hei, minulla on omkohtaista kokemusta asua Westparkissa. Muuttaessamme tänne oli kadun päässä kyltti, jossa oli kuva kauniista ja hyvin tyylikkäästä pientaloalueesta,
      koostuen muutamasta kerrostalosta ja useasta rivitalosta. Tälläisen asuinalueen NCC aikoaa rakentaa, minulle kerrottiin ostohetkellä.
      Tästä on kuitenkin tullut kerrostaloalue, joista suurin osa on vuokrataloja. Alueesta ei ole tullut sitä mikä oli alunperin tarkoitus.
      Jotakin tilanteesta kertoo jatkuvasti kaupan olevat omistusasunnot. Ihmetyttää myös, että kaavoituksesta vastuussa oleva johtavassa oleva virkamies virkamies on sallinnut tälläisen menettelyn.
      On sanonut, että alue on "vähäpätöisempi!. Täällä ei tarvitse noudattaa annettuja lupauksia. Olen siis b-luokan ihminen, kuten monikin muukin hyväuskoinen.
      Joku kuulema on ajamassa ryhmäkannetta NCC:tä vastaan?? Tietääkö kukaan asiasta, haluan liittyä porukkaan.
      Nimimerkki: Minua on petetty.

      • Länsislummi

        No olisko kannattanut tutustua asemakaavaan ennenkuin uskoo mainospuheita?


      • Velaton on huoleton
        Länsislummi kirjoitti:

        No olisko kannattanut tutustua asemakaavaan ennenkuin uskoo mainospuheita?

        No, kaava ei määrittele asuntojen omistusmuotoa. Sitäpaitsi jokainen nuori, joka haluaa varmistaa, ettei jää "kahden asunnon loukkuun", asuu mieluusti vuokralla. Ei sitten jää jättivelan kaa lehdelle soitteleen, jos eteen tulee pakkomuutto...


    • Nuorille sopiva ?

      Alue laajentunut viestien aloituksesta huomattavasti. Melko tiheään rakennettu loppua kohden. Itsellä varsin vähän aikainen kokemus, mutta en enää ehkä muuttaisi jos nykytiedolla pitäisi. Kovin paljon asuu vuokrataloissa nuorta porukkaa joka bilettää melko usein, koirankakkoja on pitkin katuja ei viitsitä sielläkään kerätä niitä. Itselläni koira, ja kyllä- kerään jätökset. Onneksi ei sentään Pubia ole vielä alueella. Suosittelen nuoremmalle väelle, omassa talossani asuu muutama keski-ikäinen, pari vanhusta ja loput tuntuu olevan kimppakämppiä nuorille.

      Mikähän alue olisi sellainen rauhallinen Turussa ? Ei lähiö kuitenkaan. Vaikea tietää ennen kuin on kokemusta.
      Nuorisolle voi Westpark sopia.

    • Majakkarantalainen

      Asun Majakkarannassa ja täällä on kyllä rauhallista. Ei juuri nuorisoa, vähän lapsiakin, jos niiden melu häiritsee. No, koiria on paljon ja jotkut haukuskelevat lenkillä. Jätökset kerätään kiitettävästi.

      Ehkä kerran kahdessa kuussa kuuluu jotain etäistä musiikinjumputusta viikonloppuiltana jostain lähiasunnosta, muuten on naapureissa hipihiljaista.

      Autottomalle ihan ok kauppa lähellä ja erityisen hyvät julkisen kulkuyhteydet.

      Miinuspuolena minulle on se, että täällä ei oikein ole kävelymaastoja, muttei varmaan missään näin lähellä keskustaa oikein ole. Merenrannan läheisyys on kiva sellaiselle, joka siitä tykkää, itse en niin perusta.

    • Nuorille sopiva ?

      Kiitos majakkarantalainen. Minulla oli käsitys että siellä on levotonta- koska etsin vuokra-asuntoa. Kävin tosin katsomassakin sielläkin. Ehkä minulle sopii jokun vanhusten suosima alue. En haluaisi valvoa viikolla tai viikonloppuna jos nuoriso bilettää enkä välitä lapsiperheistäkään. Koirat eivät haittaa. Eikä ns. normielämä. Westparkista lähden kun se on mahdollista jos meno ei hiljene. En ole vanhus mutta pidän rauhallisuudesta, ja minusta jokaiselle kuuluvat yöunet. Edes klo 24 jälkeen.

    • 18+17

      Rikkaat maajussit muuttavat Turkuun.Eihän maaseudulla ole enää palveluja.
      Jo pelkän nettijohdon veto maksaa melkoisesti.Tiheässä kaupungissa nettimaksu
      sisältyy vastikkeeseen tai vuokraan.

    • jhgfds

      Majakkaranta on slummi, Westpark on hyvää aluetta. Siinä erot

    • Nuorille sopiva

      Westparkista oli kyse ei tervatorista tai maaseudusta. Westparkissa on paljon vuokrataloja. Onneksi ei Pubia. Slummi ? ehkä loppupäästä vaikuttaa slummilta, kun on talot ihan kiinni toisissaan, en ottaisi rivaria alueelta. Nuorien paikka. Ainakin biletyksen määrästa riippuen. Keski-ikä monessa talossa lienee 20-25v.

      • Asukki, pian pois

        Asunnot huonosti rakennettuja. Jatkuvasti vesivahinkoja, väärin kytkettyjä sähköjä (jopa tulipalo) yms. Ongelmana on NCC, joka ei käytä ammattitaitoista rakentajia. Hyvä esimerkki on rivitalo,josta kaikissa oli vesivahinko. Ei siis edes ammattitaitoista rakennusmestariksia käytetä töiden valvontaan.


      • pyrkyripalstalle
        Asukki, pian pois kirjoitti:

        Asunnot huonosti rakennettuja. Jatkuvasti vesivahinkoja, väärin kytkettyjä sähköjä (jopa tulipalo) yms. Ongelmana on NCC, joka ei käytä ammattitaitoista rakentajia. Hyvä esimerkki on rivitalo,josta kaikissa oli vesivahinko. Ei siis edes ammattitaitoista rakennusmestariksia käytetä töiden valvontaan.

        siitä tulee kaupungin uusi varissuo. Siis 10 vuoden kuluttua kun rikkaammat ovat taas löytäneet uuden pyrkyri lähiön.


    • Ostan vain vanhaa

      Paikkaseutu on keskimääräisen näköistä niinkuin kaikki rakentaminen Suomessa nykyään. Ihmiset eivät osaa vaatia rakentajilta hyvää rakentamista ja tämä tarkoittaa hyvää suunnittelua myös.

      Tutuksi ovat tulleet eiliset kertomukset teknologiapuistosta: matot liimattu märälle lattialle ja alkavatkin heti päästää vaarallisia kemikaaleja hajotessaan!?

      Suiurempi harmi sensijaan koituu ausnnonostajalle huonoista suunnitelmista. Rakentajat eivät halua panostaa hyviin, asumismukavuutta lisääviin ratkaisuihin, vaan tekevät sitä yhtä ja samaa halpahintaista kamaa, kunhan kaupaksi saadaan hyvän hinnalla! Suurin osa tuotannosta on liian pieniä kämppiä - 18 neliön yksiöitä ja surkimuskaksioita "tupakeittiöllä", mikä tarkoittaa lastulevykomeroseinää olohuoneen pimeällä puolella...

      Rakentamisesta on tullut niin kannattavaa pisnistä, että asunnonostajalla ei enää ole muuhun varaa! Rakentajat kuulostelevat minkälaisia hintoja joku toinen on jossain jostain vaatimattomasta yksiöstä saanut huijattua ja pistävät oitis muutaman tonnin paremmaksi. Voi meitä me velkavankeuteen ajetut asukkaat!

      • Saa kummeksua

        Asuntojen rakentaminen on ilmeisesti äärest tuottavaa puuhaa.

        Viime päivinä lehdistä on luettu useasta ihan käypäsen ison rakennuksen purkusuunnitelmasta, joissa tilalle rakennetaan asuintaloja! Viimeksi purussa on ollut Lauttasaaren ostoskeskus. Sen tilallen rakennetaan uusi vastaavanlainen ostoskeskus, mutta - yllätys, yllätys - myös kolme mahtavaa asuintornia! Asuntojen hinnat eivät tule olemaan erinomiasen halpoja, arvaamme, sisältyyhään rakentamisen hintaan äärest kallis purkutyökin, ehken myös jäämiä vanhan ostoskeskusken hinnasta? Silti rakentaja ei voitoitta selviä?


    • Jahaa

      Hei, Westparkin asunnossa asuvana voi kertoa totuude:skeidaa ja skeidaa. Ruuanlaitosta pitäville voin sanoa:älä osta. Mikään ei keittiössä toimi.

    • daijju

      ylihintaiset ja ylipienet asunnot. Ilmanvaihto aivan surkeaa; kesällä noin 30 lämmintä ja talvellan jäätävän kylmä koska pyritään keräämään suurin mahdollinen voitto vastikkeista. Ja ilma seisoo niin että ahdistaa. Myös lämmintä vettä tulee suihkussa heikosti ja lämpötila pomppii sinne tänne, ymmärrän tämän vanhoissa asunnoissa en täysin uusissa 250k asunnoissa. Kaappitilaa ei ole. Autopaikkoja ei ole jokaiselle taloudelle edes yhtä kappaletta ja jos unohdat omalla pihalla parkkikiekon saat sakon. Kodinkoneet reistailleet uudesta asti mutta "kyseinen ongelma ei kuulu takuuseen". Muutettiin asuntoon ensimmäisten joukossa ja koko kerrostalossa on enää kourallinen alkuperäisiä jäljellä ja useita asuntoja tyhjillään rakentamisesta saakka. Asukkaiden vaihtuvuus siis todella hurjaa. Bileitystä ei ole sen enempää kuin muuallakaan ja asukkaat ovat kaiken ikäisiä väliltä 20-70v. Pois muutetaan kun sopiva asunto löytyy muualta...muiden perässä...

    • Epäilenhometta

      Onko kenelläkään uudempia kommentteja/kokemuksia? Onko löytynyt vesivahinkoja tai hometta asunnoista?

      • Mälikkälän_asukki

        Olen asunut Westparkissa pikkukaksiossa 3kk.
        Asunto on hieno ja toimiva, laadukkaat keittiökoneet , parkettilattia, 10 neliön lasitettu parveke, tilava kylppäri ja pieni sauna.
        Oma ilmanvaihtokone on must.

        Parkkipaikkoja on vähänlaisesti, laittoivat pari viikkoa sitten tunnin kiekkopaikan kympinkadulle.
        itselläni on takapihalla vuokratti tolppapaikka mutta vieraille tämä tuntipaikka on kiusallinen.

        Olen tosi tyytyväinen koska täällä on niin rauhallista, jos jotain miinusta pitäisi antaa niin äänieristys ei ole mitään huippua, onneksi naapurit eivät pidä älämölöä :)


    • Anonyymi

      Onko kellään uudempaa kokemusta Westparkin kerrostaloista?

    • Anonyymi

      Jos on Lidl lähellä, niin kyllä tonne asukkaita saadaan.
      Ilmainen sähkö houkuttaa köyhiä patteriautoilijoita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1245
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1185
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe