Turkish Airlines

minä

Nii, eli onko kellään kokemusta kyseisestä yhiöstä/koneista? olen kuullut että tax free myyntiä ei ole, eikä alkoholi tarjoilua.. pitääkö paikkaansa...? kertokaa kaikki kokemukset..en ole ennen em. yhtiöllä lentänyt joten vähän ehkä jännittää... :) Antalyaan olisi tarkoitus kesäkuussa lentää...

11

3105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • selam

      Kokemusta on, mutta vain reittilennoista. Alkoholia on tarjolla (tosin ei konjakkia, mikä lentotunnelmaa pahasti latistaa), myös tax free myyntiä. Käsittääkseni moni yhtiö ei tarjoile alkoholia kuin maksusta tilauslennoilla. Joku varmaan tietää paremmin. Tosin onko tuolla nyt väliä? Osta tax freet lentoasemalta, valikoima koneessa on kuitenkin pieni.

      Erittäin hyvä yhtiö se on, koneet uusia ja kaikki toimii. Minulla on lähinnä vain hyviä kokemuksia lukuunottamatta palvelua Ankaran THY:n toimistossa.

    • lennetty

      Detur käytti turkish airlinesin koneita vielä toissa vuonna lomalennoillaan. Olen lentänyt sillä viisi kertaa turkkiin, alkoholi tarjoilu pelasi,kuului lennon hintaan. Ruoka hyvää ja koneet olivat mukavampia ja tilavampia, kuin esim. finnairilla. Reittilennoista en tiedä mut ainakin silloin homma toimi.

    • Zeynep1

      Olen kayttanyt Turkish Airlinesia noin kahdeksan vuoden ajan vahintaan kaksi kertaa vuodessa, seka Turkin sisalla etta ulkomaan reiteilla. Myos pari kertaa tilauslennolla Suomesta.

      Alkoholitarjoilua on ja drinkit usein tuplia. Ruoka pirun hyvaa ja tarjotin runsas -- paitsi lyhyilla kotimaan lennoilla on usein pelkka sampyla ja juomista tarjolla. Matkustamot reittilennoilla erittain siisteja ja koneet uusia. Lentoemot asiallisia ja avuliaita - ei mitaan nipotusta vilteista tai drinksujen vahvuudesta saatika jos haluaa ylimaaraista ruokaa.

      Tax free myyntiin en ole kiinnittanyt huomiota koska esim. Istanbulin kentalla on 1/3 halvemmat tuotteet kuin monilla muilla Euroopan kentilla (Heathrowssa, Tukholmassa, Frankfurtissa, Oslossa, Berliinissa, Wienissa ja Ateenassa) ja hyvat ostosmahdollisuudet -- mutta muistaakseni THY:n koneissa ei ole tax freeta muuten kuin tilauslennoilla.

      Turvallisuudestakaan mulla ei ole mitaan sanottavaa - painvastoin: Istanbulin kentalla on insinoorit hollissa aivan kuten Helsingissakin ja koneeseen matkustaville turvatarkastukset tiukemmat kuin jenkeissa tai briteissa. Lisaksi huomattava osa koneista on hyvin uusia.

      Suosittelen.


      p.s. voihan se olla etta Turkish Airlinesia Afrikan lentoyhtioihin talla palstalla verrannut henkilo matkustaa enemman Turkin virallisella lentoyhtiolla kuin mina ja nimim. selam, jotka asumme huomattavan osan ajasta Turkissa.

      Ehkapa meille on vain sattunut hyva tuuri kun molemmat pidamme ko lentoyhtiosta.

      Afrikassa en ole kaynyt mutta lennan Britilla, SASilla, Turkishilla ja Finskilla vahintaan kerran kuussa jonnekkin Eurooppaan.

      • selam

        Lensin juuri pari päivää sitten THY:llä Varsovasta Istanbuliin reittilennolla ja näytti olevan tax free myyntiä. En tutkinut sisältöjä, koska ostokset kannattaa tehdä joka tapauksessa Istanbulissa ennen tullin läpi menemistä.

        Turkkilaiseen tapaan juomia ei turhia mittalasilla mittailla tai pikkupulloja harrasteta ja annokset ovat vähintään tuplia. Tosin minusta näytti pikemminkin triplalta. Ja palvelu oli hyvää.

        Tätä nykyä lennän aina THY:llä, kun hinnatkin ovat Lufthansan ym. kanssa samalla tasolla.


    • nina

      Moi,olen lentänyt THY:llä istanbuliin tänä vuonna ja ihan kelpo yhtiö ei voi valittaa,sai ostaa alkoholia ja ruuat kuului lentojen hintaan ainakin ruotsista lennettäessä

    • minä

      aika monet on lentäny Istanbuliin THY:llä..kukaan ei varmaa oo Antalyaan, ainakaa näistä vastanneista... mutta kiitos vastauksista, hyvä että on positiivista palautetta.. Lisää saa kyllä laittaa :)

      • Zeynep1

        on ihan sama onko lentanyt istanbuliin vaiko antalyaan thy:lla. lentoemot ja koneet samat. vain pienemmilla kotimaan reiteilla on pienemmat koneet ja jenkkeihin mennessa isommat. Ma olen lentanyt reitteja ateena-istanbul, izmir-istanbul, trabzon-istanbul, ercan-istanbul, lontoo-istanbul ja kokemukset on aina olleet positiiviset, mita nyt valilla izmir-istanbul ruokaa saisi olla enemman ja vali lontoo-istanbul LYHYEMPI.


      • minä
        Zeynep1 kirjoitti:

        on ihan sama onko lentanyt istanbuliin vaiko antalyaan thy:lla. lentoemot ja koneet samat. vain pienemmilla kotimaan reiteilla on pienemmat koneet ja jenkkeihin mennessa isommat. Ma olen lentanyt reitteja ateena-istanbul, izmir-istanbul, trabzon-istanbul, ercan-istanbul, lontoo-istanbul ja kokemukset on aina olleet positiiviset, mita nyt valilla izmir-istanbul ruokaa saisi olla enemman ja vali lontoo-istanbul LYHYEMPI.

        niihä se onki ihan sama minne on lentäny, mutta aattelin vaan et millanenkohan lentokenttä Anatalyassa on... mutta onkos koneessa mitää viihdettä(elokuvia, radio)? :) kaikki tärkeitä kysymyksiä... :D


      • kenttä
        minä kirjoitti:

        niihä se onki ihan sama minne on lentäny, mutta aattelin vaan et millanenkohan lentokenttä Anatalyassa on... mutta onkos koneessa mitää viihdettä(elokuvia, radio)? :) kaikki tärkeitä kysymyksiä... :D

        on ihan jees. Olen mennyt ja palannut aina iltalennoilla joten en tiedä millaista meno on päivällä mutta yleiskuva on että aika suuri mutta rauhallinen kenttä. Mulla ainakin hyviä kokemuksia. Turvatarkastukset ym sujuu sutjakkaasti. Tax freetä näytti olevan jos minkälaista mutta en ole itse koskaan niissä käynyt koska en tarvitse mitään kamaa :) kämppä on jo ihan täys.


    • May5

      Lensin viime viikolla THYn koneilla Istanbuliin ja olin iloisesti yllättynyt. Koneet olivat siistejä ja tilavia, jalkatilaa oli runsaasti (tosin istuin käytävällä ja väliin jäi tyhjä paikka). Ruoka oli hyvää ja tarjoilu pelasi. Istanbulin kenttä olis myös positiivinen yllätys: moderni ja siisti (ilmeisesti otettu aivan äskettäin käyttöön), hyvät tax free- myymälät eikä juurikaan tupakoitsijoita. Turvatarkastuksia oli useita, mutta ne sujuivat joutuisasti, vaikka laitteet kilahtivat tämän tästä.
      Turkki on upea maa ja Istanbul hieno kaupunki. Matkaajalle on eksotiikkaa riittävästi mutta ei liikaa. Kaikki normaaliin elämään kuuluva pelaa (sähkön jakelua lukuunottamatta), esim. julkisten kulkuvälineiden käyttö oli edullista ja helppoa (kiitos Zeynep1 ja muut opastusta antaneet), eikä tarvinnut käyttää aikaa taksien kanssa tinkaamiseen. Terve epäluulo on tietysti järkevää, mutta ennakkoluuloista kannattaa päästä eroon.

      • Zeynep1

        mustakin istanbulin kentta on aivan superhyva. kauppavalikoima hyva ja esim. kosmetiikka halvempaa kuin muualla. paitsi etta valilla arsyttaa kun jotkut matkustajat kartsaavat rookia ravintola-alueella kuin viimesta paivaa. sillon kun kentta avattiin (joskus v. 2000), se oli kokonaisuudessaan non-smoking. nyt sita kaytatoa on loyhennetty. suunnattoman arsyttavaa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6123
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3886
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2254
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1880
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1333
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      959
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      36
      901
    Aihe