Putkiston pinnoitus

Epäluuloinen

Onko raatilaisilla tietoa putkistojen kunnostamisesta ns. pinnoitusmenetelmällä. Kyse on kerrostalon putkistorempan korvaamisesta pinnoitusmenetelmällä.

249

28946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • looooordi

      Taitaa olla uskon asia uskooko putkistojen pinnoitukseen. viemäreissä voin jopa uskoa että pinnoitus voi kestää kymmenen jopa kaksi kymmentä vuotta... mutta vesijohtojen pinnoitus ei voi kestää yhtään kauempaa kuin putkisto ilman pinnoitusta. kerrostaloissahan putkien uusimiestyön aikana uusiitaan myös vesieristeet jotka ovat entisajan tavoin tehtyjä.
      Noh! toiset uskoo jehovaan toiset joulupukkiin! Kuka on oikeassa??

      Tiivistelmä asiasta putkien pinnoitus:
      Wanhojen putkien pinnoitus on kuin Ruotsi-Suomi jääkiekko ottelu, kumpikin tietää tuloksen mutta kokeillaan silti......

      • the putki

        katso kuvat viemärin pinnoitus youtube


    • menetelmä

      keksitty.

      • jokke hki

        tiedoksi sinulle että järkevä sellainen on keksinto,,,oli se sitten sukitus tai pinnoitus


      • Onko stretch mallia
        jokke hki kirjoitti:

        tiedoksi sinulle että järkevä sellainen on keksinto,,,oli se sitten sukitus tai pinnoitus

        Ai sellainen joka ratkeaa alta aikayksikön, kun vanhaa viemäriä ei kannattele mikään. Siis millin paksu epoksi ei kestä mitään vetoa.


    • beninissa

      Viemärit, jotka kulkevat betonilaatan sisässä tai ovat muuten vaikea vaihtaa pinnoitus systeemi on ihan järkevä. Mutta kaikkia putkia ei kannata pinnoittaa.

      • putki 09

        viemärit jotka kulkevat betonilaatan sisällä voidaan korjata sukittamalla joka on noin 3-4mm seinämällä' oleva uusi putki vanhan sisällä, kuitusukka kyllästetty eboksilla joten joka kohdassa sama määrä eboksia
        pinnoittamalla tety putki et voi tietää kuinka paljon massaa on seinämillä ruosteen päällä.


    • epäluuloinen

      Olen joskus yrittänyt saada auton kukkivaa peltiä kuntoon. Siinä ongelma on sentään näkyvissä, mutta työstäminen on aivan epätoivoista.

      Miten sama asia sujuu jossain ahtaan putken sisällä niin, ettei kukkiminen ala saman tien? En kykene ymmärtämään. Voisiko olla niin että autopeltien korjaus kannattaisi tehdä pimeässä. Ehkä myös niin, että ajaa auton vikapaikan 3 sentin päähän seinästä ja rassaa siinä raossa pimeässä vikapaikkaa. Antaa sitten 10 vuoden takuun tuolla metodilla korjatulle ruostepaikalle.

      Autojen kukkimisen torjujilla on aivan selvästi väärä työmenetelmä. Ja aivan liikaa työllistävä menetelmä hiekkapuhalluksineen ja kaikkine primereineen.

      • jokke hki

        miksi vertaat autoon ja eihän autosi ole kokajan veden kanssa tekemisissä missä kulkee kylmää ja kuumaa vettä...haloo jos noin epäluuloinen olet niin suosittelen ulko huussia eipä tarvii miettii..hauskaa jatkoa..


    • putki-mies

      joopa joo se on sitä samaa mikä kulkee viemärin sisälläkin..tuskinpa on ainetta joka tartuu syöpyneisiin ja paskasiin pintoihin kiini ..vähän sama asia kuin keisarin uudet vaatteet..eikä ihme ettei vakuutusyhtiöt ole moiseen bisnekseen seonneet
      kun jo nyt täytyy osien ja putkien täyttää kaikennäköset sertifikaatit ja standardit...sanoisin että on epäuskovaista luottaa moiseen touhuun..mutta jos on rahaa panna haisemaan niin siitä vaan..ei pidä sitten jälkiviisaana jutella kuin oli halpaa remppaa ei tarvinnu kun mömmöt putkeen lurauttaa ja valmista tuli..

    • epäluuloinen

      Jos sisäpuolinen pinnoitus on edes kymmenen vuotta toimiva, niin sellainenhan pitäisi tehdä uusiasennusputkiin, kun putket ovat puhtaat. Miksi ei tehdä? Ilmeisesti siksi, että sillä ei ole mitään muuta kuin kustannusvaikutusta.

      Pinnoitus olisi tehtävissä vieläpä suurimmalta osin putkien ollessa pätkiä.

      Miten sitten kupariputken kanssa tässä käy? 70-luvulla on asennettu kuumaveteen kupariputkea, jossa ovat pistesyöpymät jo pinnassa. Niissähän ei ole moskaa sisäpinnassa vaan noita syöpymiä. Myös sinkkikatoa liitoksissa. Miten pinnoitus auttaa hauraisiin juotoksiin ja pistesyöpymiin?

      • putki-mies

        just ei taia oikein etukäteen litkut luonata mites cu-putkien juotokset tehhään kun mömmmöt sulais sisällä ..ei auttais kun tehhä mabressin osilla puristamalla..samoin kaiiki hitsettavat lämpölinjat


      • saarnaaja

        Vanhat vesiputket voidaan pinnoittaa uutta vastaaviksi. Ja vähintään kolmenkymmenenvuoden takuulla. Joten olethan aikamoinen "ruutiukko"


      • putki-mies
        saarnaaja kirjoitti:

        Vanhat vesiputket voidaan pinnoittaa uutta vastaaviksi. Ja vähintään kolmenkymmenenvuoden takuulla. Joten olethan aikamoinen "ruutiukko"

        ÄLÄ HYVÄ MIES PUHU PASKAA VAAI ET UUDENVEROSIA MIKX EI SITTEN KAUPUNGIN VESILAITOKSET KÄYTÄ???EI AINAKAAN PUTKIMIEHET OO NIIDEN PÄÄTÖKSISTÄ KIINNI..


      • dekiuo
        putki-mies kirjoitti:

        ÄLÄ HYVÄ MIES PUHU PASKAA VAAI ET UUDENVEROSIA MIKX EI SITTEN KAUPUNGIN VESILAITOKSET KÄYTÄ???EI AINAKAAN PUTKIMIEHET OO NIIDEN PÄÄTÖKSISTÄ KIINNI..

        päävesiputket kun yleensä on aika isoa halkaisijaa,niin kai maailman paskinkin putkari tajuaa,että ne voidaan sukittaa. Näin säästytään aivan järjettömiltä kustannuksilta ja saadaan 100 vuotta kestävä putki.


      • kgagagagagag

        "Jos sisäpuolinen pinnoitus on edes kymmenen vuotta toimiva, niin sellainenhan pitäisi tehdä uusiasennusputkiin, kun putket ovat puhtaat. "

        Tuo nyt on aivan päin h*lvettuä ajateltu.


      • -.-
        kgagagagagag kirjoitti:

        "Jos sisäpuolinen pinnoitus on edes kymmenen vuotta toimiva, niin sellainenhan pitäisi tehdä uusiasennusputkiin, kun putket ovat puhtaat. "

        Tuo nyt on aivan päin h*lvettuä ajateltu.

        Yhtä hyvin voisi ajatella, että uuteen asuntoon pitää tehdä kaikki remontit valmiiksi, niin niitä ei tarvitse tehdä 50 vuoteen.


    • bisneksessä

      Siis, kaikki te täällä puhutte ihan potaskaa. Te ette usko tähän systeemiin vain sen takia että se söisiä pahasti rehottavaa putkibisnestä Suomessa. Putkifirmat pystyvät laskuttamaan ihan mitä tahansa tänä päivänä koska putkimiehiä ja firmoja ovat kortilla. Ruotsissa systeemi toimii ja vakuutusyhtiötkin ovat hyväksyneet sen. Tottakai vastustusta on Suomessa ja olishan se hirveetä jos joku firma jotuisi myymään putkirempan neljenneksellä entisestä hinnasta. Toivottavasti suomeenkin rantautuu uusia yrittäjiä jolla olis homma hanskassa. Ei ole maailmassa vain yksi toimiva järjestelmä....

      • epäluuloinen

        No kerro sitten miten se toimii sinkkikatoon, joka siis on kuumavesiputken ongelma 30...40 vuotta vanhassa putkistossa.


      • epäilevät
        epäluuloinen kirjoitti:

        No kerro sitten miten se toimii sinkkikatoon, joka siis on kuumavesiputken ongelma 30...40 vuotta vanhassa putkistossa.

        http://www.dakki.fi/fi/costs.php

        ja muita saitteja..... erilaisuus epäilyttää suomalaisia aina! On turha maksaa turhasta....


    • avsloppet renovering

      Huonokuntoisen viemäriputken pinnoitus perustuu lopputulokseen sen työstön jälkeen. Putken on oltava äärimmäisen puhdas ottaakseen vastaan tulevan korvikeaineen, joka vastaa taasen täysin uutta putkea. Vanha toimii vain "muottina" edelliselle. Myös vanha muotti tukee uudempaa..
      Sukitus on mielestäni näistä metodeista ehdottomasti järkevin ja seuraavaksi ns. hiekkapuhallus/pinnoitus menetelmin toteutettava.
      En lähtisi ruotsissa suosittuun ns. Dakkimenetelmään toteutettuun ratkaisuun, koska ruotsalaiset putkilinjat poikkeavat täysin suomalaisista ja tuottavat huomattavia vaikeuksia ks. menetelmässä suomessa.

      • rööriroope

        ja miten sä pinnotat vesiputken joka on sisältä 6 mm paksu, miä vaan kysyn


    • Putkiremppa

      Käyttövesiputkien & lämmitysputkistojen pinnoittamista epoksihartsilla on jo tehty noin 20 vuotta Saksassa/Sveitsissä. Se näyttää olevan luotettava systeemi ja putkiston käyttöikää voidaan jatkaa ainakin 25 vuotta, mutta todennäköisesti huomattavasti enemmän.Ja mikä parasta asukas voi elää normaalia elämää huoneistossaan(ei muuttokuluja tai elämää putkiremottityömaalla)ja lisäksi se on huomattavasti halvempi menetelmä kuin perinteinen putkiremppa, halvempi myös kuin putkien pintavedot&kotelointi.

    • viemäriremontti

      Otsikon osoitteesta löytyy lisätietoa

      • Mikko33

        Täältä löytyy kanssa tietoa sekä yrityksestä joka toteuttaa urakoita


    • RUOSTEISIA PUTKIA

      Pinnoitus herättää kysymyksiä. Kaikki väittävät että siellä ja täällä on pinnoitettu onnistuneesti itse tiedän suomessa jo useita kohteita jossa pinnoite on kestänyt vain noin 2 vuotta. Ihmettelen myös että kaikki pinnoitukset ovat tehty ilman rakennus valvonnan lupaa sekä onkohan kyseisille pinnoituksille tehty minkäänlaisia luottettavia pitkäaikais tutkimuksia ym. Epäilen että pinnoittamalla tehtyjen asuntojen hinnat saattavat olla jossain vaiheessa jotain muuta kuin normaalilla putkiremontilla tehtyjen. Sekä oma näkemykseni on että pinnoitus ei ole putkiremontti vaan TILAPÄINEN korjaus.

      • into 55

        Sinulla näyttää olevan erittäin vahva kanta asioihin... mutta oletkohan mahtanut selvittää muidenkin kuin sen "maalausurakoitsijan" menetelmiä... Määrätyt urakoitsijat puhuvat kestävyyksistä ihan muuta..


      • -5000

        olet ihan oikeassa pinnoitus on juuri sitä mitä sanoit ruosteen päälle ja rahat pois


      • the putkimies
        -5000 kirjoitti:

        olet ihan oikeassa pinnoitus on juuri sitä mitä sanoit ruosteen päälle ja rahat pois

        katso kuvat viemärin pinnoitus youtube


      • nopea muutto

        Kestää kyl 5-10v. ihan hyvä, siinä ajassa yleensä saa jo asunnon myytyä ilman suurta hinnanalennusta ja ongelman saa siirrettyä seuraavalle omistajalle.


    • esimerkki

      Pinnoittaminen on ihan hyvä vaihtoehto n. 10 v. periodille ja jos kiinteistö on rakennettu 1990-luvulla tai myöhemmin, mutta mm. Porissa, Turussa ja Helsingissä on jo nyt lukuisia esimerkkejä epäonnistuneista/keskeytyneistä pinnoitusyrityksistä.

      Kannatta myös ottaa huomioon, että vesiputken paksuus ja mutkaisuus ei mahdollista pinnoitusaineen tasaista kiinnitymistä. Voidaankin kysyä kannattaako pinnoittaa puolet ja toinen uusia "vanhalla" tavalla.

      • mmm

        Ottakaahan nyt selvää mistä puhutte. Suomessa on yksi firma mikä tekee tubus systemillä ja toinen yritys dakki menetelmällä. tubus system on 2komponentti aine jossa lassia massan seassa. dakki taas kanssa 2komponenti aine .dakki taas on enemmän kumimainen pinnoite. Suomessa ei ole ollut muita pinnoitus yrityksiä kuin nämä kaksi tapaa omaavaa firmaa. Ja kumpikin firmoista tahkoaa todella hyvää tiliä. Ja todistanut, että homma toimii. Esim 1900 luvulla helsinkgissä tehdyt talot ovat niin vaikeita putkiremontoida ns "perinteisellä tavalla" ei ole muuta ratkaisua kuin pinnoite


      • Asioista tietävä
        mmm kirjoitti:

        Ottakaahan nyt selvää mistä puhutte. Suomessa on yksi firma mikä tekee tubus systemillä ja toinen yritys dakki menetelmällä. tubus system on 2komponentti aine jossa lassia massan seassa. dakki taas kanssa 2komponenti aine .dakki taas on enemmän kumimainen pinnoite. Suomessa ei ole ollut muita pinnoitus yrityksiä kuin nämä kaksi tapaa omaavaa firmaa. Ja kumpikin firmoista tahkoaa todella hyvää tiliä. Ja todistanut, että homma toimii. Esim 1900 luvulla helsinkgissä tehdyt talot ovat niin vaikeita putkiremontoida ns "perinteisellä tavalla" ei ole muuta ratkaisua kuin pinnoite

        Unohdit Picote Oy:n ja Uudenmaan Putkipinnoitus Oy:n. Picoteb polyuretaanimassa muodostaa uuden itsekantavan putken entisen sisään.

        UPP tekee pinnoitusta nimellä New Tube, pinnoite on samankaltaista epoksia kuin Dakki.

        Muitakin osaavia yrityksiä on pyrkimässä taloyhtiöpuolelle.

        Ja tilaa on...


      • putki 09
        mmm kirjoitti:

        Ottakaahan nyt selvää mistä puhutte. Suomessa on yksi firma mikä tekee tubus systemillä ja toinen yritys dakki menetelmällä. tubus system on 2komponentti aine jossa lassia massan seassa. dakki taas kanssa 2komponenti aine .dakki taas on enemmän kumimainen pinnoite. Suomessa ei ole ollut muita pinnoitus yrityksiä kuin nämä kaksi tapaa omaavaa firmaa. Ja kumpikin firmoista tahkoaa todella hyvää tiliä. Ja todistanut, että homma toimii. Esim 1900 luvulla helsinkgissä tehdyt talot ovat niin vaikeita putkiremontoida ns "perinteisellä tavalla" ei ole muuta ratkaisua kuin pinnoite

        tekee tiliä ja niin kauan kun kupla puhkeaa täyttä huijausta


    • putki julli

      viemärin pinnoitus täyttä feelua minulle näytetty 2009 tehty ns ruisku valettu viemäri pinnoitus(new liner
      ew liner
      lupaavat 3-4 mm tässä putkessa 0,5-1,5 milliä ja ruoste tuli läpi massan oli ollut käytössä noin 1kk
      eli mitä mahtaa olla vuoden päästä

      • 6 vuotta alalla

        Ei ole ainakaan Newlinerin jälkeä, muistakaa että kyseessä 2 eri yritystä. Ew-linerillä ja Newlinerillä ei ole mitään yhteistä!


      • YTJ.
        6 vuotta alalla kirjoitti:

        Ei ole ainakaan Newlinerin jälkeä, muistakaa että kyseessä 2 eri yritystä. Ew-linerillä ja Newlinerillä ei ole mitään yhteistä!

        On niillä jotain yhteistä. Eikös muutama EW-liner ihminen loikannut ja perustanut oman yrityksen lähes samalla nimellä toimivan oman yrityksen luovasti nimellä NEW-Liner


    • RaakaRane

      alan jonkilaisena ammattilaisena sanoisin, että viemärien pinnoitus voi onnistuakin, riippuen viemärien kunnosta. Jos seinämät ovat paperinohuet vanhassa valurautaputkessa, ei pinnoitus lisää niiden käyttöikää kuin muutamalla vuodella. Vesijohtoja ei pitäisi pinnoittaa ollenkaan, vaan uusia kokonaan, koska pinnoituksen epäonnistuessa riskit ovat monikertaiset verrattuna viemäriin.
      Viemärin pinnoitusmenetelmiä on monenlaisia, mutta karkeasti yleistämällä ne ovat ihan samoja. Vanha putki rassataan puhtaaksi karstasta, ruiskutetaan epoksi/vastaava muovi pintaan, kovetetaan ja kuvataan sekä toivotaan sen kestävän takuuajan.

      • nääs...

        Vesijohtoaj ei varmasti kannata alkaa pinnoittamaan millään konstilla. Ne kun on helppo saneerata. Jos vanhat putket menee valubetonissa tai muutoin seinän sisässä niin ne voi jättää sinne ja saneerata uudet pintavetona, jolloin ei tarvitse tehdä kuin läpivientejä. Pelkkien käyttövesi putkien uusiminen kun ei edellytä kylppärien lattioiden ja seinien auki piikkaamista toisin kun viemärien saneeraus. Viemärien pinnoitus oikein tehtynä voi jatkaa putkiston ikää 10-20 vuotta, mutta eihän se sama asia ole kuin uudet putket. Jos viemäreitä tarvitsee uusia niin onhan vaihtoehtona vaihtaa uusiin putkiin pelkät pohja viemärit tai sitte pohja ja pysty viemärit. Tällöin ei tarvitse repiä kylppäreitä auki jos kerros viemärit vielä kunnossa.


    • Raksasiivoojanapuri

      Harvassa on enää kunnon putkimiehiä. Kaikki pitävät itseään maailman parhaana putkarina,vaikka totuus on lähes päinvastainen. Työ ei enää opeta tekijäänsä,vaan putkimieheksi valmistutaan suoraan koulun penkiltä..
      Täällä on sitten hyvä toteuttaa itseään,mustamaalaamalla asiat,joista ei tiedä hölkäsenpöläystä.

    • MIES ESPOOSTA

      HEH KUKAHAN MAHTAA OSTAA PUTKIEN PINNOITTAMALLA TEHDYN ASUNNON, JA KAS KUMMAA KAIKKI PINNOITUKSET OVAT LUVATTA TEHTYJÄ, ELI NIIHIN EI OLE HAETTU RAKENNUS LUPAA. JA KATSOPPA KUINKA MYRKYLLINEN AINE ON EPOKSI HARTSI JA VARSINKIN KUN AINE SAAPUU JOSTAIN KIINASTA TAI HERRATIES MISTÄ. ITSE EIKÄ TUTTAVAPIIRINI OSTAISI IKINÄ MOISILLA KEPULIREMONTEILLA TEHTYJÄ ASUNTOJA.

      • en osta

        Niinpä niin, just oli myynnissä "putkiremontti tehty" -maininnalla asunto. Olihan siellä osa viemäreistä pinnoitettu, vesijohdot vaihdettu joskus vuosia sitten, kylppäreitä rempattu eri aikoina, osa alkuperäisiä. Että tehty mikä tehty. Kannattaa oikeasti katsoa korjausten sisältöä, jos on asuntoa ostamassa. Mutta joku osti tai ainakin myynti-ilmoitus hävisi.


      • ääliöitä vihaava

        ime parsaa. ota urpo selvää ensin kyseisestä menetelmästä ja aineista/luvista.


      • Ei luulotautinen

        Kuulostaa siltä, että A) et tiedä asioista yhtään mitään ja B) olet jonkinsorttinen putkimies kalkkeutuneine ajatuksineen.

        1. Pinnoitukset eivät ole luvatta tehtyjä. Kaikkiin pinnoituksiin on asianmukaiset viranomaisluvat.
        2. Epoksihartsi ei ole myrkyllistä. Se on elintarvikekäyttöön hyväksytty aine eikä siitä kovetuksen
        jälkeen irtoa mitään terveydelle vahingollista.
        3. Sukittamalla pinnoitettujen viemäreiden käyttöikä on sama kuin alkuperäisen viemärin.

        Asun itse omistamassani rivitalossa. Putkistoremontti on parhaillaan käynnissä. Viemäreiden sisäpintojen perusteellinen puhdistaminen robottikameran seuraamana alkaa ensi viikolla. Sitten seuraa epoksilla kyllästetyn joustavan sukan sujuttaminen robottikameran seuraamana putkeen. Sukka puristetaan paineilmalla putken sisäpintaan sileäksi kerrokseksi. Kaikki työvaiheet kuvataan ja tallennetaan DVD-levylle. Ei tule jälkipuheita!

        Minulla sattuu olemaan 40-vuotinen kokemus teollisuusmuoveista ja muovitekniikasta. Tiedän asioista aika paljon, joten olen täysin luottavainen saneeraustulokseen. Asuntoni arvo toden näköisesti nousee saaneerauksen tuloksena.

        Kuulo- ja luulopuheet eivät ole tiedon väärtejä. Lue enemmän, luulet vähemmän...


      • 18+11
        Ei luulotautinen kirjoitti:

        Kuulostaa siltä, että A) et tiedä asioista yhtään mitään ja B) olet jonkinsorttinen putkimies kalkkeutuneine ajatuksineen.

        1. Pinnoitukset eivät ole luvatta tehtyjä. Kaikkiin pinnoituksiin on asianmukaiset viranomaisluvat.
        2. Epoksihartsi ei ole myrkyllistä. Se on elintarvikekäyttöön hyväksytty aine eikä siitä kovetuksen
        jälkeen irtoa mitään terveydelle vahingollista.
        3. Sukittamalla pinnoitettujen viemäreiden käyttöikä on sama kuin alkuperäisen viemärin.

        Asun itse omistamassani rivitalossa. Putkistoremontti on parhaillaan käynnissä. Viemäreiden sisäpintojen perusteellinen puhdistaminen robottikameran seuraamana alkaa ensi viikolla. Sitten seuraa epoksilla kyllästetyn joustavan sukan sujuttaminen robottikameran seuraamana putkeen. Sukka puristetaan paineilmalla putken sisäpintaan sileäksi kerrokseksi. Kaikki työvaiheet kuvataan ja tallennetaan DVD-levylle. Ei tule jälkipuheita!

        Minulla sattuu olemaan 40-vuotinen kokemus teollisuusmuoveista ja muovitekniikasta. Tiedän asioista aika paljon, joten olen täysin luottavainen saneeraustulokseen. Asuntoni arvo toden näköisesti nousee saaneerauksen tuloksena.

        Kuulo- ja luulopuheet eivät ole tiedon väärtejä. Lue enemmän, luulet vähemmän...

        Toivossa on hyvä elää... Tuo kohta 3 ei esimerkiksi pidä paikkaansa.


      • Ei luulotautinenh
        18+11 kirjoitti:

        Toivossa on hyvä elää... Tuo kohta 3 ei esimerkiksi pidä paikkaansa.

        Niinpä niin, toivon ja tiedon varassa tässä eletään eikä saivartelun...

        Kohdassa 3 mainittu aika on sikäli venyvänoloinen, että käyttöikä saattaa olla jopa pitempi!

        Voitkos sen väitteen kumota jollakin tosiasialla?

        Entä mikä on alkuperäisen viemärin käyttöikä? Voitkos sen tarkasti sanoa?


      • 4+18
        Ei luulotautinenh kirjoitti:

        Niinpä niin, toivon ja tiedon varassa tässä eletään eikä saivartelun...

        Kohdassa 3 mainittu aika on sikäli venyvänoloinen, että käyttöikä saattaa olla jopa pitempi!

        Voitkos sen väitteen kumota jollakin tosiasialla?

        Entä mikä on alkuperäisen viemärin käyttöikä? Voitkos sen tarkasti sanoa?

        Anteeksi virheeni. Siinähän lukikin, että alkuperäisen, eikä uuden. Ei siitä sitten sen enempää.


      • :ASD
        Ei luulotautinen kirjoitti:

        Kuulostaa siltä, että A) et tiedä asioista yhtään mitään ja B) olet jonkinsorttinen putkimies kalkkeutuneine ajatuksineen.

        1. Pinnoitukset eivät ole luvatta tehtyjä. Kaikkiin pinnoituksiin on asianmukaiset viranomaisluvat.
        2. Epoksihartsi ei ole myrkyllistä. Se on elintarvikekäyttöön hyväksytty aine eikä siitä kovetuksen
        jälkeen irtoa mitään terveydelle vahingollista.
        3. Sukittamalla pinnoitettujen viemäreiden käyttöikä on sama kuin alkuperäisen viemärin.

        Asun itse omistamassani rivitalossa. Putkistoremontti on parhaillaan käynnissä. Viemäreiden sisäpintojen perusteellinen puhdistaminen robottikameran seuraamana alkaa ensi viikolla. Sitten seuraa epoksilla kyllästetyn joustavan sukan sujuttaminen robottikameran seuraamana putkeen. Sukka puristetaan paineilmalla putken sisäpintaan sileäksi kerrokseksi. Kaikki työvaiheet kuvataan ja tallennetaan DVD-levylle. Ei tule jälkipuheita!

        Minulla sattuu olemaan 40-vuotinen kokemus teollisuusmuoveista ja muovitekniikasta. Tiedän asioista aika paljon, joten olen täysin luottavainen saneeraustulokseen. Asuntoni arvo toden näköisesti nousee saaneerauksen tuloksena.

        Kuulo- ja luulopuheet eivät ole tiedon väärtejä. Lue enemmän, luulet vähemmän...

        Itse olen ollut eräässä nimeltä mainitsemattomassa yrityksessä joka pinnoittaa ja sukittaa niin voin sanoa että eihän siinä ole mitään tolkkua! Sukituksen jälki on melkein aina suht hyvää mutta pinnoitus on asia erikseen ja vaikka ne kuvataan jäkikäteen ja hyväksytetään jollakin firmalla niin siinäkin käytetään sellaisia kepulikonsteja et huhhuh.. esim käännetään kameraa reiän tai kummun kohdalla ettei sitä näy kuvassa. Sitten se että luvataan et putki kestää sen 40v niin mistä ne sen tietää kun pinnoitus on niin uusi asia ja jotkun rasituskokeet ei ole sama asia kun itse käyttö..
        No mutta onnea niille jotka valitsevat tämän "nopean ja vaivattoman" putkiremontin..
        Varmasti perästä kuuluu..


      • Kuukkuu taas
        :ASD kirjoitti:

        Itse olen ollut eräässä nimeltä mainitsemattomassa yrityksessä joka pinnoittaa ja sukittaa niin voin sanoa että eihän siinä ole mitään tolkkua! Sukituksen jälki on melkein aina suht hyvää mutta pinnoitus on asia erikseen ja vaikka ne kuvataan jäkikäteen ja hyväksytetään jollakin firmalla niin siinäkin käytetään sellaisia kepulikonsteja et huhhuh.. esim käännetään kameraa reiän tai kummun kohdalla ettei sitä näy kuvassa. Sitten se että luvataan et putki kestää sen 40v niin mistä ne sen tietää kun pinnoitus on niin uusi asia ja jotkun rasituskokeet ei ole sama asia kun itse käyttö..
        No mutta onnea niille jotka valitsevat tämän "nopean ja vaivattoman" putkiremontin..
        Varmasti perästä kuuluu..

        Ei kai vaan itse Porvoon ylpeys Preformi :D


      • Tällänen tapaus
        Kuukkuu taas kirjoitti:

        Ei kai vaan itse Porvoon ylpeys Preformi :D

        firma, joka pumppasi melkein vettä mummojen mökkien seinien väliin ja lattioihin. Oli kulemma hyvä eriste. Hommia oli pajon ja firma rikastui. Minun ostamaani taloon operaatio oli tehty ja ihmeteltiin kun lämpö ei silti pysynyt sisällä. Avattiin seiniä ja lattioita, kas kummaa siellä oli kastnutta purua, ei jälkeäkään eristevaahdota, joka sentään oli maksanut 150.000 mk. Olikohan se selvää huijausta ?


      • Työterkkarilainen
        Ei luulotautinen kirjoitti:

        Kuulostaa siltä, että A) et tiedä asioista yhtään mitään ja B) olet jonkinsorttinen putkimies kalkkeutuneine ajatuksineen.

        1. Pinnoitukset eivät ole luvatta tehtyjä. Kaikkiin pinnoituksiin on asianmukaiset viranomaisluvat.
        2. Epoksihartsi ei ole myrkyllistä. Se on elintarvikekäyttöön hyväksytty aine eikä siitä kovetuksen
        jälkeen irtoa mitään terveydelle vahingollista.
        3. Sukittamalla pinnoitettujen viemäreiden käyttöikä on sama kuin alkuperäisen viemärin.

        Asun itse omistamassani rivitalossa. Putkistoremontti on parhaillaan käynnissä. Viemäreiden sisäpintojen perusteellinen puhdistaminen robottikameran seuraamana alkaa ensi viikolla. Sitten seuraa epoksilla kyllästetyn joustavan sukan sujuttaminen robottikameran seuraamana putkeen. Sukka puristetaan paineilmalla putken sisäpintaan sileäksi kerrokseksi. Kaikki työvaiheet kuvataan ja tallennetaan DVD-levylle. Ei tule jälkipuheita!

        Minulla sattuu olemaan 40-vuotinen kokemus teollisuusmuoveista ja muovitekniikasta. Tiedän asioista aika paljon, joten olen täysin luottavainen saneeraustulokseen. Asuntoni arvo toden näköisesti nousee saaneerauksen tuloksena.

        Kuulo- ja luulopuheet eivät ole tiedon väärtejä. Lue enemmän, luulet vähemmän...

        Tuo kohta 2 ei pidä paikkaansa. Epoxista erittyy tiloihin BISFENOLI A myrkkyä niin kauan kunnes se on kuivunut. Bisfenoli A aiheuttaa altistuneille mm. lapsettomuutta, syöpää, hengenahdistusta, ihottumaa ja kaikenlaista muuta mukavaa. Tiedätkö että noin joka 15 sukittaja kärsii iho-ongelmista?


    • ihan perusputkari

      jos vanha viemäriputki on puhdistettu jyrsimällä ja todettu kestämään pari vuosikymmentä.. sitten sitä käytetään muottina sukitukselle.
      Tuleehan siitä väkisinkin mieleen, että putket kestävät huomattavasti kauemmin kuin ns. uudet valurautaiset, joissa niissäkin vain sadasosamillien epoksipinta on pinnoitteena.
      Eli tulevaisuudessa pitäisi uusien putkien kohdalla puhua sukitetuista putkista.
      Lisäksi valuraudan nykylaatukin on mitä on, niin kuin kuparinkin, joka taas ei ole edes kuparia enää.

    • Toivossa hyvä elää

      Uusi valurautaviemäri kestää väärin asennettuna alle 20 vuotta. Niitä korjataan jo nyt paljon. Uusien muoviputkien liitoksia tehdään myös väärin ja niitä luiskahtelee käytön aikana pois paikoiltaan. Ei ole ongelmatonta viemärin asennusta.

    • Tietoa on

      Ottaisin tkr-massalla valetun tekniikan itse,jos moine asia olisi meidän taloudessa ajankohtaista.Kyseisellä massalla valetaan uusi n.2-5 mm seinämäinen uusi putki vanhan muotin sisälle(valurauta,betoni ).Tämä massa on elastinen,joten putki kestää vanhan putken liikkumisen.WWW.VIEMÄRISANEERAUS.COM

    • arponen_tiiska

      Vesijohtoaj ei varmasti kannata alkaa pinnoittamaan millään konstilla. Ne kun on helppo saneerata. Jos vanhat putket menee valubetonissa tai muutoin seinän sisässä niin ne voi jättää sinne ja saneerata uudet pintavetona, jolloin ei tarvitse tehdä kuin läpivientejä. Pelkkien käyttövesi putkien uusiminen kun ei edellytä kylppärien lattioiden ja seinien auki piikkaamista toisin kun viemärien saneeraus.

    • Pinnoituksia

      Tuolla yritys joka on erikoistunut juuri näihin viemärien sisäpuolisiin menetelmiin

      www.valvox.fi

    • asioista tietävä

      Ei Uponal putkillekaan anneta kuin 10 vuoden takuu.Pinnoittamalla/sukittamalla tehdään itsekantava putki,joten vanha putki voi ruostua ympäriltä pois,koska uudeesta jää putki sisälle.Isännöitsijät,sekä vanhan putkiremontin tekijät oavt uusia menetelmiä vastaan,koska se on ollut täydellinen rahasampo koko systeemille.Tämä kompus , isännoitsijä rakennusyhtiöt pankit,on saatava pois asukkaiden taskuilta.Tutustuskaa asioihin ennenkuin täällä kovin paljon turhaa kirjoittelee.Tosin nykyaikaisia menetelmiä vastustavat ovat täälläkin melko varmasti niitä , jotka littyvät jollain tapaa kyseiseen tähän kompukseen .

    • Sopivasti lihava

      Täällä taas internet sotilaat huutelee mitä huutelee! Mä kerran töissä yritin tuhoo omalla elopainollani(n. 120kg) valmista, kovetettua sukkaa mut ei se rikki menny vaik kuinka tallo ja pomppi päällä.. Joten tuskin teidän paskapökäleetkää sitä sen enempää syövyttää tai vesi ruostuta?

    • Bisfenoli A

      Uutisissa epäiltiin, että epoksipinnoitteesta vapautuu karsinogeenistä bisfenoli A:ta.

      Juomaveden laatua analysoitaessa tätä ei ilmeisesti edes mitata, vai mitataanko?

      • huonosti olet katson

        Katsoit sitten uutiset toisella korvalla ja yhdellä silmällä.............siellä haastateltiin heppua, joka sanoi että mitataan ja analysoidaan.
        Lisäksi VTT on varmistanut, että menetelmä on ok.


    • Tutustu lakiin

      OK Voitko lähettää linkin johonkin tehtyyn tutkimukseen, jossa bisfenolit on analysoitu.

      Televesiossa sanottiin tarkalleen että vesi on tutkittu ja on täysin juomakelpoista ja että täyttää laina kaikki raja-arvot kirkkaasti eli ei ongelmia. Mutta ei sanottu onko bisfenoli A analysoitu.

      Mutta kysymykseni kuuluukin, että kuuluuko analysoida esim. bisfenoli A. Laki ei edellytä anlysoida myöskään radonia, vaikka se on syöpää aiheuttava komponentti. Siis laista ei löydy analysointi velvoitetta juomakelpoisuutta määritettäessä ei bisfenoli A:lle eikä radonille.

      http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2000/20000461

      Annettu Helsingissä 19 päivänä toukokuuta 2000

      Sosiaali- ja terveysministeriön asetus talousveden laatuvaatimuksista

      • Entä nämä

        karsinogeenit, kuka ne on tutkinu?


    • Olihan hullua

      Katselin eilen MOT:tä ja kauhistelin hintoja. Sukitus on hieno homma viemäreihin, mutta mitä hulluutta käyttövesijohtoihin! Jo ennestään huonokuntoiset kupariputket HIEKKAPUHALLETAAN ja sitten vedetään vähän mämmiä paineilmalla perään!

      En tiedä ehtiikö käyttövesijohdoista irrota mitään terveydelle haitallista ennenkuin putket hajoavat rakenteisiin!

      • No jaa entäs ne

        vanhat venttiilit niissä vesijohdoissa, joihin on jo iskenyt sinkkikato? Rakenteisiin on avattava luukkuja, jotta voidaan lykätä niitä letkuja pinnoitusta varten, onko se ilmaista?

        Taisi olla paremminkin mämmikourien mainostamista.


    • mannesman

      Katselin kylppärissä kalpeen putken kierrettä, kun kulma oli irroitettu. Putki oli täynnä tavaraa. Kierre oli juuri ja juuri kasassa. Sisäpuolinen sakka piti sen kasassa.Oli siinä hellät hetket, kun vaihdoimme uuden hanan. Pehmeeltä tuntui kiertää kulma takaisin. Putkareillakaan ei oikein uskaltanut puristaa putkesta vastaan. Mitä tällaisessa tapauksessa olisi jostain sukista tai mömmöistä hyötyä? Ainut tapa on mennä linja alas asti.

    • remppaaja

      "En tiedä ehtiikö käyttövesijohdoista irrota mitään terveydelle haitallista ennenkuin putket hajoavat rakenteisiin! "
      Ei ainakaan kylmävesiputkesta irtoa mitään. 5 -60- luvulla
      tehdyissä taloissa putken sisällä on vain muutaman millin kokoinen reikä, loput on vedestä saostunutta mitä lie. Jos sakan otat pois, putki on kuin teesihti.

    • Saneeraustarpeinen

      Mitähän hintaluokkaa viemärien pinnoitus ja vesiputkien pinnoitus/ m lienevät omakotitalossa ja tietenkin kokonaiskustannukset muiden asiaan liittyvien töiden kanssa? Tai verrattuna perinteisiin menetelmiin?

      • Alan ammattilainen

        Vaihtoehtoisella menetelmällä (sukitus ja pinnoitus) kustannukset perinteiseen noin 5-7kertaa halvemmat. Mitään ei tarvitse rikkoa, suosittelen joka paikkaan. Myös urakan kesto on aivan naurettavan lyhyt. Omakotitalo valmistuu n.1-3päivässä koosta riippuen ja perus 50 asunnon kerrostalo n,1kuukaudessa. Itse alalla jo 6 vuotta työskenneltyäni voin sanoa että joillain alan yrittäjillä on homma hanskassa ja ovat mukana markkinoilla pitkällä tähtäimellä, joten sen mitä lupaavat myös tekevät. Jotkut alan yritykset oikeasti vain "maalavat" vanhan viemärin sisäpinnan jollain random epoksilla tai massalla. Tietty täysin kotimainen tekijä tosissaan osaa tehdä uuttaa putkea vanhan sisään. Alalla on nykyään erittäin paljon ns. räpeltäjiä, jotka ovat ottaneet hatkat jostain isommasta ja hankkineet "omat" huippuvehkeet jolla tekevät sekunda jälkeä. Kunnon yrittäjillä on testatut laadukkaat tuotteet. Myös viranomais tarkastajat/insinöörit eri yrityksen tarjoamista tuotteista nykyään hyvin perillä.


      • ihmettelen,
        Alan ammattilainen kirjoitti:

        Vaihtoehtoisella menetelmällä (sukitus ja pinnoitus) kustannukset perinteiseen noin 5-7kertaa halvemmat. Mitään ei tarvitse rikkoa, suosittelen joka paikkaan. Myös urakan kesto on aivan naurettavan lyhyt. Omakotitalo valmistuu n.1-3päivässä koosta riippuen ja perus 50 asunnon kerrostalo n,1kuukaudessa. Itse alalla jo 6 vuotta työskenneltyäni voin sanoa että joillain alan yrittäjillä on homma hanskassa ja ovat mukana markkinoilla pitkällä tähtäimellä, joten sen mitä lupaavat myös tekevät. Jotkut alan yritykset oikeasti vain "maalavat" vanhan viemärin sisäpinnan jollain random epoksilla tai massalla. Tietty täysin kotimainen tekijä tosissaan osaa tehdä uuttaa putkea vanhan sisään. Alalla on nykyään erittäin paljon ns. räpeltäjiä, jotka ovat ottaneet hatkat jostain isommasta ja hankkineet "omat" huippuvehkeet jolla tekevät sekunda jälkeä. Kunnon yrittäjillä on testatut laadukkaat tuotteet. Myös viranomais tarkastajat/insinöörit eri yrityksen tarjoamista tuotteista nykyään hyvin perillä.

        teettekö samalla vesieristykset?


      • Alan ammattilainen
        ihmettelen, kirjoitti:

        teettekö samalla vesieristykset?

        Tottakai. Meidän menetelmällämme saadaan vesieristys sujutettua olemassaolevan laatoituksen alle. Lisäksi sukitamme sähkönousut, jolloin joka huoneistoon tulee 3~ syöttö alkuperäisen 1~ tilalle ja vikavirtausuojaus saadaan kuntoon pinnoittamalla ryhmäkeskus. Myös muut 5-7 kertaa kalliimpaan putkiremonttiin sisältyvät työt, kuten pihavalaistuksen ja antenniverkon uusiminen hoituvat sukittamalla.


      • konnari, rakenne
        Alan ammattilainen kirjoitti:

        Tottakai. Meidän menetelmällämme saadaan vesieristys sujutettua olemassaolevan laatoituksen alle. Lisäksi sukitamme sähkönousut, jolloin joka huoneistoon tulee 3~ syöttö alkuperäisen 1~ tilalle ja vikavirtausuojaus saadaan kuntoon pinnoittamalla ryhmäkeskus. Myös muut 5-7 kertaa kalliimpaan putkiremonttiin sisältyvät työt, kuten pihavalaistuksen ja antenniverkon uusiminen hoituvat sukittamalla.

        Tämä oli aika hyvä!


    • 20909

      Varmaan kannattaa kysellä tarjouksia niitä töitä tekevistä liikkeistä?

    • ON ON

      TKR-MASSA .Viemärisaneeraus.com . Ottakaa selvää asioista.On olemassa paljon hyviä aineita putkien sisäpinnoittamiseen .

    • 2r tfgaeaeaeaeaeae54

      Mistä lähtien nettiosoitteissa on ollut ääkkösiä? Ota ääliö selvää asioista.

      • www.ääää.fi

        Nettiosoitteessa voi olla ä-kirjaimia , ainakin Suomessa ja toimii. Niissä maissa, joissa tietokoneesta ei löydy oikeita ä-kirjaimia, ei saa yhteyttä ä-osoitteisiin.


    • tyytyväinen asiakas

      ite purkasin mun kylppärin ja kustannukset putkien vaihtamiseen ois ollu tosi isot. Päätin käyttää sukitusta, pojat tuli jyrsimään ja sukittivat putket. kuvautin putket varmuudeksi ulkopuolisella yrityksellä,mutta turhaan. Työn jälki oli täydellistä. Olen monasti aatellut ennen remonttia notta onko sen uuden putken sadasosamillien paksuinen kalvo muka tätä sukitusta parempi? sukituksen kalvon paksuudeksi mittasin itse 4 mm ulkomutkan kohdalta. Vaikka oli vanhat valurautaputket..ne toimivat muottina sukitukselle. Olen sanaton . siellä on se vanha..ehkä vielä vuosikymmeniä kestävä valurauta.tämän saumattoman pinnoitteen takana. mitä siihen voi sanoa??

    • sukitus
    • helppo nakki

      Kerrostalossamme on neljä huoneistoa / kerros. Kylppärit kummallakin puolella vastakkain. Helppo homma porata linjat pystyyn kerrosten läpi. Siitä oksat seinän läpi kylppärin kattoon. Hajotukset sinne. Yläpuolelta porataan lattiakaivon läpi ja pistetään uusi kaivo. Vesijohdot pintana, katosta alas. Kun kaivo liimataan kunnolla, ei mitään purkuhommia tarvita. Alaslaskun kun tekee putkien suojaksi, niin siinä se. Nykyään voi jättää putket näkyviin, se kun on retroa. Jotenkin tuntui helpolta hommalta. Ei maksaisi vaivaa, alkaa mitään sukkajuttuja tekemään. Ylhäältä kun lähtee tekemään, niin päällekkäiset huoneistot kerrallaan, pystylinjojen ja porausten jälkeen, muissa tulpat.

      • 12+1

        Miten vesieristys liimataan kaivoon?


    • laattaa

      Timantilla sahataan ensin se runsas, kauluksen viemä tila pari milliä syvänä betoniin, laatan läpi. Mattorenkaallinen kumieristelaippa liimataan betoniin. Tehdään neliön muotoinen kolo teräskantta varten laatoitukseen. Liimataan teräskansi laatoituksen tasalle , esim. neljännestuubilla sikaa. Kerrostalossahan on jo piki vesieriste, pintalaatan alla. Se ulottuu siihen vanhan lattiakaivon laippaan, joka jää valuun. Tai sitten tehdään se uusi laatoitus ja huomataan seinien nurkissa isoja koveloita, vajaista valuista. Lattia/ seinänurkassa ei mitään eristeitä, jne. Silti ollut vuotamatta 50 vuotta. Jos tehdään uusi vesieriste päälle, alla oleva betoni jää kahden vesieristeen väliin, sekö on hyvä ?

    • tietämätön

      minulla vuotanut kakkaa ja pissalitkua hormintäydeltä kolmekerroksisessa talossani. Onko jossain vuoto? Onko putki mahdollista kutittaa? Paljonko kutitus maksaa.. metrejä on ehkä n.11

    • arvo nousee

      bisfenolia?

    • valetut uudet

      Kannattaa selvittä itsellensä , sekä tovereille mikä ero on pinnoittamisella ja esim. massaamisella.Kaksi eri asiaa,kaksi eri metodia,kaksi eri lopputulosta,kaksi täysin erilaista putkea.Toisella tavalla vanhan maalausta ja toisella tavalla saat uuden putken vanhan sisään.Ottakaa asioista selvää.

    • vuodesta 99

      Tässä pieni tietoisku. Käsittelemme aiheet Lining ja Tubus.
      Molemmissa on suoritettava mekaaninen "rassaus" jotta saadaan mahdollisimman hyvä tulos..
      Lining= Paineilmalla sujutetaan sukka vanhan putken sisään.
      - Aiemmin ollut ongelmana huoneisto haarojen sukitus.
      Huoneisto haarat ei nykyään ongelma
      Sukka itse kantava JOS käytetään oikeita materiaaleja.
      Liittymät mahdollisuus tehdä ns. "hattuprofiililla" jolloin huoneistohaara saadaan täysin tiiviiksi, tai jos tiedetään että haara ei ole käytössä niin ei avata.
      Tubus= Vanhan putken pinnoitus "maalaamalla"
      Nopea tehdä
      Saadaan putkiremontille n.5v-10v lisä-aikaa
      - Jos päädytään sukitukseen, pinnoite aika kettumainen poistaa.
      - Pinnoitteen epätasaisuus putken seinämillä.

      • ruttusukka

        tässä taas ammattilainen . otappa 99 selvää massauksista ennekuin alat aineita ja menetelmiä haukkumaan . on tullut nähtyä muutamia sukka/haarahattu yhdistelmiä,ja jokusia ruttusukkia viemäristä pois hinkanneena . jos sukan ampuu ruttuun niinkuin useimmilla sukitusfirmoilla hyvin usein käy,niin ei kulje paska,eikä kohta mikään,eikä ole helppo homma korjailla . jos noita talojen omistajat ymmärtäis pyytää kahteen suuntaan kuvattuna,niin ei olisi ihan niin herkkuja myydä .


    • 24h D

      Nopsaan toi firma ainakin vuodotkin korjaa 24h! D

      • jälkikorjuri

        niin korjaa,ja niidenkin jälkiä korjataan melko nopsaan . korjattu on muutama hesassa .


      • tarkistakaatoimija
        jälkikorjuri kirjoitti:

        niin korjaa,ja niidenkin jälkiä korjataan melko nopsaan . korjattu on muutama hesassa .

        no tarkastakaa luottoluokitus alin mahdollinen, eli ei voi kovin hyvin mennä jos laskutkin jää maksamatta


      • masa57
        tarkistakaatoimija kirjoitti:

        no tarkastakaa luottoluokitus alin mahdollinen, eli ei voi kovin hyvin mennä jos laskutkin jää maksamatta

        mikä firman nimi


    • tubus jumala

      Pitäs kestää 50 vuotta tubus systeemillä pinnoitus. Siihen saa vielä 10 vuoden takuun ja käydään tekemässä takuukuvauksetkin

      • ex-tubus mestari

        onko teillä jo pakkikuvaus kaikille linjoille mahdollinen? onko tukut jo auki ;)


    • Ei hyvä

      A. Vesijohtojen pinnoittaminen on epätoivoinen yritys, koska virtaus syö muutenkin ohuen putken seinämää LJ.huoneen ymp. voimakkaasti.

      B. Viemärin halkaisijan kutistuminen sukituksessa varsinkin pystynousussa saa aikaan alipainetta tuulettamattomissa kytkentäviemäreissä. Viemäri voi tulvia keittiöön tai kylppäriin, mitä suuremmasta rak. on kyse. Ks. D1 liitte 3. Mikäli laitetaan sisäputki, määräysten mukaan tehtäessä pitäisi tällaisessa kohteessa normivirtaamien summaa alentaa eli sulkea vesipisteitä.

      • ABABABABABABABA

        Viemärin halkaisija toki kutistuu sukitettaessa, mutta sukitusta ennen viemäristä rassataan parhaimmassa tapauksessa 20mm karstaa pois, jollon 1-3mm liukaspintaista, saumatonta sukkaa parantaa viemärin toimivuutta. Eri asia on tietenkin, jos viemäri on lähtökohtaisesti mitoitettu liian pieneksi tai kaadot on perseellään Silloin ei auta, kuin piikata paikat auki.

        Käyttövesiputkien pinnoitus on vähän niin ja näin. Pinnoitetta saattaa liueta käyttöveteen. Paineisten ja halkaisijaltaan pienten putkien pinnoitus on muutenkin arveluttavaa. Lisäksi näitä on tehty ainakin Suomessa vähän.

        Viemäreiden sukitusta on tehty Suomessakin 20-vuotta ja pinnoituksia 10-vuotta, joten jos näissä suuria ongelmia olisi, niin kyllä niistä jo suuri yleisökin tietäisi.


      • Hätäpaskoista
        ABABABABABABABA kirjoitti:

        Viemärin halkaisija toki kutistuu sukitettaessa, mutta sukitusta ennen viemäristä rassataan parhaimmassa tapauksessa 20mm karstaa pois, jollon 1-3mm liukaspintaista, saumatonta sukkaa parantaa viemärin toimivuutta. Eri asia on tietenkin, jos viemäri on lähtökohtaisesti mitoitettu liian pieneksi tai kaadot on perseellään Silloin ei auta, kuin piikata paikat auki.

        Käyttövesiputkien pinnoitus on vähän niin ja näin. Pinnoitetta saattaa liueta käyttöveteen. Paineisten ja halkaisijaltaan pienten putkien pinnoitus on muutenkin arveluttavaa. Lisäksi näitä on tehty ainakin Suomessa vähän.

        Viemäreiden sukitusta on tehty Suomessakin 20-vuotta ja pinnoituksia 10-vuotta, joten jos näissä suuria ongelmia olisi, niin kyllä niistä jo suuri yleisökin tietäisi.

        Viemäri ei kuitenkaan saa kaventua virtauksen suunnassa, mutta vaikkapa lattiakaivojen liitoksia tuskin saadaan kunnolla. Vanhat lattiakaivot pitäisi irrottaa ja hiekkapuhaltaa ja asentaa letkunkiristimillä uudestaan. Siis viemärin lisätukkiminen ylimääräisellä pinnalla haittaa virtausta eikä vanhaa saada hartsilla liimaamalla kunnolla betoniin kiinni, se on piikattava auki ja laitettava korokerengas.

        Vakuutus ei korvaa täysimääräisenä omavastuu- ja ikävähennyssäännöksien takia. Putkistojen vanheneminen otetaan korvausehdoissa huomioon.

        Tänä päivänä vaihtoehtoiset menetelmät tulevat yhtä kalliiksi kuin perinteiset putkiremontit ylisuunnittelun takia. Ylisuunnitellaan, jotta voidaan sanoa, että suunnitelmat ovat täydelliset. Suunnittelu- ja valvontaorganisaatio ja urakan byrokratia ylipäänsä ovat järjettömän suuria työsuoritukseen verrattuna. Hätäpaskaremonteissa tapahtuu moninkertainen määrä vesivahinkoja, sillä perinteisissä putkiremonteissa ne ovat äärimmäisen harvinaisia, kuten uudiskohteissa. Otetaan tilanne, että taloyhtiön saunaos. on jäänyt padotuskorkeuden alapuolelle koska se on rakennettu 1950-luvulla, miten sujutussukkayrittäjä ratkaisee tilanteen?


      • padottaa
        Hätäpaskoista kirjoitti:

        Viemäri ei kuitenkaan saa kaventua virtauksen suunnassa, mutta vaikkapa lattiakaivojen liitoksia tuskin saadaan kunnolla. Vanhat lattiakaivot pitäisi irrottaa ja hiekkapuhaltaa ja asentaa letkunkiristimillä uudestaan. Siis viemärin lisätukkiminen ylimääräisellä pinnalla haittaa virtausta eikä vanhaa saada hartsilla liimaamalla kunnolla betoniin kiinni, se on piikattava auki ja laitettava korokerengas.

        Vakuutus ei korvaa täysimääräisenä omavastuu- ja ikävähennyssäännöksien takia. Putkistojen vanheneminen otetaan korvausehdoissa huomioon.

        Tänä päivänä vaihtoehtoiset menetelmät tulevat yhtä kalliiksi kuin perinteiset putkiremontit ylisuunnittelun takia. Ylisuunnitellaan, jotta voidaan sanoa, että suunnitelmat ovat täydelliset. Suunnittelu- ja valvontaorganisaatio ja urakan byrokratia ylipäänsä ovat järjettömän suuria työsuoritukseen verrattuna. Hätäpaskaremonteissa tapahtuu moninkertainen määrä vesivahinkoja, sillä perinteisissä putkiremonteissa ne ovat äärimmäisen harvinaisia, kuten uudiskohteissa. Otetaan tilanne, että taloyhtiön saunaos. on jäänyt padotuskorkeuden alapuolelle koska se on rakennettu 1950-luvulla, miten sujutussukkayrittäjä ratkaisee tilanteen?

        "Siis viemärin lisätukkiminen ylimääräisellä pinnalla haittaa virtausta eikä vanhaa saada hartsilla liimaamalla kunnolla betoniin kiinni, se on piikattava auki ja laitettava korokerengas. "

        "lisätukkiminen" Mitä tarkoitat? Mitä tarkoitat hartsilla liimaamisella? Lattiakaivoon voi vaihtaa korokerenkaan tai koko kaivon pinnoituksesta huolimatta.

        "Vakuutus ei korvaa täysimääräisenä omavastuu- ja ikävähennyssäännöksien takia. Putkistojen vanheneminen otetaan korvausehdoissa huomioon."

        Riippuu vakuutusyhtiöstä. Riippuu myös vähingon aiheuttajasta. Onko kysessää vuoto vai väärästä käytöstä aiheutunut vahinko.

        "Tänä päivänä vaihtoehtoiset menetelmät tulevat yhtä kalliiksi kuin perinteiset putkiremontit ylisuunnittelun takia. Ylisuunnitellaan, jotta voidaan sanoa, että suunnitelmat ovat täydelliset. Suunnittelu- ja valvontaorganisaatio ja urakan byrokratia ylipäänsä ovat järjettömän suuria työsuoritukseen verrattuna."

        Meillä maksoi viemärityöt 80€/neliö sisältäen valvonnan, jonka osuus 1,5€/neliö. En tiedä mitä tarkoitat "ylisuunnittelulla" tai "byrokratialla"? Toki, eihän konsulttien määrällä ole ylärajaa, mutta maalaisjärkeä saa siinäkin käyttää.

        "Hätäpaskaremonteissa tapahtuu moninkertainen määrä vesivahinkoja, sillä perinteisissä putkiremonteissa ne ovat äärimmäisen harvinaisia, kuten uudiskohteissa."

        Mikä on "hätäpaskaremontti? Itse en ole kuulut muusta, kuin ns. peristeisten putkiremonttien ongelmista. Huono työjälki, virheet, vuodot, pitkittyneet rurakat, oikeustaistelut.... Liekkö se sitten on sitä mainitsemaasi "hätäpaskaremontointia"

        "Otetaan tilanne, että taloyhtiön saunaos. on jäänyt padotuskorkeuden alapuolelle koska se on rakennettu 1950-luvulla, miten sujutussukkayrittäjä ratkaisee tilanteen?"

        Tämä ei varsinaisesti kuulu sukitusyrittäjälle vaan suunnittelijalle ja valvojalle. Heidän tulee ottaa nämä seikat huomioon. Ratkaisuna esim. padotusventtiilin asentaminen tai uuden viemärin asentaminen padotuskorkeuden yläpuolelle.

        Toki jos padotuskorkeus on muuttunut on tapahtunut virhe kunnallisen viemäröinnin suunnittelussa tai rakentamisessa. Ei kai se nyt aivan niin mene, että padotuskorkeus muuttuu tuosta vaan ja paskavesi alkaa tulemaan lattialle, ilman että asukkaat tietävät asiasta mitään?


      • allalla töissä
        padottaa kirjoitti:

        "Siis viemärin lisätukkiminen ylimääräisellä pinnalla haittaa virtausta eikä vanhaa saada hartsilla liimaamalla kunnolla betoniin kiinni, se on piikattava auki ja laitettava korokerengas. "

        "lisätukkiminen" Mitä tarkoitat? Mitä tarkoitat hartsilla liimaamisella? Lattiakaivoon voi vaihtaa korokerenkaan tai koko kaivon pinnoituksesta huolimatta.

        "Vakuutus ei korvaa täysimääräisenä omavastuu- ja ikävähennyssäännöksien takia. Putkistojen vanheneminen otetaan korvausehdoissa huomioon."

        Riippuu vakuutusyhtiöstä. Riippuu myös vähingon aiheuttajasta. Onko kysessää vuoto vai väärästä käytöstä aiheutunut vahinko.

        "Tänä päivänä vaihtoehtoiset menetelmät tulevat yhtä kalliiksi kuin perinteiset putkiremontit ylisuunnittelun takia. Ylisuunnitellaan, jotta voidaan sanoa, että suunnitelmat ovat täydelliset. Suunnittelu- ja valvontaorganisaatio ja urakan byrokratia ylipäänsä ovat järjettömän suuria työsuoritukseen verrattuna."

        Meillä maksoi viemärityöt 80€/neliö sisältäen valvonnan, jonka osuus 1,5€/neliö. En tiedä mitä tarkoitat "ylisuunnittelulla" tai "byrokratialla"? Toki, eihän konsulttien määrällä ole ylärajaa, mutta maalaisjärkeä saa siinäkin käyttää.

        "Hätäpaskaremonteissa tapahtuu moninkertainen määrä vesivahinkoja, sillä perinteisissä putkiremonteissa ne ovat äärimmäisen harvinaisia, kuten uudiskohteissa."

        Mikä on "hätäpaskaremontti? Itse en ole kuulut muusta, kuin ns. peristeisten putkiremonttien ongelmista. Huono työjälki, virheet, vuodot, pitkittyneet rurakat, oikeustaistelut.... Liekkö se sitten on sitä mainitsemaasi "hätäpaskaremontointia"

        "Otetaan tilanne, että taloyhtiön saunaos. on jäänyt padotuskorkeuden alapuolelle koska se on rakennettu 1950-luvulla, miten sujutussukkayrittäjä ratkaisee tilanteen?"

        Tämä ei varsinaisesti kuulu sukitusyrittäjälle vaan suunnittelijalle ja valvojalle. Heidän tulee ottaa nämä seikat huomioon. Ratkaisuna esim. padotusventtiilin asentaminen tai uuden viemärin asentaminen padotuskorkeuden yläpuolelle.

        Toki jos padotuskorkeus on muuttunut on tapahtunut virhe kunnallisen viemäröinnin suunnittelussa tai rakentamisessa. Ei kai se nyt aivan niin mene, että padotuskorkeus muuttuu tuosta vaan ja paskavesi alkaa tulemaan lattialle, ilman että asukkaat tietävät asiasta mitään?

        "Otetaan tilanne, että taloyhtiön saunaos. on jäänyt padotuskorkeuden alapuolelle koska se on rakennettu 1950-luvulla, miten sujutussukkayrittäjä ratkaisee tilanteen?"

        Kyllähän se on karu totuus ettei tuollaiset asiat kuulu millään tavalla urakoitsijalle, vaan talonyhtiölle / valvojan mietittäväksi mitä sille tehdään, sukitetaanko ja annetaan olla vai padotusventtiiliä väliin. Moni muukaan tälläinen vastaava asia ei kuulu sukittajalle / pinnoitus porukalle.


      • Hallituksellepähkinä
        allalla töissä kirjoitti:

        "Otetaan tilanne, että taloyhtiön saunaos. on jäänyt padotuskorkeuden alapuolelle koska se on rakennettu 1950-luvulla, miten sujutussukkayrittäjä ratkaisee tilanteen?"

        Kyllähän se on karu totuus ettei tuollaiset asiat kuulu millään tavalla urakoitsijalle, vaan talonyhtiölle / valvojan mietittäväksi mitä sille tehdään, sukitetaanko ja annetaan olla vai padotusventtiiliä väliin. Moni muukaan tälläinen vastaava asia ei kuulu sukittajalle / pinnoitus porukalle.

        Eli kannattaa kääntyä jonkun muun puoleen, jos homma on liian tekninen tai haluaa päästä nykytasoon. Täällä on mielenkiintoinen sivu:

        Monen käytännön kokemus remonttityömailta onkin, että vaikka osakas jotain vaatisikin, urakoitsijaporras vastaa, että pyyntöä on mahdoton toteuttaa.

        Usein asiantuntija-arvioiden mukaan sukitus ei ole sen edullisempi toteutusvaihtoehto, kun huomioidaan myös liittyvät kustannukset. Esimerkiksi tilanne, jolloin kylpyhuoneiden vesieristys halutaan myös uusia. Usein vesivahinko ei synny viemärin pettämisestä, vaan kosteuden pääsemisestä lattian läpi alakertaan tai seinän läpi naapuriin.

        http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/02/20/rahat-viemariin


      • Adaminaikaaveivattii
        padottaa kirjoitti:

        "Siis viemärin lisätukkiminen ylimääräisellä pinnalla haittaa virtausta eikä vanhaa saada hartsilla liimaamalla kunnolla betoniin kiinni, se on piikattava auki ja laitettava korokerengas. "

        "lisätukkiminen" Mitä tarkoitat? Mitä tarkoitat hartsilla liimaamisella? Lattiakaivoon voi vaihtaa korokerenkaan tai koko kaivon pinnoituksesta huolimatta.

        "Vakuutus ei korvaa täysimääräisenä omavastuu- ja ikävähennyssäännöksien takia. Putkistojen vanheneminen otetaan korvausehdoissa huomioon."

        Riippuu vakuutusyhtiöstä. Riippuu myös vähingon aiheuttajasta. Onko kysessää vuoto vai väärästä käytöstä aiheutunut vahinko.

        "Tänä päivänä vaihtoehtoiset menetelmät tulevat yhtä kalliiksi kuin perinteiset putkiremontit ylisuunnittelun takia. Ylisuunnitellaan, jotta voidaan sanoa, että suunnitelmat ovat täydelliset. Suunnittelu- ja valvontaorganisaatio ja urakan byrokratia ylipäänsä ovat järjettömän suuria työsuoritukseen verrattuna."

        Meillä maksoi viemärityöt 80€/neliö sisältäen valvonnan, jonka osuus 1,5€/neliö. En tiedä mitä tarkoitat "ylisuunnittelulla" tai "byrokratialla"? Toki, eihän konsulttien määrällä ole ylärajaa, mutta maalaisjärkeä saa siinäkin käyttää.

        "Hätäpaskaremonteissa tapahtuu moninkertainen määrä vesivahinkoja, sillä perinteisissä putkiremonteissa ne ovat äärimmäisen harvinaisia, kuten uudiskohteissa."

        Mikä on "hätäpaskaremontti? Itse en ole kuulut muusta, kuin ns. peristeisten putkiremonttien ongelmista. Huono työjälki, virheet, vuodot, pitkittyneet rurakat, oikeustaistelut.... Liekkö se sitten on sitä mainitsemaasi "hätäpaskaremontointia"

        "Otetaan tilanne, että taloyhtiön saunaos. on jäänyt padotuskorkeuden alapuolelle koska se on rakennettu 1950-luvulla, miten sujutussukkayrittäjä ratkaisee tilanteen?"

        Tämä ei varsinaisesti kuulu sukitusyrittäjälle vaan suunnittelijalle ja valvojalle. Heidän tulee ottaa nämä seikat huomioon. Ratkaisuna esim. padotusventtiilin asentaminen tai uuden viemärin asentaminen padotuskorkeuden yläpuolelle.

        Toki jos padotuskorkeus on muuttunut on tapahtunut virhe kunnallisen viemäröinnin suunnittelussa tai rakentamisessa. Ei kai se nyt aivan niin mene, että padotuskorkeus muuttuu tuosta vaan ja paskavesi alkaa tulemaan lattialle, ilman että asukkaat tietävät asiasta mitään?

        Voimassaolevan rakentamismääräyskokoelman mukaan viemärivedet pitää pumpata ja tämä istuu aika huonosti sukituksen yhteyteen.

        Valvonnan osuus kylläkin on tai oli viime kesänä kympin hujakoilla/m2 ja näin on keskimäärin eikä siskonmiehellä.

        Valurautalattiakaivo on arvokas ja sen asentaminen ei mitenkään tee putkiremonttia edulliseksi. Lupaatko aina ensin pinnoittaa ja sitten todellisuudessa laitatkin uutta.

        Putkistojen vanheneminen otetaan korvausehdoissa huomioon aina.

        Lisätukkiminen tulee materiaalien purseista ja epäsopivista yhteistä, ylimääräisistä jatkoista ja klönteistä joita valahtaa viemärien ja kaivojen pohjalle. Älä kysele enää tyhmiä, miten teet pienimmät halakisijat järkevästi 32 mm napsitaan 5 mm pois, niin mennään alle kaikkien suositusten ja alinten kokojen.

        Hätäpaskaksi sanotaan osaremonttia, mikä tehdään, kun uusiminen kunnolla ei jostain syystä ole esillä.

        "uuden viemärin asentaminen padotuskorkeuden yläpuolelle"

        Ei ole järkevää, koska vanhoissa kerrostaloissa sauna on usein kellarikerroksessa ja uuden saunan rakentaminen muualle tulee huikean kalliiksi.

        Valtaosa Suomen putkiremonteista toteutetaan niin sanottuna kokonaisurakkana, jossa rakennuttaja kilpailuttaa suunnitelmat ja toteutuksen erikseen. Malli on suhteellisen monipolvinen ja hidas.
        Ensin palkataan konsultti tekemään hankesuunnitelma ja kilpailutetaan suunnittelu. Tähän vierähtää jo useampi kuukausi. Sen jälkeen suunnitellaan antaumuksella ja kilpailutetaan suunnitelmien perusteella urakka. Aikaa on kulunut todennäköisesti jo yli vuosi eikä kuokkaa ole vieläkään lyöty maahan.
        Kun työ viimein alkaa, jännitetään, miten kaukana purkutyössä paljastuvasta todellisuudesta suunnitelmat ovat, paljonko niitä joudutaan korjaamaan ja paljonko tästä aiheutuviin lisätöihin palaa budjetoimatonta rahaa.
        Kokonaisurakkamalliin kuuluu säännönmukaisesti ylisuunnittelu varmuuden vuoksi. Tämä ei tarkoita, etteivätkö suunnittelijat tekisi hyvää ja ammattitaitoista työtä – oikeastaan päinvastoin.
        Kukaan suunnittelija ei halua päästää käsistään puolivillaista jälkeä. Näin ollen hän suunnittelee perusteellisesti. Käytännössä perusteellisuus osoittautuu pulmalliseksi, sillä korjausrakentaminen on aina pullollaan yllätyksiä. Virheettömän suunnitelman tekeminen edellyttäisi, että ensin puretaan pois vanhaa lähtötilanteen toteamiseksi.
        – Usein näkee, miten suunnittelijat eivät ole voineet yksinkertaisesti tietää, mihin putkia tullaan vetämään, koska rakenteita ei ole vielä suunnitteluvaiheessa avattu


      • lapselle selitystä..
        Adaminaikaaveivattii kirjoitti:

        Voimassaolevan rakentamismääräyskokoelman mukaan viemärivedet pitää pumpata ja tämä istuu aika huonosti sukituksen yhteyteen.

        Valvonnan osuus kylläkin on tai oli viime kesänä kympin hujakoilla/m2 ja näin on keskimäärin eikä siskonmiehellä.

        Valurautalattiakaivo on arvokas ja sen asentaminen ei mitenkään tee putkiremonttia edulliseksi. Lupaatko aina ensin pinnoittaa ja sitten todellisuudessa laitatkin uutta.

        Putkistojen vanheneminen otetaan korvausehdoissa huomioon aina.

        Lisätukkiminen tulee materiaalien purseista ja epäsopivista yhteistä, ylimääräisistä jatkoista ja klönteistä joita valahtaa viemärien ja kaivojen pohjalle. Älä kysele enää tyhmiä, miten teet pienimmät halakisijat järkevästi 32 mm napsitaan 5 mm pois, niin mennään alle kaikkien suositusten ja alinten kokojen.

        Hätäpaskaksi sanotaan osaremonttia, mikä tehdään, kun uusiminen kunnolla ei jostain syystä ole esillä.

        "uuden viemärin asentaminen padotuskorkeuden yläpuolelle"

        Ei ole järkevää, koska vanhoissa kerrostaloissa sauna on usein kellarikerroksessa ja uuden saunan rakentaminen muualle tulee huikean kalliiksi.

        Valtaosa Suomen putkiremonteista toteutetaan niin sanottuna kokonaisurakkana, jossa rakennuttaja kilpailuttaa suunnitelmat ja toteutuksen erikseen. Malli on suhteellisen monipolvinen ja hidas.
        Ensin palkataan konsultti tekemään hankesuunnitelma ja kilpailutetaan suunnittelu. Tähän vierähtää jo useampi kuukausi. Sen jälkeen suunnitellaan antaumuksella ja kilpailutetaan suunnitelmien perusteella urakka. Aikaa on kulunut todennäköisesti jo yli vuosi eikä kuokkaa ole vieläkään lyöty maahan.
        Kun työ viimein alkaa, jännitetään, miten kaukana purkutyössä paljastuvasta todellisuudesta suunnitelmat ovat, paljonko niitä joudutaan korjaamaan ja paljonko tästä aiheutuviin lisätöihin palaa budjetoimatonta rahaa.
        Kokonaisurakkamalliin kuuluu säännönmukaisesti ylisuunnittelu varmuuden vuoksi. Tämä ei tarkoita, etteivätkö suunnittelijat tekisi hyvää ja ammattitaitoista työtä – oikeastaan päinvastoin.
        Kukaan suunnittelija ei halua päästää käsistään puolivillaista jälkeä. Näin ollen hän suunnittelee perusteellisesti. Käytännössä perusteellisuus osoittautuu pulmalliseksi, sillä korjausrakentaminen on aina pullollaan yllätyksiä. Virheettömän suunnitelman tekeminen edellyttäisi, että ensin puretaan pois vanhaa lähtötilanteen toteamiseksi.
        – Usein näkee, miten suunnittelijat eivät ole voineet yksinkertaisesti tietää, mihin putkia tullaan vetämään, koska rakenteita ei ole vielä suunnitteluvaiheessa avattu

        "Voimassaolevan rakentamismääräyskokoelman mukaan viemärivedet pitää pumpata ja tämä istuu aika huonosti sukituksen yhteyteen."

        Mitä oikein tarkoitat? Taidat puhua aivan eri asiasta, kuin viemärin kiinteistöjen viemärien sisäpuolisesta kunnostamisesta.

        "Valvonnan osuus kylläkin on tai oli viime kesänä kympin hujakoilla/m2 ja näin on keskimäärin eikä siskonmiehellä."

        Valvonnan osuus viemärinkorjauksessa meillä oli 1,5€/neliö. Toki en väitä, etteikö kalliimpiakin valvojia olisi ollut tarjolla, mutta kallein ehdokas oli luokkaa 5€/neliö, joten tähän kympin "keskiarvoon" on hieman vielä matkaa.

        "Valurautalattiakaivo on arvokas ja sen asentaminen ei mitenkään tee putkiremonttia edulliseksi. Lupaatko aina ensin pinnoittaa ja sitten todellisuudessa laitatkin uutta."

        En minä lupaa mitään. Lattiakaivo on pinnottamalla uuden veroinen. Korokerenkaan voi vaihtaa jos siihen on tarvetta / halua. Miksi uuden kaivon pitää olla valurautaa?

        "Putkistojen vanheneminen otetaan korvausehdoissa huomioon aina."

        Luonnollisesti. Uusikin putki on 10-vuoden päästä vanha. 30-vuoden päästä siinä on jo kaikki mahdolliset ikävähennykset.

        "Lisätukkiminen tulee materiaalien purseista ja epäsopivista yhteistä, ylimääräisistä jatkoista ja klönteistä joita valahtaa viemärien ja kaivojen pohjalle. Älä kysele enää tyhmiä, miten teet pienimmät halakisijat järkevästi 32 mm napsitaan 5 mm pois, niin mennään alle kaikkien suositusten ja alinten kokojen."

        Kyllä nuo linjat kuvataan sukituksen/pinnoituksen jälkeen. löntit luonnollisesti rassataan pois. Sisäpuolinen kunnostus on kaikkien normien mukaan hyväksytty korjausmenetelmä 32 millistä ylöspäin.

        "Hätäpaskaksi sanotaan osaremonttia, mikä tehdään, kun uusiminen kunnolla ei jostain syystä ole esillä."

        Tuo ei ole mikään yleinen termi vaan sinun keksimä. Niin kuin suurin osa muustakin höpinästäsi.

        Nyt sitten luetun ymmärtäminen:

        "uuden viemärin asentaminen padotuskorkeuden yläpuolelle"

        ""Ei ole järkevää, koska vanhoissa kerrostaloissa sauna on usein kellarikerroksessa ja uuden saunan rakentaminen muualle tulee huikean kalliiksi.""

        Kuka tässä on puhunut saunan siirtämisestä mitään vaan viemärin siirtämisestä. Tai padotusventtiilin asentamisesta. Tai vaikka erillisen pumppaamon asentaminen saunan jätevesille. Vaihtoehtoja on, mutta miten tämä liittyy viemärin sukitukseen?

        Jos talon saunaosasto on jostain syystä jäänyt padotuskorkeuden alapuolelle, niin eiköhän tuo ongelma ja sen ratkaisu ole aivan eri asia, kuin viemärin sukitus.

        Kohta varmaan "huomaat" että vuotava katto ja hatarat ikkunat ovat jotenkin viemärin sukituksen syytä tai että menetelmä ei sovellu niiden korjaukseen.


      • Lässynlässyä
        lapselle selitystä.. kirjoitti:

        "Voimassaolevan rakentamismääräyskokoelman mukaan viemärivedet pitää pumpata ja tämä istuu aika huonosti sukituksen yhteyteen."

        Mitä oikein tarkoitat? Taidat puhua aivan eri asiasta, kuin viemärin kiinteistöjen viemärien sisäpuolisesta kunnostamisesta.

        "Valvonnan osuus kylläkin on tai oli viime kesänä kympin hujakoilla/m2 ja näin on keskimäärin eikä siskonmiehellä."

        Valvonnan osuus viemärinkorjauksessa meillä oli 1,5€/neliö. Toki en väitä, etteikö kalliimpiakin valvojia olisi ollut tarjolla, mutta kallein ehdokas oli luokkaa 5€/neliö, joten tähän kympin "keskiarvoon" on hieman vielä matkaa.

        "Valurautalattiakaivo on arvokas ja sen asentaminen ei mitenkään tee putkiremonttia edulliseksi. Lupaatko aina ensin pinnoittaa ja sitten todellisuudessa laitatkin uutta."

        En minä lupaa mitään. Lattiakaivo on pinnottamalla uuden veroinen. Korokerenkaan voi vaihtaa jos siihen on tarvetta / halua. Miksi uuden kaivon pitää olla valurautaa?

        "Putkistojen vanheneminen otetaan korvausehdoissa huomioon aina."

        Luonnollisesti. Uusikin putki on 10-vuoden päästä vanha. 30-vuoden päästä siinä on jo kaikki mahdolliset ikävähennykset.

        "Lisätukkiminen tulee materiaalien purseista ja epäsopivista yhteistä, ylimääräisistä jatkoista ja klönteistä joita valahtaa viemärien ja kaivojen pohjalle. Älä kysele enää tyhmiä, miten teet pienimmät halakisijat järkevästi 32 mm napsitaan 5 mm pois, niin mennään alle kaikkien suositusten ja alinten kokojen."

        Kyllä nuo linjat kuvataan sukituksen/pinnoituksen jälkeen. löntit luonnollisesti rassataan pois. Sisäpuolinen kunnostus on kaikkien normien mukaan hyväksytty korjausmenetelmä 32 millistä ylöspäin.

        "Hätäpaskaksi sanotaan osaremonttia, mikä tehdään, kun uusiminen kunnolla ei jostain syystä ole esillä."

        Tuo ei ole mikään yleinen termi vaan sinun keksimä. Niin kuin suurin osa muustakin höpinästäsi.

        Nyt sitten luetun ymmärtäminen:

        "uuden viemärin asentaminen padotuskorkeuden yläpuolelle"

        ""Ei ole järkevää, koska vanhoissa kerrostaloissa sauna on usein kellarikerroksessa ja uuden saunan rakentaminen muualle tulee huikean kalliiksi.""

        Kuka tässä on puhunut saunan siirtämisestä mitään vaan viemärin siirtämisestä. Tai padotusventtiilin asentamisesta. Tai vaikka erillisen pumppaamon asentaminen saunan jätevesille. Vaihtoehtoja on, mutta miten tämä liittyy viemärin sukitukseen?

        Jos talon saunaosasto on jostain syystä jäänyt padotuskorkeuden alapuolelle, niin eiköhän tuo ongelma ja sen ratkaisu ole aivan eri asia, kuin viemärin sukitus.

        Kohta varmaan "huomaat" että vuotava katto ja hatarat ikkunat ovat jotenkin viemärin sukituksen syytä tai että menetelmä ei sovellu niiden korjaukseen.

        Kysymys olikin siitä, miksi sukittaa, jos saa uudet kylpyhuoneet uusilla viemäreillä ja vesijohdoilla. Sinun purkkaviritelmä on se hätäpaska.

        Tämä on se kumipään ehdottama idiotismi.

        "Ratkaisuna esim. padotusventtiilin asentaminen tai uuden viemärin asentaminen padotuskorkeuden yläpuolelle."


      • ei liity asiaan...
        Lässynlässyä kirjoitti:

        Kysymys olikin siitä, miksi sukittaa, jos saa uudet kylpyhuoneet uusilla viemäreillä ja vesijohdoilla. Sinun purkkaviritelmä on se hätäpaska.

        Tämä on se kumipään ehdottama idiotismi.

        "Ratkaisuna esim. padotusventtiilin asentaminen tai uuden viemärin asentaminen padotuskorkeuden yläpuolelle."

        "Kysymys olikin siitä, miksi sukittaa, jos saa uudet kylpyhuoneet uusilla viemäreillä ja vesijohdoilla. Sinun purkkaviritelmä on se hätäpaska."

        Ei niitä uusia kylpyhuoneita saa, ne pitää myös maksaa. Jos kylpyhuoneet ovat kunnossa, niin miksi pitäisi uusia?


        ""Tämä on se kumipään ehdottama idiotismi.

        "Ratkaisuna esim. padotusventtiilin asentaminen tai uuden viemärin asentaminen padotuskorkeuden yläpuolelle." ""

        Eli kyse oli mainitsemastasi tapauksesta, että kellarissa oleva saunaosasto on jäänyt padotuskorkeuden alapuolelle. Tämähän ei varsinaisesti liity viemärin sukitukseen, mutta jostain syystä vedit sen tähän.

        Mainitsitsin korjausvaihtoehdoksi uuden viemärin asentamisen, padotusventtiilin ja/tai pumppaamon. Nämä ovat ne keinot joilla tuo asia voidaan korjata. Nämä ovat tietenkin aina tapauskohtaisia asioita. Et kuitenkaan kertonut miten sinä asian ratkaisisit?


      • Haistakahjopaska
        ei liity asiaan... kirjoitti:

        "Kysymys olikin siitä, miksi sukittaa, jos saa uudet kylpyhuoneet uusilla viemäreillä ja vesijohdoilla. Sinun purkkaviritelmä on se hätäpaska."

        Ei niitä uusia kylpyhuoneita saa, ne pitää myös maksaa. Jos kylpyhuoneet ovat kunnossa, niin miksi pitäisi uusia?


        ""Tämä on se kumipään ehdottama idiotismi.

        "Ratkaisuna esim. padotusventtiilin asentaminen tai uuden viemärin asentaminen padotuskorkeuden yläpuolelle." ""

        Eli kyse oli mainitsemastasi tapauksesta, että kellarissa oleva saunaosasto on jäänyt padotuskorkeuden alapuolelle. Tämähän ei varsinaisesti liity viemärin sukitukseen, mutta jostain syystä vedit sen tähän.

        Mainitsitsin korjausvaihtoehdoksi uuden viemärin asentamisen, padotusventtiilin ja/tai pumppaamon. Nämä ovat ne keinot joilla tuo asia voidaan korjata. Nämä ovat tietenkin aina tapauskohtaisia asioita. Et kuitenkaan kertonut miten sinä asian ratkaisisit?

        Sinä olet se padottajamestari.


      • juuri näin.....
        Haistakahjopaska kirjoitti:

        Sinä olet se padottajamestari.

        jotenkin osasin odottaa tällaista "ammattilaisen" vastausta sinulta.


      • Omin korvin kuultua
        ei liity asiaan... kirjoitti:

        "Kysymys olikin siitä, miksi sukittaa, jos saa uudet kylpyhuoneet uusilla viemäreillä ja vesijohdoilla. Sinun purkkaviritelmä on se hätäpaska."

        Ei niitä uusia kylpyhuoneita saa, ne pitää myös maksaa. Jos kylpyhuoneet ovat kunnossa, niin miksi pitäisi uusia?


        ""Tämä on se kumipään ehdottama idiotismi.

        "Ratkaisuna esim. padotusventtiilin asentaminen tai uuden viemärin asentaminen padotuskorkeuden yläpuolelle." ""

        Eli kyse oli mainitsemastasi tapauksesta, että kellarissa oleva saunaosasto on jäänyt padotuskorkeuden alapuolelle. Tämähän ei varsinaisesti liity viemärin sukitukseen, mutta jostain syystä vedit sen tähän.

        Mainitsitsin korjausvaihtoehdoksi uuden viemärin asentamisen, padotusventtiilin ja/tai pumppaamon. Nämä ovat ne keinot joilla tuo asia voidaan korjata. Nämä ovat tietenkin aina tapauskohtaisia asioita. Et kuitenkaan kertonut miten sinä asian ratkaisisit?

        Meillä rivitalossa ( omistusasunnoissa) aiotaan uusia kaikkien kylpyhuoneet samalla kun uusitaan käyttövesijärjestelmä. Näin tehdään, vaikka monet asukkaat ovat laittaneet kylpyhuoneensa viimeisen päälle kokonaan omalla kustannuksellaan viimeisen viiden vuoden aikana ja vielä useampi viimeisen kymmen vuoden aikana eli niissäkin ovat vesieristykset kunnossa. Huoneistoja kaikkiaan noin 40. On kuulemma halpaa kun taloyhtiö maksaa." Kylpyhuoneremontti" kaikille tarvetta perustellaan erityisesti sillä, että lattiakaivoja ei ole kaikille uusittu kylpyhuoneremontin yhteydessä ja vanhat ovat valurautaisia. Eli siis kaikille uuusi kylpyhuone laatoituksineen ja eristyksineen, koska lattiakaivot halutaan muovisiksi. Itse käyttövesiputkien uusinta aiotaan toteuttaa pinta-asennuksena, joka taas ei edellytä kylpyhuoneremonttia eikä lattiakaivojen uusimista, vaan voitaisiin erikseen toteuttaa nopealla aikataululla rakenteita rikkomatta, asukkaita evakoimatta ilman suuria tärinöitä. Eli sitä kuvaamaanne hulluutta taitaa riittää täysin mielivaltaisesti hulluine perusteluineen joka puolella Suomea. Viemäröinnin uusinta aiotaan muutamia vuosia myöhemmin ja pinnoittamalla.


    • Rakkilaaselle

      Eikö idiootti käsitä, että nimenomaan tästä syystä kannattaa tehdä perinteinen remontti. Vakuutusyhtiöiden kanta kyllä muistetaan Dakin kohdalla. Epoksi sopii parvekkeille, mutta putkien uusimisen lykkäämiseen ei kovin hyvin.

      "Luonnollisesti. Uusikin putki on 10-vuoden päästä vanha. 30-vuoden päästä siinä on jo kaikki mahdolliset ikävähennykset."

      Taas aivan pösilö sammakko.

      "Kohta varmaan "huomaat" että vuotava katto ja hatarat ikkunat ovat jotenkin viemärin sukituksen syytä tai että menetelmä ei sovellu niiden korjaukseen."

      • hirveevirhe...

        "Epoksi sopii parvekkeille, mutta putkien uusimisen lykkäämiseen ei kovin hyvin."

        Voi juma, mitä aivopieruja. Sinulla on varmaan todella hyvät perusteet sille, miksi epoksi ei sovellu viemäreihin? Kumma juttu, kun tätä menetelmää on Suomessakin käytetty 10-vuotta ja kohteita on tuhansiä. Sitten suomi24-palstalla todetaankin, että epoksi ei sovellu viemäreiden pinnoitukseen, vaikka VTT on asiaa vuosia tutkinut ja myöntänyt menetelmälle sertifikaatin ja laboratoriokokeiden perusteella määrittänyt menetelmälle 50-vuoden keston.

        Kannattaa muuten tutustua noiden vakuutusyhtiöiden ehtoihin. Saatat yllättyä siitä, kuinka nopeasti uudestakin putkesta tulee vanha.

        Sitten täällä idiootit meuhkaavat jostain ikävähennyksistä. Ikävähennyksiä käytetään vain tapauksissa, jonka on aiheuttanut vanhan putken huono kunto. Jos vesivahingon aiheuttaja on viemärin käyttäjä, (niin kuin hyvin usein on) sovelletaan tapauksessa aivan muita "vähennyspykäliä".


      • Mikävähennys...
        hirveevirhe... kirjoitti:

        "Epoksi sopii parvekkeille, mutta putkien uusimisen lykkäämiseen ei kovin hyvin."

        Voi juma, mitä aivopieruja. Sinulla on varmaan todella hyvät perusteet sille, miksi epoksi ei sovellu viemäreihin? Kumma juttu, kun tätä menetelmää on Suomessakin käytetty 10-vuotta ja kohteita on tuhansiä. Sitten suomi24-palstalla todetaankin, että epoksi ei sovellu viemäreiden pinnoitukseen, vaikka VTT on asiaa vuosia tutkinut ja myöntänyt menetelmälle sertifikaatin ja laboratoriokokeiden perusteella määrittänyt menetelmälle 50-vuoden keston.

        Kannattaa muuten tutustua noiden vakuutusyhtiöiden ehtoihin. Saatat yllättyä siitä, kuinka nopeasti uudestakin putkesta tulee vanha.

        Sitten täällä idiootit meuhkaavat jostain ikävähennyksistä. Ikävähennyksiä käytetään vain tapauksissa, jonka on aiheuttanut vanhan putken huono kunto. Jos vesivahingon aiheuttaja on viemärin käyttäjä, (niin kuin hyvin usein on) sovelletaan tapauksessa aivan muita "vähennyspykäliä".

        Ikävähennys uuden putkiston osalta vakuutusyhtiöstä riippuen on 10-vuoden käytön jälkeen 25-50%. Useimmat vakuutusyhtiöt vähentävät pinnoitetun putkiston iästä puolet, yksi vakuutusyhtiö (Lähivakuutus) hyväksyy Putkireformi-menetelmällä saneeratut putket uusina. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 30-vuotiaan putken vuodon korjauksen maksaa kokonaan putkiston omistaja.

        Vuodosta aiheutuneen vahingon osalta ikävähennys on useimmilla vakuutusyhtiöillä max 50% tai 20000€. Useimmat vakuutusyhtiöt puolittavat pinnoitetun putken ikävähennyksen ja Lähivakuutus hyväksyy uutena jos menetelmä on Putkireformi.

        Eli jos putkiston ikä on 50-vuotta, sen ikävähennys on 50%. Pinnoitetun putkiston iästä vähennetään puolet, eli ikävähennys on 25%. Jos putkisto on 100-vuotias, ikävähennys on 50% ja putkiston iästä vähennetään puolet, lasketaan pinnoittun putken iäksi 50-vuotta ja ikävähennys on edelleen 50%.

        Myös vuodon aiheuttaja merkitsee. Jos esim. astianpesukoneen tai lavuaarin poistoputki vuotaa, ei runkoputkiston iällä ole merkitystä, vaan menetellään muiden ehtojen mukaan. Samoin jos putki tukkeutuu jonkin sinne kuulumattoman esineen vuoksi, korvausta ei lasketa ikävähennysten mukaaan.

        Mutta lukekaa hyvät ihmiset vakuutusyhtiöiden ehdot ja taulukot ikävähennyksistä, ennen kuin alatte sen enempää asiasta saivartelemaan. Ja erottakaa ikävähennys putken osalta ja vuotovahingon osalta.


      • Ihmeaineitakaikki
        hirveevirhe... kirjoitti:

        "Epoksi sopii parvekkeille, mutta putkien uusimisen lykkäämiseen ei kovin hyvin."

        Voi juma, mitä aivopieruja. Sinulla on varmaan todella hyvät perusteet sille, miksi epoksi ei sovellu viemäreihin? Kumma juttu, kun tätä menetelmää on Suomessakin käytetty 10-vuotta ja kohteita on tuhansiä. Sitten suomi24-palstalla todetaankin, että epoksi ei sovellu viemäreiden pinnoitukseen, vaikka VTT on asiaa vuosia tutkinut ja myöntänyt menetelmälle sertifikaatin ja laboratoriokokeiden perusteella määrittänyt menetelmälle 50-vuoden keston.

        Kannattaa muuten tutustua noiden vakuutusyhtiöiden ehtoihin. Saatat yllättyä siitä, kuinka nopeasti uudestakin putkesta tulee vanha.

        Sitten täällä idiootit meuhkaavat jostain ikävähennyksistä. Ikävähennyksiä käytetään vain tapauksissa, jonka on aiheuttanut vanhan putken huono kunto. Jos vesivahingon aiheuttaja on viemärin käyttäjä, (niin kuin hyvin usein on) sovelletaan tapauksessa aivan muita "vähennyspykäliä".

        Epoksi ei tartu edes teräkseen ilman täydellistä hiontaa kiiltäväksi. Tämä on kokeiltu useassa paikassa, rasvanpoisto liuottimella ja painepesu emäksisellä pesuaineella ei riitä vaan lähtee irti. Edes primerointi ei onnistu kunnon olosuhteissa ilman hiekkapuhallusta, niin ruiskuvalettu kuori on irrallaan putken sisällä eikä mikään takaa sen säilymistä lohkeamatta, kuten käy ilman pinnan hiontaa tiettyyn karheuteen.

        Menetelmän toimivuus ei riipukaan aineesta, vaan miten aineelle tehdään pohjat ja olosuhteet. Asiaa ei ole mitenkään tutkittu kestoiän osalta, koska menetelmä on nuori. VTT ei korvaa vesivahinkoja, joten sen suositukset eivät välttämättä päde kaikkeen. Ihmeainetta ei ole vieläkään keksitty vaan sertifikaatti pitäisi antaa märkätilojen vedeneristäjien henkilösertifioinnin tapaan tai ainakin riippumattoman valvojan mukana ollessa.

        Täällä työnnetään suunnittelijan piikkiin epäonnistumista aika naivilla tavalla:

        "Eri asia on tietenkin, jos viemäri on lähtökohtaisesti mitoitettu liian pieneksi tai kaadot on perseellään Silloin ei auta, kuin piikata paikat auki."


      • Täällähän näitä
        Mikävähennys... kirjoitti:

        Ikävähennys uuden putkiston osalta vakuutusyhtiöstä riippuen on 10-vuoden käytön jälkeen 25-50%. Useimmat vakuutusyhtiöt vähentävät pinnoitetun putkiston iästä puolet, yksi vakuutusyhtiö (Lähivakuutus) hyväksyy Putkireformi-menetelmällä saneeratut putket uusina. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 30-vuotiaan putken vuodon korjauksen maksaa kokonaan putkiston omistaja.

        Vuodosta aiheutuneen vahingon osalta ikävähennys on useimmilla vakuutusyhtiöillä max 50% tai 20000€. Useimmat vakuutusyhtiöt puolittavat pinnoitetun putken ikävähennyksen ja Lähivakuutus hyväksyy uutena jos menetelmä on Putkireformi.

        Eli jos putkiston ikä on 50-vuotta, sen ikävähennys on 50%. Pinnoitetun putkiston iästä vähennetään puolet, eli ikävähennys on 25%. Jos putkisto on 100-vuotias, ikävähennys on 50% ja putkiston iästä vähennetään puolet, lasketaan pinnoittun putken iäksi 50-vuotta ja ikävähennys on edelleen 50%.

        Myös vuodon aiheuttaja merkitsee. Jos esim. astianpesukoneen tai lavuaarin poistoputki vuotaa, ei runkoputkiston iällä ole merkitystä, vaan menetellään muiden ehtojen mukaan. Samoin jos putki tukkeutuu jonkin sinne kuulumattoman esineen vuoksi, korvausta ei lasketa ikävähennysten mukaaan.

        Mutta lukekaa hyvät ihmiset vakuutusyhtiöiden ehdot ja taulukot ikävähennyksistä, ennen kuin alatte sen enempää asiasta saivartelemaan. Ja erottakaa ikävähennys putken osalta ja vuotovahingon osalta.

        http://www.kiinteistoposti.fi/artikkelit/vakuutusyhtioiden-pelisaannot-putkiremonteissa-uusilla-menetelmilla/


      • Onhan näitä nähty
        Ihmeaineitakaikki kirjoitti:

        Epoksi ei tartu edes teräkseen ilman täydellistä hiontaa kiiltäväksi. Tämä on kokeiltu useassa paikassa, rasvanpoisto liuottimella ja painepesu emäksisellä pesuaineella ei riitä vaan lähtee irti. Edes primerointi ei onnistu kunnon olosuhteissa ilman hiekkapuhallusta, niin ruiskuvalettu kuori on irrallaan putken sisällä eikä mikään takaa sen säilymistä lohkeamatta, kuten käy ilman pinnan hiontaa tiettyyn karheuteen.

        Menetelmän toimivuus ei riipukaan aineesta, vaan miten aineelle tehdään pohjat ja olosuhteet. Asiaa ei ole mitenkään tutkittu kestoiän osalta, koska menetelmä on nuori. VTT ei korvaa vesivahinkoja, joten sen suositukset eivät välttämättä päde kaikkeen. Ihmeainetta ei ole vieläkään keksitty vaan sertifikaatti pitäisi antaa märkätilojen vedeneristäjien henkilösertifioinnin tapaan tai ainakin riippumattoman valvojan mukana ollessa.

        Täällä työnnetään suunnittelijan piikkiin epäonnistumista aika naivilla tavalla:

        "Eri asia on tietenkin, jos viemäri on lähtökohtaisesti mitoitettu liian pieneksi tai kaadot on perseellään Silloin ei auta, kuin piikata paikat auki."

        Epoksi tarttuu muuten todella tehokkaasti valurautaan. Oletko koskaan nähnyt pinnoitettua putkea ja yrittänyt irroittaa epoksimassaa siitä? On muuten sen verran tiukassa, että ei irtoa ilman talttaa, vasaraa ja rälläkkää.

        Mutta tuo tarttuvuus ei ole se pointti, koska ei tuollainen 1-3 millin yhtenäinen putken muotoon valettu epoksimuovi sieltä putken sisältä mihinkään pääse, vaikka ei se joka kohdasta tarttuisikaan, sukasta puhumattakaan.

        Toki tekijän kädenjäljellä on tässä suuri merkitys, mutta niin on kaikessa rakentamisessa, eikä tämä ole mikään poikkeus.

        VTT on nimenomaan sertifioinut menetelmän sellaisena, kuin se tehdään. Samoin lähes kaikki vakuutusyhtiöt hyväksyvät sen.

        "Täällä työnnetään suunnittelijan piikkiin epäonnistumista aika naivilla tavalla:"

        Ei ollut kyse epäonnistumisesta vaan hypoteettisesta tilanteesta, jossa viemäri ei toimi oikein liian pienten mitoitusten vuoksi. Tällainen tilanne voi tulla, jos viemäriin on lisätty vesipisteitä alkuperäiseisen linjan "jatkeeksi". Tämä nimenomaan kuuluu suunnittelijalle. Ei viemärin rakentteellisia ongelmia ratkaista sukittamalla, vaan silloin suunnitellaan uudet viemärit ja tilataan porukka vaihtamaan ne.

        Jotenkin välillä ihmetyttää tämä joidenkin henkilöiden vastahakaisuus uusia menetelmiä kohtaan, varsinkin, kun heillä ei ole esittää mitään perusteita tai todisteita näitä uusia menetelmiä vastaan.

        Nämä "epoksi ei sovellu viemäriin, koska minä sanon niin", "viemärivedet pitää pumpata ja tämä istuu aika huonosti sukituksen yhteyteen" tai "onhan näitä nähty T: alalla 60-v" tyyliset kommentit kommentit ei ainakaan yhtään lisää näiden "vastustajien" uskottavuutta.


      • Näköjään...

      • Ei vakuuta
        Näköjään... kirjoitti:

        vakuutusyhtiöt ovat lieventäneet kantojaan näihin uusiin menetelmiin ajan kuluessa. Hyvä niin.

        Vakuutusyhtiöt ovat laskeneet kustannuksia ja elinkaarilaskelmalla on osoitettu, että viemärien uusiminen tulee pitkällä ajan jaksolla kalliimmaksi (hätäpaska 20-30 v. arvioitu kestoikä ja uusi 50-60 v.).

        Märkätilojen kosteuseristyksiä uusittaessa vaihtoehtomenetelmät eivät ole enää kilpailukykyisiä.

        Poikkeuksena on pohjaviemärin sujutus.

        Hätäpaska on uudistuksen siirtoa nimenomaan vakuutusyhtiöiden näkökulmasta.


      • Ijät ajat
        Ei vakuuta kirjoitti:

        Vakuutusyhtiöt ovat laskeneet kustannuksia ja elinkaarilaskelmalla on osoitettu, että viemärien uusiminen tulee pitkällä ajan jaksolla kalliimmaksi (hätäpaska 20-30 v. arvioitu kestoikä ja uusi 50-60 v.).

        Märkätilojen kosteuseristyksiä uusittaessa vaihtoehtomenetelmät eivät ole enää kilpailukykyisiä.

        Poikkeuksena on pohjaviemärin sujutus.

        Hätäpaska on uudistuksen siirtoa nimenomaan vakuutusyhtiöiden näkökulmasta.

        Eli uusiin putkiin nähden sisäpuolista huoltoa tarvitaan pari kertaa. Uudet tulevat 50 v, jaksolla halvemmiksi.


      • Kestöikä...mikä?
        Ijät ajat kirjoitti:

        Eli uusiin putkiin nähden sisäpuolista huoltoa tarvitaan pari kertaa. Uudet tulevat 50 v, jaksolla halvemmiksi.

        kestoiät ovat yleisesti vain arvioita. Useimmille sukitus/pinnoitusmenetelmille on on arvioitu 40-50 vuoden käyttöikää. Pinnoitusta tuskin tehdään toiseen kertaan, vaan kun pinnoitte tulee käyttäikänsä päähän on putket todennäköisesti vaihdetaan uusiin.

        Mutta asunnot tehdään yleisesti kestämään 40-60-vuotta. Tämän jälkeen alkaa tulemaan niin paljon korjausremonttia, että kannattaa miettiä, vastaako 60-luvulla rakennettu talo enään nykypäivän vaatimuksia ja saako siitä remontoimallakaan "uutta".

        Kun vanhaan taloon vaihdetaan uudet ikkunat, ovet, lukot, vesiputket ja viemärit, uudet ulkorappaukset, parvekkeet, katot, salaojat, pihojen asfaltoinnit, ilmanvaihto, sähkö ja tietoliikennejärjestelmät, paalutukset ym ym, tulee vanhan remontointi kalliimmaksi, kuin uuden talon rakentaminen. Silti se on edelleen se 60-luvun talo...

        Nykyisin on vielä paljon 50-70-luvulla rakennettuja taloja, joissa on kaikki tämä edessä ja vieläpä seuraavan 10-vuoden sisällä.

        Tähän nojaten sukitus ja pinnoitus on hyvä ja edullinen menetelmä, jolla saadaan talon viemäröinti palvelemaan vielä seuraavat 30-50-vuotta. Jaha rahaan "säästyy" muihinkin korjauksiin, sikäli, kun niihin on osakkailla halua.


    • Satakertaa

      Voimassaolevan rakentamismääräyskokoelman mukaan viemärivedet pitää pumpata. Epoksilla korjattua ei voi verrata uuteen metalliputkeen, tottakai jokapaikkaan laitettaisiin uusi, mutta hätäpaskalla saadaan lykättyä korjausta.

      Hätäpaskaa ei missään nimessä voi verrata uusiin viemäreihin ne ovat eri aioita.
      Pinnoitus oli ihan tyhmää liitosten takia, polyesterihuovassa ja pinnoitteessa on hieman enemmän järkeä, mutta se ei mahdu kytkentäviemäreihin eli liitos- ja vesieristysongelma pysyy, paitsi uudessa. Pitääkö se toitottaa sat kertaa.

      Usko nyt, taloyhtiöt haluavat kunnollista idealismin ja korvikkeiden sijaan.

      • tuliko hätäkakka?

        "Voimassaolevan rakentamismääräyskokoelman mukaan viemärivedet pitää pumpata."

        Miten tämä liittyy sukitukseen tai kiinteistön sisäiseen viemäröintiin yleensä?
        Sekoitat nyt asioita todella pahasti keskenään. Paineviemärit on hieman eri asia, kuin kiinteistön sisäiset kokoojaviemärit yms...Pitäisikö sinun hieman tarkentaa mitä tarkoitat tällä? Vai onko sinulla vessanpytyssä jätevesipumppu? Oletko kenties laivanrakentaja?

        "Epoksilla korjattua ei voi verrata uuteen metalliputkeen, tottakai jokapaikkaan laitettaisiin uusi, mutta hätäpaskalla saadaan lykättyä korjausta. "

        Metalliputkeen? Nykyisin käytetään enimmäkseen muoviputkia, tai sitten uusia epoksipinnoitettuja valurauta putkia. Toki haponkestävä RST-viemäri olisi varmasti ikuinen, mutta hintalappu on melkoinen. Näillä mainitsemillasi "hätäpaskamenetelmillä" saadaan lykättyä isompaa remonttia parhaimmassa tapauksessa 50-vuotta.

        "Usko nyt, taloyhtiöt haluavat kunnollista idealismin ja korvikkeiden sijaan. "

        Niin,kuka on valmis maksamaan 500-1000€ neliöhintoja siitä, että saadaan uudet putket ja uutta kaakelia. Tuo 1000€ neliö on monilla paikkakunnilla enemmän, kuin mikä on asunnon arvo, eikä ole ihan helposti siirrettävissä myyntihintaan tuollainen. Vaihtoehto sukittamalla ja pinnoittamalla jää usein alle 200€ neliö, sisältäen uudet käyttövesiputket.

        Mutta nämä ovat asioita mitkä jokainen harkitsee oman tarpeen mukaan. On vain jännää, että tämä herättää noin paljon vastustusta tietyissä piireissä ja kommentit ovat jälleen tasoa "on ihan tyhmää" tai "viemärivedet pitää pumpata" tai "liitokset ei onnistu"...


      • Typerä fantasia
        tuliko hätäkakka? kirjoitti:

        "Voimassaolevan rakentamismääräyskokoelman mukaan viemärivedet pitää pumpata."

        Miten tämä liittyy sukitukseen tai kiinteistön sisäiseen viemäröintiin yleensä?
        Sekoitat nyt asioita todella pahasti keskenään. Paineviemärit on hieman eri asia, kuin kiinteistön sisäiset kokoojaviemärit yms...Pitäisikö sinun hieman tarkentaa mitä tarkoitat tällä? Vai onko sinulla vessanpytyssä jätevesipumppu? Oletko kenties laivanrakentaja?

        "Epoksilla korjattua ei voi verrata uuteen metalliputkeen, tottakai jokapaikkaan laitettaisiin uusi, mutta hätäpaskalla saadaan lykättyä korjausta. "

        Metalliputkeen? Nykyisin käytetään enimmäkseen muoviputkia, tai sitten uusia epoksipinnoitettuja valurauta putkia. Toki haponkestävä RST-viemäri olisi varmasti ikuinen, mutta hintalappu on melkoinen. Näillä mainitsemillasi "hätäpaskamenetelmillä" saadaan lykättyä isompaa remonttia parhaimmassa tapauksessa 50-vuotta.

        "Usko nyt, taloyhtiöt haluavat kunnollista idealismin ja korvikkeiden sijaan. "

        Niin,kuka on valmis maksamaan 500-1000€ neliöhintoja siitä, että saadaan uudet putket ja uutta kaakelia. Tuo 1000€ neliö on monilla paikkakunnilla enemmän, kuin mikä on asunnon arvo, eikä ole ihan helposti siirrettävissä myyntihintaan tuollainen. Vaihtoehto sukittamalla ja pinnoittamalla jää usein alle 200€ neliö, sisältäen uudet käyttövesiputket.

        Mutta nämä ovat asioita mitkä jokainen harkitsee oman tarpeen mukaan. On vain jännää, että tämä herättää noin paljon vastustusta tietyissä piireissä ja kommentit ovat jälleen tasoa "on ihan tyhmää" tai "viemärivedet pitää pumpata" tai "liitokset ei onnistu"...

        Ihan täyttä soopaa, uusilla putkilla mennään takuulla 50-60 v. ja osakorjauksilla puolet tästä eli 50 v. laskentajaksolla.

        ""hätäpaskamenetelmillä" saadaan lykättyä isompaa remonttia parhaimmassa tapauksessa 50-vuotta. "


    • Onkonäinäinon

      Sen sukituksen kalleuden ja lyhyen kestoiän takia verrattuna perinteiseen putkiremonttin, tämä täysi remontti tulee pitemmän päälle halvemmaksi ja vastaa hieman paremmin tämän päivän vaatimuksia.

      • uutta pintaan...

        "Sen sukituksen kalleuden ja lyhyen kestoiän takia verrattuna perinteiseen putkiremonttin"

        Onkohan tälle väitteelle mitään perusteluja?...

        Meillä maksoi sukitus ja pinnoitus 80€ neliö (käyttövesiputkien kanssa 170€ neliö)...Kestoikää 50 vuotta. Takuu 10 vuotta...Ei ollenkaan paha hinta, kun vaihtoehtona ns. "perinteinen", hintaan 500€ neliö...

        Vaikka ei kestäisi, kuin 25 vuotta, on silti edullinen ratkaisu...

        Ja kun talo on 60-vuotias, ei kannata edes ajatella 50-vuoden päähän, koska tuohon mennessä talo on joka tapauksessa "rakennettu uudestaan", eli taloa on remontoitu enemmän, kuin mitä uusi talo maksaisi...


      • 8+9
        uutta pintaan... kirjoitti:

        "Sen sukituksen kalleuden ja lyhyen kestoiän takia verrattuna perinteiseen putkiremonttin"

        Onkohan tälle väitteelle mitään perusteluja?...

        Meillä maksoi sukitus ja pinnoitus 80€ neliö (käyttövesiputkien kanssa 170€ neliö)...Kestoikää 50 vuotta. Takuu 10 vuotta...Ei ollenkaan paha hinta, kun vaihtoehtona ns. "perinteinen", hintaan 500€ neliö...

        Vaikka ei kestäisi, kuin 25 vuotta, on silti edullinen ratkaisu...

        Ja kun talo on 60-vuotias, ei kannata edes ajatella 50-vuoden päähän, koska tuohon mennessä talo on joka tapauksessa "rakennettu uudestaan", eli taloa on remontoitu enemmän, kuin mitä uusi talo maksaisi...

        Ja tähän 500€/m2 ei sisältynyt mitään muuta ylimääräistä kuin viemärien uusiminen verrattuna pinnoittamiseen?


      • sisältyi...
        8+9 kirjoitti:

        Ja tähän 500€/m2 ei sisältynyt mitään muuta ylimääräistä kuin viemärien uusiminen verrattuna pinnoittamiseen?

        myös käyttövesiputket, uusittu pesuhuone, talon saunaosaston uusinta, nousujohtojen ja telekaapeloinnin uusinta...

        Lisäksi 10% laskettu mahdollisten lisätöiden osuudeksi...

        Eli siis sukitus/pinnoitus ja uudet käyttövesiputket 170€ neliö ja täydellinen putkiremontti noin 500€ neliö.


      • 8+9
        sisältyi... kirjoitti:

        myös käyttövesiputket, uusittu pesuhuone, talon saunaosaston uusinta, nousujohtojen ja telekaapeloinnin uusinta...

        Lisäksi 10% laskettu mahdollisten lisätöiden osuudeksi...

        Eli siis sukitus/pinnoitus ja uudet käyttövesiputket 170€ neliö ja täydellinen putkiremontti noin 500€ neliö.

        Ja silti vertailet hintoja keskenään.


      • ei suoraan...
        8+9 kirjoitti:

        Ja silti vertailet hintoja keskenään.

        voi tietenkään verrata ja tuskin kukaan edes vertaa. Tottakai peristeisessä putkiremontissa työn ja tarvikkeiden määrä on isompi, siksi se maksaakin enemmän.

        Kyse on rahasta. 170€/m² on vielä siirrettävissä asunnon hintaan, mutta 500€/m² ei mitenkään. 500€/m² nostaa yhtiövastiketta niin paljon, että monella voi tulla vaikeuksia sen hoitamisessa, varsinkin jos asunnosta on vielä lainaa jäljellä.

        Sitten kun laskee päälle vielä kaikki tulevat välttämättömät remontit, ollaankin pian tilanteessa, että uuden talon rakentaminen olisi tullut edullisemmaksi, kuin vanhan remontointi...


      • ei huoraan
        ei suoraan... kirjoitti:

        voi tietenkään verrata ja tuskin kukaan edes vertaa. Tottakai peristeisessä putkiremontissa työn ja tarvikkeiden määrä on isompi, siksi se maksaakin enemmän.

        Kyse on rahasta. 170€/m² on vielä siirrettävissä asunnon hintaan, mutta 500€/m² ei mitenkään. 500€/m² nostaa yhtiövastiketta niin paljon, että monella voi tulla vaikeuksia sen hoitamisessa, varsinkin jos asunnosta on vielä lainaa jäljellä.

        Sitten kun laskee päälle vielä kaikki tulevat välttämättömät remontit, ollaankin pian tilanteessa, että uuden talon rakentaminen olisi tullut edullisemmaksi, kuin vanhan remontointi...

        Uutta taloa ei haluta monestakaan syystä..
        Nykystandardit eivät antaisi rakentaa uutta nin lähelle rantaa kuin vanhat.
        Ei saisi rakentaa samanlaista 800 neliöistä taloa.
        Jos minulla olisi tuo 800 neliön torppa merenrannassa,niin että parvekkeelta voi kävellä mereen,niin siinä ei pikku sukitukset tuntuisi missään..Sitäpaitsi olen kuullut että sukitusmenetelmä on parempi kuin valurauta tai muovi.


    • Pönttöruiskaa naamal

      Fennian elinkaarilaskelman mukaan perinteinen putkiremontti tulee halvemmaksi 50 v. jaksolla.

      Sukituksessa muistakaa kertoa aikataulu ja budjetti kolmella, niin kuin Laattapisteen tv-mainoksessa sanotaan..

      • eipä tarvi..

        kertoa. Työ valmistui päivälleen urakkasopimuksen aikataulun mukaan ja hinta oli 80€ neliö. Eipä paha hinta 50-vuodeksi eteenpäin.

        Toki Fennia voi laskea mitä hyvänsä. Jokaisella on tietenkin vaikuttaa omat intressit "laskelmia" tehdessä...


      • 3kumiapäällekkäin
        eipä tarvi.. kirjoitti:

        kertoa. Työ valmistui päivälleen urakkasopimuksen aikataulun mukaan ja hinta oli 80€ neliö. Eipä paha hinta 50-vuodeksi eteenpäin.

        Toki Fennia voi laskea mitä hyvänsä. Jokaisella on tietenkin vaikuttaa omat intressit "laskelmia" tehdessä...

        Minuutin kohdalla ruuttaa naamalle painehuuhtelussa.

        http://www.youtube.com/watch?v=tFRuGfk5aHs


      • Kankkulan kaivo
        eipä tarvi.. kirjoitti:

        kertoa. Työ valmistui päivälleen urakkasopimuksen aikataulun mukaan ja hinta oli 80€ neliö. Eipä paha hinta 50-vuodeksi eteenpäin.

        Toki Fennia voi laskea mitä hyvänsä. Jokaisella on tietenkin vaikuttaa omat intressit "laskelmia" tehdessä...

        Haluat siis olla vakuutusjärjestelyn ulkopuolella, tuskin kukaan isännöitsijä laiminlyö vakuutuksia. Tuo neliömääräinen luku on kustannusarvio, sillä ei ole pitkäkestoisen investointilaskelman kanssa tekemistä. Fennian laskelman merkitys on se, että perinteinen putkiremontti alkaa olla maksettu takaisin siinä vaiheessa, kun pinnoitusremontti on uusittava kokonaan eli se on täysin turha vaihe ja hukkaan heitettyä rahaa ja vaivaa.


      • Fennia Fennia...
        Kankkulan kaivo kirjoitti:

        Haluat siis olla vakuutusjärjestelyn ulkopuolella, tuskin kukaan isännöitsijä laiminlyö vakuutuksia. Tuo neliömääräinen luku on kustannusarvio, sillä ei ole pitkäkestoisen investointilaskelman kanssa tekemistä. Fennian laskelman merkitys on se, että perinteinen putkiremontti alkaa olla maksettu takaisin siinä vaiheessa, kun pinnoitusremontti on uusittava kokonaan eli se on täysin turha vaihe ja hukkaan heitettyä rahaa ja vaivaa.

        sehän on tapauskohtaista. Jos pinnoituksella "siirretään" perinteistä putkiremppaa 20-50-vuotta, nii ei tule sen kalliimmaksi. Se putkiremontti (perinteinenkin) tehdään joka tapauksessa uudestaan 40-60-vuoden välein. Aivan turha edes yrittää tehdä laskelmia 50-vuoden päähän tai ikuisuuteen.

        Tuo 80€/m² ei ole kustannusarvio vaan toteutunut kustannus. Siis viemäreiden pinnoituksen ja sukituksen osalta.

        Nuo vakuutushöpötykset nyt jätän omaan arvoonsa, kun näytät olevan pihalla koko asiasta.


      • Joka vakuutus
        Fennia Fennia... kirjoitti:

        sehän on tapauskohtaista. Jos pinnoituksella "siirretään" perinteistä putkiremppaa 20-50-vuotta, nii ei tule sen kalliimmaksi. Se putkiremontti (perinteinenkin) tehdään joka tapauksessa uudestaan 40-60-vuoden välein. Aivan turha edes yrittää tehdä laskelmia 50-vuoden päähän tai ikuisuuteen.

        Tuo 80€/m² ei ole kustannusarvio vaan toteutunut kustannus. Siis viemäreiden pinnoituksen ja sukituksen osalta.

        Nuo vakuutushöpötykset nyt jätän omaan arvoonsa, kun näytät olevan pihalla koko asiasta.

        Asia on hyvin yksinkertainen loppujen lopuksi, teet perinteisen remontin ja rinnalla vaihtoehtoinen sekä tämän jälkeen tuleva isompi perinteinen remontti sekä otetaan kustannusten nousu 50 % ym. turhat lisäkulut.

        Perinteiseen verrattuna vaihtoehtoisen voidaan perustellusti sanoa maksavan 2,3 kertaa enemmän 30 vuoden ajanjaksolla.


      • mistähän keksit...
        Joka vakuutus kirjoitti:

        Asia on hyvin yksinkertainen loppujen lopuksi, teet perinteisen remontin ja rinnalla vaihtoehtoinen sekä tämän jälkeen tuleva isompi perinteinen remontti sekä otetaan kustannusten nousu 50 % ym. turhat lisäkulut.

        Perinteiseen verrattuna vaihtoehtoisen voidaan perustellusti sanoa maksavan 2,3 kertaa enemmän 30 vuoden ajanjaksolla.

        tuon 2,3 kertaa enemmän?.

        Vaikka lisäisi pinnoituksen hinnan perinteisen remontin päälle, ei pääse 2,3 kertaiseen kustannukseen, ei edes 1,5 kertaiseen.

        Tuo pinnoituksen / sukituksen osuus kun on 65 neliön asunnossa vain 5000€. Pieni hinta, kun vaihtoehtona on 30000€ täysremontti. 30000 on puolet asunnon arvosta, eikä mitenkään siirrettävissä myyntihintaan.

        Lisäksi nykyisten sukitusten ja pinnoitusten odotettavissa oleva käyttöikä on 50-vuotta, joten tuo 30-vuotta on aivan omaa teoriaasi. Toki 30-vuoden päästä voi olla muita syitä tehdä isompi peruskorjaus, kuin mitä pelkkä putkien jäljellä oleva käyttöikä vaatisi.

        Kustannustason nousua et voi ennustaa 30-vuoden ajalle, etkä ottaa ihan noin yksinkertaisesti mukaan laskuihin. Kustannustaso voi olla 30-vuoden päästä edullisempi, suhteessa palkkoihin, kuin mitä nyt on, tai sitten kalliimpi, mutta tuo 50% on täysin hatusta vedetty arvio, eikä perustu todellisuuteen.

        Toki se perinteinenkin putkiremontti tehdään uudestaan 40-60-vuoden päästä. Mikähän kustannustaso on silloin? ehkä lienee turha edes yrittää arvuutella.

        Se on sitten eri asia, että kuinka paljon vanhaa kannattaa remontoida. Remontoinnin määrällä ei ole ylärajaa ja rahalla saa, mutta yleensä käy niin, että vanhan korjaamisen hinnalla saisi jo uuden asunnon.


      • Kaikkeasaatananpaska
        mistähän keksit... kirjoitti:

        tuon 2,3 kertaa enemmän?.

        Vaikka lisäisi pinnoituksen hinnan perinteisen remontin päälle, ei pääse 2,3 kertaiseen kustannukseen, ei edes 1,5 kertaiseen.

        Tuo pinnoituksen / sukituksen osuus kun on 65 neliön asunnossa vain 5000€. Pieni hinta, kun vaihtoehtona on 30000€ täysremontti. 30000 on puolet asunnon arvosta, eikä mitenkään siirrettävissä myyntihintaan.

        Lisäksi nykyisten sukitusten ja pinnoitusten odotettavissa oleva käyttöikä on 50-vuotta, joten tuo 30-vuotta on aivan omaa teoriaasi. Toki 30-vuoden päästä voi olla muita syitä tehdä isompi peruskorjaus, kuin mitä pelkkä putkien jäljellä oleva käyttöikä vaatisi.

        Kustannustason nousua et voi ennustaa 30-vuoden ajalle, etkä ottaa ihan noin yksinkertaisesti mukaan laskuihin. Kustannustaso voi olla 30-vuoden päästä edullisempi, suhteessa palkkoihin, kuin mitä nyt on, tai sitten kalliimpi, mutta tuo 50% on täysin hatusta vedetty arvio, eikä perustu todellisuuteen.

        Toki se perinteinenkin putkiremontti tehdään uudestaan 40-60-vuoden päästä. Mikähän kustannustaso on silloin? ehkä lienee turha edes yrittää arvuutella.

        Se on sitten eri asia, että kuinka paljon vanhaa kannattaa remontoida. Remontoinnin määrällä ei ole ylärajaa ja rahalla saa, mutta yleensä käy niin, että vanhan korjaamisen hinnalla saisi jo uuden asunnon.

        Eipäs höönäytellä, poikkeuksena on pohjaviemäri, MUTTA TODELLISUUDESSA VAIHTOEHTOKORJAUKSEN TEKIJÄT LUPAAVAT MENETELMILLEEN 10 V. TOIMINTAIKÄÄ, MIKÄ TARKOITTAA, ETTÄ NIITÄ EI KANNATA INVESTOINTILASKELMIEN MUKAAN EDES HARKITA.

        Tääll' on lisää tuota pötyä.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10251501


      • Mistänäitäsikiää
        mistähän keksit... kirjoitti:

        tuon 2,3 kertaa enemmän?.

        Vaikka lisäisi pinnoituksen hinnan perinteisen remontin päälle, ei pääse 2,3 kertaiseen kustannukseen, ei edes 1,5 kertaiseen.

        Tuo pinnoituksen / sukituksen osuus kun on 65 neliön asunnossa vain 5000€. Pieni hinta, kun vaihtoehtona on 30000€ täysremontti. 30000 on puolet asunnon arvosta, eikä mitenkään siirrettävissä myyntihintaan.

        Lisäksi nykyisten sukitusten ja pinnoitusten odotettavissa oleva käyttöikä on 50-vuotta, joten tuo 30-vuotta on aivan omaa teoriaasi. Toki 30-vuoden päästä voi olla muita syitä tehdä isompi peruskorjaus, kuin mitä pelkkä putkien jäljellä oleva käyttöikä vaatisi.

        Kustannustason nousua et voi ennustaa 30-vuoden ajalle, etkä ottaa ihan noin yksinkertaisesti mukaan laskuihin. Kustannustaso voi olla 30-vuoden päästä edullisempi, suhteessa palkkoihin, kuin mitä nyt on, tai sitten kalliimpi, mutta tuo 50% on täysin hatusta vedetty arvio, eikä perustu todellisuuteen.

        Toki se perinteinenkin putkiremontti tehdään uudestaan 40-60-vuoden päästä. Mikähän kustannustaso on silloin? ehkä lienee turha edes yrittää arvuutella.

        Se on sitten eri asia, että kuinka paljon vanhaa kannattaa remontoida. Remontoinnin määrällä ei ole ylärajaa ja rahalla saa, mutta yleensä käy niin, että vanhan korjaamisen hinnalla saisi jo uuden asunnon.

        Jos ei edes ole kuullut rakennuskustannusindeksistä, niin kannattaako sotkeutua innolla asiaan, mistä et ymmärrä mitään.

        Rakennuskustannusindeksin tarvikeryhmittäisistä osa-indekseistä vuoden aikana ovat eniten nousseet lvi-tarvikkeiden hinnat 8,0 prosenttia. Sähkötarvikkeiden hinnat (ilman talouskojeita) nousivat 5,4 prosenttia, rakennusteknisten töiden tarvikkeiden hinnat 7,3 prosenttia ja maalaustarvikkeiden hinnat 1,3 prosenttia. Tammikuusta helmikuuhun oli pientä nousua rakennusteknisten töiden tarvikkeiden (0,9 %), sähkötarvikkeiden (0,6 %) ja LVI-tarvikkeiden (0,5%) hinnoissa. Maalaustarvikkeiden hinnat laskivat hieman (-0,5 %).


      • indeksit
        Mistänäitäsikiää kirjoitti:

        Jos ei edes ole kuullut rakennuskustannusindeksistä, niin kannattaako sotkeutua innolla asiaan, mistä et ymmärrä mitään.

        Rakennuskustannusindeksin tarvikeryhmittäisistä osa-indekseistä vuoden aikana ovat eniten nousseet lvi-tarvikkeiden hinnat 8,0 prosenttia. Sähkötarvikkeiden hinnat (ilman talouskojeita) nousivat 5,4 prosenttia, rakennusteknisten töiden tarvikkeiden hinnat 7,3 prosenttia ja maalaustarvikkeiden hinnat 1,3 prosenttia. Tammikuusta helmikuuhun oli pientä nousua rakennusteknisten töiden tarvikkeiden (0,9 %), sähkötarvikkeiden (0,6 %) ja LVI-tarvikkeiden (0,5%) hinnoissa. Maalaustarvikkeiden hinnat laskivat hieman (-0,5 %).

        eivät ennusta tulevaisuutta vaan ne ovat tilastollisia toteutuneita keskiarvoja. Hintojen nousu tai lasku taas riippuu monista eri tekijöistä, joita tuskin kannattaa alkaa tämän keskustelun puitteissa käymään läpi. Että eiköhän unohdeta indeksit tältä erää.

        Mitä tulee lupauksiin ja kestävyyteen, niin kukaan ei takaa millekkään tuotteelle yli 10-vuoden kestoa. 10-vuoden takuu on harvinaista nykypäivänä. Yleensä nuo putkiremonttien takuut on 2-vuotta.


      • Nykyarvomenetelmästä
        indeksit kirjoitti:

        eivät ennusta tulevaisuutta vaan ne ovat tilastollisia toteutuneita keskiarvoja. Hintojen nousu tai lasku taas riippuu monista eri tekijöistä, joita tuskin kannattaa alkaa tämän keskustelun puitteissa käymään läpi. Että eiköhän unohdeta indeksit tältä erää.

        Mitä tulee lupauksiin ja kestävyyteen, niin kukaan ei takaa millekkään tuotteelle yli 10-vuoden kestoa. 10-vuoden takuu on harvinaista nykypäivänä. Yleensä nuo putkiremonttien takuut on 2-vuotta.

        Nämä ovat elinkaarilaskennan alkeita.

        Kustannukset ja tuotot määritellään laskentahetken kustannustasoon. Laskentahetkeä myöhemmin realisoituviin eriin tehdään inflaatio-odotusten mukainen indeksikorjaus. Nykyarvolaskennassa nämä erät muunnetaan nykyhetkeen nimellisellä laskentakorolla.

        Kysymys on tuosta laskentakorosta, nämä perustuvat taloustieteen lainalaisuuksiin. Ilmeisesti haluat kiistää ne, kuten inflaation.


      • Aloittelijan moka
        indeksit kirjoitti:

        eivät ennusta tulevaisuutta vaan ne ovat tilastollisia toteutuneita keskiarvoja. Hintojen nousu tai lasku taas riippuu monista eri tekijöistä, joita tuskin kannattaa alkaa tämän keskustelun puitteissa käymään läpi. Että eiköhän unohdeta indeksit tältä erää.

        Mitä tulee lupauksiin ja kestävyyteen, niin kukaan ei takaa millekkään tuotteelle yli 10-vuoden kestoa. 10-vuoden takuu on harvinaista nykypäivänä. Yleensä nuo putkiremonttien takuut on 2-vuotta.

        On laskea urakkaa, kun pitäisi tehdä investointilaskelmaa rakennuttajan eli taloyhtiön näkökulmasta.


      • b-toni
        mistähän keksit... kirjoitti:

        tuon 2,3 kertaa enemmän?.

        Vaikka lisäisi pinnoituksen hinnan perinteisen remontin päälle, ei pääse 2,3 kertaiseen kustannukseen, ei edes 1,5 kertaiseen.

        Tuo pinnoituksen / sukituksen osuus kun on 65 neliön asunnossa vain 5000€. Pieni hinta, kun vaihtoehtona on 30000€ täysremontti. 30000 on puolet asunnon arvosta, eikä mitenkään siirrettävissä myyntihintaan.

        Lisäksi nykyisten sukitusten ja pinnoitusten odotettavissa oleva käyttöikä on 50-vuotta, joten tuo 30-vuotta on aivan omaa teoriaasi. Toki 30-vuoden päästä voi olla muita syitä tehdä isompi peruskorjaus, kuin mitä pelkkä putkien jäljellä oleva käyttöikä vaatisi.

        Kustannustason nousua et voi ennustaa 30-vuoden ajalle, etkä ottaa ihan noin yksinkertaisesti mukaan laskuihin. Kustannustaso voi olla 30-vuoden päästä edullisempi, suhteessa palkkoihin, kuin mitä nyt on, tai sitten kalliimpi, mutta tuo 50% on täysin hatusta vedetty arvio, eikä perustu todellisuuteen.

        Toki se perinteinenkin putkiremontti tehdään uudestaan 40-60-vuoden päästä. Mikähän kustannustaso on silloin? ehkä lienee turha edes yrittää arvuutella.

        Se on sitten eri asia, että kuinka paljon vanhaa kannattaa remontoida. Remontoinnin määrällä ei ole ylärajaa ja rahalla saa, mutta yleensä käy niin, että vanhan korjaamisen hinnalla saisi jo uuden asunnon.

        Samaa mieltä, että on oltava todella tarkkana siitä mitä vanhassa kerrostalossa kannattaa ylipäätään korjata ja miten. Alunperin 1960-lukujen kerrostalot rakennettiin 30 vuoden elinkaarella, jonka jälkeen ne piti purkaa pois. Nyt näitä 50-vuotiaita jo 20 vuotta yli-ikäisiä rakennuksia korjataan perinteisillä putki- ja viemäriremonteilla kymmenillätuhasilla euroilla per asunto. Monet betoni lähiöiden rakennukset ovat kertakaikkiaan kannattamattomia korjata. Kevyemmät korjaukset käyttöön tai sitten vaihtoehtona rakennuksen purkaminen ja uuden rakentaminen tilalle. Tällöin monesti saadaan samalle alueelle enemmän asuntoja ja tiiviimpi infra. Järki käteen vanhan korjauksessa, kaikkea ei kertakaikkiaan kannata korjata.


    • Tuomari ja viemäri

      Lyhyt varoituksen sana tee-se-itse -miehille kauppojen halvoista rassausvaijereista: Jos ne jäävät kiinni rakenteiden sisään lattiaan niin irti ottamiseen ei välttämättä löydy muuta konstia kuin piikkaus. Pitäisi käyttää aina runsaan veden kanssa, sekin mieluummin kuumaa vettä.

      PO
      www.viemärin-avaus.fi

      • Kumejaeiviemäriin

        Eivät ne alkuperäiseen pintaan jää kiinni. Siellä o n ollut jotain pehmoista.


    • maalausta on

      Entisenä nykyvienärisaneerajana voin kertoa, että asiakkaiden kusetusta on . Erityisesti pinnoitus menetelmät ovat suoranaista ryöstöä . Pinnoitus on käytännössä maalaamista . Pyytäkää työnjälkeen valmiista putkesta kuvaus kahdesta suunnasta , niin harva uskaltaa sen näyttää . Pinnoitus ei onnistu jos putkessa on saumoja, reikiä, mutkassa sauma, kolo yms. Aina jää pinnoittamattomia kohtia . Jos teillä on pinnoitetut putket, niin pyytäkää ulkopuolinen kuvaaja kuvaamaan putkisto takuuaikana .

      • 7 vuosi alalla..

        Kyllä meillä kuvataan kahdesta suunnasta aina, eipä siinä mitään hävettävää ole kun ei jää auki. Melkoinen mestari olet ollut jos et saumoja ole saanut kiinni tai reikiä / koloja. kusetusta se toki on jos tuota ns. takaperin kuvausta ei ole näyttää ollenkaan, sillon tottakai asiakais ei voi tietää onko saumat ns. väärinpäin auki vaikka näyttäisi eteenpäin kuvattuna olevan ummessa.


      • Hiushalkeamat
        7 vuosi alalla.. kirjoitti:

        Kyllä meillä kuvataan kahdesta suunnasta aina, eipä siinä mitään hävettävää ole kun ei jää auki. Melkoinen mestari olet ollut jos et saumoja ole saanut kiinni tai reikiä / koloja. kusetusta se toki on jos tuota ns. takaperin kuvausta ei ole näyttää ollenkaan, sillon tottakai asiakais ei voi tietää onko saumat ns. väärinpäin auki vaikka näyttäisi eteenpäin kuvattuna olevan ummessa.

        Alalla on sellaista porukkaa, että video on helppo editoida mieleiseksi.


      • kusetusta varmana
        7 vuosi alalla.. kirjoitti:

        Kyllä meillä kuvataan kahdesta suunnasta aina, eipä siinä mitään hävettävää ole kun ei jää auki. Melkoinen mestari olet ollut jos et saumoja ole saanut kiinni tai reikiä / koloja. kusetusta se toki on jos tuota ns. takaperin kuvausta ei ole näyttää ollenkaan, sillon tottakai asiakais ei voi tietää onko saumat ns. väärinpäin auki vaikka näyttäisi eteenpäin kuvattuna olevan ummessa.

        just joo . vai kahdesta suunnasta . tarkoitat kai että yhdestä suunnasta mennentullen . aika porari olet jos pystyt kaikki kuvaamaan todellisesti kahdesta suunnasta . käytännössä mahdotonta . puheissa kyllä ,mutta käytännössä ei . pystyltä ylöspäin sivuhaaraan . just joo . kusetusta myyntimiehiltä .


      • 123456789
        7 vuosi alalla.. kirjoitti:

        Kyllä meillä kuvataan kahdesta suunnasta aina, eipä siinä mitään hävettävää ole kun ei jää auki. Melkoinen mestari olet ollut jos et saumoja ole saanut kiinni tai reikiä / koloja. kusetusta se toki on jos tuota ns. takaperin kuvausta ei ole näyttää ollenkaan, sillon tottakai asiakais ei voi tietää onko saumat ns. väärinpäin auki vaikka näyttäisi eteenpäin kuvattuna olevan ummessa.

        Täällä ne newlinerin pojat kehuu kilpaa paskaa työnjälkeään. :)


    • Kevyt putkiremontti

      Putkien sukitus tai pinnoitus ei tulekaan halvemmaksi kuin massiivinen putkiremontti.

      Uusien putkien korjausmenetelmien kuten sukitusten ja pinnoitusten on uskottu olevan edullisempia kuin perinteisten putkiremonttien.

      Näin ei ole, todistaa SKH-Isännöinti Oy:n tutkimus.

      Isännöintiyhtiön tutkimuksen mukaan molemmat menetelmät maksavat yhtä paljon eli 35 000 euroa huoneistoa kohden.

      Tutkimus julkistettiin tänään tilaisuudessa, jossa pohdittiin onko valtion elvytysraha taloyhtiöiden perusparannuksiin uhka vai mahdollisuus. Tilaisuuden järjestivät Kiinteistöalan Kustannus, Lexia Asianajotoimisto ja SKH-Isännöinti Oy.

      http://www.kauppalehti.fi/omaraha/kevyt putkiremontti yhta kallis kuin perinteinen/201311559159?utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=boksi&utm_content=Versio1&utm_campaign=Boksi

      • Ihankototta
        SKH "tutkimus" kirjoitti:

        http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2013/11/05/pk-seudun-putkiremontit-maksavat-150-enemman/201315404/310

        Tässä kuitenkin faktaa...

        Jos putkiremontti toteutetaan putket uusimalla, 50-neliöisen asunnon putkiremontin hinnaksi muodostuu pääkaupunkiseudulla noin 35 000 euroa. Muualla Suomessa summa on noin 21 000 euroa. - Hintaeroa selittävät muun muassa pääkaupunkiseudun korkeampi hintataso, korjattavien rakennusten tekniset ominaisuudet sekä haastavampi työmaiden logistiikka, Kauranen toteaa.
        Putkiremontin kokonaishintaan vaikuttavat useat eri tekijät. - Jokaisen taloyhtiön putkiremontti on erilainen. Putkiremontin hintaan vaikuttavat muun muassa taloyhtiön ikä, korjaushistoria, sijainti ja rakentamisessa alun perin käytetyt materiaalit.


      • ei vain tekniikkaa

        Paljolti riippuu esim. siitä asuukko asunnossa vanhus, joka tarvitsee täydellisen linjasaneerauksen ajaksi palvelutaloasunnon väistöasunnoksi eli noin vuoden ajaksi. Tuollainen majoitus lisää putkiremonttiin 15000-20000 euroa lisää. Sen sijaan pinnoitus/sukitustyön aikana käyttökatkot viemärien osalta ovat kokonaisuudessaan luokkaa 2-3 viikkoa, erillisinä jaksoina, jolloin väistöasumisen tarve asukkaille on vähäinen. Kun tehdään täydellinen linjasaneeraus niin silloin korjataan myös kph:t nykytasoon ja uusiksi menee paljon muutakin. Eli iso linjasaneeraus on hyvin paljon muutakin kuin pelkästään putkistoihin kohdistuva korjausurakka jo monien rakenteiden aukirepimisen takia. Pinnoitus/sukitus menetelmällä saadaan kohdistettua remontti vain pieneen osaan rakennusta ja näin voidaan talon elinkaarelle jakaa kustannuksia useamman asukkaan kesken pidemmällä aikavälillä, jolloin kertakustannus tietylle asukasryhmälle ei koidu liian raskaaksi. Pinnoitus/sukitusurakkaa ei kannata edes tekniikaltaan verrata täydelliseen linjasaneeraukseen, sillä kyse on täysin eri asioista ja osakkaiden valinnoista. Arvotaloissa ja hyvillä sijainneilla rakennukseen kannattaa aina tehdä mahdollisimman 'kallis' remontti. On aivan eri asia korjata 1960-luvun kerrostalon viemäreitä kuolevilla muuttotappiopaikkakunnilla, mikäli korjaaminen ylipäätään tällaisissa kohteissa pankkien nihkeyden takia on edes mahdollista.


      • Sukiway
        ei vain tekniikkaa kirjoitti:

        Paljolti riippuu esim. siitä asuukko asunnossa vanhus, joka tarvitsee täydellisen linjasaneerauksen ajaksi palvelutaloasunnon väistöasunnoksi eli noin vuoden ajaksi. Tuollainen majoitus lisää putkiremonttiin 15000-20000 euroa lisää. Sen sijaan pinnoitus/sukitustyön aikana käyttökatkot viemärien osalta ovat kokonaisuudessaan luokkaa 2-3 viikkoa, erillisinä jaksoina, jolloin väistöasumisen tarve asukkaille on vähäinen. Kun tehdään täydellinen linjasaneeraus niin silloin korjataan myös kph:t nykytasoon ja uusiksi menee paljon muutakin. Eli iso linjasaneeraus on hyvin paljon muutakin kuin pelkästään putkistoihin kohdistuva korjausurakka jo monien rakenteiden aukirepimisen takia. Pinnoitus/sukitus menetelmällä saadaan kohdistettua remontti vain pieneen osaan rakennusta ja näin voidaan talon elinkaarelle jakaa kustannuksia useamman asukkaan kesken pidemmällä aikavälillä, jolloin kertakustannus tietylle asukasryhmälle ei koidu liian raskaaksi. Pinnoitus/sukitusurakkaa ei kannata edes tekniikaltaan verrata täydelliseen linjasaneeraukseen, sillä kyse on täysin eri asioista ja osakkaiden valinnoista. Arvotaloissa ja hyvillä sijainneilla rakennukseen kannattaa aina tehdä mahdollisimman 'kallis' remontti. On aivan eri asia korjata 1960-luvun kerrostalon viemäreitä kuolevilla muuttotappiopaikkakunnilla, mikäli korjaaminen ylipäätään tällaisissa kohteissa pankkien nihkeyden takia on edes mahdollista.

        En ole kuullutkaan, että näitä tehdään osamaksulla ja pienissä pätkissä. Päinvastoin kaikki kerralla ja elinkaari on 50 vuotta eikä muutama vuosi. Siis nimenomaan elinkaarikustannuksina näitä ei voi mitenkään perustella edes korjauksina. Rappu kerrallanhan sitä on menty viimeiset 20 v. tehtiinpä, miten hyvänsä.


    • Freda Faktalle

      Nämä puupäät ei käsitä, että sukitus on torso ja ei täytä mitään kohdetasoa.

      • Juuuuuuu

        Itse alalla työskennelleenä voin sanoa että on pahinta kusetetusta mitä tässä maassa voi olla. Aivan käsittämättömiä virityksiä tehdään, jos esim putkessa reikä niin ei muutakuin uretaanilla reikä umpeen ja massaa päälle. Huh huh. Olen nähnyt että saumoja vedetään umpeen myös sika flexillä, että repikää siitä. Ja tosiaan välillä kuvauksia tehdään niin että kameraa käännetään sopivassa kohdassa ettei piste näy. Sukittaminen on hyvä. Ruiskuvalu täyttä paskaa, en suosittele. Pelkkä hätäapu.


      • Juuuuuu
        Juuuuuuu kirjoitti:

        Itse alalla työskennelleenä voin sanoa että on pahinta kusetetusta mitä tässä maassa voi olla. Aivan käsittämättömiä virityksiä tehdään, jos esim putkessa reikä niin ei muutakuin uretaanilla reikä umpeen ja massaa päälle. Huh huh. Olen nähnyt että saumoja vedetään umpeen myös sika flexillä, että repikää siitä. Ja tosiaan välillä kuvauksia tehdään niin että kameraa käännetään sopivassa kohdassa ettei piste näy. Sukittaminen on hyvä. Ruiskuvalu täyttä paskaa, en suosittele. Pelkkä hätäapu.

        Niin ja tämä on siis newlinerin tapa toimia.


    • remppa-rane

      Laskimme 1964 rakennetun kerrostalon asuntojen keskimääräisen osakkaan omistusajan pituuden. Saimme ajaksi reilut 9 vuotta. Kun vanhaa taloa korjataan niin kannattaa jakaa korjauksia pitemmälle ajalle jolloin useampi omistaja joutuu osalliseksi korjauskustannuksista.

    • enilorP

      Jotkin näistä viemärien pinnoitusmateriaaleista on alunperin suunniteltu käytettäväksi öljyporauslauttojen metalliosien korroosionsuojana. Eli tarttuvuus huonoonkin pintaan onnistuu. Ja ovathan esimerkiksi Pohjanmeren öljynporauslauttojen olosuhteet paljon vaikeammat kuin suomalaisen paskaviemärin tasaiset olosuhteet.

      • epoxy creep

        Teräsrakenteiden maalaus pajalla ja polyesterihuopaisen sisäputken puristaminen muottiin ovat ihan eri asioita. Isoissa viemäreissä väliin laitetaan karkeata tavaraa tarkoituksella. Epoksin kimmokerroin on 1/30 osa metallista ja vetolujuus vain 28 N/mm2, eli se ei voisikaan toimia itsekantavana rakenteena ainakaan pystynousuissa vaikka joku näin on väittänytkin. Kyllä se vanha lasittunut harmaavalurautaviemäri on edelleen kantava, mikäli se kestää vielä jonkin aikaan. Usein esitellään sujutetun muovin puristuskestävyyttä, mikä onkin paljon parempi. Muovia kuormitettaessa, sen lujuus heikkenee. Muodonmuutos on ajasta riippuvaa ei kuormituskertojen luvusta, kuten metallilla eli tiedetään sujutuksen kestoikä tasan tarkkaan, mutta ei kerrota!


    • Sujutus >D60 mm

      Ottamatta kantaa vuotoihin, korroosioon ja virumislujuuteen ym. nyansseihin, niin onhan se vähän outoa, että isot konsulttifirmat suosittelevat ratkaisua, missä uusien käyttövesiputkien laskennallinen käyttöikä tulee olemaan 3 x pitempi kuin paikattujen vanhojen viemärien. Käytännössä tämä johtaa pitkällä aikavälillä moninkertaiseen remontoimistarpeeseen, missä varmuuden vuoksi uusitaan aina kaikki järjestelmät, leipä on taattu. Reititys eri kautta oli se menetelmä ainakin muutama vuosi takaperin, mutta D1 ja C2 taso toteutuu. Aina se ei toteudu edes uusimalla putkia, jos asennus on vanhanaikainen ja tarkistusluukut puuttuvat tai peitetään umpeen.

    • Mäkäräpääkokemuksia

      Tuore esimerkki tästä on espoolainen As Oy, johon
      hankesuunnitelman pohjalta kaavailtiin laajamittaista pinnoitusta.
      ”Suunnittelijoillemme näytettiin vihreää valoa koko prosessin
      ajan ja sanottiin, että pinnoitus soveltuu hyvin kohteeseen.
      Ongelmia kuitenkin ilmeni aika tavalla ja lopulta vain 5 %
      urakasta toteutettiin pinnoituksena.”
      Pinnoituksessa seinä nousee pystyyn yllättävän
      herkästi – jos putki esimerkiksi tekee pari mutkaa peräkanaa,
      homma hankaloituu huomattavasti. Lisäksi putkihaarat
      ja painaumat viemärissä saattavat vaarantaa koko operaation.
      Myös liian pieni tai hapero putki on riski.
      ”Sitten kun pinnoittaja ilmoittaakin, että lattia täytyy piikata
      auki, ei se tietenkään asiakasta ilahduta.”

    • Tot vs."suunnittelu"

      Mitään merkitystä, kaikki hurskastelevat suunnittelun tärkeydellä kustannusten alentajana, mutta käytännössä asia onkin päinvastoin.

      "hankesuunnitelman pohjalta"

      • Omin korvin...

        Oli todella mielenkiintoista ja opettavaista lukea ihmisten käsityksiä ja tehdä päätelmiä järjenjuoksusta. Tarvittaisiin ehkä jonkinlaista lisälakia ylhäältä päin mitä kaikkea taloyhtiöt saavta tehdä "remontin" nimissä ja mikä menee jo yli kaiken järjen.

        Meillä rivitalossa ( omistusasunnoissa) aiotaan uusia kaikkien kylpyhuoneet samalla kun uusitaan käyttövesijärjestelmä. Näin tehdään, vaikka monet asukkaat ovat laittaneet kylpyhuoneensa viimeisen päälle kokonaan omalla kustannuksellaan viimeisen viiden vuoden aikana ja vielä useampi viimeisen kymmen vuoden aikana eli niissäkin ovat vesieristykset kunnossa. Huoneistoja kaikkiaan noin 40. On kuulemma halpaa kun taloyhtiö maksaa." Kylpyhuoneremontti" kaikille tarvetta perustellaan erityisesti sillä, että lattiakaivoja ei ole kaikille uusittu kylpyhuoneremontin yhteydessä ja vanhat ovat valurautaisia. Eli siis kaikille uuusi kylpyhuone laatoituksineen ja eristyksineen, koska lattiakaivot halutaan muovisiksi. Itse käyttövesiputkien uusinta aiotaan toteuttaa pinta-asennuksena, joka taas ei edellytä kylpyhuoneremonttia eikä lattiakaivojen uusimista, vaan voitaisiin erikseen toteuttaa nopealla aikataululla rakenteita rikkomatta, asukkaita evakoimatta ilman suuria tärinöitä. Eli sitä kuvaamaanne hulluutta taitaa riittää täysin mielivaltaisesti hulluine perusteluineen joka puolella Suomea.


    • Tervaa ja höyheniä

      Jos antaa avoimen valtakirjan kaiken maailman ihme-elixiirikauppiaille, niin saa kiipeillä perse edellä ja tippua pää edellä alas. Tuo rakenteita rikkomatta on hieman suhteellinen käsite, sillä eihän munakastakaan saa tehtyä rikkomatta munia.

      • Joooooooooooooooojoooooo

        Kyllä sääliksi käy niitä taloyhtiöitä joita on päästy kusettamassa tällä niin sanotulla vaivattomalta putkiremontilla. Aivan uskomatonta touhua, pintaa vedetään likaiseen putkeen, märkään putkeen, välillä 70 linjoista tulee 32 kun niihin on roiskittu massat aivan järkyttävässä kunnossa olevaan putkeen, ja sitten asukkaat ihmettelee miksi viemäri vedä kunnolla. pääasia kunhan saadaan nopeasti tehtyä, ja täyttä paskaa, rahat vaan pois hölmöiltä.


      • 7032jooooooooooo
        Joooooooooooooooojoooooo kirjoitti:

        Kyllä sääliksi käy niitä taloyhtiöitä joita on päästy kusettamassa tällä niin sanotulla vaivattomalta putkiremontilla. Aivan uskomatonta touhua, pintaa vedetään likaiseen putkeen, märkään putkeen, välillä 70 linjoista tulee 32 kun niihin on roiskittu massat aivan järkyttävässä kunnossa olevaan putkeen, ja sitten asukkaat ihmettelee miksi viemäri vedä kunnolla. pääasia kunhan saadaan nopeasti tehtyä, ja täyttä paskaa, rahat vaan pois hölmöiltä.

        täällä taas "Esson baarin" pojat satuilee...


      • Jooooooojooooooooo
        7032jooooooooooo kirjoitti:

        täällä taas "Esson baarin" pojat satuilee...

        Ei kyllä ihan töissä ollut yrityksessä ja nuo ovat ihan tosijuttuja


      • Joooooooo
        Jooooooojooooooooo kirjoitti:

        Ei kyllä ihan töissä ollut yrityksessä ja nuo ovat ihan tosijuttuja

        no ei ihme, että et ole enään töissä, jos teit noin huonoa jälkeä...


      • Jooooooojoooooo
        Joooooooo kirjoitti:

        no ei ihme, että et ole enään töissä, jos teit noin huonoa jälkeä...

        Sanoinko et oo ite vetäny metriäkään. En . Totuus sattuu mikäs siinä. Kupla puhkeaa pian. Sit ei tarvi enää sunkaa tehä niitä hommia.


      • joooooooooo
        Jooooooojoooooo kirjoitti:

        Sanoinko et oo ite vetäny metriäkään. En . Totuus sattuu mikäs siinä. Kupla puhkeaa pian. Sit ei tarvi enää sunkaa tehä niitä hommia.

        eli olit pinnoitusfirmassa töissä, mutta et tehnyt mitään? Ja sitten kupla puhkesi? Vai mitä nyt yrität sanoa?


    • Omin korvin

      Meillä ei edes osata laskea kustannusten todellista hintaa ja merkitystä. On totuttu siihen että tehdään ikkunaremontti tai julkisivuremontti ja maksetaan sitä muutama vuosi. Putkiremontti, johon on lykätty kaikkien kylpyhuoneiden uusiminen, kunnosta riippumatta, sadevesijärjestelmien uusinta, kattopäällysteen uusinta, ilmastoinnin uusinta sähkökaappien ja pistorasioiden uusinta muutaman vuoden sisällä samaan pakettiin perusteluina "koska suunnittelun osuus on siten halvempaa". Suunnittelun osuus on kuitenkin vain noin 2% kokonaiskustannuksista, jotka sitten tehdään mahdollisimmna mittaviksi ja nostetaan pilviin. Ei osata laskea, että kokonaiskustannuksissa on aikaisempiin verrattuna jo yksi nolla perässä per remontti. Kun remonttien tarve ei lopu näinin 4 vuoteen, vaan jäljelle jää viemäreiden uusinta/pinnoitusi, pihavalaistus ym. uuisnta , vajojen kunnossapito jne. ja jos kaikkia remontteja "aikaistetaan" koko rumpa alkaa alusta melko pian.Naapurikunnassa on jo mennyt yksi kokonainen talo konkurssiin ja myytiin uutena uusille asukkaille.Vanhat eivät saaneet juuri mitään apuja uuteen asuntoon. Näin käy helposti kun lainojen ja velkojen arvo alkaa lähennellä asuntojen myyntiarvoa. Kuka haluaa muuttaa asuntoon jossa on tiedossa jatkuva remonttihelvetti ja määrämätön määrä velkaa uutta ja vanhaa.Ei ainakaan maksaa paljoa. Remontteja perustellaan myös sillä, että ne nostavat asuntojen arvoa. Minkä omakotitalon arvo esimerkiksi nousee sillä, että talo on ollut "niin huono" että kaikki remonttit ovat edessä ja etuajassa. Talot pitää pitää kunnossa, mutta arvo ei niillä nouse, vaan parhaimmillaan pysyy samana, mutta velat jäävät. Eri asia on sisäremontteilla "tailauksella", joiden suhteen samankin talon asunnot poikkeavat toisistaan. On tarkkaan harkittava millä hinnalla ja miten taloa pidetään kunnossa.

      • Juurikin näin

        Kasvukeskuksissa sentään velkaantuneetkin asunnot ja taloyhtiöt saadaan menemään kaupaksi, mutta muuttotappio paikkakunnilla tilanne on toinen.

        Jos 60m² asunto maksaa Helsingin keskustassa 400000€ ja "syrjäseudulla" 30000€, niin on hieman eroa, että mitä remonttia näihin kannattaa tehdä.

        Pääkaupunkiseudun ulkopuolella ns. "perinteinen" putkiremontti maksaa kerrostalo kaksioon vähintään 20000€ ja siihen päälle vielä muut remontit, niin ollaan äkkiä tilanteessa, että korjauskustannukset ovat enemmän, kuin asunnon arvo. Eikä muuttotappio paikkakunnilla asunnon arvo juurikaan nouse korjausten myötä. Tai voi olla jopa tilanne, että asunnon myyntihinta on 30001€, mutta velaton hinta 1€...

        Taloyhtiöiden konkursseja tullaan näkemään Suomessa enenevissä määrin, koska 70-80 lukujen rakennusbuumin aikaiset talot tulevat peruskorjausikään. Monissa tapauksissa olisi järkevämpää purkaa huonokuntoiset talot, joihin ei löydy asukkaita tai ostajia, mutta Asunto Osakeyhtiöiden osakkaat eivät herkästä luovu omaisuudestaan saati sitten vielä maksaisivat talojen purkukustannukset...

        Tämä nyt ei aivan suoranaisesti liity pelkästään putkiston pinnoitukseen, mutta kyseinen menetelmä on edullinen tapa jatkaa viemäreiden käyttäikää ja rahaa jää myös muihin tärkeisiin korjauksiin.


    • Älkäämenköhalpaan

      Totuus on, että vesivahingoista aiheutuu viemäreistä vain 2-3 %, mutta vesivahingon riskin suuruus on paljon suurempi vaihtoehtoremontin painehuuhteluvaiheessa. Lisäksi ei kerrota, että vakuutusyhtiö edellyttää, että remontin tehnyt yritys vastaa vahingoista ensimmäisen vuoden ajan työn valmistuttua.

      • Kerrotaan...

        "Lisäksi ei kerrota, että vakuutusyhtiö edellyttää, että remontin tehnyt yritys vastaa vahingoista ensimmäisen vuoden ajan työn valmistuttua. "

        Takuu on yleisesti 2-vuotta, jolloin remontin tehnyt yritys vastaa 2-vuoden ajan mahdollisista vahingoista. Työn aikana tapahtuneet vahingot maksaa yritys ja/tai yrityksen vastuuvakuutus.


    • Elixiirikauppias
      • totta, mutta

        Vakuutusyhtiöillä ei ole vielä tiedossa ensimmäistäkään pinnoitetun putken vuoto tai tukkeutumistapausta, josta olisi tehty korvaushakemus. Sitä en tiedä, onko takuuaikana tällaista tapahtunut. Se kun menee yrityksen piikkiin...aina.

        Pinnoituksia on tehty Suomessa noin 10-vuotta ja sukituksia 20. Nykyisin niinden osuus putkisaneerauksista on 30% luokkaa. Eli kohteita on kertynyt tuhansia. Jos näissä suuria ongelmia olisi ollut, niin niistä olisi kyllä kuultu. Tulevaisuus sitten näyttää, kuinka kauan pinnoitetut putket kestävät.


      • Oikeata tietoa
        totta, mutta kirjoitti:

        Vakuutusyhtiöillä ei ole vielä tiedossa ensimmäistäkään pinnoitetun putken vuoto tai tukkeutumistapausta, josta olisi tehty korvaushakemus. Sitä en tiedä, onko takuuaikana tällaista tapahtunut. Se kun menee yrityksen piikkiin...aina.

        Pinnoituksia on tehty Suomessa noin 10-vuotta ja sukituksia 20. Nykyisin niinden osuus putkisaneerauksista on 30% luokkaa. Eli kohteita on kertynyt tuhansia. Jos näissä suuria ongelmia olisi ollut, niin niistä olisi kyllä kuultu. Tulevaisuus sitten näyttää, kuinka kauan pinnoitetut putket kestävät.

        Silti taloyhtiöt eivät välttämättä huomaa, miten nyreästi vakuutusyhtiöt yhä suhtautuvat pinnoituksiin.

        – Me katsomme, että paineelliset putket olisi parempi vaihtaa kokonaan ja vetää pois upotuksista uusiin paikkoihin. Suorien putkilinjojen korjaamiseen pinnoitusmenetelmät ovat erittäin hyviä, mutta asuinhuoneistoissa putkistot ovat mutkikkaampia, selittää Tapiolan riskipäällikkö Helinä Kallio.

        – Vain perinteisesti kokonaan uusitut putkistot käsitellään meillä uusina putkistoina, sanoo Pohjolan tiimipäällikkö Hannu Lunden.

        Vakuuttajien mielestä kukaan pinnoittaja ei pysty täysin varmasti lupaamaan, että ruiskutettu epoksikalvo olisi asianmukaisen paksu ison kerrostalon jokaisessa putkenmutkassa ja eri suuntiin viettävien kaatojen kallistuksissa.

        Etenkin eri materiaalien väliset liitoskohdat ja rajapinnat vaativat pinnoittajilta tarkkuutta.

        http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2009/10/06/putkiremontti-voi-pilata-vakuutuksesi/200921280/310


      • Onneksi...
        Oikeata tietoa kirjoitti:

        Silti taloyhtiöt eivät välttämättä huomaa, miten nyreästi vakuutusyhtiöt yhä suhtautuvat pinnoituksiin.

        – Me katsomme, että paineelliset putket olisi parempi vaihtaa kokonaan ja vetää pois upotuksista uusiin paikkoihin. Suorien putkilinjojen korjaamiseen pinnoitusmenetelmät ovat erittäin hyviä, mutta asuinhuoneistoissa putkistot ovat mutkikkaampia, selittää Tapiolan riskipäällikkö Helinä Kallio.

        – Vain perinteisesti kokonaan uusitut putkistot käsitellään meillä uusina putkistoina, sanoo Pohjolan tiimipäällikkö Hannu Lunden.

        Vakuuttajien mielestä kukaan pinnoittaja ei pysty täysin varmasti lupaamaan, että ruiskutettu epoksikalvo olisi asianmukaisen paksu ison kerrostalon jokaisessa putkenmutkassa ja eri suuntiin viettävien kaatojen kallistuksissa.

        Etenkin eri materiaalien väliset liitoskohdat ja rajapinnat vaativat pinnoittajilta tarkkuutta.

        http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2009/10/06/putkiremontti-voi-pilata-vakuutuksesi/200921280/310

        löysit näinkin uuden linkin...No onkos 5-vuodessa ilmennyt ongelmia asian suhteen?


      • Kaikki valittaa
        Onneksi... kirjoitti:

        löysit näinkin uuden linkin...No onkos 5-vuodessa ilmennyt ongelmia asian suhteen?

        Täyttä asiaa edelleen:

        Yleensä pinnoitefirmat osaavat omat työnsä erittäin hyvin, mutta vaikeudet alkavat vasta asunnon seuraavien asukkaiden teettämistä uusista kylpyhuonekorjauksista.

        – Jos muutaman vuoden kuluttua joku osaamaton yhtiö tulee saneeraamaan pinnoitettuja paikkoja, siinä voidaan tehdä isoja vahinkoja, Juha Laine varoittaa.

        Seuraavaa kylpyhuoneremonttia huhkiva urakoitsija voi vahingossa nirhata rikki esimerkiksi lattiakaivon pinnoitetut liitoskohdat ja aiheuttaa piilevän vesivuodon.

        – Katsomme tämän rakennusvirheeksi, ja vastuu on remontin tekijällä ja tilaajalla, sanoo Helinä Kallio.

        – Meidän kannaltamme asia on aika selvä: jos joku ulkopuolinen tietämättään tai huolimattomuuttaan menee sörkkimään pinnoituksemme rikki, takuu loppuu heti, sanoo Pertti Saastamoinen.

        Korjausrakentajien mielestä kylpyhuoneremontit pitäisikin hoitaa samalla kertaa kuntoon putkipinnoitusten kanssa, jos mielii välttyä turhilta vaurioilta.

        – Samanaikaisesti tehdyt työt ja liitokset antavat paremman lopputuloksen kuin eriaikaiset suoritukset,

        http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3044396/putkiremonttien-uudet-menetelmat-toivat-myos-uudet-taudit


      • perusjuttuja...
        Kaikki valittaa kirjoitti:

        Täyttä asiaa edelleen:

        Yleensä pinnoitefirmat osaavat omat työnsä erittäin hyvin, mutta vaikeudet alkavat vasta asunnon seuraavien asukkaiden teettämistä uusista kylpyhuonekorjauksista.

        – Jos muutaman vuoden kuluttua joku osaamaton yhtiö tulee saneeraamaan pinnoitettuja paikkoja, siinä voidaan tehdä isoja vahinkoja, Juha Laine varoittaa.

        Seuraavaa kylpyhuoneremonttia huhkiva urakoitsija voi vahingossa nirhata rikki esimerkiksi lattiakaivon pinnoitetut liitoskohdat ja aiheuttaa piilevän vesivuodon.

        – Katsomme tämän rakennusvirheeksi, ja vastuu on remontin tekijällä ja tilaajalla, sanoo Helinä Kallio.

        – Meidän kannaltamme asia on aika selvä: jos joku ulkopuolinen tietämättään tai huolimattomuuttaan menee sörkkimään pinnoituksemme rikki, takuu loppuu heti, sanoo Pertti Saastamoinen.

        Korjausrakentajien mielestä kylpyhuoneremontit pitäisikin hoitaa samalla kertaa kuntoon putkipinnoitusten kanssa, jos mielii välttyä turhilta vaurioilta.

        – Samanaikaisesti tehdyt työt ja liitokset antavat paremman lopputuloksen kuin eriaikaiset suoritukset,

        http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3044396/putkiremonttien-uudet-menetelmat-toivat-myos-uudet-taudit

        "Seuraavaa kylpyhuoneremonttia huhkiva urakoitsija voi vahingossa nirhata rikki esimerkiksi lattiakaivon pinnoitetut liitoskohdat ja aiheuttaa piilevän vesivuodon. "

        Totta, mutta samalla tavalla urakoitsija voi houlimattomuuttaan nirhata rikki uuden lattiakaivon Tai tehdä muun virheen. Tällöin vastuu on urakoitsijalla, edellyttäen, että hän on ollut tietoinen pinnoituksesta.

        Tuo linkkisi on sinänsä asiaa, mutta nuo pinnoitteiden iho / hengitysärsytyksiin on keksitty suojaimet ainakin 100-vuotta sitten. Jos työtä tekevä ei niitä käytä, niin vika ei ole pinnoitusaineissa, vaan ohjeistuksessa, valvonnassa ja henkilön piittaamattomuudesta omaa terveyttä kohtaan.

        Esim. Epoksi ei ole mikään uusi aine vaan sen ominaisuudet on hyvin tiedossa.


      • Ongelma on edelleen
        Onneksi... kirjoitti:

        löysit näinkin uuden linkin...No onkos 5-vuodessa ilmennyt ongelmia asian suhteen?

        Asukkaalle tulee hankaluuksia, jos remontoija rikkoo viemärin
        pinnoituksen. Sekä urakoitsijan takuu, että asukkaan vakuutus ei korvaa ja
        asukas maksaa vesivahingon omasta pussistaan.


      • Haistapaska
        perusjuttuja... kirjoitti:

        "Seuraavaa kylpyhuoneremonttia huhkiva urakoitsija voi vahingossa nirhata rikki esimerkiksi lattiakaivon pinnoitetut liitoskohdat ja aiheuttaa piilevän vesivuodon. "

        Totta, mutta samalla tavalla urakoitsija voi houlimattomuuttaan nirhata rikki uuden lattiakaivon Tai tehdä muun virheen. Tällöin vastuu on urakoitsijalla, edellyttäen, että hän on ollut tietoinen pinnoituksesta.

        Tuo linkkisi on sinänsä asiaa, mutta nuo pinnoitteiden iho / hengitysärsytyksiin on keksitty suojaimet ainakin 100-vuotta sitten. Jos työtä tekevä ei niitä käytä, niin vika ei ole pinnoitusaineissa, vaan ohjeistuksessa, valvonnassa ja henkilön piittaamattomuudesta omaa terveyttä kohtaan.

        Esim. Epoksi ei ole mikään uusi aine vaan sen ominaisuudet on hyvin tiedossa.

        Lopeta tuo valeiden syöttö.


      • kerro mikä
        Haistapaska kirjoitti:

        Lopeta tuo valeiden syöttö.

        tuossa oli valetta ja milellään perustelujen kanssa...


      • totta kai
        Ongelma on edelleen kirjoitti:

        Asukkaalle tulee hankaluuksia, jos remontoija rikkoo viemärin
        pinnoituksen. Sekä urakoitsijan takuu, että asukkaan vakuutus ei korvaa ja
        asukas maksaa vesivahingon omasta pussistaan.

        asukkaalle tulee aina hankaluuksia jos remontoija rikkoo paikkoja. Mutta kyllä ensisijaisesti vahingon aiheuttaja korvaa vahingon. Oli sitten kyse putkiremontista tai kattoremontista...

        Takuu ei luonnollisesti tätä korvaa, eikä vakuutus, paitsi remontoijan vastuuvakuutus. Jos remontoija on itse asukas on hän henkilökohtaisesti vastuussa tekemisistään.

        Miksi täällä edes keskustellaan perusasioista, jotka ovat arkiväivää. Oli kyse sitten remontoinnista tai vaikkapa auton ostosta. Eihän uuden auton takuu korvaa asentajan tai käyttäjän tekemiä virheitä?

        Täällä näköjään keskustelu on 1-luokkalaisten tasolla ja kaikki perusasiatkin pitää vääntää rautalangasta, eikä oikein sittenkään mene perille.


      • Osaka vastaa aina
        kerro mikä kirjoitti:

        tuossa oli valetta ja milellään perustelujen kanssa...

        Allaoleva on ihan täyttä paskaa suoraan saatanan peräsuolesta.

        "Tällöin vastuu on urakoitsijalla, edellyttäen, että hän on ollut tietoinen pinnoituksesta."

        Kyllähän näissä on takavalotakuu ainoa, mikä pitää kutinsa.


      • Huono vertaus
        totta kai kirjoitti:

        asukkaalle tulee aina hankaluuksia jos remontoija rikkoo paikkoja. Mutta kyllä ensisijaisesti vahingon aiheuttaja korvaa vahingon. Oli sitten kyse putkiremontista tai kattoremontista...

        Takuu ei luonnollisesti tätä korvaa, eikä vakuutus, paitsi remontoijan vastuuvakuutus. Jos remontoija on itse asukas on hän henkilökohtaisesti vastuussa tekemisistään.

        Miksi täällä edes keskustellaan perusasioista, jotka ovat arkiväivää. Oli kyse sitten remontoinnista tai vaikkapa auton ostosta. Eihän uuden auton takuu korvaa asentajan tai käyttäjän tekemiä virheitä?

        Täällä näköjään keskustelu on 1-luokkalaisten tasolla ja kaikki perusasiatkin pitää vääntää rautalangasta, eikä oikein sittenkään mene perille.

        Tuossa oli riidan aiheena pinnoitusta edeltävän painehuuhtelun aiheuttama vesivahinko. Urakoitsija ei suostunut korvaamaan.

        Sitten ollaan tosiheikoilla, jos tätä ruvetaan autokorjaamoon rinnastamaan. merkkikorjaamot tosin käyttävät vain hyväksi havaittuja menetelmiä, eivätkä esimerkiksi Wynnsiä tai ruiskuhuuhteluaineella huuhtelua, ja kutsu sitä huolloksi.

        Asian pointti vakuutuksen näkökulmasta on se, että kuka tahansa, joka PINNOITETTA VÄRKKÄÄ, SAA AIKAAN SE, ETTÄ VAKUUTUKSET JA TAKUUT RAUKEAVAT JA VIEMÄREILLEHÄN EI TÄSTÄ SYYSTÄ VOIDA TEHDÄ, MITÄÄN HUOLTOTOIMENPITEITÄ..


      • miten perustelet
        Osaka vastaa aina kirjoitti:

        Allaoleva on ihan täyttä paskaa suoraan saatanan peräsuolesta.

        "Tällöin vastuu on urakoitsijalla, edellyttäen, että hän on ollut tietoinen pinnoituksesta."

        Kyllähän näissä on takavalotakuu ainoa, mikä pitää kutinsa.

        tämän?

        Taas kerran hatusta vedetty väite, ilman faktaa.


      • ei se ymmärrä...
        Huono vertaus kirjoitti:

        Tuossa oli riidan aiheena pinnoitusta edeltävän painehuuhtelun aiheuttama vesivahinko. Urakoitsija ei suostunut korvaamaan.

        Sitten ollaan tosiheikoilla, jos tätä ruvetaan autokorjaamoon rinnastamaan. merkkikorjaamot tosin käyttävät vain hyväksi havaittuja menetelmiä, eivätkä esimerkiksi Wynnsiä tai ruiskuhuuhteluaineella huuhtelua, ja kutsu sitä huolloksi.

        Asian pointti vakuutuksen näkökulmasta on se, että kuka tahansa, joka PINNOITETTA VÄRKKÄÄ, SAA AIKAAN SE, ETTÄ VAKUUTUKSET JA TAKUUT RAUKEAVAT JA VIEMÄREILLEHÄN EI TÄSTÄ SYYSTÄ VOIDA TEHDÄ, MITÄÄN HUOLTOTOIMENPITEITÄ..

        "Tuossa oli riidan aiheena pinnoitusta edeltävän painehuuhtelun aiheuttama vesivahinko. Urakoitsija ei suostunut korvaamaan."

        Mutta kun näitä painehuuhteluita tehdään viemäreihin harvasen päivä. Se on aivan eri asia, kuin pinnoitus tai sukitus.

        Urakoitsija joutuu vesivahingon korvaamaan, jos se johtuu urakoitsijan virheestä. Se nyt vain on fakta. Jos vesivahinko johtuu jostain muusta syystä, niin se on eri juttu se. Sitten sen korvaa vakuutus, tietyin edellytyksin.

        "PINNOITETTA VÄRKKÄÄ, SAA AIKAAN SE, ETTÄ VAKUUTUKSET JA TAKUUT RAUKEAVAT JA VIEMÄREILLEHÄN EI TÄSTÄ SYYSTÄ VOIDA TEHDÄ, MITÄÄN HUOLTOTOIMENPITEITÄ.. "

        Painehuuhtelu taitaa olla ainut "huolto" mitä viemäreihin tehdään ja siitä ei takuu laukea. Mutta jos poraat putkeen reijän, niin sitten kyllä.


      • Porapojalle
        ei se ymmärrä... kirjoitti:

        "Tuossa oli riidan aiheena pinnoitusta edeltävän painehuuhtelun aiheuttama vesivahinko. Urakoitsija ei suostunut korvaamaan."

        Mutta kun näitä painehuuhteluita tehdään viemäreihin harvasen päivä. Se on aivan eri asia, kuin pinnoitus tai sukitus.

        Urakoitsija joutuu vesivahingon korvaamaan, jos se johtuu urakoitsijan virheestä. Se nyt vain on fakta. Jos vesivahinko johtuu jostain muusta syystä, niin se on eri juttu se. Sitten sen korvaa vakuutus, tietyin edellytyksin.

        "PINNOITETTA VÄRKKÄÄ, SAA AIKAAN SE, ETTÄ VAKUUTUKSET JA TAKUUT RAUKEAVAT JA VIEMÄREILLEHÄN EI TÄSTÄ SYYSTÄ VOIDA TEHDÄ, MITÄÄN HUOLTOTOIMENPITEITÄ.. "

        Painehuuhtelu taitaa olla ainut "huolto" mitä viemäreihin tehdään ja siitä ei takuu laukea. Mutta jos poraat putkeen reijän, niin sitten kyllä.

        Painehuuhtelussa petti 50 v, vanha risa harmaavalurautaviemäri ja taloyhtiötä vietiin kuin pässiä narussa. Arvatkaa tosiaan. kuka kantoi vastuun urakoitsijan idioottimaisesta painehuuhtelusta (painehuuhtelu, jossa vedenpaine on 90 bar).

        Jos tällaisia molia tulee, niin viemärityöt on tehtävä uudelleen muilla menetelmillä virheettömästi.


      • Vaktaavain
        miten perustelet kirjoitti:

        tämän?

        Taas kerran hatusta vedetty väite, ilman faktaa.

        "Kyllä vakuutus korvaa" -ajattelu ei enää päde. Esimerkiksi taloyhtiöiden
        vakuutusten omavastuu kasvaa koko ajan ja se on nykyään yli 600 € tai
        enemmänkin. Lisäksi putkistolle lasketaan ikäpoisto, eli vanhemmissa taloissa
        omavastuu on käytännössä vielä suurempi.
        Monet vakuutusyhtiöt ovat jo kokonaan lakanneet myöntämästä vanhemmille
        kiinteistöille täysarvovakuutusta vesivahinkojen varalle. Tämä tarkoittaa, että
        taloyhtiö maksaa monet suuretkin vesivahingot kokonaan omasta pussistaan. Ja
        mistäpä taloyhtiö ne rahat muualta kerää kuin osakkailta!
        Kuka vastaa, kenen vakuutus korvaa? Taloyhtiön vastuulla ovat putkistoista
        tai talon rakenteista johtuvat vesivahingot. Taloyhtiön vakuutukset korvaavat
        ainoastaan putkistosta - esimerkiksi viemärin tukkeutumisesta tai putken
        halkeamisesta - johtuvat vahingot; esimerkiksi puutteellisista vesieristyksistä
        johtuvia vahinkoja ei nykyään enää korvata lainkaan.

        http://isannointi-lappalainen.fi/asukasohjeet.pdf


      • Valurautaviemärin
        Porapojalle kirjoitti:

        Painehuuhtelussa petti 50 v, vanha risa harmaavalurautaviemäri ja taloyhtiötä vietiin kuin pässiä narussa. Arvatkaa tosiaan. kuka kantoi vastuun urakoitsijan idioottimaisesta painehuuhtelusta (painehuuhtelu, jossa vedenpaine on 90 bar).

        Jos tällaisia molia tulee, niin viemärityöt on tehtävä uudelleen muilla menetelmillä virheettömästi.

        huoltoon kuuluu painehuuhtelu 10-vuoden välein. Tämä on siis suositus, jolla putken käyttöikää pidennetään ja estetään tukkeutuminen.

        Jos putki hajoaa painehuuhtelussa on se täysin paperia ja käyttöiänsä lopussa. Painehuuhtelu hellä menetelmä rassaukseen verrattuna.


      • Ei saa raapia
        Valurautaviemärin kirjoitti:

        huoltoon kuuluu painehuuhtelu 10-vuoden välein. Tämä on siis suositus, jolla putken käyttöikää pidennetään ja estetään tukkeutuminen.

        Jos putki hajoaa painehuuhtelussa on se täysin paperia ja käyttöiänsä lopussa. Painehuuhtelu hellä menetelmä rassaukseen verrattuna.

        Miten käynee pinnoitetun ja sukitetun viemärin huollossa.


    • Robottipora

      Asiaan perehtymättömien kuvitelma kokonaisedullisesta patenttiratkaisusta on harhainen, vähään samaan tapaan kuin naiivit insinöörit kuvittelivat, että suullisesti annetut lupaukset ovat sitovia urakka neuvotteluissa.

      Ensinnäkin jokainen ammattitaitoinen toteuttaja uusii viemärit vaativammissa kohteissa. Tässä videossa nähdään, minkälaisiin järjettömyyksiin voidaan joutua, kun halutaan pinnoittaa aatamin aikaista viemäriä, tuo ei metalliin edes pure, kyseessä on tiiliputki.

      http://www.youtube.com/watch?v=9Iya_Y2KpPA#t=22

      En epäile etteikö isännöitsijä varmaan hankkisi käyttöönne kuvan porausvartta, mutta yhtiövastike saattaisi hieman nousta.

      • bobottirora

        "Tässä videossa nähdään, minkälaisiin järjettömyyksiin voidaan joutua, kun halutaan pinnoittaa aatamin aikaista viemäriä, tuo ei metalliin edes pure, kyseessä on tiiliputki."

        Linkkasitko väärän videon vai mikä tässä oli pointti? Tuossa videossa näytetään miten pääviemärin sisään työntynyt tiiliputki katkaistaan "robottiporalla". Tuo ei varsinaisesti liity sukitukseen, vaikka saman tyyppisiä työkaluja siinä käytetään haarakohtien avaamiseen. Mutta siis tämä on jonkin laitevalmistajan esittelyvideo.Toki onhan mahdollista, että tuo putki sukitetaan, silloin tuo toimenpide on välttämätön ja oikea.

        http://www.youtube.com/watch?v=XSXvUJt584I

        Tässä ilmeisesti aukaistaan sukitettu haarakohta.


      • Saatanan ketku
        bobottirora kirjoitti:

        "Tässä videossa nähdään, minkälaisiin järjettömyyksiin voidaan joutua, kun halutaan pinnoittaa aatamin aikaista viemäriä, tuo ei metalliin edes pure, kyseessä on tiiliputki."

        Linkkasitko väärän videon vai mikä tässä oli pointti? Tuossa videossa näytetään miten pääviemärin sisään työntynyt tiiliputki katkaistaan "robottiporalla". Tuo ei varsinaisesti liity sukitukseen, vaikka saman tyyppisiä työkaluja siinä käytetään haarakohtien avaamiseen. Mutta siis tämä on jonkin laitevalmistajan esittelyvideo.Toki onhan mahdollista, että tuo putki sukitetaan, silloin tuo toimenpide on välttämätön ja oikea.

        http://www.youtube.com/watch?v=XSXvUJt584I

        Tässä ilmeisesti aukaistaan sukitettu haarakohta.

        Älähän höynäyttele. Siinä oli sisään työntyneen sivuhaaran poistamisesta ennen sujutusta.


    • LVI hera

      ei missään tapauksessa kannata pinnoittaa niitä vesijohtoja! Se olisi vain erittäin huono tapa ELVYTTÄÄ talotekniikkaa.. Putkissa on paljon muutakin tekniikkaa, kun suoraa vesi putkea lämpöpuolesta puhumattakaan. Sukituksen ymmärrän, koska niihin on vittumaista kajota esim pohjaviemäriin pommisuojan lattiassa TMS.. Kannattaa mielummin tehdä vaan, uudesta putkesta.. Ymmärrän tietysti että sinua tuskin kiinnostaa että ne putket kestävät siinä seuraavat 50 vuotta tällä tavalla riippuen materiaalista. Kaikenkaikkiaan jos haluaa suoriutua tästä mahdollisimman edullisesti niin tinkiminen tapahtuu siten että jätetään vanhat putket paikkaansa vedetään uudet pintana ja tehdään rungot kotelointiin jos visuaalisesti on valmis hiukan tinkimään.. puristus liitoksien sijasta kuparit juotetaan jne...

      • Oikea periaate

        Rakennustuotteiden on kestettävä asentamisen sekä asennus- ja
        käyttöolosuhteiden aiheuttamat rasitukset koko rakenteen käyttöiän
        tai suunnitellun huolto- ja korjausvälin ajan.


    • Ei valituslupaa

      Varma tapa hankkia ikävyyksiä on antaa linjasaneeraus vaihtoehtoisia menetelmiä käyttävälle yritykselle, joka poistaa kylpyammeet ja jättää kosteuseristykset tekemättä 1950- tai 1960 l. kerrostalossa.

    • Elämme kehityksestä

      Viemäreiden pinnoituksia ja sukituksia tehty Saksassa yi 20 vuotta ja Ruotsissa yli 10 vuotta ja ovat edelleen käytössä.. Saksassa tehdään oin 35% ja Ruotsissa 45% viemärisaneerauksista pinnoitus menetelmillä. Nämä lukemat perustuvat varmasti hyviin kokemuksiin... Kaikki kohteisiin ei missään nimessä sovi pinnoitusmenetelmät, vaan perinteinen eli tyyliin case by case. Käyttövesipinnoitukset (paineellinen vesi ja halkasijat putkistossa pieniä) ovat sitten luku erikseen..

    • kokemuksen ääni

      Pinnoitus yrityksessä töissä olleenna voin kertoa homman olevan täysin huiputusta . Töissä olevat eivät ole vastuussa virheistään kenellekkään,koska virheet eivät suoranaisesti näy heti , vaan mahdollisesti jonkin ajan kuluttua . Pinnoitus ei onnistu putkien tasa laatuisena muutakuin suoraan putkeen , mutkat , kurvit , haarat yms. jäävät aina auki,taikka erittäin ohuelle kerrokselle . Mikään kameratekniikka ei moisia pysty huomaamaan , eritoten kun pinnoittajat saavat putket itse kuvata työnsä jälkeen . kuvauksen pystyy kääntämään aina huonosti tehdystä jäljestä pois , taikka väärentämään huonon viemärin kuvauksen paremmasta putkesta . Mielestäni sukitus on ainoa ehkä järkevin vaihtoehto uusista menetelmistä , koska siinä tulee kumminkin tavallaan uusi putki vanhan sisään . Pinnoitus menetelmässä putki jää aina risaiseksi putkeksi , joten tuo homma on kyllä lumelääkitystä .

      • Justjoo

        Ei meillä jää putkien pinnat mutkissa yhtään sen ohuimmiksi kuin suoralla? haaroissa ihan yhtä paljon vahvuutta kuin suorallakin. Ja näkeehän tuon nyt saatanan tyhmäkin että jos kuvaus on "kopioitu" paremmasta putkesta, saatikaan sitten pyöritelty / käännelty jos joku virhe jätetty..ihmisillä ei vissii aivoja ole nykyää ollenkaan. koko pinnoitus / sukitus on ihan asentajasta kiinni, on niitä asentajia jotka tekee työnsä hyvin ja tunnollisesti, mutta on myös niitä retkuja ketkä ottaa kynätunnit ylös ja työn jälki on ihan täyttä paskaa. Sama pätee sukitukseen, kyllä niitä sekunda sukituksia on tullu nähtyä niin monta että välillä päätä huimaa.

        En tiedä missä puljussa olet töissä ollut ja kauan hommia tehnyt mutta kuulostaa vähä siltä että olet ite tuollainen kynä asentaja joka tekee pelkkää sekundaa dollarin kuvat silmissä.


      • Kuujhyipkk
        Justjoo kirjoitti:

        Ei meillä jää putkien pinnat mutkissa yhtään sen ohuimmiksi kuin suoralla? haaroissa ihan yhtä paljon vahvuutta kuin suorallakin. Ja näkeehän tuon nyt saatanan tyhmäkin että jos kuvaus on "kopioitu" paremmasta putkesta, saatikaan sitten pyöritelty / käännelty jos joku virhe jätetty..ihmisillä ei vissii aivoja ole nykyää ollenkaan. koko pinnoitus / sukitus on ihan asentajasta kiinni, on niitä asentajia jotka tekee työnsä hyvin ja tunnollisesti, mutta on myös niitä retkuja ketkä ottaa kynätunnit ylös ja työn jälki on ihan täyttä paskaa. Sama pätee sukitukseen, kyllä niitä sekunda sukituksia on tullu nähtyä niin monta että välillä päätä huimaa.

        En tiedä missä puljussa olet töissä ollut ja kauan hommia tehnyt mutta kuulostaa vähä siltä että olet ite tuollainen kynä asentaja joka tekee pelkkää sekundaa dollarin kuvat silmissä.

        Millä todistat kuinka paljon sitä ainetta on putkessa ja ei varmasti jää mutkaan yhtä paljon kuin muualle, niin kerro millä varmistatte kuinka paljon sitä maalia olette roiskineet putkeen.


    • Ullanlinna.

      Ei järkeä, tulee halvemmaksikin "perinteisellä" menetelmällä.

      • Ahti Ahola

        aivan oikein kyllä ns. perinteinen parempi kuin joku sukitys, pinnoitys, kakitys,tms


    • Sanonpa taas...

      On täällä taas kokoontunut koko Suomen älyllinen eliittijoukko!!

      Kyllä hakkaatte tyhmiä päitänne seinään kun käytte tekniikan kehitystä vastaan taistelemaan. Kaikki jotka nyt haukkuu katuu sanojaan viimeistään 10-vuoden päästä, se on varma.

      Perehtykää nyt hyvät ihmiset faktoihin!

      Sitä paitsi Suomi on edelläkävijä maa maailmassa kun puhutaan talojen asuntohajoituksien sukittamisesta sekä niissä tarvittavista työkaluista. Suomi on vaan jotenkin niin takapajula ettei täällä noteerata näin suuria asioita, kun ei ymmärretä niiden merkitystä.

      Suomalainen yritys voitti viime vuonna Brasiliassa järjestetyillä messuilla vuoden innovaatio-palkinnon alaan liittyvästä työkalusta, ja nyt niitä myydään ympäri maailmaa.

      Muuttakaa hyvät ihmiset maalle niin ei tarvitse murehtia, siellä saatte käyttää paskahuussia tai käydä riu-ulla!

      • susihommii

        Mutku ei se auta vaik olis kuinka hyvät kalut , jos ei osata käyttää, taikka aineet joilla yritetään tehä ei vastaa huutoon . Turha on mainostaa perävalo takuu hommia . Ne ei kestä tarkempaa tutkimusta, paperilla kyllä, mutta käytännössä ei .


      • Muotitietoiselle

        Riukuun saavat turvautua ne, jotka ottavat helsinkiläisen suunnittelufirman ja urakoitsijan työntämään huopaa ja betoluxia viemäreihinsä.


    • L-Hki Picoteknoa

      Syksyllä 2010 valmistunut viemäreiden sukitus tunnetuimman ja tällä palstalla ylistetyn firman toimesta. Viime viikolla heitettiin vessanpöntöt lavalle ja uutta tilalle.

      Olisi ikävää maksaa putkiremontti kahteen kertaan.

      SUKITUKSEN KESTOIKÄ ON NYT KÄYTÄNNÖSSÄ TODETTU 4 VUODEN IKÄISEKSI, kun uudet kestävät 50-60 vuotta.

      • Olipa kerran

        Kyllä tämä touhu on oikeasti täydellistä ihmisten kusetusta, ruiskuvalamalla putket siirrätte vain putkiremonttia kymmenellä vuodella eteenpäin, kyseisenkin firman (newliner) tekemän putkiremontin jälkeen on monet kerrat käyty eräässä kerrostalossa aukomassa tukkeutuneita viemäreitä, pinta niin röpelöinen että kerää kaiken paskan putkeen ja lopulta tukkeutuu. Täydellistä kusetusta..


      • Jeejee jerry cotton
        Olipa kerran kirjoitti:

        Kyllä tämä touhu on oikeasti täydellistä ihmisten kusetusta, ruiskuvalamalla putket siirrätte vain putkiremonttia kymmenellä vuodella eteenpäin, kyseisenkin firman (newliner) tekemän putkiremontin jälkeen on monet kerrat käyty eräässä kerrostalossa aukomassa tukkeutuneita viemäreitä, pinta niin röpelöinen että kerää kaiken paskan putkeen ja lopulta tukkeutuu. Täydellistä kusetusta..

        Jaahas, tänään tuli taas purettua ketkuiksi menneitä pohjaviemäreiden sukituksia, ei muutaku sukka pois ja muoviviemäriä tilalle ja homma toimii taas, tossa puretaessa huomas et on melkoista paperia koko sukka, itsekantava putki in my ass. Älkää uskoko mitä ne myyntimiehet teille puhuu, se on täyttä paskaa. Näillä sukitus kusetuksilla siirrätte vain sitä putkiremonttia muutamalla vuodella.


      • Viksu poika
        Jeejee jerry cotton kirjoitti:

        Jaahas, tänään tuli taas purettua ketkuiksi menneitä pohjaviemäreiden sukituksia, ei muutaku sukka pois ja muoviviemäriä tilalle ja homma toimii taas, tossa puretaessa huomas et on melkoista paperia koko sukka, itsekantava putki in my ass. Älkää uskoko mitä ne myyntimiehet teille puhuu, se on täyttä paskaa. Näillä sukitus kusetuksilla siirrätte vain sitä putkiremonttia muutamalla vuodella.

        SKH-Isännöinti tutki selvitykseen kaikkiaan 48 putkiremonttia. Niistä 41 oli tehty perinteiseen tyyliin, eli käyttövesiputkien ohella viemärit oli vaihdettu eikä pinnoitettu. Kustannukset vaihtelivat noin 18 000 eurosta noin 54 000 euroon asuntoa kohden.

        Seitsemässä kohteessa viemärit oli pinnoitettu. Näihin remontteihin mahtui pieniä ja isoja, joten kustannuksetkin vaihtelivat rajusti. Neljässä pinnoituskohteessa seitsemästä remontin keskimääräinen hinta per huoneisto jäi alle putkiremonttien kustannusten keskiarvon (35 000 euroa per asunto).

        Kolmessa kohteessa remontti tuli kalliimmaksi, kuin perinteiseen tapaan toteutettu saneeraus. Pinnoituksen suoraa hintavaikutusta ei siis voitu Kulomäen mukaan osoittaa.


      • Kiteytys
        Jeejee jerry cotton kirjoitti:

        Jaahas, tänään tuli taas purettua ketkuiksi menneitä pohjaviemäreiden sukituksia, ei muutaku sukka pois ja muoviviemäriä tilalle ja homma toimii taas, tossa puretaessa huomas et on melkoista paperia koko sukka, itsekantava putki in my ass. Älkää uskoko mitä ne myyntimiehet teille puhuu, se on täyttä paskaa. Näillä sukitus kusetuksilla siirrätte vain sitä putkiremonttia muutamalla vuodella.

        Epoksihartsi kiteytyy ajan kanssa, jos se tosiaan joutuu kantamaan kuormaa, niin se viruu myös eikä tämä riipu kuorman suuruudesta, vaan lämpötilasta (45 C riittää) ja ajasta.


    • Tzepi

      Kyllähän se loppupeleissä on aika moista suttua. Suurimpaa osaa putkista ei välttämättä saa puhdistettua kunnolla jos eivät kestä sitä mekaanista rassausta. Tällöin tuumataan että vedetään siihen ei voi mitää...toisinaan tulee hyvää jälkeä toisinaan ei. Itse yhdessä pinnoitus/sukitus puljussa töissä. Itse teen parhaani niillä ohjeilla mitä on suotu...enkä koe mitään huonoa omatuntoa, työtä se on mitä kaikki muukin ja kaikenlisäksi siitä maksetaanki ihan hyvää liksaa.

      • Kapeneeyhtäkkiä

        Nämä suunnittelufirmat ihan tosissaan väittävät, että saadaan sellainen työnjälki kuin uusissa putkissa, mutta tosiasia on, että sujutetussa viemärissä esiintyy mutkien kohdalla ryppyjä. Viemäreiden sisäpuolisissa korjauksissa valvonnan merkitys korostuu eli tällaiset tunarit pyrkivät itse hyväksymään kohteensa.


      • Sukittaja
        Kapeneeyhtäkkiä kirjoitti:

        Nämä suunnittelufirmat ihan tosissaan väittävät, että saadaan sellainen työnjälki kuin uusissa putkissa, mutta tosiasia on, että sujutetussa viemärissä esiintyy mutkien kohdalla ryppyjä. Viemäreiden sisäpuolisissa korjauksissa valvonnan merkitys korostuu eli tällaiset tunarit pyrkivät itse hyväksymään kohteensa.

        Totta. Sujutetussa tai sukitetussa viemäriputkessa on useasti pieniä ryppyjä putken sisäkurvissa. Mutta kun ajattelet asiaa järjellä, mitä ne pienet rypyt putken sisäkurvissa haittaa kun vesi ja loka veden seassa kulkee putken ulkokurveja pitkin jos vaan putkistojen kaadot on kunnossa. Ulkokurveihin ei ryppyjä tule jos asentaja osaa hommansa.

        T. Ammattitaitoinen sukittaja


    • joo nii varmaa

      Paitsi että jos kurvi onkin vaakaputkessa , niin ryppyä saattaa olla kauttaaltaan sisä-sekä pohja osassa . On noita sen verran tullut nähty seesnakella että missä se paaska papereineen makaa . Kyllä noi on sitä osastoa huijaus .

      • mutta väliäkö sillä

        Onhan sinun kannalta huijausta, kun putkirunkkareiden työt vähentyy.


      • Putkirunkkari
        mutta väliäkö sillä kirjoitti:

        Onhan sinun kannalta huijausta, kun putkirunkkareiden työt vähentyy.

        Ei vähenny meidän "putkirunkkareiden" työ, päinvastoin lisääntyy. Tänäkin vuonna purettu ja korjattu uudella putkella monia sukituksia ja ruiskuvaluja. Itsekin hetken tuollaisessa kusetuspuljussa (ruiskuvalu/sukitusfirma) töissä olleena voin sanoa että pahempaa kusetusta saa tästä maasta etsiä. Tehkää ihmiset ne putkiremontit kunnolla eli uutta putkea, ruiskuvalut ja sukitukset on vain tekohengitystä, ja kallista sellaista.


      • skoobydoo
        Putkirunkkari kirjoitti:

        Ei vähenny meidän "putkirunkkareiden" työ, päinvastoin lisääntyy. Tänäkin vuonna purettu ja korjattu uudella putkella monia sukituksia ja ruiskuvaluja. Itsekin hetken tuollaisessa kusetuspuljussa (ruiskuvalu/sukitusfirma) töissä olleena voin sanoa että pahempaa kusetusta saa tästä maasta etsiä. Tehkää ihmiset ne putkiremontit kunnolla eli uutta putkea, ruiskuvalut ja sukitukset on vain tekohengitystä, ja kallista sellaista.

        ja kuinka monta kertaa ollaan teidän putkirunkkareiden liitoksia käyty korjaamassa kun tiivisteet flipannu paikoiltaa asentaessa ja romut vuotaa kun mitään ei tarkisteta sisäpuolelta...


      • Putkirunkkari
        skoobydoo kirjoitti:

        ja kuinka monta kertaa ollaan teidän putkirunkkareiden liitoksia käyty korjaamassa kun tiivisteet flipannu paikoiltaa asentaessa ja romut vuotaa kun mitään ei tarkisteta sisäpuolelta...

        Ei ne sieltä mihinkään flippaa ku tekee oikein, jäysteet pois ja liukkaria niin menee hienosti. Ja kyllä sen huomaa asentaessa jos tiiviste lähtee paikalta, älä leiki putkimiestä kun et sellainen oo, se ei tee susta putkimiestä että osaat ruiskia ruosteisen putkeen maalia.Oon ollu myös pinnoitusfirmassa hetken töissä ja nähnyt millaista kusetusta se on. Oikein hävettää millaista paskaa kehtaatte myydä uutena putkena.


      • Scoobydoo
        Putkirunkkari kirjoitti:

        Ei ne sieltä mihinkään flippaa ku tekee oikein, jäysteet pois ja liukkaria niin menee hienosti. Ja kyllä sen huomaa asentaessa jos tiiviste lähtee paikalta, älä leiki putkimiestä kun et sellainen oo, se ei tee susta putkimiestä että osaat ruiskia ruosteisen putkeen maalia.Oon ollu myös pinnoitusfirmassa hetken töissä ja nähnyt millaista kusetusta se on. Oikein hävettää millaista paskaa kehtaatte myydä uutena putkena.

        huom, JOS sen tekee oikein. en tarkoittanua henk.koht sinua tässä asiassa, totesin että asian voi myös tehdä huolimattomasti vituiksi. S


    • jepp4

      En sitä myy enkä haluaisikaan. Teen työni niin hyvin kuin mahdollisesti pystyy, nostan hyvää liksaa ja käytän hyviä etuja hyödyksi. en ajattele asiaa niin että kumpi parempi, perinteinen uusiminen vai sukka/ruiskuvalu, aivan sama. pääasia että nykypäivänä on töitä ja niitä saa tehdä ihan täysi painoisesti päivästä toiseen. Mielipiteet on kaikilla ja se on fine :)

      • Muistutus1

        Jos et ole pätevä lvi-asennuksiin, niin et periaatteessa voi tehdä työtä hyvin.


      • Scoobydoo
        Muistutus1 kirjoitti:

        Jos et ole pätevä lvi-asennuksiin, niin et periaatteessa voi tehdä työtä hyvin.

        Sepä se, Tosin sukitus/ruiskuvalu alalle ei tarvita Lvi-alan koulutusta missään välissä koska ei tehdä lvi-alan töitä missään vaiheessa...


      • PUTKIAS.KURSSILLE
        Scoobydoo kirjoitti:

        Sepä se, Tosin sukitus/ruiskuvalu alalle ei tarvita Lvi-alan koulutusta missään välissä koska ei tehdä lvi-alan töitä missään vaiheessa...

        Et siis osaa valita korjausrakentamistyöhön parhaiten soveltuvaa
        työmenetelmää, -välineitä ja materiaaleja laadukkaan
        lopputuloksen saamiseksi. Et osaa noudattaa asennus- ja avustavissa töissä turvallisia työmenetelmiä, et osaa huoltaa välineitä ja hyödyntää materiaalien ominaisuuksia työssäsi.


      • Juuuuuuuu
        Scoobydoo kirjoitti:

        Sepä se, Tosin sukitus/ruiskuvalu alalle ei tarvita Lvi-alan koulutusta missään välissä koska ei tehdä lvi-alan töitä missään vaiheessa...

        Ja sen kyllä huomaa että ette tajua putkitöistä mitään. Toivottavasti näitä ruiskuvalu hommiakin aletaan oikeasti valvomaan niin loppuu tollanen kusetus.


      • Uh.
        PUTKIAS.KURSSILLE kirjoitti:

        Et siis osaa valita korjausrakentamistyöhön parhaiten soveltuvaa
        työmenetelmää, -välineitä ja materiaaleja laadukkaan
        lopputuloksen saamiseksi. Et osaa noudattaa asennus- ja avustavissa töissä turvallisia työmenetelmiä, et osaa huoltaa välineitä ja hyödyntää materiaalien ominaisuuksia työssäsi.

        Välineet ja materiaalit pikkusen toisenlaiset kuin lvi-alalla... robottiporat, kamerat yms. Kemikaalit mitä käytetään (asetoni,epoxit,polyesterimassa, peroxidit yms) vaatii ihan oman koulutuksen käytöstä ja turvallisuudesta. välineet sellaisia että ihan omat huoltomiehet niille firmasta riippuen. Mihin helvettiin tarvii tietoisuutta jostain vesijohtojen asennuksista yms kun niitä ei tehdä?


      • juuuuuuuuuuuuuuuuuuu
        Juuuuuuuu kirjoitti:

        Ja sen kyllä huomaa että ette tajua putkitöistä mitään. Toivottavasti näitä ruiskuvalu hommiakin aletaan oikeasti valvomaan niin loppuu tollanen kusetus.

        Kyllä niitä valvotaan. Riippuen tosin valvojasta kuinka tarkkoja on, paikka kunnasta riippuen, etelä suomessa luultavasti lepsuin valvonta mitä on. Putkitöistä ei varsinaisesti tarvitse muuta osata kun lukea paperista missä viemärit menee.


      • Kuklux
        juuuuuuuuuuuuuuuuuuu kirjoitti:

        Kyllä niitä valvotaan. Riippuen tosin valvojasta kuinka tarkkoja on, paikka kunnasta riippuen, etelä suomessa luultavasti lepsuin valvonta mitä on. Putkitöistä ei varsinaisesti tarvitse muuta osata kun lukea paperista missä viemärit menee.

        Niille joilla ei työmaalla oo sertiä ja näyttötodistusta pitäisi laittaa keltainen hame ja aasinhattu.


    • Dynyn ohella

      Itä-Helsingin vuokrahotelleille ainut todellinen vaihtoehto.

    • onkojärkeevaiei

      Tiedän, että on kova kolaus perinteisille putkifirmoille, kun toisenlaisilla VTT:n sertifioimilla menetelmillä saadaan aikaiseksi laadukas lopputulos murto-osa hintaan! Siinä ei voi putkiliikkeet rahastaa turhaan ja työkin tulee tehdyksi erittäin paljon nopeammin eikä evakkoon tarvitse lähteä.
      Toiminut Euroopassa 70 -luvulta lähtien hienosti, mutta tietysti täällä Suomessa yritetään vastustaa loppuun asti.

      • Kohdetaso

        Sujutussukkaa on turha ajaa kuin käärmettä pyssyyn, kaikki eivät ole epärehellisiä. Nämä ovat korjausta ja uusiminen on uusimisen lisäksi tasonnostoa, jostain hötöllä eristetystä tasakattolaatikosta ei saa kuin kaivinkoneella purkamalla kelvollisen..


      • Haluan kestävimmän

        Voiko VTT toimittaa tällaisen sertin.
        Esimerkiksi kolmesta tällä hetkellä sertifioidusta menetelmästä yhden kestoikä arvioidaan 15 vuodeksi ja toisen 50 vuodeksi.


    • rahalla saa

      VVT on vain yritys joka myy rahasta palveluitaan . Ostaa voi minkälaisenpaperin vain haluaa . Siihen on turha vedota .

    • betonimoukari bisnes

      Muistakaa, että kaikkialla Suomessa vanhojen kerrostalojen linjasaneeraukset eivät ole mahdollisia niiden suurten kustannusten takia. Pääkaupunkiseudullakin on jo ehdotettu, että vanhoja lähiöitä purettaisiin kokonaan ja uudet rakennukset nykyaikaisella rakennusneliö tehokkuudella tilalle. Monissa kohteissa maakunnissa jopa viemäreiden pinnoitus/sukitus on jo siinä rajoilla, että kannattaako tehdä, linjasaneerauksista puhumattakaan. Monet 1960-80 luvuilla rakennetut pistekerrostalot tullaan vielä purkamaan seuraavan 30 vuoden aikana, sillä niitä ei kannata korjata lainkaan. Pinnoitus/sukutus urakoihin päädytään täten aivan perustellusti.

      • Saahalvalla

        Kannattaa osta tällaisesta yhtiöstä.


      • halvalla saa!
        Saahalvalla kirjoitti:

        Kannattaa osta tällaisesta yhtiöstä.

        Noista taloista saisi pikkurahalla riittäviä opiskelijakämppiä. Poistetaan huoneistoista vessat, suihkut, vesihanat ym vesipisteet. Laitetaan vain lämmityslinjat uusiksi, ja melkein turvallisuussyistä suora sähkölämmitys, niin vesivahinkojen mahdollisuus poistuisi. Talon alakertaan sitten rakennetaan yhteiskeittiöt/vessat/kylppärit. Varmasti tuollainen järjestely kelpaisi opiskelijoille. Aivan turhaa hifistelyä, että jokaisella viherpiiperöllä on omat keittiöt ja suihkutilat kämpässään. Jos ei kelpaa, niin menkööt töihin ja ostakoot oman.


      • Hotel Viru
        halvalla saa! kirjoitti:

        Noista taloista saisi pikkurahalla riittäviä opiskelijakämppiä. Poistetaan huoneistoista vessat, suihkut, vesihanat ym vesipisteet. Laitetaan vain lämmityslinjat uusiksi, ja melkein turvallisuussyistä suora sähkölämmitys, niin vesivahinkojen mahdollisuus poistuisi. Talon alakertaan sitten rakennetaan yhteiskeittiöt/vessat/kylppärit. Varmasti tuollainen järjestely kelpaisi opiskelijoille. Aivan turhaa hifistelyä, että jokaisella viherpiiperöllä on omat keittiöt ja suihkutilat kämpässään. Jos ei kelpaa, niin menkööt töihin ja ostakoot oman.

        Quattrosukituksen saa VTT:n sertifioimana vetäistä rikkontuneeseen viemärilinjaankin, kyllä saa nopeesti. Vanhan muoviputken petettyä paska sinkoaa 10 m päähän, jotta kannattaa kuitenkin varoa.


    • mustaa lateksia

      Meille laitettiin putkien sisäpinnat lateksista, kun saatiin niin hyvä tarjous.

      • Sultansukitus

        Sehän on hyvä ja kestävä materiaali.


      • Kohtalokas vuoto
        Sultansukitus kirjoitti:

        Sehän on hyvä ja kestävä materiaali.

        Kyuinkas, kun viimeinen päiväys on avin kuukausia.


    • myyntipuheita

      Joo hyvä idis . Tuhlata rahat maalaukseen . Heh heh . Kyllä hölmöjä maakunnasta on aina löytynyt, ja löytyy . Ei muutakuin pinnoitukseen vaan . Hölmöt raukat .

      • Katsas

        Pitäiskö laittaa valvojat iskemään piikillä putken kylkeen.


    • pinnoittaja

      Olen ollu pinnoitus alalla 10 vuotta ja nähnyt monen talon putket niin kyllähän oikea putkiremontti on vaihtaa ne uusiin

    • Rilliläinen

      Suomen rakennusinsinöörien liiton mukaan kyseessä on käyttöiän pidentäminen hybridiratkaisuilla. Näin korjattuja viemäreitä ei yl. rinnasteta uusiin ja ne vaativat paksuuden riittävyyden ja liitosten toimivuuden valvontaa (ei omavalvontaa) eli on luotettava takuuehtoihin ja toivottava, että ne ovat sertien kautta uskottavia vakuuttajille. Oikea kysymys kuuluu, halutaanko laittaa rahaa kenties arvonsa menettävään rakennukseen ja kannattaako rakennuksen myyntiarvon nosto. Yl. ottaen tämä tarkoittaa samaa, mitä Jakomäessä tehdään.

    • rak.mies5

      Sukittamalla kestää 10-15 vuotta rautaviemärit. Ne ensin kuvataan kameralla. Jos alkaa olla läpiruostunut, silloin täytyy uusia. Vesijohdot uusitaan. Kupari kestää n. 25-40 vuotta,. riippuen kuparin laadusta, veden laadudta ja veden kierrosta.
      Jos viemärit sukitetaan niin silloin ei tarvii avata lattioita ,eikä mene kyppä'ri muuten remonttiin.

      • MeilCu60v

        Ruotsissa on tultu siihen tulokseen, jos kestää alle 15 vuotta epoksilla tehty, niin ei kannata.


    • Anonyymi

      Voi luoja miten raskaita puhelinmyyjiä näillä on! Nyt ollaan teidän alueella ja tehdään veloituksetta sisäilman mittauksia. Että voipi sitten viemärit sukittaa jos paska haisee. Eikä meinannut millään uskoa että meille on turha tulla mitään mittailemaan.

      • Anonyymi

        Ei Picoten ylimieliset hurrit halua uskoa muuhun kuin omaan vajaaseen älyyn.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe