AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

AKVATERM

14 Vastausta 14 924 Lukukertaa
Onko kokemuksia Akvatermin varaajista?
Pyysin tarjouksia eri varaajista ja Akvaterm hakkasi hinnassa kaikki kilpailijat yllättävän reilusti. Onkohan hinta/laatu suhde hyvä?
Onko ideoita muista "edullisista" merkeistä?

ei kokemuksia!

ei kokemuksia akvatermistä mut siitä tulee mieleeni oukaterm varaaja jolla ei tehnyt aikoinaan mitään koska syöpyi puhki todella nopeasti !!!ettei vaan olisi samapaska eri nimellä!!!

Oukaterm

Oukaterm oli yritys joka teki vastaavia varaajia joskus 90-luvun alussa. Yritys kaatui lamaan,jonka jälkeen toimintaa ruvettiin jatkamaan akvaterm-nimellä.Kyseisen merkkiset varaajat ovat yleensä aina ns. mustaa rautaa eikä kirkasta eli ruostumatontaterästä.

onkos

tehtyjä varaajia.

ruostumatonta

sähkälämmitteiset kuuman käyttöveden varaajat usein ruostumatonta,mutta kyllä patteriveden varaajat tavallista terästä ja mitä sen kestävyyteen,kyllä patteritkin kestävät lähemmäksi 50 vuotta,tosin ovat paksumpaa terästä kuin mistä pienemmät varaajat tehdään.tehdastekoiset varaajan usein melko ohuesta levystä tehty ja erittäin ylihintaisia.jämän 550l varaaja maksa 1200€ ja kun ajattelee että useissa halvasti toteutettu villaeristys.ja lämpökerrostumisen kannalta huono suorakaiteen muoto,koska edullinen tehdä ja eristys helposti toteutettavissa.
työpaikoilla metallimiehet ruostumattomasta tai haponkestävästä varaajia tehnyt itselleen,kun aineet saaneet huokeasti,silloin niistä kannattaakin varaaja tehdä.ainakin itselleni tulen ison varaajan kesän aikana tekemään itse ja siinä tuleekin paljon säästämään,kun 1800l varaajat tehdastekoiset maksaa n.3000€.itse tekemällä säästää helposti uuden puukattilan hinnan(esim arimax 240 maksaa 1750€)
itse kun tekee saa paljon kestävämmän ja eristys uretaanilla toteutettuna.kun autotrailerin saa alta hitsailtua kuntoon,..

käyttövedenvaraajista

Patterit varmaan kestää kymmeniä vuosia,mutta mustasta tehdyt emaloidut käyttövedenvaraajat ei tunnetusti kestä kuin alun toistakymmentä vuotta.Mitä taas tulee energiavaraajiin niin niitä kannattaa käydä vaikka tehtaalla katsomassa ennen eristystä(ei voi tosiaan kun ihmetellä että mistä myyntihinta muodostuu).Ite tekemällä/tutulla teettämällä kyllä tosiaan säästää pitkän pennin.

Varaajan

tarvitse olla ruostumatonta. Eihän tässä ole kyseessä käyttövesivaraaja.
Patteriverkoston varaajassa vesi ei juuri vaihdu.

ei kestänyt

asennettiin akvaterm 2000 l;n varaaja uutena puukattilaan ja lattialämmitysjärjestelmään syksyllä 1998. lauantaina 8.12. 2007 varaaja alkoi vuotaan ja putkimiehen kanssa tulimme siihen tulokseen, että ei voi korjata, ruostunut eristeen ja teräsvaipan välistä liian ohueksi. soitin tehtaalle kokkolaan, että minkälainen takuu? sieltä vastattiin; vuoden takuu ja "voi voi" eivät voi asialle mitään... arvatkaapa huviksenne että ostanko paskaa vielä.tilasin maanantaina 10.12. jäspi oval 2400 l... mahtuu jopa ovesta sisään ei tarvi särkeä seiniä/ovenpieliä.kaverilla on nyt käytössä samallainen ja hyvin pelittää...

Kuulostaa siltä....

Todennäköisesti sinulla on vuotanut putkiliitos varaajan kyljessä ja vettä on tihkunut jo pitkään eristeen ja säiliön vaipan väliin (mahdollisesti uudesta asti). Jouduitko lisäämään vettä järjestelmään usein? Ulkopuolinen vika varaajassa johtuu yleensä aina putkiliitos vuodosta.

Mitä tulee rosterin käyttöön varaajissa niin sitä käytetään yleensä vedenlämmittimissä ei energiavaraajissa. Vedenlämmittimet ovat tarkoitettuja pelkästään käyttövedenlämmitykseen ja niissä vaihtuu vesi jatkuvasti, eli happea ja epäpuhtauksia tulee varaajaan koko ajan. Energiavaraajissa on käyttövedelle (yleensä kuparia) kierukka, jossa käyttövesi käy lämpenemässä. Varaajavesi puolestaan kiertää lämmönjakoverkossa, jolloin lämmitysjärjestelmän pitää olla suljettu ja hapeton tällöin korroosiota ei tapahdu mustassakaan varaajassa. Rosterikaan puolestaan ei ole ikuinen vedenlämmittimissä, varsinkaan jos vedessä on edes jonkin verran suoloja. Varaajan lämpötila yhdessä kloridipitoisen veden kanssa on myrkkyä nikkeli seosteiselle rosterille. Siksi vedenlaatu on hyvä tietää valittaessa vedenlämmittimen materiaalia.

Voihan noissa ollakin vikoja jotka johtuu varaajan laadusta, en sitä kiellä, mutta ei läheskään niin usein kun väitetään. Akvaterm sattuu vaan olemaan arviolta yleisin varaaja ja tekevälle tunnetusti myös sattuu.

Halusin vain tuoda esiin muutamia perusjuttuja liittyen varaajiin, kun näillä palstoilla on aina niin paljon niin sanottuja asiantuntijoita, jotka todellisuudessa ymmärtävät aiheesta yhtä paljon kuin naapurin mummo.

-Alanmies

Ps. Mutta en ole ko. firmojen palveluksessa
Niin olen hankkinut Oukatermin 300L käyttövesilämmitimen 1989 ja vielä pelittää, ei kertaakaan mitään ongelmaa koko aikana. Käyttökin ollut ihan normia neljän hengen talous joista kolme naista :). Nyt olis varmaan ennakoitavissa jo kohta ongelmiakin joten mikä olis seuraavan merkki ja malli? Olisko kellään vinkkiä.
Minulla vuonna 1989 asennetut Jäspin varaajat 500+500 litraa ja edelleen pelittävät, ei vuotoja.Lienevät ihan mustaa rautaa.Täytyy tarkkailla,jos tosiaan Hapeton vesi ne syövyttää.
hapeton vesi ei syövytä varaajaa
Minulla oli ennen tuota 500+500 vraajia käytössä 300 litran pyöreä varaaja. Vuodesta 1961 se oli talossani käytössä ja kun sen pihalle kannoin, niin naapuri otti sen ja asensi pajalleen varaajaksi puupannun yhteyteen. Hän ainoastaan vaihtoi siihen lämminvesikierukan. Edelleen se siellä pajalla pelittää, eikä vuoda, ikää siis kunnioitettavat 50 vuotta.Että kyllä varaaja kestää lähes maailmatappiin, koskapa vesi siellä on hapetonta.
sit kun olin asentamassa ilmakellon vahingossa pudotin varajan sisään pieni polyuretaani palaa mitä nyt vois tehdä

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta