AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Ultimate 9000 vesi-ilmalämpöpumppu

8 Vastausta 13 607 Lukukertaa
Onko kellään kokemuksia? Onko mistään kotoisin???

osta täältä

www.ecoheater.fi

ainakin paljon halvempi ku muualla!
Kerro kpokemuksia tästä pumpusta

öljykattila myös

itseäni kiinnostaisi ulkoyksikkö+lämmönvaihdin (esim jäspi) jolla sitten lämmittäisi kattilavettä öljyn kera, tai pelkästään tuolla "vilpillä", ei tarvitsisi mitään varaajia ostaa, sähkövastuskin valmiina kattilassa jos sitä tarttee, tuskimpa kuitenkaan kun on tuo öljylämmitys.... en vaan ole oikein hintoja löytänyt kyseiselle "paketille", jotkut vesi-ilmalämpöpumppua valmistavat kuitenkin mainostavat tätäkin systeemiä.

esim tässä

jämä moon 10, sivua rullaamalla alas löytyy ihan selkeä kuvakin öljykattilaan liitetystä ulkoyksiköstä, siinä jäspin lämmönvaihdin....
http://www.kapakkala.fi/esite_ivlp.pdf

Niitä käyttökokemuksia!

Minuakin kiinnostaisi kuulla niitä komuksia myös tällä palstalla tuosta ultimaten vesi-ilmapumpusta. Minulla on varaava sähkölämmitys ja olisin liittämässä siihen tuollaista pumppua tai sitten toisen valmistajan pumppua.

Kilpailuta urakoitsijasi Rakennusalanalihankintaa

Ilma-vesilämpöpumppu on tietyissä kohteissa varteenotettava lämmitysjärjestelmän lisä
Ilma-vesilämpöpumppun sisäyksikkö on lämmönvaihdin, jonka avulla lämpö siirretään olemassa olevaan varaajaan. On myös malleja, joissa vesi kiertää ulkoyksikön kautta.
Siis kumpaa ajttelit?

Perinteisten seoskylmäaineella toimivien järjestelmien rinnalle on tulleet ympäristöystävällisemmät hiilidioksidia kylmäaineena käyttäjät järjestelmät.
Millä kylmäaineella ajattelit?

Ilma-vesilämpöpumpun hyötykerroin ilmoitetaan samaan tapaan, kuin ilmalämpöpumpulla. Hyötykertoimen ilmoittaminen +7 asteen ulkolämpötilassa on hieman harhaanjohtava. Todellinen vuosihyötysuhde ilma-vesilämpöpumpulla riippuu sijainnista, talon lämmitysjärjestelmästä yms. tekijöistä. Laskenta-arvona vuoden keskihyötykertoimeksi voi käyttää esim. kahta.

Talvella, kun kaikkea tarvittavaa lämpöä ei saada lämpöpumpulla tuotettua, käytetään apuna joko laitteen omia sähkövastuksia, tai vanhaa rinnalle jätettyä lämmitysjärjestelmää (sähkö,öljy, puu tms.)

Investointina ilma-vesilämpöpumppu on kohtuulinen 3000-15000€.Lisäksi asennus 1000-3000€
Maksaa itsensä takaisin 3-5V kuluessa
riippuen järjestelmästä

VAIHDETTIIN

IVT. ilmavesilämpöpumppuun 2v. sitten ja aivan ehdoton ja huoleton peli...sähkönkulutus pysyy hyvin kurissa vaikka oli kylmä talvi 250 neliöö lämmintä tilaa ja 17000 kwh.n vuosikulutus...siinä siis kaikki sähkö...et sillai!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta