AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  / Listeria raskausaikana

Listeria raskausaikana

8 Vastausta 17 468 Lukukertaa
Olen ihan varma että minulla on listeria ja olen siis raskaana. Neuvolassa puhuin pelostani ja minulle vain naurettiin. No okei, tiedän että raskausaikana on mielessä kaikenlaisia pelkoja, mutta olisi silti voinut ottaa tosissaan (ainakin esittää). Valvon edelleen yöni... Onko kellään kokemuksia listeriasta raskausaikana?

Moikka

Ei ole omia kokemuksia, enkä ole ikinä kuullut kenenkään tuttunikaan saaneen sitä. Kaikenmoiset pelot raskausaikana on ihan normaaleita..hormonit tekevät myös siihen oman osansa. Onko sulla jotain listerian oireita? Syötkö jotain sellaista ruokaa mistä se voisi sinulle tulla?

Listerian oireet:

Oireet voivat terveellä aikuisella jäädä flunssamaisiksi: kuumetta, pahoinvointia, oksentelua ja ripulia.Raskaana olevilla naisilla voi hoitamattomana seurauksena verenmyrkytys, aivokalvontulehdus, aivokuume tai kohdunsisäinen tai kohdunkaulankanavan tulehdus..

Joo

Olen syönyt alkuraskaudessa aika usein lohta jonka päälle olen laittanut ulkolaista sinihomejuustoa... enkä kypsentänyt vaan ihan siihen valmiin kalan päälle ja sit antanu sen sulaa sen lämmössä. Sit myöhemmin tajusin mitä oon syönyt ja kun myöhemmin tuli flunssa eikä lähe millään pois niin heti paniikissa... ei mitään muita oireita ole kuin just tuo flunssamainen olo. Kaikkeahan sitä pelkää, mut jospa tästäkin selviäsi ;)

hei..

ihan rauhassa vaan.. mä söin tänään silliä... :)
sinihomejuusto no syö se mahdollisimman tuoreena ja kala on hyvästä... jos se listeria tulee niin se voi tulla kalasta, pastoroimattomista maitotuotteista. Mutta kun menet ravintolaan mistä tiedän mitä syöt?

Joten rauhallisin mielin nyt vaan!!!
hei mullaki on pelkona tuo bakteeri, olen nyt 2 viikkoa ripuloinu ja ripuli vain pahentunu ja tänään noussu hieman kuume ja tosi huono olo :S onneksi seuraavalla viikolla on eka neuvola niin saa tietää onko se. olen syönyt alku raskaudessa kun en vielä tiennyt olevani raskaana niin joka päivä fetasaalattia missä oli jääsalaattia, tomaattia ja kurkkua.... ensimmäisen kanssa ei ollut läheskään tällaista vaikka mikään raskaus ei ole samanlainen mutta hieman huolestuttaa tuo ripulointi...

No sen

voi testata, helposti

miten

Miten se listeria testataan?ulosteviljelynäytteenäkö?Meikäläisellä ollut noin kuukauden maha sekaisin.Tulee pari kertaa päivässä jossei ihan ripulia niin liian löysää kakkaa joka tulee vauhdilla ja pakko päästä nopeasti vessaan.

soita

Kyllä soittelisin tk:n jos edes pari viikkoo maha on aivan löysällä. Se voi olla jotain muutakin. Ne varmaan ohjaa labraan testeihin.
Mulla oli listeria raskausaikana. Viikolla 29 lapsi syntyi 850g painoisena ja eli 6pv.
Minulla oli kuumeinen olo, mutta mitään muuta oireita ei ollut.
Listeria löydettiin synnytyksen jälkeen kalvoista ja sain kovan kuurin, jolla hoidettiin listeria pois.
Ei kannata ruveta pelkäämään sitä, vaadi että otetaan verikoe, siilähän se selviää.
 /   /  /  / Listeria raskausaikana

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta