En voi käyttää tamponeja.

hmph

Eihän tämä mikään tauti ole, mutta tulin nyt tänne kirjoittamaan kun täällä naisten asioita pohditaan.

Kun sellainen asia vain hieman vaivaa, että en saa millään tamponia laitettua vaikka se olisi aivan minikokoa. Se ei vain mene sisään ja lopulta tuntuu niin vastenmielkiseltä etten voi yrittää enempää. Olen neitsyt, mutta voiko sillä olla niin paljon merkitystä? Käsittääkseni immenkalvon ei pitäisi olla mikään este tamponin käytölle?

Pelottaa, että asia vaikuttaisi haitallisesti ensimmäiseen yhdyntään. Jos kerran minikokoinen tamponi on mahdotonta saada sisään niin miten ensimmäinen yhdyntä muka ovisi tulla kysymykseenkään? Kuolisin tuskaan. Olen kuullut operaatioista joissa gynekologi "avaa" immenkalvon jos se on liian paksu jne. ja sellainen kauhukuva ei todellakaan innosta minua. Minulle gynekologilla käyminen ei ole mikään vaihtoehto eikä mahdollinen asia, piste.

Sanokaa nyt pelkäänkö turhaan ja liioittelenko, onko tämä aivan yleistä ja voiko asia haitata ensimäisiä yhdyntöjä?

22

10154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turhaan

      Minullakin meni pari vuotta (satunnaisia kokeiluja aina silloin tällöin) ennen kuin pystyin käyttämään tamponia. En tiedä oliko kyseessä jokin fyysiseen kehitykseen liittyvä juttu, vai oliko ongelmana vain tekniikan puute. (Tamponihan pitää esim. suunnata ristiselkään päin eikä suoraan ylös, yms.) En muista että yrittäminen olisi koskaan sattunut ja sittenkin kun jossain vaiheessa vihdoin sain tamponin sisälle, se jäi aina liian alas (vai oliko emätin vielä jotenkin liian lyhyt/kehittymätön??) ja tuntui ikävästi, vaikka periaatteessa asettimellisen tamponin pitäisi mennä automaattisesti oikealle kohdalle kun vain noudattaa ohjeita. Jossain vaiheessa homma kuitenkin alkoi sujua ihan ongelmitta.

    • impi

      En itsekään saanut tamppoonia laitettua ennen yhdynnässä oloa. Aina yritettyäni se jäi jotenkin puoliväliin ja tuntui kurjalle. Syynä tosin saattoi olla kokemattomuuskin. Sinnittelin sitten siteillä jonkun aikaa ja sitten "kokeneempana" tampoonin asetus sujui loistavasti. Ehkä sinullekin käy samoin. Yhdynnässä ei ollut mitään esteitä. Ole huoleti.

    • tätä

      tamponin asetusta helpottaa se, että sivelet sen vaseliinilla ennen asetusta(toimii vain tamponeissa, joissa ei ole asetinta). kun tamponi on liukkaampi se on helpompi saada paikoilleen.

      • hmph

        No hyvä että muillakin on ollut samanlaisia kokemuksia. Tosiaan mistään fyysisestä kehittymättömyydestä ei voi olla kyse koska olen täysi-ikäinen. Täytyy vain tyytyä sitten harmittavaisiin siteisiin. :(


    • Tytteli80

      Itse en ole koskaan käyttänyt tamponeja, joten jos siltä tuntuu, käytä siteitä:)

    • Mie vaan

      tuntuu myös tamponi pahalta kun se on sisällä. Onneksi löytyi kuppi niin ei tartte siteitä käyttää..

    • Beatrix*

      Kokeile näitä vinkkejä, josko auttaisi:

      Tutustu huolellisesti omin sormin omaan alapäähäsi. Silloin saat selville, mistä ongelma johtuu. Tunnustele, missä emättimen aukko on, ja mihin suuntaan emätin kallistuu. Tuntuuko immenkalvo kovin tiukalta? Saatko sisään enemmän kuin yhden sormen? Jos aukko on kovin tiukka, sitä voi itse venyttää varovasti. Kannattaa käyttää jotain liukuvoidetta (perusvoidekin käy) tai tehdä "tutkimus" masturbaation yhteydessä. Jos sitä pelkäät, miten ensimmäinen yhdyntä sujuu, voin kertoa, että kokemus on paljon mukavampi, jos olet itse eliminoinut mahdollisen kireän immenkalvon ja varsinkin itse tutustunut omaan vartaloosi. Sanoisin, että se on jopa edellytys sile, että ylipäänsä voi nauttia seksistä. On harmittavaa, että vieläkin löytyy naisia, jotka pitävät omaan ruumiiseensa koskemista ikävänä. Varmasti samat naiset sitten myöskään eivät osaa kunnolla nauttia seksistä. Joten tutustu itseesi kunnolla.

      Sitten, kokeile tamponia, jossa on asetin tai liukasta asettimeton tamponi kunnolla. Kaikista liukkain tamponi on Tampax compak, jossa on muovinen asetin. Sellainen tamponi, jossa ei ole asetinta, voi olla ilman liukkaria todella vaikea asetettava, varsinkin jos työntää väärään suuntaan, koska se on niin kitkainen ja tarttuu kiinni. Itsellä oli todella vaikeuksia pikkutyttönä sellaisten kanssa, koska se tarttui niin tiukasti emättimen seiniin kiinni, että sitä vain ei saanut tarpeeksi syvälle, ja se tuntui sitten pahalta.

      Luultavasti kun tutustut omaan emättimeesi kunnolla, ja ehkä vähän venytät immenkalvoa jos se on kovin tiukka, niin tamponin käyttö alkaa sujua. Pääset sitten eroon hiostavista siteistä. Ehkä sitten myöhemmin voit kokeilla vaikka kuppia, jonka joku jo mainitsi, koska se on käyttäjälle vielä mukavampi kuin tamponi. Se tosin on taiteltuna isompi kuin tamponi, joten sen käyttö vaatii enenmmän taitoa.

    • ----

      mulla on sama ongelma :S se tamppooni ei vaan mee sinne ja sitten sattuu ja tuntuu kurjalta.

      • tietämätön,,,,,,.

        mihin se tamponi työnnetään? peräaukkoon??? ei kai muitakaa "reikiä" löydy :DD


      • heidi-
        tietämätön,,,,,,. kirjoitti:

        mihin se tamponi työnnetään? peräaukkoon??? ei kai muitakaa "reikiä" löydy :DD

        emättimeen.keskimmäinen reikä.. olet ollut näemmä tarkkana terveystiedon tunnilla. :D


    • heidii-

      minulla sama juttu.. olen yrittänyt tamppoonin asettamista jo 3 vuotta, mutta mikään ei tunnu auttavan. Olen aivan rentona jne. Jos saan tamppoonin "ängättyä" puoliväliin, se tuntuu inhottavalta ja "puristavalta". En ole koskaan voinut pitää sitä minuuttia kauenpaa, ja pois ottaminen onkin täyttä tustaa. Tiedän, tampponi ei ole edes kostunut joten tietenkin se on kivuliasta.. mutta minkäs teet. Eniten minua huolettaa kuitenkin se yhdyntä. Odotan ekaa kertaa innolla mutta samalla yritän karttaa sitä kokemusta. Tehdäänkö näitä "leikkauksia" sitten tavallisillekin ihmisille?

      • tässäminävaan

        Olen 13 vcuotias tyttö ja kysyisin teiltä tietäviltä että jos tampponi mahtuu ja ei tunnu epämielyttävältä niin voiko sitä käyttää??


      • voi käyttää!
        tässäminävaan kirjoitti:

        Olen 13 vcuotias tyttö ja kysyisin teiltä tietäviltä että jos tampponi mahtuu ja ei tunnu epämielyttävältä niin voiko sitä käyttää??

        Ei sen käytölle mitään estettä ole. Voi käyttää ihan vaikka ensimmäisistä kuukautisista lähtien..


      • VAASSEELLIINNII
        voi käyttää! kirjoitti:

        Ei sen käytölle mitään estettä ole. Voi käyttää ihan vaikka ensimmäisistä kuukautisista lähtien..

        Mulla oli ongelmana tämmönen ettei se vaan mahtunut. Laitoin sitten vaseliinia vähän tamponiin ja helposti sinne sujahti. Vaselin auttaa ;)


      • tam pax
        VAASSEELLIINNII kirjoitti:

        Mulla oli ongelmana tämmönen ettei se vaan mahtunut. Laitoin sitten vaseliinia vähän tamponiin ja helposti sinne sujahti. Vaselin auttaa ;)

        Laittakaa tamponi silloin kun on runsaasti vuotoa. Kuivaan kohteeseen ei mene ja on tuskallista. Kyllä menee sisään vaikka ois kalvot tallessa. Pelko pois, kyllä jokaiseen tyttöön menee tamppooni. Valitkaa ihmeessä asettimillinen malli. Jos ei meinaa mennä, niin sitten on käytettävä enemmän voimaa.


      • Oiskoapujatästä?

        Tuota tuota.. Tamponin kanssa on vähän niin, että elimistö ei ole "valmistautunut" siihen, joten sen laittelu voi tuntua ikävältä jopa 46 v. aikuisten äidistäkin. yhdyntäjuttu on taas vähän eri asia- mikäli tunnepuoli on kunnossa, eikä kiirehditä tai partneri pakota, tms. Varsinkin nuorena naisihmisellä kastuu ihan hyvin, jos se psyykkinen turvallisuus ym. on kunnossa.
        Että äläs hätäile ja ressaa asiasta. Jos ei jotakuta oikein halua, ei kastukkaan, ja on vaikeaa- kivuliastakin, mutta rakkaus ja aito halu on niitä parhaita seksielämän aloituksen ja jatkon höysteitä. Turvallista matkaa naisena elämiseen!


    • Ääk ja auts!!

      Olen uimari ja harkkoja ei oikeen voisi jättää väliin menkkojen takia.. Mutta en osaa laittaa tampoonia se tuntuu aina todella epämukavalta :( Äiti alkaa olla jo niin kyllästynyt kun joudun jättämään harkkoja väliin menkkojen takia! Toivottavasti vaseliini temppu tepsii koska äiti uhkaa että en saa enää jatkaa uintia D;

    • Henna.....

      Moi, mä saan tamponin sisälle kun vaan yritän mutta kestää kauan ennen kun saan sen ulos?! Mä vedän narusta mutta kun reuna tulee vastaan ni se jää jumiin ja se sattuu :( ihan kun siinä olisi joku naru jokaa ottaa kiinni tamponin reunaan etten saa sitä ulos?? Mitä mun pitäis tehdä??

    • Oikeesti ongelma

      Kokeilin juuri tänään pienintä mahdollista enkä saanut sitä millään muutaku häpyjen välii. Koitin katsoa et onko se menossa ihan oikeaan paikkaan:D niin se oli kyllä mutta se sattu jo pelkästään kun koskin itse reikään. Reikä näyttikin nin pieneltä että sinne ei meinaa mahtua. Oon yrittäny monesti tota omaan kehoon tutustumisjuttua, mutta paha venyttää kalvoa kun en saa edes yhtä sormee sinne. Oon 15 ja olisin niin onnellinen jos vaan pääsisin siteistä eroon. Pari kaveria sai sen helposti ekal kerral, jote mikä mua vaivaa? Se ei vain mene! Yritin painaa aina vaan enemmän kunnes se oli niin kivuliasta ja epämukavaa että oli pakko lopettaa eikä se liikkunu mihinkään... mitä mun pitäs tehdä? :(((

      • ei ole vikaa

        Mikä on tilanne itsetyydytyksessä? Saatko silloin sormen sisääsi?

        Oletko kokeillut eri asentoja, joissa laittaa tamponi sisään? Yleensä puolikyykky toimii. Joku onnistuu helpommin, kun nostaa toisen jalan vessanpytyn päälle. Suuntakin on tärkeä, tamponi kannattaa yleensä ohjata vähän takaviistoon.

        Tamponia ei kannata yrittää sisäänsä, jos ei ole kuukautisia.

        Eikä sinussa mikään ole vikana. Immenkalvo on kaikilla erilainen, kuten silmien väri. Joskus harvoin lääkärin pitää tehdä siihen pieni viilto, ellei se muuten anna periksi.


    • 13v tyttö

      MIKSI mun äiti sanoo et tampoonei saa käyttää vaa yhdynnässä olleet naiset? Oon 13v ja siis must on epää et joudun käyttää näit suojii koko aika. Haluun tampoonin ku oon lukenu täst jo iha tarpeeks. En saa ees ostaa niit. Äiti luulee et menetän neitsyyteni jos käytän tampoonei -.-

      • Helppivää

        13v tyttö: Äitisi on tavallaan sekä väärässä, että oikeassa. Äitisi haluaa näemmä suojella sinua kivuilta ja ensimmäisiltä sydänsuruilta.
        Tamponien käyttö toki sujuu paljon paremmin sukupuolielämän aloittaneelta, mutta onnistuu myös tytöiltä, jotka eivät ole vielä aloittaneet.

        Kerro äidillesi, että tamponien käyttö on täysin normaalia ja tamponit vain yksi vaihtoehto muiden kuukautissuojien joukossa. Neitsyys menee yleisen käsityksen mukaan vasta, kun mies ja nainen ovat yhdynnässä, ja tämänhän sinä jo varmaan tiesitkin. Tamponit eivät lisää halukkuuttasi sukupuolielämän aloittamiselle, etkä immenkalvo ole neitsyyden merkki.

        Jos sinulla on ystäviä tai siskoja, joilla on jo alkaneet menkut, niin voit jutella heidän kanssa eri kuukautissuojista ja niiden hankinnasta? Ilman lupaa ostaminen on kuitenkin väärin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4723
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4562
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      617
      4168
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3117
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2671
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2203
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      347
      2153
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      220
      2152
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1765
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1502
    Aihe