fiatin kytkin

bravo....

moi mulla 2000 mallin bravo aj.n 105tkm ja kytkin on kauhean jäykkä ja krusahtaa kun vaihdan pakille ja väliin luistaa..voiko tosiaan olla että kytkin leviää noilla kilsoilla?onko paha vaihtaa?

13

5517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiedoksi vain

      Kytkinhän nyt voi levitä vaikka 1000 kilometrin ajolla..jos olet esim. käytettynä ostanut auton niin on yleensä mahdotonta sanoa millanen rattimies/nainen sillä on ajanut...ajotyylejä kun on monenlaisia...vähemmän autoista tietävät eivät esim. välttämättä ymmärrä että esim. kovilla kierroksilla luistattaminen kuluttaa kytkin rajusti jne....ei mikään ihme jos kytkin on loppu noilla kilsoilla jos ajatapa on ollut persiistä edellisellä omistajalla

    • Nimetön

      Mul meni bravasta kytkin vaihtoon 80 tkm kohdalla. Jos ajotapa on sellainen, että pitää jalkaa jatkuvasti kytkimellä tai muuten luistattaa äkkiähän se kuluu. Kallis tapa ajella, mulla maksoi remppa 470 euroa.

      • .......

        teetätitkö merkkiliikkeessä?


      • samppu
        ....... kirjoitti:

        teetätitkö merkkiliikkeessä?

        Teetätin shellin korjaamossa kaarinassa, kun on työpaikkaa lähellä. Kyllä kait sitä jonkun kympin halvemmallakin selviäisi, jos tietää paikat. Delta-autoon en kyllä veisi, ellei olisi pakko!


    • Bravo-01

      Omalla Bravolla ajettu n.130 th eikä vielä ole vaihdon tarpeessa.Riippuu paljon ajotavasta.Kannattaa kysellä huoltoasemilta tai joltain korjaamolta,saat paljon halvemmalla kuin merkkiliikkeestä.

    • Pate1971

      Moi, meikäläisellä on Fiat Brava, ajettu 115 tkm alkuperäisellä kytkimellä. Kytkin tarkastettiin pyynnöstäni huollossa kun se oli mielestäni jäykkä, ei kuulemma ollut vaihdon tarvetta. Tarkastutin auton nimenomaan Delta-autossa jossa varmaan mielellään olisivat kytkimen vaihtaneet...

      Sitten siihen rusahteluun. Bravassa/Bravossa on ominaisuus että jotkin vaihteet saattavat rusahdella satunnaisesti/joka kerta. Oman autoni pakki ei aina tunnu menevän päälle ilman voimaa (jolloin se varmasti rusahtaisi). Asiaan auttaa aina helppo keino: Laittaa vaihteen taas vapaalle ja nostaa kytkinen ylös. Sen jälkeen pakki meneekin jo rutinoitta päälle.

      Kokeile auttaako tuo "vaihteen vaihto vapaalle ensin" tuohon pakin rusahteluun. Jos auttaa niin kyseessä ei luultavimmin ole vika vaan ominaisuus. Itselläni ko. rusahtelutaipumus on ollut autossa uudesta saakka, huollon mukaan on ominaisuus :-(

      • ...............

        täytyypi koittaa..


      • xxy
        ............... kirjoitti:

        täytyypi koittaa..

        Lisääntynyt jäykkyys on vika. Huollon puute/kulunut kytkinvaijeri/kuiva kytkinvipu?.Rusahtelu voi johtua myös kytkimen säädöstä, ei irrota kunnolla. Tuo vapaan kautta on vanha konsti. Joskus jossakin ykkösen sai helpommin päälle kakkosen kautta.


      • ...............?
        xxy kirjoitti:

        Lisääntynyt jäykkyys on vika. Huollon puute/kulunut kytkinvaijeri/kuiva kytkinvipu?.Rusahtelu voi johtua myös kytkimen säädöstä, ei irrota kunnolla. Tuo vapaan kautta on vanha konsti. Joskus jossakin ykkösen sai helpommin päälle kakkosen kautta.

        saako kytkintä säädettyä?


      • henkka188
        ...............? kirjoitti:

        saako kytkintä säädettyä?

        tota kytkin maksaa tommoseen fiudee n. 100-150e ja itte ku vaihtaa niin asennuskaan ei maksa mitään. iso homma on aina niin paha määritellä mut jos joutuu ottamaan vaihdelaatikon irti koneen kyljestä ja kaiken muun rojun siitä ympäriltä niin voidaan puhu isosta hommasta.


      • hohohohohoho

        Kamalaa! Vaihde jos ei mene päälle, niin ei sitä väkisellä pidä runnoa. Sillä tavoin särkee vaihteiston.

        Olipa auto Fiat tai ei, niin pakki kytketään vain autoa pidettäessä jarrulla paikallaan. Takuulla rusahtelee jos auto jo valuu ja koittaa pakkia runnoa päälle. Kaikissa manuaaleissa sama juttu ja sama ominaisuus siis kaikissa autoissa. Ja joo kytkimen nosto vapaalla ylös auttaa useimmiten tai käyttäminen vaikka kolmosella.


    • brava 98

      Pitää vähän päivittää vanha ketjua. Itse en meinannut löytää juurikaan mistään apua kytkimen vaihtoon. Eli bravasta meni kytkin. uusi maksoi 120e. Vaihtaminen onnistui itse tehdä kohtuu nätisti. Akku kotelot yms pois edestä ja pohjapanssari. kuskin puolen rengas pois ja iskarin alapää irti niin sai vetoakselin pyörätettyä pois. vänkärin puolelta kans vetoakselin pultti irti. sitten vain moottorin tunkkasin että pysyy ylhäällä ja irrotin takaa ja kuskin puolen kulmasta kiinnikkkeet. Sitten vain kytkinkopan pultit irti niin se mahtui tulemaan ulos vaihdelaatikon kanssa sen verran että sai vauhtipyörää pyöritelleen kytkimen pultit auki. ei muutako uus tilalle ja mauserilla mittasin suunnilleen keskelle. painelaakeri uus ja kasaus.

      • punto -02

        Mulla Ponto 170 000 ajettu kytkin loppu, meinasin ite vaihtaa mutta ajattelin että on iso homma huomenna vien pajalle osat 140 ekuu, vaihtotyö korjaamolla 250 ekuu aikaa kuulemma menee 5 tuntii, merkkiliikkeessä työn osuus 620 ekuu. Korjaaja sanoi et Valeon kytkintä ei kannata laittaa kun ei kuulemma kestä, Bosch tai LUK:n osat kestää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1739
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1713
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1649
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1252
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    10. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      66
      1063
    Aihe