AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / miten kuivatan tilliä?

miten kuivatan tilliä?

8 Vastausta 6 644 Lukukertaa
elikkä olen laittanut parvekkeelleni kasvamaan tilliä, basilikaa ja persiljaa miten kuivatan nämä yrtit?en ole aikaisemmin kuivattanut.Kiitoksia vastauksista jo etukäteen!

katso vastaukseni

keskustelusta

kuivuu varmasti

kuivuu, kun et kastele.

Linkkejä

Yrttien kuivatus on helppoa. Nosta napakasti narulla sidotut yrttiniput ilmavaan paikkaan, lehdet alaspäin kuivumaan. Kuivanut yrttinippu kannattaa suojata esimerkiksi voipaperituutin sisään, jotta se ei pölyynny. Yrttikimpusta on helppo murentaa hyvää makua ruokiin. (http://www.maku.fi/makuaskeleet/maustekoulu/article120589-1.html )

http://www.yrttitarha.com/tietopankki/keittokirja/sailonta.html

http://www.4h-liitto.fi/files/toptehtavat/1C_yritteliaastiyrteilla/kuivaaminen.pdf

http://www.kotipuutarhuri.com/keskustelu/keskustelupalsta/kasvimaa/alue_139/

pakasta

Jos sinulla vain on pakastin, suosittelen pakastamaan tillin ja persiljan - mutta basilika taas kannattaa kuivata. Näin aromit säilyvät parhaimmin.

Pakastan

Minä taas pakastan basilikan lehdet. Ensin huuhtelen, sitten kuivattelen enimmät vedet ison pyyheliinan avulla. Sullon lehdet lasipurkkiin, jossa on kumitiiviste ja ns. patenttikorkki. (Huom! Ei juoksevaa vettä purkkiin!) Basilikan aromi on niin voimakas, että se tunkee läpi muovisista pakasterasioista ja aromatisoi myös samassa pakastimessa olevat jäätelöt ym.

Talvella sitten otan purkin pakkasesta, raaputtelen jäätynyttä basilikaa veitsen kärjellä sen verran kuin tarvitsen ja panen loput takaisin pakastimeen. Maku on kuin suoraan puskasta ottaisin!

juu

Hyvä idea! Itse vain olen aina kuullut, että basilika pitäisi kuivata, mutta ilmeisesti tämä tieto ei ole paikkansa pitävää.

täällä näin

minä jätän ne kastelematta
kuivuvat varmasti näissä auringonpaisteissa

minä laitoin leivinpaperia

jokaiseen väliin, sitten pakastus rasiaan ja pakastin tillin. On kuin tuoretta kun talvella ottaa lohisoppaan. Tulee sopiva annos aina kun ottaa 1 paperin kerrallaan.
 /   /  /  / miten kuivatan tilliä?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta