elikkä olen laittanut parvekkeelleni kasvamaan tilliä, basilikaa ja persiljaa miten kuivatan nämä yrtit?en ole aikaisemmin kuivattanut.Kiitoksia vastauksista jo etukäteen!
miten kuivatan tilliä?
8
9850
Vastaukset
- toisesta
keskustelusta
- tillikkainen
kuivuu, kun et kastele.
- Peppiina
Yrttien kuivatus on helppoa. Nosta napakasti narulla sidotut yrttiniput ilmavaan paikkaan, lehdet alaspäin kuivumaan. Kuivanut yrttinippu kannattaa suojata esimerkiksi voipaperituutin sisään, jotta se ei pölyynny. Yrttikimpusta on helppo murentaa hyvää makua ruokiin. (http://www.maku.fi/makuaskeleet/maustekoulu/article120589-1.html )
http://www.yrttitarha.com/tietopankki/keittokirja/sailonta.html
http://www.4h-liitto.fi/files/toptehtavat/1C_yritteliaastiyrteilla/kuivaaminen.pdf
http://www.kotipuutarhuri.com/keskustelu/keskustelupalsta/kasvimaa/alue_139/ Jos sinulla vain on pakastin, suosittelen pakastamaan tillin ja persiljan - mutta basilika taas kannattaa kuivata. Näin aromit säilyvät parhaimmin.
- basilikankin
Minä taas pakastan basilikan lehdet. Ensin huuhtelen, sitten kuivattelen enimmät vedet ison pyyheliinan avulla. Sullon lehdet lasipurkkiin, jossa on kumitiiviste ja ns. patenttikorkki. (Huom! Ei juoksevaa vettä purkkiin!) Basilikan aromi on niin voimakas, että se tunkee läpi muovisista pakasterasioista ja aromatisoi myös samassa pakastimessa olevat jäätelöt ym.
Talvella sitten otan purkin pakkasesta, raaputtelen jäätynyttä basilikaa veitsen kärjellä sen verran kuin tarvitsen ja panen loput takaisin pakastimeen. Maku on kuin suoraan puskasta ottaisin! basilikankin kirjoitti:
Minä taas pakastan basilikan lehdet. Ensin huuhtelen, sitten kuivattelen enimmät vedet ison pyyheliinan avulla. Sullon lehdet lasipurkkiin, jossa on kumitiiviste ja ns. patenttikorkki. (Huom! Ei juoksevaa vettä purkkiin!) Basilikan aromi on niin voimakas, että se tunkee läpi muovisista pakasterasioista ja aromatisoi myös samassa pakastimessa olevat jäätelöt ym.
Talvella sitten otan purkin pakkasesta, raaputtelen jäätynyttä basilikaa veitsen kärjellä sen verran kuin tarvitsen ja panen loput takaisin pakastimeen. Maku on kuin suoraan puskasta ottaisin!Hyvä idea! Itse vain olen aina kuullut, että basilika pitäisi kuivata, mutta ilmeisesti tämä tieto ei ole paikkansa pitävää.
- perinnetietoutta
minä jätän ne kastelematta
kuivuvat varmasti näissä auringonpaisteissa - kemin tyty
jokaiseen väliin, sitten pakastus rasiaan ja pakastin tillin. On kuin tuoretta kun talvella ottaa lohisoppaan. Tulee sopiva annos aina kun ottaa 1 paperin kerrallaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1031575
Välillä käy mielessä
olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.781224- 881137
- 1391056
Mika Muranen juttu tänään
Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras11007Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta
Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt5801005Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."
Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih8902- 20900
Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."
Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum9764Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa
On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida8690