Särkänniemessä

Entinen kävijä

Menimme Särkänniemeen toissapäivänä, jonotimme puoli tuntia parkkipaikalle, jossa vasta ilmoitettiin, että parkkipaikat ovat täynnä, vaan menkää Hakametsän hallin parkkipaikalle, josta bussikuljetus nonstoppina takaisin. Siis vasta sitten ilmoitettiin, kun olimme päässeet parkkipaikan perille. Kaksi liikenteenohjaajaa viittoi meitä kohti kolmannen luo ja kaikilla radiopuhelimet. Eikö olisi voinut jo aiemmin sanoa, tai laittaa portit kiinni? Idioottihommaa sanon minä. Menimme takaisin hotellille ja otimme taksin.

Illalla lähdimme takaisin hotellille taksilla ja kuski ajoi meidät väärään hotelliin. Luulimme, että ajoi meidät oikean hotellin johonkin takaovelle, mutta olimmekin kokonaan väärässä hotellissa. Onneksi lähistöltä löytyi loistava vanhempi taksiautoilija, joka ilmaiseksi tarjoitui viemään meidät omaan hotelliimme, ettei tarvinnut lasten kanssa kävellä raskaan päivän päätteeksi.

Itse hotelli, Cumulus Hämeenpuisto olikin sitten omaa luokkaansa. Huone sikamaisen kuuma, ikkunaa ei saanut avata, jottei ilmastointi mene sekaisin, avasimme kuitenkin, mutta suljimme sen melko pian, koska paskanhaju alkoi tulvia viemäreistä.

Aamiainen oli farssi, aivan liian pienet tilat sille aamiaista haluavien joukolle, pöydät tursusivat edellisten ruokailijoiden astoita, joita kukaan ei kerännyt pois, tarjoilijoita ei näkynyt missään. Ruoka loppui kesken, asiakkaat alkoivat jo tiuskia toisilleen, koska paikkoja ei ollut.

Kaikenkaikkiaan mieleenpainuva reissu Tampesteriin siis. Särkänniemi aivan sikakallis, onko se Lastenpäivänsäätiön omistuksessa, niinkuin Lintsikin? Särkänniemeen en kuitenkaan hevillä enää mene. Kallis on Lintsikin kyllä.

12

3179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juice1961

      Särkänniemi on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö ja siis näinollen ei mitenkään liity Lastenpäivän säätiön toimintaan (joka siis omistaa Linnanmäen ja on osaomistajana Merimaailmaan ja Tykkimäkeen)

    • juu ei

      Särkäniemessä joutuu heinäkuuussa jonottamaan aina muutenkin...
      Itsellä tuo Cumulus on ollut ihan ok.
      Mites tuo autoilu, ensin omalla Särkänniemeen (Hakaniemen jäähallille) ja sitten taksilla hotelliin? (Hotellin nurkalla ei ole kovin kallis pysäköinti).

    • päivänä

      mutta menimme bussilla, joka menee Stockan edestä. Näin ollen ei tarvinnut jonotella parkkipaikalle. Rannekkeet ja alueliput ostimme Hotelli Victoriasta suoraan, joten myös se jonottelu jäi pois.

      Laitteisiin kyllä sai lapset jonotella, koska kaikki tuntuivat olevan juuri sinä päivänä Särkänniemessä.
      No pojat olivat melkein yhdeksään, illasta väki väheni, samoin jonottelu.

      Hotelli Victoria oli aivan siisti paikka lähellä rautatieasemaa. Aamupalalla oli tarpeeksi syötävää, jopa vohveleita sai itse paistaa. Uima-altaassa sai käydä uimassa milloin vaan.

      2 aikuista ja 2 yli 10-vuotiasta poikaa / 2vuorokautta 2 ranneketta 2 aluelippua (aikuisille) teki yhteensä 218.00 €

      20.7. Kävimme sitten Alahärman PowerParkissa.
      Älyttömän siisti paikka. Jonotella ei tarvinnut niin kauan kuin Särkänniemessä, tosi siellä on vähemmän laitteita. Mutta iskäki pääsi koittaan ajotaitoaan Mika Salo radalla 15€ / 10 min.

      Hienot asfaltit ja nurmikot jopa parkkipaikoilla.
      Ja kauniita ruusuistutuksia. Aivan silmä lepäs.

      Suosittelen paikkaa, ensi kesänä menemmekin Alahärmään, eikä Särkänniemeen.

    • ensi kerralla!

      Särkänniemessä vierailtaessa on ihan suotavaa käyttää niitä kahta mollukkaa siinä nenän molemmin puolin jo ennen kuin kurvaa kello kahdeltatoista lähimmälle parkkialueelle. Kas kun opasteissa alueella tulevien teiden varsilla ihan tasan varmasti on lukenut siinä vaiheessa, että parkkipaikka on TÄYNNÄ. Jokainen järjestyksenvalvoja tietää tasan tarkkaan lähialueen olevan täynnä joka ikinen päivä jo hyvissä ajoin ennen puiston avaamista - ei siinä enää radiopuhelimella saatua vahvistusta tarvita. Luuletko todella, että jokaikiselle tampiolle aletaan ruuhkassa selvittää erikseen parkkipaikan olevan täynnä? Luupäitä kun virtaa alueella autoillaan kylteistä huolimatta satoja. Järkevintä on ajattaa tämä joukko mahdollisimman ripeästi alueen läpi kohti kauempana olevia vapaita parkkipaikkoja.

      Monesti olen ihmetellyt, miten asiakkaat jaksavat narista siitä, että heille tarjotaan autolle parkkipaikka ja vielä ilmainen(!) kuljetus huvipuistoon. Voisi olla paljon huonomminkin asiat, eli kun lähiparkki olisi täynnä asiakkaat saisivat kukin järjestää pysäköintinsä miten kykenevät ja lompakko antaa myöten. Mutta kun joidenkin nyt pitää valittaa ihan joka asiasta oli siihen valittamiseen sitten aihetta tai ei.

    • on paremmin

      Onpa kurjaa lukea, kuinka pilalle hauska kesäretkenne meni. Tietenkin olisi voinut miettiä, kannattaako särkänniemeen mennä aurinkoisena heinäkuun päivänä, jolloin 5 miljoonaa muutakin ihmistä viettää lomaa ja särkänniemi saatta olla jokusella muullakin mielessä. Särkänniemi on kyllä auki touko-, kesä ja elokuussakin, jos ei tykkää muista ihmisistä niin paljon. Ja kuten "ota silmä käteen neuvoi", jokaisesta suunnasta särkänniemeen ajettaessa on kyltit, joissa lukee särkänniemi, p niinkuin parkkipaikka ja "tilaa" tai "täynnä". Varmuuden vuoksi "tilaa" on kirjoitettu vihreällä ja "täynnä" punaisella. Mutta miten nämä kukin haluaa tulkita, on tietenkin jokaisen oma asia. Se, että kaikki haluavat tulla omilla autoilla (vaikka keskustasta pääsee helposti a) jaloilla, b) bussilla tai c) taksilla) särkänniemeen, tuskin on järjestyksenvalvojan vika (joka raukka parka on varmaan joutunut myös tulemaan töihin taksilla, koska lähiparkkipaikka oli täynnä). Esimerkiksi hämeenpuiston cumuluksesta särkänniemeen olisi tullut kävelymatkaksi haastellinen 1km ja rapiat päälle.

      Harmillista myös, että taksari vei teidät väärään hotelliin. Valitettavasti tampereen suuressa metropolissa on valittavana kolme eri cumulusta, se että mitä taksikuskille sanoo osoitteeksi on tietenkin jälleen jokaisesta itsestään kiinni. Itse olen onneksi aina onnistunut sanomaan oikean osoitteen. Ja teidän onneksenne, kiltti taksisetä vei teidän ilmaiseksi oikealle hotellille.

      Eipä käynyt teillä onni silläkään saralla, että olisi ollut viileä hotellihuone. On todella kurjaa, että tänä kesänä on ollut niin aurinkoisia ja lämpimiä päiviä, että jopa sisätilojen lämpötila nousee. Onneksi kohta tulee taas talvi, saa kävellä räntäsateessa vastatuuleen ja on ah niin viileää (ja särkänniemen parkkipaikalla tilaa). Ja kaiken kukkuraksi ihmiset tiuskivat toisilleen aamupalalla, koska hotellin palvelu ei pelannut.

      Olipa tylsä kesäreissu, pahoitteluni. Itse vierailen asuntomessuilla, maksan siitä ilosta että pääsen pyörimään kesälauantaina tungokseen 22€ (pysäköinnistä 7€ ja sisäänpääsystaä 15€). Ja aion nauttia kokemuksesta täysin rinnoin, enkä anna pikkuseikkojen pilata elämääni.

    • mutta lapset kai sinne täyt...

      Itse katselen joka aamu tampereelle mennessäni että mihin aikaan milloinkin näyttävät opastetaulut "täyttä" millekin parkkipaikalle, niitä kun on kumma kyllä ihan jokaisen sisäänajoväylän varressa.
      Toisaalta voi tehdä niin kuin naapuri vinkkasi: Aja alueelle ehkä n. tuntia ennen kuin huvipuisto aukeaa, mene kaikessa rauhassa lasten eläintarhaan ja vielä ehdit lounastamaankin kaikessa rauhassa ennen huvipuiston ovien avaamista. 4 kesää sitten oli huumori tiukalla kun tytär oli katkaissut koipensa, istui pyörätuolissa, eikä sitten saatukaan viedä autoa mihinkään lähiparkkiin. No, ajettiin rautatiesillan toiselle puolelle, ilmaiselle parkkialueelle, ja sieltä alikulkutunnelia pitkin niihin samoihin liikennevaloihin, ja mäkeä ylös lippukassalle pyörätuolia työntäen. Arvannet ettei tyttö juuri laitteissa käynyt mutta viis siitä, hattara on hyvää, samoin vohvelit, ja eläimet nähtiin tietty kahteen kertaan.

      Jokainen kokee niin kuin kokee, Tykkimäellä on aina tilaa parkkipaikalla.

    • ..joskus

      turha syyttää tamperetta tai särkänniemeä. joskus vaan on yksinkertaisesti huono tuuri ja kaikki menee pieleen. itse oon ollu tuolla culus hämeenpuisto ja ihan tasokas ja hyvä hotelli, siisti! vihjeenä kannattaa ensikesänä valita toinen ajankohta jos haluaa säästyä ruuhkilta tai nyt vaikka kärsiä loppuvasta ruuasta, se kyllä on harmillista. uskon kuitenkin, että lapsesi nauttivat matkasta! vihjeenä vielä lopuksi, turhaa etsit ''halpaa'' huvipuistoa...

    • oltiin

      Tampereella viikko sitten, vaikka oli helteinen päivä ei tarvinnu jonottaa laitteisiin eikä autopaikkaakaan kun käveltiin paikapäälle keskustasta ja illalla bussilla takas joka ei myöskään ollut täynnä. Jonotusta helpottaa kun ostaa hotellista valmiit rannekkeet.
      Oltiin Ilves hotellissa joka on aivan mahtava eikä opiskelija budjetilla edes liian kallis, eikä remontti äänet kuulunut huoneeseen vaikka nukuimme aamulla pitkään. Ollaan joinakin kesinä yövytty Cumulus koskikadulla ja sekin on laadukas hotelli, ehkä vähän halvempi kuin Ilves... Molemmista löytyy uima-altaat ja muitakin vapaa-aika paikkoja... Kannattaa seuraavalla kerralla vaihtaa hotellia ja kulku tapaa :)

    • ---------------------

      "Kaksi liikenteenohjaajaa viittoi meitä kohti kolmannen luo ja kaikilla radiopuhelimet. Eikö olisi voinut jo aiemmin sanoa, tai laittaa portit kiinni? Idioottihommaa sanon minä."

      Järjestyksenvalvojat eivät kierrätä kiusallaan autoja alaparkkipaikan kautta. Autoja ei voida käännyttää aikaisemmin, koska silloin Paasikiventien liikennevaloristeykset menisivät täysin tukkoon Särkänniemeen kääntyvistä ja sieltä pois pyrkivistä autoista.

    • 3:n mummmi

      Taas sitä mennään...
      Aina on helppo nuristaa, kiitos on niin vaikeaa.
      Joka asialle löytyy se nurja puoli, mut on hyvä olla kun näkee ne hyvät puolet, asiassa ku asiassa. :)
      Ja todellakin... aikaisella linnulla on mato suussa. ;)

    • vitsinvits
      • amusement park

        Ilmaista parkkipaikkaa löytyy Nääshallin pihasta ja radan toiselta puolelta Amurista. Cumulusta ei voi kyllä kehua, se myönnettävä. Mutta hyvänä päivänä Särkänniemessä kivaa, kun kaikki menee muuten nappiin.
        http://www.youtube.com/watch?v=NoPB0J9nE_k


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1947
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1649
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1599
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1517
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1465
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1357
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1266
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1203
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1138
    Aihe