AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Kevyt salaatinkastike

Kevyt salaatinkastike

8 Vastausta 7 510 Lukukertaa
Olisiko kenelläkään hyvää ja helppoa reseptiä esim. omenaviinietikka-pohjaisesta ja siis ehdottomasti ainakin öljyttömästä/ majoneesittomasta salaatinkastikkeesta, joka ei lisäsi salaatin sisältämää kalorimäärää triplaksi kuten perinteiset kastikkeet? Kaupan kevyt ranskalainen ei valitettavasti todellakaan maistu :(. Vinkistä etukäteen kiitollisena Salaatinkastikkeen ystävä

juu..

Ei ole kyllä valitettavasti etikkapohjainen, mutta kevyt nyt ainakin...
Ostat 2% rasvaa kermaviilin ja miksaat joukkoon dippimaustepussin, uskomatonta herkkua, makuvaihtoehtoja runsaasti, Italia-maku oma henkilökohtainen suosikki =)

muista

Muista kuitenkin, että rasva on välttämätöntä terveydelle.

Säästöliekki

Periaatteessa rasvaliukoisia vitamiineja sisältävän salaaltin kastike pitää sisältää, vitamiinien hyödyntämisen mahdollistamiseksi rasvaa. Muuten tulee puutos rasvaluikoisista vitamiineista.

Rasvasta voi saada energiaa 400 kilokaloria vuorokaudessa ja se ei vielä romahduta laihduttamisohjelmaa, vaan pitää yllä elimistön aktiivisuutta, joka kuluttaa tehokkaasti kaloreita. Rasvan puutteessa elimistön sisäiset toiminnat taantuu ja myös sisäinen energian kulutus romahtaa elimistö alkaa "säästöliekille".

asianvierestä..

Itse laitan salaattiin merisuolaa. Antaa todella hyvän maun eikä kastikkeita tartte. Tai jos tykkäät niin sipuli tai valkosipuli antaa myös mukavasti makua. Jotkut tykkää myös laittaa jalopenoja.

Ja voisithan kokeilla vähän lurauttaa sitä etikkaa sinne mukaan, jos siitä kovasti tykkäät... :)

Itse teen aina..

Itse valmistan salaatinkastikkeen kermaviilistä. Lisään siihen vain etikkaa, vähän valkopippuria ja suolaa ja sokeria. Hyvää on. :) Ja vielä kun käyttää vähärasvaista kermaviiliä.

mieluummin

Suosittelisin kyllä käyttämään juuri öljypohjaisia salaatinkastikkeita, eihän niitä paljoa tarvitse salaattiin laitta, niin ei sitä energiaakaan tule "liikaa".

Kun kuitenkin toivoit öljytöntä ohjetta, niin itse ainakin käytän vain sitruunamehua. Myös tomaatin sisus voisi olla hyvää.

Isäni herkkun ainekset: soijajogurttia (Alpro Soja Yofu), sinappia, sitruunamehua, vaahterasiirappia, ruohosipulia tai paprikajauhetta ja valkosipulia (jauhetta tai tuoretta). Herkullista erityisesti perunasalaatissa.

kastikkeita:

http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/index.php?showtopic=706&hl=salaatinkastike*

http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/index.php?showtopic=7211&hl=salaatinkastik*

http://www.finfood.fi/finfood/ff2.nsf/f0711a72a2978d11c225660c00461680/2f667f549c512886c22568af002bb383?OpenDocument&Highlight=2,salaatinkastike&

http://www.finfood.fi/finfood/ff2.nsf/f0711a72a2978d11c225660c00461680/42558e3189aff381c2256ad30044ab7f?OpenDocument&Highlight=2,salaatinkastike&

http://www.reklaamikari.fi/reseptit/kastikkeet/kasti04.html

http://www.reklaamikari.fi/reseptit/index.html

http://www.reklaamikari.fi/reseptit/index.html

http://www.reklaamikari.fi/reseptit/index.html

http://www.animalia.fi/Portals/31/salaatit.htm

http://www.eu.gw.com/laihis/salaatti.html#salkas7

http://www.acbtampere.net/?sivu=ruoka&alasivu=sekalaiset&id=salaattikastikkeet

http://personal.inet.fi/perhe/emme/lahjaideat/ohjeita.html

http://www.google.com/search?q=salaatinkastike+dl&hl=fi&lr=lang_fi&client=opera&rls=fi&as_qdr=all&start=60&sa=N

ohjeita ei ole

Mitään ohjeita minulle ei ole, mutta ihmettelen syvästi, jos et ole löytänyt mieleistäsi salaattikastiketta kaupan hyllystä. Täysin rasvattomiakin löytyy Citymarketista useampaa sorttia! Eri asia sitten onkin, jos nimenomaan halua tehdä itse, siinä en osaa auttaa.

Ja kuten tässä on jo joku maininnut, en omat kokemukseni huomioiden voi liikaa korostaa sitä, että huolehdi riittävästä rasvansaannista! 30% energiasta tulisi tulla rasvasta, ja eri kcal-dieeteillä se tarkoittaa seuraavaa:

1200 kcal -> 40g
1500 kcal -> 50g
1800 kcal -> 60g

Kuulostaa suurelta määrältä, mutta on tasan suositusten mukaista ja sai ainakin minun hiukset palaamaan päähän.... pikkuhiljaa... vielä on korjattavaa. Tänäänkin olen väen väkisin vääntänyt päiväannokseen teelusikallisen beceliä sinne ja toisen tänne. Kaikkeen sitä ihminen joutuu...

omenaviinietikkakastike

Jokapäiväsenä salaatinpuputtajan suosittelen
muokattua ranskalaistasalaattikastiketta:

-omenaviinietikkaa (tutkitusti terveyttäedistävä vaikutus)
-vähän vettä laimentamaan, eli oman maun mukaan
-ripaus suolaa
-mustapippuria
-valkosipuli puristettuna
-sinappia (sinapeissa on suuri eroja, tsekkaa sokerit&rasvat)

Itse lisään tähän kyllä tilkkasen oliiviöljyä pehmentämään ja voi kyllä, Pölysokeria!

0.1 dl öljyä ei diettiä kaada ja sisältää elimistölle tärkeitä rasvoja.
Vetelen tätä mieli määrin, enkä kyllä ole tällä onnistunut lihoamaan.

Sama kastike toimii äärettömän hyvin kurkku- ja perunasalaatin kanssa. Eli kurkkua suikaleiksi, vähän vielä valkopippuria ja NAM. Salaatin päälle vielä hiukkasen paprikajauhetta.
 /   /  / Kevyt salaatinkastike

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta