AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Paljonko voi ottaa, autolla?

Paljonko voi ottaa, autolla?

39 Vastausta 5 496 Lukukertaa
Paljonko voi juoda olutta ja lähteä autolla jatkamaan matkaa? (niin ettei saa sakkoja)riittääkö 20 min tauko ennen ajoa, jos juo pullon nelosta? Esim. 80 kg:inen mieshenkilö.

Vakuutusyhtiö on poliisia tarkempi.

Jos on ihan pakko ottaa alkoholia ennen autolla ajoa, niin suosittelisin hankkimaan alkometrin, ne on nykyisin ihan luotettavia.

Pitää kuiteskin muistaa se, että jos tapahtuu onnettomuus, ja veressä on vaikka vain 0,10 prom. niin vakuutusyhtiön kanssa tulee ongelmia, vaikka poliisi ei sakkoa kirjottaisikaan.
Oikeastaan vakuutusyhtiöiden käyttämä "korvausraja" on 1,1 promillea. Tämä tieto löytyi kun luin uuden vakuutukseni "pienen präntin"

Sakkoja

Sakkoko on se suurin pelko. On siinä muutakin.

Ei ihan

Minkälainen juntti tätä edes kysyy.
Siellä liikenteessä on muitakin ihmisiä kuin sinä; hyvällä omallatunnollako vaarannat muiden hengen?

Kaheskytlukuista Raptoria lainaten:
"Jos otat, et aja, ja toisinpäin. Eikös teeveenkin setä jo sanonut näin. Mikä v***u siinä on kun se ei mene jakeluun, kuka sulle löisi luun kurkkuun."

en ymmärrä

minkä saat yhdestä olutpullollisesta verrattuna siihen ongelmaan minkä se aiheuttaa (itselle ja ehkä muille). Eli jos ajat, et ota ja jos otat et aja. Ihan yksinkertaista.

Minäkään en ymmärrä

Minä en todellakaan ymmärrä näitä jotka vetää herneen nenään kun joku edes PUHUU ajamisesta yhden oluen jälkeen. Ei pienintäkään suhteellisuudentajua.

Jokainen 80-kiloinen äijä joka on joskus elämässään kaksi kaljaa putkeen juonut, tietää aivan varmasti että ei sillä ole ajokykyykyyn paskan vertaa vaikutusta. (Sillähän tuo 0,5:n promillerajakin kai on valittu että siihen asti ajaminen on vielä täysin turvallista?).

Verrattuna kahdenkin oluen nauttimiseen ennen ajoa, HUOMATTAVASTI vaarallisempaa on vaikkapa ajaa 15 tunnin valvomisen jälkeen, tai ajaa ilman aurinkolaseja aurinkoisella kelillä. Nämä ovat kuitenkin täysin sallittuja eivätkä edes yleisesti paheksuttuja asioita. Puhumattakaan että jos ajattelee omiaan ajaessaan tai näppäilee kännykkää/radiota. Jos haluaa olla 100% varma ettei aiheuta kenellekään vaaraa, niin ainoa vaihtoehto on jättää se auto talliin ja liikkua junalla.

Vinkkinä viikolle..

Noin 80kg painavan miehen maksa polttaa alkoholia n.8g/h.Neloskaljassa on viinaa n.14g.

olen kuullut..

..että yhden pullollisen palaminen kestäisi noin tunnin, sen jälkeen voi lähteä ajamaan. Mutta kaikkihan riippuu paljon ihmisestä, esim paino, sukupuoli yms.
mut nythän kysymys oli että kuinka paljon voi juoda ensin siihen sallittuun promillerajaan saakka jolloin vielä on oikeastikin kyllä turvallista ajaa, sit jos juo sen yli vielä pullollisen niin täytyy odottaa sen tunnin :) näin ammattilaisenkin silmin katsottuna :)

Ota vaan!

Puskurissakin kokeiltiin pienen III-olutpullollisen vaikutusta naishenkilön ajoon ja todettiin että vain skarppaaminen lisääntyi ja juominen ei vaikuttanut lainkaan negatiivisesti ajosuoritteeseen oleellisissa asioissa. Todettiinpa myös että tutkimusten mukaan tuommonen nippa nappa sallitun alittava humala ei yleensä vaikuta negatiivisesti ajosuoritteeseen oleellisissa asioissa vaan ainoastaan skarppaaminen lisääntyy. Juurikin tämän faktan vuoksi todelliset asiantuntijat ovat promillerajan laskemista vastaan.

Eli ota vaan vaikka parikin pulloa III-olutta koska ei se ole minkäänlainen turvallisuusriski. Alkoholin vaikutukset ovat tietenkin yksilöllisiä eli arvioi rehellisesti ajokuntoasi.

Väärin

Et tarvitse mitään mittaria tai kelloa, jos otat et aja ja sillä selvä, ajat vain selvänä niin homma pelaa.

kaksi

sun kokoisen miehen kärsii juoda 2 pulloa olutta, puhaltaisit 0,4 promillea, jos ne tunnisa juot.
No siinäpä vasta ohje! Tuo paino kun ei ole ainoa mittari, jolla alkoholin vaikutusta voi mitata. Tunnempa erään reilusti yli 80 kg miehen, joka on 2 olutpullon jälkeen ihan huomattavasti hieman hiprakassa. Huono viinapää sanotaan, tiedä sitten mistä todellisuudessa johtuu. Ylipäätään, jos on autolla liikenteessä niin miksi juoda yhtäkään olutta? Alkoholitonta en edes mainosta, koska eihän se samalle maistu. Jätä auto himaan, ja lähde oluelle, vaikka parillekin!
Rattijuoppohan sinä olet en tule sinun kyyttiin.

Viisi

Itse olen juonut 5 kaljaa ja käynyt noin tunnin päästä siitä puhalluttamassa niin näytti 0,3 ja lähin ajamaan. Eli aika paljon saa siihen 0,5:een juoda. Tosin kyllä siks päkki alkaa jo ajamiseen vaikuttaa, vaikka promillet näyttäisivät vasta 0,4.

taidat olla

läski, vähintään 200 kilonen jos tuo pitää paikkansa. tai sitten joit ne 5 kaljaa jotain kymmenessä tunnissa. nopeasti (esim tunnissa) juotuna 3 olutta tekee 80 kilosella äijällä jo 0,6 promillea.
Umpikänninen rattijuoppo en tule sinun kyytiisi. Olet jo vaarallinen liikkenteessä muille kulkijoille upiluu rattijuoppo tumpelo. Örveltäjä!

Olen 98,5kg

tai konjakkia tai viskiä tai mitä vaan alkoholipitoista ja menen ajelemaan koska alkoholia otettua on sellainen fiilis, että on kiva ajella.

Määrät vaihtelevat, ihan vitun sama jäänkö johonkin vitun haaviin vai nen, pokka ainakaan ei petä, olen muutamat kerrat ajellut haavien läpi kun en tupakoi ja autoni on uusi ja aika kallis, ajelen 500 rajan bemulla ja jostain syystä annetaan mennä. Ajelen ilman alkon maisteluita enimmän osan ja oon muutaman kerran haaviin ajanut ja on testattu, joka kerta päästetty kun sillä kertaa en ole nautiskellut.

En tiedä meneekö vielä hyvän tuurin puolelle kun maistelen vaan kerran kuussa ja silloin myös tulee lähdettyä ajelemaan huvikseen vaikkei muuten tulis muuta kuin himassa oltua pleikkaria pelaillen tai kirjaa lukien tai telkkuu tölläten.

Hallitsen auton aina moitteettomasti, niin kännissä en ajamaan mene jos olisi pienikin epäily, että nyt en tilannetta hallitse.

entäpä tuo

äidinkielen,lukemisen ja kirjoittamisen tunnit , tais tulla nekin pinnattua,,,,,jäljestä päätellen,, HiiiiiiiHaaaaaaaaaaahhhaaaaaaa,,,

Kasvata

ja kerro satuja sen jälkeen. Taidat olla vielä ammattikoulussa tuunaamassa tatsuneita, että oiken konjakkia.....heh heh.

no laskettu

Riippuu siitä lihasmassasta, läski kun ei laimenna promilleja.

Mutta olen itse noin 93kg ja maksani polttaa yhden keskioluen tunnissa joten tähän astiseen elämääni olen pärjännyt sillä että yhden pitkän kaljan voin juoda ja lähteä heti. Jos juon kaksi odotan tunnin. Nelosta on turha juoda, itse asiassa pilsu on yllättävän hyvä vaihtoehto.

Viiniä voi ottaa puolilasia koska vaan, lasillisen jälkeen vois tunnin odotella.

Puolikas viskikään ei ajokuntoa vie (2cl).

Olen joskus juonut aterian yhteydessä 3 lasia viiniä ja lähtenyt siitä kutakuinkin 2-3 tunnin päästä ajamaan puhallutuksessa promillet jäi alle 0,5, tarkkaa lukemaa vallesmanni ei kertonut, kysyi vaan että onkos tullut maisteltua ja milloin lähdin liikkeelle...

Riittää

Kyllä se riittää. Mutta enempää ei missään tapauksessa.

Pari olutta

Eikö yksi paukku/olut tuo vajaat 0,2 promillea vereen normaalipainoisella ihmisellä. Kolme gepardia, niin voi olla että jää alle 0,5 promillen (Onko se vielä rattijuopumuksen raja vai onko laskenut? Itse en ajele nauttineena).

jos otat

eikö se siinä sitten ole...

Empiirinen

Painoni on 87 kiloa ja pituus 183 cm.Saksan poliisin alkometrin mukaan minulla oli veressä 0,2 promillea alkoholia kahden 0,33 litran oluen jälkeen,joiden vahvuus oli 4,8 %,joita käytin ruokajuomana.Nämä oluet nautittiin puolentoista tunnin sisällä.
Jos otat et aja täällä rattijuopon uhri!
jos promillet jää alle 0,5 ei ole rattijuoppo vaan ihan laillisesti ajava kuski
Senkin rattijuoppo en tule sinun kyyttin.
Yhden oluen ottaminen ei tee kenestäkään rattijuoppoa.
Senkin rattijuoppo en tule sinun kyytiin.
Kyllä nyt muutaman lll olueen voi ottaa, ei se ajoon vaikuta...
En tule sun kyyttin senkin rattijuoppo.
Joroisissa Etelä-Savossa kaksi miestä loukkaantui eilen alkuillasta, kun henkilöauto suistui ojaan. Myöhemmin illalla Raahessa valtatie 8:lla sattuneessa ulosajossa loukkaantui neljä ihmistä. Autoa kuljettanutta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.
Poliisin haaviin on jäänyt juhannusliikenteessä lukuisia rattijuoppoja. Liikkuvan poliisin mukaan menoliikenne alkaa jo hiljentyä.
STT
mutta ei yhden oluen ottaminen tee kenestäkään rattijuoppoa
0.0Promillea.

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

Ei yhtään on minun vastaus. 0.0% alkoholia veressä. Kun jäät poliisin haaviin ja puhallat räikeän 4.3% on jo kaatokänni. Menee ajokortti sekä rekkari autostasi lähtee myös kilvet.
Rattijuoppohan sinä olet sinä vaarannat muut liikkenteessä kännipäissäsi ajaessasi autolla. Joopa Joo. Jos ajat niin et ota. Jos otat niin et aja. 0.0% Promillea veressä. Onko upiluu selvä vai pitääkö sangtiota rustailla.
miksi se on niin vaikeaa idiooteille ymmärtää että JOS OTAT ET AJA!

ja tarkoittaa ihan sitä että silloin kun otetaan niin ei ajeta. olipa 1 tai 2 kaljaa.

itse kun juon, en aja kun vasta seuraavana päivänä.
 /   /  /  / Paljonko voi ottaa, autolla?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta