Frodo ja Sam - homojako?

Mandariini

Olen kuullut monien ihmisten sanovan, että Frodo ja Sam ovat homoja. Pitääkö se tosiaan teidän mielestä paikkaansa?
Minun mielestäni he ovat parhaita ystäviä. Sam tekee Frodon puolesta mitä vain ja Frodo suojelee Samia. Kertokaa hyvät ihmiset mitä mieltä olette tästä asiasta!!

40

3242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AM

      Voihan ne puppelipojuja ollakin, mutta mikään ei suoraan sitä kerro. TSH:n alussa Sam kyllä katselee Ruusaa (vai Roosaa?) sillä silmällä, joten mikään umpihomo hän ei kyllä ole.

      • Ruusa Tölli

        öö... Roosa (sanotaan siis Ruusaksi) Tölli ja Samvais Gamgihan menee naimisiin!


      • AM
        Ruusa Tölli kirjoitti:

        öö... Roosa (sanotaan siis Ruusaksi) Tölli ja Samvais Gamgihan menee naimisiin!

        Naimisiinmeno ei merkitse mitään, koska voi olla, että Sam tyytyy Ruusaan vain siksi, ettei saa sitä, kenet haluaa. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun homo elää kulissiliitossa. Sen sijaan elokuvan alussa oleva ujostelu merkitsee sitä, että tunteet Ruusaan ovat aitoja.


      • Raven

        Katsokaapas vaikka leffan alun juhlakohtausta: Frodo yrittää yllyttää Samia tanssimaan Ruusan kanssa, johon Sam vastaa: "Äh, haen mielummin itselleni lisää olutta"

        Sam on kyllä selvästi PERINTEINEN SUOMALAINEN HETEROMIES!


      • kakkakuuli
        Raven kirjoitti:

        Katsokaapas vaikka leffan alun juhlakohtausta: Frodo yrittää yllyttää Samia tanssimaan Ruusan kanssa, johon Sam vastaa: "Äh, haen mielummin itselleni lisää olutta"

        Sam on kyllä selvästi PERINTEINEN SUOMALAINEN HETEROMIES!

        Koska Sam on suomalainen? Joo tiiän, ettet sä tarkottanu sitä, mutta oli pakko kommata! (:


    • snowflake

      Kaikkea ne ihmiset kyllä saakin päähänsä!!! Ettekö ole lukeneet kirjaa loppuun??? Lopussa Sam ja Ruusa saa tyttären!!! Ja Frodo ja Sam on VAÍN hyviä ystäviä!!!

    • Sauron

      Sam ja Frodo eivät tosiaankaan ole homoja vaan ylimpiä ystäviä! He rakastavat toisiaan mutta vain ystävinä! Samhan menee naimisiin Töllin Ruusan kanssa ja he saavat muistaakseni kuusi lasta! He tosin asuivat Frodon kanssa Repunpäässä yhdessä. Frodosta ja Samista pitäisi ottaa oppia ja olla turhaan peittelemättä tunteitaan hyviä ystäviä kohtaan! Sillä jokainenhan meistä rakastaa ystäviään,eikö?

    • Hohhoh

      Ei hitto teillä joillakin ihmisillä voi olla kieroutunut ja sairas ajatuksen juoksu.. mä ainakin rakastan hyvin paljon mun porukoita jolloin luonnollisesti myös isääni, tekeekö se musta homon?
      elämässä on muutakin kuin seksi, sukupuoli ja seksuaalisuus

    • *Polgara~

      ihmiset vaan taas keksineet "hauskaa juttua"..
      kyllä, Frodo rakastaa Samia ja toisinpäin, mutta ystävänä.. niillähän kuitenkin on aika erikoinen suhde kun kirjaa miettii...

    • Mussukka

      MITÄ IHMEEN VÄLIÄ SILLÄ ON OVATKO SAM JA FRODO HOMOJA VAI EI?????????

      Ihmisten kommentit tästä kyseisestä asiasta ovat uskomattoman homofobisia. Ne on vaan ystäviä! Joo! Ei voi olla homoja! Koska... Miksi?? Mitä sitten jos vaikka ovatkin? Muuttaako se kirjaa mitenkään paitsi niin, että loppu on entistä onnettomampi?

      Miksi ihmeessä tällä palstalla jaksetaan jauhaa soopaa? Jotkut näkee romanttista rakkautta Frodon ja Samin välillä. Jotkut Gimlin ja Legolasin. Toisille Aragorn ja Arwen on ainoa oikea pari TSHssa.

      Ihan sama vaikka joku ajattelisi että Saruman ja Sauron ovat poikaystäviä. Se ei muuta kirjaa eikä leffaa yhtään huonommaksi.

      Menkää itteenne ihmiset!

      • regaali

        joo, mä oon siitä myöski samaa mieltä et ei se kirjaa muuta vaikka kaikki ois homoja keskenään...


      • muikkis

        Veit jalat suustani. Asiaa.


    • joku vaan

      Sam ja Frodo eivät ole homoja, koska Sam on Frodon ystävä ja ns. palvelija ja hän lupasi Gandalfille että ei jätä tätä yksin.
      Frodo ja Sam ovat hyviä ystäviä. Ei sen enempäää...

    • Salzku

      En mä usko et ne on homoi, ne on vaan hobitteja...

    • LoRieN

      Hei vaan...
      Olen itsekin kuullut paljon juttua siitä että Sam ja Frodo olisivat homoja, mutta omasta mielestäni asia ei ole näin!!
      Kaikilla on tietysti oma mielipide tästä asiasta ja heidän käyttäytyminen leffassa ja kirjassa toisiaan kohtaan voi hyvinkin olla "homomaista".
      Itse kuitenkin uskon että J.R.R Tolkien halusi tuoda kirjoissaan esille vahvan ystävyyssuhteen. Ne jotka ovat lukeneet Taru sormusten herrasta -trilogian ovat varmaan huomanneet sen että kirjan aikana Frodon ja Samin ystävyyssuhde joutuu koetukselle, mutta rakkaus toisiaan kohtaan ei murra heidän siteitään. Tässä vaiheessa ihmiset ajattelevat tämän kohdan eri tavalla, mutta kun tarpeeksi muutenkin miettii, voiko Frodoa ja Samia sanoa homopariksi?

    • Eärendil

      ... oon katos lukenu et Elijahilta on kysytty tota samaa ja se on vastannu et ne ei oo homoja. Niitten suhde on vain erityinen...! Se on hieman enemmän kuin ystävyyttä mut siihen se jääkin. Pitäähän niitten luottaa toisiinsa aika paljo ku niil on tollanen tehtävä... Joten ÄLKÄÄ JAKSAKO!!

    • FRODO

      Olen samaa mieltä kanssasi. He ovat vain todella hyviä ystäviä! Ehkä vähän liiankin hyviä... Elijah Wood on myös sitä mieltä. =)

    • iitu

      Frodo ja Sam ovat erittäin hyviä ystäviä..Kyllä minäkin halailein kavereitani jos heillä on vaikeaa tai jos haluan onnitella heitä jostain asiasta..Jos Sam ja Frodo olisivat homoja se olisi paljastettu elokuvassa näkyvemmin kuten suutelemalla, mutta uskon että kaikki jotka sanovat sinulle niin ovat ehkä 10 vuotiaita?Tämä homosuhde heidän välillään on keksitty juttu joka on vain lähtenyt liikkeelle joltakin tsh:oon vihaajalta..Mutta kukapa voisi vihata näin hienoa elokuvaa..

      • liirunlaarunplörtsis

        Mites se kirja? :D


    • *jeanine_*

      Mun mielestä Frodo ja Sam ei missään nimessä ole homoja. He -kuten sanoit- ovat mielestäni parhaita ystäviä ja tukevat toisiaan. Mä en tajuu, miten ihmeessä jotkut on keksinyt sellasii? Ja mistä tää on saanu alkunsa? Tai no mielipiteensä kullakin, mutta minun puhdas mielipiteeni on se, että Frodo ja Sam ovat todella läheisiä ystäviä, ei muuta.

    • muikkis

      Siis tiedoksi niille, joiden mielestä Sam/Frodoistit ovat kaikki esiteinejä Tolkieninvihaajia.

      Ite olen 30v Tolkien -friikki. Rakastan hänen tuotantoaan ja tykkään elokuvasta aivan kauhiasti. Ja olen aina nähnyt Samin ja Frodon suhteen romanttisena.

      Miksi ihmeessä aiheesta moinen paheksunta? Olisiko kohu sama, jos väittäisin, että Gimli ja Legolas ovat homoja?

      Romantiikka ja slash kunniaan. Samoin kuin se suvaitsevaisuus, joka jo Sauronilta tunnetusti puuttui!

      • ASIAA!

        Tuo on niin asiaa!!^ :))


    • Arwen

      Sam ja Frodo ovat hyviä ystäviä,ja ne jotka sanovat näitä homoiksi,eivät varmaan ole katsoneet Taru Sormusten Herrasta:Sormuksen ritarit....
      Gandalf sanoi Samille,että tämän täytyy suojella Frodoa!!!
      Ja esim. Salkkareissa,onhan tämä Kallekin homo,mutta ei oikeasti!!!Hänellä on vain rooli!!
      Toinen esimerkki:Onko kukaan katsonut Putkiaivoja?Niissä on yksi Ford,joka NÄYTTELEE homoo!!!
      Ja Elwoodilla on tyttöystävä...!!!!!!

      • hiukan eri asia

        Ei tässä näytteliöiden homoudesta puhutakkaan, vaan kirjan hahmojen? :D


    • metsänpiekko (ei -ei vaan -ie

      kuka on tollasta väittäny??HOMOJA?!?!?!?!?!?!ja paskanmarjat!!!se kuka tuollaista väittää nii saa turpiinsa!!!niillä joilla on tuohon mun sanomiseen vastaanhangottamista niin tulkoot tänne sanomaan niin katotaan kumpi voittaa!!!

    • Minun mielipide

      Olen ajatellut frodon ja samin välillä aina jotain muutakin kuin ystävyyttä.Toki he olivat myös parhaat ystävykset, sitä ei käy kieltäminen. Mutta toisaalta olen myös ajatellut että he eivät ehkä itse ´ymmärrä` mistä heidän tuntemuksissaan on kysymys, ja sen vuoksi kirjaan on tullut ns. ristiriitoja. Mutta en ymmärrä miksi jotkut ihmiset näkisi frodon ja samin mahdollisen homouden pahana tai kielteisenä asiana. Rakkaus on hieno asia, oli siinä mies ja nainen, nainen ja nainen taikka mies ja mies, niin kirjoissa kuin tosielämässäkin. :)) En kyllä myöskään halua kieltää ystävien välistä ystävärakkautta, mutta en vain usko että TSH on samin ja frodon kohdalla kysymys pelkästään siitä. Tämä minun mielipiteeni asiasta. :)

    • vaan ystäviä

      ollaan aina siskon kans ku ollaan katottu lotreja niin vitsailtu että frodolla ja samilla on jonkimmoinen suhde. ja lopussa frodo on sillee vihdoinki pääsen siitä eroon!! mutta ei! ei todellakaan ne ole homoja! ei sillä että ois mitään homoja vastaan mutta samhan on aivan rakastunut siihen ruusaan ja ne menee naimisiin ja saa lapsiaki! sam ja frodo on VAAN YSTÄVIÄ!!

    • Ehkä tällaisen suomalaisen näkökulmasta, joka ei puhu eikä pussaa, voisi sanoa, että melko "homoa" käytöstä :-) mutta onhan ihmistenkin keskuudessa, kun mennään vaikka toisiin kulttureihin ihan erilaista tunteiden ilmaisu miesten keskuudessa. Italiassa henkilökohtaisen tilan loukkaus on vasta kun tungetaan kättä housuihin :-D Ja ehkei hobittien tunne-elämää voi edes verrata ihmisten vastaavaan. Saahan sienetkin ne raivoisan himon valtaan. Tai mistä sitä tietää, voihan ne olla homoja jok ikinen miespuolinen Piukkapaula, Tonkeli, Pönkeli ja Jalojalka. Jätti Tolkien vain kertomatta.

    • ~kekekekeke~

      En usko että Tolkien on tarkoittanut heidät homoiksi, mutta mistäs sen tietää vaikka olisikin. :D Ja hassua että ne ihmiset jotka sanovat olevansa sitä mieltä että mitään romanttista ei heidän välillään ole leimataan suoralta kädeltä umpimielisiksi homofoobikoiksi. Toivottavasti ette oikeassa elämässä tee tuota, voi käydä aika ärsyttäväksi muiden kannalta. "Nuo kaks on ihan varmasti homoja keskenään!" "No eikä ole, ne on selvästi vaan kavereita." "Homofoobikko! Miksei ne muka vois olla homoja?"

      Ennen kuin kukaan ehtii sanoa mitään, sanon sen itse: yleistys ja kapeakatseisuus kunniaan. ^^b

    • Slash 4evahh!

      Ei munkaan mielestä Tolkien oo tarkottanu niitä homoiks, vaan toooossiiii hyviks ystäviks. Mutta se, että Tolkien ei ajatellu niitä homoiks, ei tarkota sitä, ettenkö mä aattelis. En mä aluks aatellu, mutta sit ku aloin lukemaan kaikki slash-fanfiction-juttuja lotrista, niin johan mieli muuttu, nyt mä aattelen kaikki hahmot homoiks. En silleen, että ku katon niitä leffoja tai luen kirjoja, ni en mä oo silleen, että "Hehheh, noi on homoja, mitäköhän tossaki välissä oikeen tapahtu" jne.. Ei, lähinnä vaan just niitä ff-juttuja lukiessa.. Mut sitten taas tavallaan kansa leffoissa ja kirjoissa.

      Ja nyt tästä ei varmaa kukaan tajunnu yhtään mitään, mutta pointti oli kai loppujen lopuks se, että kyllä, mun mielestä Sam ja Frodo ovat homoja, ainakin jollain tasolla. Samoin kuin myös esim. Aragorn, Legolas, Haldir, Gimli, Elrond, Gandalf, Merri, Pippin, Éomer ym.

      Te, jotka tajusitte puoliakaan tästä, onneksi olkoon, koska mä en enää oo varma, mitä mä oikeen selitän...

    • ...

      Jos ette muista, niin Sam menin naimisiin Kuninkaan Paluussa, ja sillä oli lapsiakin....

    • ghjuio

      Itse ajattelen asian niin, että Tolkien on nimen omaan laittanut THS trilogiaan ns. ''ristiriitoja'' että lukija saa itse miettiä asian niinkuin tahtoo. Mielestäni Sam ja Frodo eivät ole homoja vaikka joissakin kohdissa sekin ajatus on käynyt mielessä. He ovat vain erittäin läheisiä ystäviä, ja eihän ystävärakkaus mikään erikoinen asia ole. :-) Ja jos joku miettii että ne on homoja, ni miettikööt. Eise väärin ole, vaikka kirjassa toki käykin ilmi että Sam menee naimisiin Ruusan kanssa ja saa lapsia, mutta jonkun mielestä siinä voi piillä jotain muutakin:)

    • Pippin

      Itse oon aina nähn niiden suhteen romanttisena. Leffassa niitä piirteitä ei tuoda samalla tavalla esiin ku kirjassa, josta syystä on melko huvittavaa et täällä puhutaa vaa leffasta ja Elijah Woodista..
      Musta vaikuttaa, et Tolkien on tahallaan kirjottanu sen niin, että jokainen saa tulkita niiden suhteen itse. Jokainen, joka on joskus ollu epävarma teini jolla on paras kaveri, myöntää varmasti ettei aina itekkään tiedä onko se rakkain ystävä vai pitkäaikasin ihastus. Ja musta niiden suhde perustuu just tähän epävarmuuteen,mut toisaalta sen kiehtovuus syntyy siitä että kaikilla on siitä oma näkemys josta saa.sitten tapella.

    • augh....

      Tolkienin hahmot kuvittelee homoiksi joko 1) homofoobikko, jolle kaikki miesten välinen ystävyys merkitsee erotiikkaa tai 2) homo, joka projisoi omat halunsa muihin eikä kykene ymmärtämään, että miehillä voi olla syvää ystävyyttä ilman seksiä (tai joka omaa poikkeavuuttaan peittääkseen haluais uskoa, että kaikki miehet on homoja pohjimmiltaan)....

    • Tolkien-fani

      Ei (mun mielestä) ole homoja. Mitä perää siinä väitteessä on? Nehän on vain luottoystäviä ei homoja. Miks ois?

    • minä vain

      Jos ihmiset sen samaisen kirjan on lukenut kuin minä niin tolkien itse kertoo ennen tarinan alkua sormuksen ritareissa että hobitit ovat hyvin ystävällistä ja jaloa kansaa.Minä ainakin ajttelen sen sillä tavalla että heidän välillään ovat vain kovat ystävyys siteet ja matka on pitkä ja raskas ja tulee frodolle vaikeaksi sormuksen takia niin kyllä ne tulevat varmaankin läheisiksi koska siellä ovat vain he kaksi.

      Ja kirjassahan sam ja ruusa ovat kovin onnellisia kun he palaavat kontuun ja aloittavat sen sodan konnun puhdistus kappaleessa.En ole aivan varma mutta olikohan että sam ja ruusa saivat jopa 13 lasta ja heidän nimensä ovat:
      Elanor, Frodo, Ruusa, Merri, Pippin, Kultakutri, Hamfast, Tuhatkauno,Leinikki, Bilbo, Rubiini, Tikli ja Tolman Gamgi

      Voitte käydä tarkistamassa Google haulla kontu samvais gamgi

    • dr no

      Sam voi olla biseseksuaali

    • Frodon ja Samvaisin suhteessa on selkeästi homoeroottisia piirteitä. He osoittavat toisilleen hellyyttä muun muassa toistensa hiuksia silittämällä. Tätä on saatettu tosin käyttää tehokeinona, jolla painotetaan hyvien ja huonojen olentojen luonteenpiirteitä. Selkeästi örkit oli turmeltu tavalla, joka jätti heidät kyvyttömiksi minkäänlaisiin hellyyden osoituksiin.

      Mistään homoseksistä ei sormusten ritareiden välillä ole viitettä. Jos pienet epämiehekkäät hellyyden osoitukset lukijan mielestä viittaavat seksuaalisten halujen tyydyttämiseen muillakin tavoilla, on lukijalla täysi oikeus ajatella niin. Hyvä tarina jättää aina jotain tulkinnan varaa.

      Tolkien oli ensimmäisen maailmansodan aikana rintamapalveluksessa Ranskassa ja lienee siellä kokenut raskaita ja vaikeita hetkiä elämässään. Missä muualla kuin sodassa ystävällisyys ja uskollisuus on kunniassa, ilman erotiikkaa. Tosin pitkän sodan aikana eroottisetkin tunteet miesten välillä saattavat herätä. Ilman sodan tuomaa kokemusta Tolkien tuskin olisi voinut kuvata sormuksen ritareiden vaikeuksia tunnetasolla kuten teki.

      Tolkienilla oli myöhemin professorina ollessaan vahva ystävyysside C. S. Lewiksen kanssa. Kenties hän kuvasi näitä vahvan ystävyyden tunteita kirjassaan sillä uskolllisuudella ja hellyydellä, jota Frodo ja Samvais kokivat toisiaan kohtaan raskaan seikkailunsa aikana.

      Fantasiat eivät ole sitä mitä luetaan, vaan sitä mitä lukemisen aikana koetaan. Joitain lukijoita miespuolisten hahmojen välinen hellyys häiritsee homoeroottisuutensa vuoksi, jotkut sitä tuskin huomaavat. Voimme kukin nauttia tarinasta ihan sellaisena kuin haluamme ja ihan ilman turhia luokitteluja.

      • FotR,tTT,RotK=LotR

        No mun mielestä ne on enemmän kuin parhaat ystävät mutta eivät silti mitään homoja. Oon kuullu et jotku väittää niitä homoiksi sen vuoksi että frodo pussas Samia harmaissa satamissa ja jotku sen vuoksi että Sam tekee mitä tahansa Frodon palastamiseksi. No ne on läheisiä toisilleen joka on mun mielestä tosi hyvä juttu niin kirjassa kuin leffassakin.


      • heh heh
        FotR,tTT,RotK=LotR kirjoitti:

        No mun mielestä ne on enemmän kuin parhaat ystävät mutta eivät silti mitään homoja. Oon kuullu et jotku väittää niitä homoiksi sen vuoksi että frodo pussas Samia harmaissa satamissa ja jotku sen vuoksi että Sam tekee mitä tahansa Frodon palastamiseksi. No ne on läheisiä toisilleen joka on mun mielestä tosi hyvä juttu niin kirjassa kuin leffassakin.

        "Sam tekee mitä tahansa Frodon palastamiseksi"

        Se oli kuitenkin Klonkku, joka alkoi Frodoa paloiksi laittaa...


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe