AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Kaikista laadukkain koiranruoka?

Kaikista laadukkain koiranruoka?

32 Vastausta 13 843 Lukukertaa
Mikä teidän mielestä on paras ja laadukkain koiranruoka? Eli meidän koirat ei ole millekään allergisia, kooltaan 10 kiloisia aktiivisi koiria. Mitä olette mieltä hillsistä? Nyt syödään 1´st choicesia, jätöksiä tulee vaan aika paljon. Ymmärrän että kaikki ei käy kaikille, mutta mikä on puhtain, lihaisin ja laadukkain? hehkutusjäämät pitäis olla myös pienet. Hinta ei ole ratkaiseva tekijä, vaan ruoan laatu.royal caninia, advancea kokeiltu, ei tahdo oikein maistua.

Kiitos kaikille vastaajille.

Kokeilemalla sopiva

Laadukkainta ruokaa on luonnonmukaisempi ruokinta kuin nappulat.

Meidän toiselle koiralle hyväksi havaitut kuivanuonat ovat James Wellbelovedin ruoat, yhdelle koiralle sopii taas parhaiten Nutron lammasriisi. Advancen ruoista paras on lammasriisi, siinä ei ole vehnää tai Sensitive (kalapohjainen). Tällä hetkellä meidän oikein oikein nirsolle koiralle maistuu Royal Caninin Sensible (koiralla ei ole allergiaa, mutta tuo Sensible ruoka maistuu parhaiten).

Eaglen ruoka ei sopinut meidän koirille ollenkaan, ulostetta tuli ja tuli. Mutta olen kuullut sen sopivan hyvin taas joillekin.

Kannattaa vain kokeilemalla etsiä se juuri sinun koirallesi sopivin ruoka.

Täällä kuivamuonista:

http://kks.aptual.com/kks.php/fi/etusivu/jutut/koiranruokinnas

Purina pro plan

Bokserille ainakin sopii.

Purina pro plan

Bokserille ainakin sopii.

Meillä syödään

royal caninin sensibleä tai Purinan Pro Plania.
Meidän neideille maistuvat vain ja ainoastaan kanapohjaiset ruuat.
ällä hetkellä on tuo Royal Canin taas menossa,sillä Purina ei enää oikein kaupaksi mennyt...mikä lie syynä.
Sitten tuo nirsompi koiramme tykkää myös sellaisesta merkistä kuin Brit(muistaakseni)ostin pienen pussin Euroopan voittaja näyttelystä ja meni kuin kuumille kiville.
Hinnaltaankin edullinen sillä huomasin sitä eläinkaupassamme.
Kyllä se vaan niin on,että kokeilemalla se ruoka löytyy.

solid gold

Itse pidän solid gold sarjaa laadukkaimpana mitä tunnen. Itse valitsisin "paperien" perusteella sen. Meillä ei vaan oikein maistunut ja hintakin oli suht korkea. Monissa on rasvaa melko vähän mutta tuo just a wee bit pienille koirille oli kyllä ainakin sopivan tuhtia.

meillä taas

jouduttiin heittämään roskiin kun eivät yksinkertaisesti suostuneet sitä syömään.
Se mitä olen siitä lukenut,niin varmaankin ihan laadukas ruoka,mutta kun näillä pienillä koirilla tahtoo olla todella valikoiva tuo makuaisti.

Acana

Acanaa suosittelen kyllä kaikille. Tätä syöttäisin aivan ehdottomasti koiralleni jos se piru sitä vaan söisi. Kaikki mitä olen kuullut kys. ruuasta on ollut todella positiivisia ja maistuu kuulemma hyvin. (poikkeuksia löytyy) Lihaa on paljon ja hinta ei ole mielestäni aivan päätä huimaava.

Meillä syödään

Meillä syödään nykyään Biomill Sensibleä. Ennen ruokana oli 1st Choice hypo, mutta kasvattajan suosituksesta kokeilimme biomiliä. Siinä on hyvä lihaprosentti ja imeytyvyys 85%.

Olen huomannut, että ruokaa kuluu vähemmän ja ulosteen määrä on pienentynyt. Ruoka myös maistuu meidän tytöille oikein hyvin vaikka vähän nirsoja ovatkin. Voin suositella!

Huh! olipas siinä mainosta ;)

Orijen

Orijen on laadukasta ja toiminut meillä erittäin hyvin. Se ei sisällä viljaa (eli sitä koirille turhaa höttöä) lainkaan, vaan lihaa ja kasviksia senkin edestä. Myös Acanalla on viljattomia vaihtoehtoja, normi-Acanan kaura sai meidän koirien mahat turhan ruipelille. Kumpaakin saa Acana-verkkokaupasta ilman toimituskuluja kotiovelle saakka.

PARAS

Kyllähän jos ihan rehellisiä ollaan ja halutaan parasta koiranruokaa etsiä, se valitettavasti löytyy vain eläinlääkäreiden hyllystä ja hintakin on sen mukainen.
Se mistä se hinta tulee, on laatu. Eli mistä raaka-aineista ruoka on valmistettu ja miten. En sano, että kaikki muut ruuat olisi huonoja ei todellakaan, mutta jos parasta lähdetään hakemaan ei muuta kun noukka kohti eläinlääkäriä. Ei eläinlääkärissä suota suositella vain jotain tiettyjä ruokia oli koira sitten aivan terve tai sitten allerginen kuin siili.
Kysymyshän kuului, että mikä on paras koiranruoka, vaikea sanoa, sehän on ihan koira kohtaista, mutta kyllä varmasti Specific ja Virbac on hyvinkin kovinta kärki kastia laadullisesti.
Toinen asia mikä kannattaa ottaa huomioon ruokaa valitessa on se; Ruuat mitä eläinlääkäristä myydään eivät yleensä maksa paljoa enempää kuin muutkaan eläinkaupan ruuat, mutta niiden kulutus on yleensä paljon pienempi kuin ns. halvemilla ruuilla ja tästä yleensä tulee vain säästöä pitemällä aikavälillä.

lisäys

Lisätään nyt vielä Hillsit ym. muut eläinlääkäreiden ruuat listaan, niin ei tule väärinkäsityksiä. Nuo kaksi aikaisemmin mainitsemaani olivat vain esimerkkejä laadukkaista ruuista.

Ps. En ole eläinlääkäri, enkä työskentele eläinlääkärissä, enkä kyllä itse asiassa edes tunnekaan ketään sellaista kovin hyvin, eli tämä ei ole mikään mainospuhe. Puhun vain oman kokemukseni puolesta, jota on koirien kanssa kertynyt jo kohta 30 vuotta, tässä reilun 50 elinvuoden aikana.

ruokien vertailua

Täältä löytyy koiranruokien vertailua ja laatuluokittelua: http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/index.php

Meillä toimii

Ehdottomasti parhaiten toimiva ruoka on ollut tähän asti Happy Dog. Saatavuus välillä hankalaa, jouduin hakemaan pidemmältä. Mutta nykyään on paikkakunnalla jälleenmyyjä ja sekin ongelma poistui.
Musch koiran raakaruokinta ja nappulat sopii melkein kaikille ja on varmasti hyvälaatuinen.
Laadukkain ja toimivin on meillä ollut biomill complete 43€/15kg. Pa***t kiinteitä ja pieniä. Korvatulehdukset loppuivat myös.
Acana on meilläkin toiminut oikein hyvin jo monta vuotta Turkki kiiltää ja ulosteet on pieniä ja koira voi hyvin.Nyt hiljattain ovat vielä tehneet acanaan sellaisen uudistuksenkin myös,että ovat alkaneet pakata muonan ilmatiiviiseen pakkaukseen, ilmeisesti sen vuoksi ettei varastopunkkikaan pääsisi muoniin menemään,joka usein kuivamuonien riesa juuri on.Ja miten ihanan helppoa on sekin tosian sitten myös,että posti kuljettaa muonasäkin suoraan kotiovelle ilman toimituskuluja.
Tosin meilläkään ei yksin pelkästään kuivamuonaa vaan syötetä, vaan sen ohessa kyllä annetaan sitten muutakin ruokaa myös,kuten kunnon tuoretta lihaa sekä välillä kanamunaa,luonnon jogurttia ja muuta vastaavaa myös.
Laadukkain ruoka on edelleen se oikea liha. Ei mitkään nappulat korvaa lihaa ja luita
Saksalainen Happy Dog on meillä parhaaksi todettu.
Etenkin jos on isoja koiria, Happy dog on ainoa ruokalinja jonka pentu ja juniori ruuassa on huomioitu ison koiran kasvuvaiheen alhainen proteiinin tarve.

Laadukas ruoka ja siinä perus eläinkauppanappulan hinnassa n. 50e/15kg

http://fi.happydog.de/

Suosittelen tutustumaan.
Oliver´s

Lihapitoisuus ennen kuivausta; Kana, kalkkuna ja ankka 68 % - kala 3 %

Lihapitoisuus kuivauksen jälkeen; Kana, kalkkuna ja ankka 47% - kala 5 %

lisätietoja esim koiramaailma.fi
Ei voita oikeaa lihaa
Mä vähän epäilen noita Oliver'sin lihaprosentteja...

Miten kalaa voi olla kuivattuna ENEMMÄN kuin ennen kuivausta, jossa suurin osa sen painosta haihtuu vetenä ilmaan?
KAnnattaa kokeilla BARFfausta. Eli raakaruokintaa, myydään eläinkaupoissa valmiita pötköjä joihin on jauhettu kaikki valmiiki, valinnan varaa hyvinvarustetuissa eläinkaupoissa on paljon !

Muistathan totutella koiran uudeen ruokaan eli syötä
n.1.-3. päivä 25% uutta ruokaa loput vanhaa
4.-6. päivä 50% uutta ruokaa ja
7.-9. päivä 75% uutta
ja sitten alat syöttää 100% uutta ruokaa ;)
Royal Canin ainakin meillä menestyy, lisäksi välillä lihaa ja luita.
Mikäli haluaa antaa koiralleen laadukasta ruokaa suosittelisin raakaruokaa. Eteenkin liikkuvalle ja urheilevalle koiralle. Nappuloilla ruokittu koira alkaa vuo 7 vuoden iässä näyttämään vanhuuden merkkejä, raakaruualla ruokittu vasta vuosia myöhemmin. Minusta tämä kertoo jo paljon. Jos ei halua pelkkää raakaa lihaa ja kasvissosetta antaa voi toki antaa osan nappulaa myös. Minulle oli hyvin avartavaa lukea "koiran luonnonmukainen hoito" -kirja. En nyt muista kenen kirjoittama, mutta täyttä asiaa. Suosittelen myös aloittamaan ruokinnan osaavan ja asiasta tietävän avulla. Esimerkiksi: http://koirapaivakoti.fi/ruokavalioneuvonta
Ehdottomasti Vom og hundemat.

Kyseessä on ns. barffaus- eli raaka ruoka. Kaikkia Vom og Hundemat –tuotteita voi käyttää lisäravintona, ja sopivat myös täysravinnoksi. Vom og Hundemat –tuotteisiin ei ole lisätty maku-, väri- tai lisäaineita. Ei sisällä säilöntä-aineita eikä niihin ole lisätty nesteitä, kuten vettä.

Koirasi hyödyt:
- Hyväkuntoinen turkki ja tassut
- Tehokkaampi ruuansulatus
- Nopeampi palautuminen rasituksen jälkeen
- Lisääntynyt kestävyyskyky
- Vähemmän loukkaantumisia

Erinomaista koirille, joilla on:
- Allergia
- Iho - ja turkkiongelmia
- Tassuongelmia
- Lihas - ja luusto-ongelmia
- Suuret ja/tai haisevat ulosteet

Pakkaukset: 500 g:n, 1 kg:n, 5 kg:n ja 20 kg:n. Kyseessä on siis jäädyke.
etsiä koiralle parhaiten sopivaa ruokaa? Ei se kaikkein laadukkain ole välttämättä se sun koiralle sopivin.
Meillä toimii hyvin 50/50 ruokinta eli aamulla 500g jauhelihaa (jäisenä)tai palalihaa sulana+öljy ja merilevä ja illalla 5dl Orijen kuivamuonaa (adult 6 fish tai regional red). Talvella korvaan jauhelihan usein lihaisalla rasvalla. Lisäksi saa ruuan tähteitä yms. (sakemanni)
Tuo Koiran luonnonmukainen hoito-kirjahan on lähestulkoon täyttä puppua!
Carni love tai more
taste of wild!
Parasta ruokaa koiralle on sama mitä itse syöt.Kaiken maailman raksut saa unohtaa kokonaan.Meillä koirat aina olleet terveitä, vahvoja ja hyvinvoipia.Pelkästään kotiruokaa.Nää raksu jutut on vaan lemmikkieläinkauppojen rahastus.Mietippä itse, jos syöt aina samaa ruokaa?Koira tarvitsee myös vaihtelua ja vaikuttaa myös mielenhyvinvointiin.
"Parasta ruokaa koiralle on sama mitä itse syöt"

Vähintään joka kolmannen koiranpitäjän kohdalla näin ei ole. Sipsit, karamellit, einespizzat ja limunaati ovat monelle (nuoremmalle) se ravitsemuksen perusta.

Itse olen syöttänyt niitä (kaameita) kuivamuonia lähinnä pentuiässä. Kun koira alkaa olla lopullisessa korkeudessa on siirrytty oikeaan ruokaan, joka meidän kohdalla on kalaa, lihaa, ruoantähteitä, jne. täysin kuitenkaan kuivamuoniakaan unohtamatta.
 /   /  /  / Kaikista laadukkain koiranruoka?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta