Talenom / tilitoimisto

Millainen maine?

Hei,
Olen suunnitellut vaihtaa Talenomille töihin. Ennen lopullistä päätöstä haluaisin kuulla kommentteja ko. yrityksestä. Erityisesti pyydän kommentteja niiltä, jotka ovat jo töissä tai ovat olleet töissä. Ilmapiiri, palkkaus, työmäärä, johto jne kiinnostaa...

37

19620

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • debetkredit111

      Nostetaanpa tämä ylös. Eli itseäkin kiinnostaisi ko. asiat. Avoimia paikkoja näyttää Talenomilla olevan jatkuvasti tarjolla.

    • Minä

      Itsekin olen hakenut Talenomille töihin, onko kukaan ollut/onko tällä hetkellä siellä töissä?

    • Minä myös

      Minäkin hain Talenomille töihin. Pääsikö joku sinne, tai onko kenelläkän vieläkään kokemuksia Talenomista työnantajana?

    • anon_jesus

      Työntekijöiltä ja entisiltä työntekijöiltä on kielletty ko. firman haukkuminen/kehuminen erilaisin sopimuksin ja uhkasakoin. Tästä johtuen vastauksia ei täältä löydy.

    • sattuuko

      Talenom ei noudata mitään työehtosopimusta eikä luottamusmiehestä tai –valtuutetusta ole tietoakaan, tämä on aika erikoista kun Oulun toimipisteessäkin on yli 200 työntekijää. Työsopimuslain vähintä määrää sentään noudatetaan pitkin hampain ja omia tulkintoja tehden. Työsopimuksiin pitää useissa tehtävissä hyväksyä maksimipituinen (6kk) kilpailukieltoehto joka on uhkasakon voimalla estävinään siirtymisen kilpailijan leiriin.

      Tehokkuus on laitettu kaiken yläpuolella niin että työntekijät vedätetään välillä aivan äärimmilleen. Uusia koeajalla olevia kirjanpitäjiä uhkaillaan ainakin epäsuorasti töiden loppumisella jos laskutusaste ei täyty. Vasta-alkajan laskutusastetta tietenkin vertaillaan pahimpaan orjapiiskurityyliin monia työvuosia kokeneempien työntekijöiden tuloksiin. Töitä tehdään robottimaisesti jättimäisessä avokonttorissa ja paine on kova. Tätä yritetään kompensoida hassunhauskoilla viikko-infoilla ja jouluna saatavilla torttukahveilla. Johtoryhmän kääriessä kermat päältä meno on jokseenkin irvokasta. Talenomilla onkin jatkuva rekrytointi päällä, eikä tämä tosiaankaan kerro vain kasvusta vaan lähinnä työntekijöiden suuresta vaihtuvuudesta. Samanlaisia kokemuksia kuulee useastakin eri suunnasta jos kyselee alan ihmisiltä.

      Tietojärjestelmiä, menetelmiä ja sertifikaatteja mainostetaan luonnollisesti asiakkaille suurin ylisanoin, mutta todellisuudessa ohjelmistot ovat osin ikivanhoja ja tehtäväänsä täysin kömpelöitä. Eri kirjanpitäjät kirjoittavat asiakkaan liiketoiminnasta notepad-tyylisesti irrallisia ohjelauseita, näitä poistellaan ja muokkaillaan miten sattuu eikä ohjeille ole olemassa mitään hallittua käytäntöä. Tästä seuraakin usein virheitä kiireessä ja kovan paineen alla kirjanpitoa tehtäessä. Näiden virheiden selittely asiakkaalle paskapuhein onkin sitten ihan oma juttunsa. Myyntiä tehdään aggressiivisella puhelinmarkkinoinnilla johon monet yritykset haksahtavatkin, hinnoittelu tietenkin alakanttiin ja jatkuvilla lisätöillä tehdään se loppurahastus.

      Sitten on vielä tämä uskonnollisuus eli omistus- ja hallintoporras on täysin lestadiolaisten käsissä. Tämä näkyy luonnollisesti pyhätöiden kieltona, alkoholittomina juhlina/tilaisuuksina jne. Vaikka meikittömiä/korvakoruttomia naisseurueita löytyykin kahvipöydistä jonkin verran, niin firmalle voi antaa kuitenkin pisteitä siitä että rivityöntekijöitä palkataan myös uskontokuntaan katsomatta. Valitettavasti tämä ei taas koske ylempää johtoporrasta eli sinne pääsemisessä usko mielikuvituskaverin olemassaoloon on aikalailla 100% pakollinen. Tämän takia Talenomilta onkin lähtenyt päteviä/osaavia tyyppejä pois koska uralla eteneminen pysähtyy täysin jos ei vaunupaikkaa löydy vuosittain suviseuroilta.

      Osa työntekijöistä on kuitenkin kohtuullisen tyytyväisiä asemaansa joten ei firmaa voi kokonaan lytätäkään, johtuneeko sitten alistuneisuudesta vai alan työtilanteesta siitä jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä.

    • Kaivokatu8

      Huh, siinäpä pörssiyhtiön menoa. Selvästi sisäpiiritietoa on.

    • Talenomilainen

      Talenom on kyllä huippu työpaikka! Pari vuotta itse olen ollut ja olen kyllä tykännyt. Kuulee sitä välillä kuinka paska paikka on mutta itse en ole huomannut, eikä kukaan mukaan meidän tiimistä. Johtuukohan siitä että me teemme työt sillä menttaliteetillä että siitä meille maksetaan? Toimitusjohtajakin on varmasti täysin erillainen kuin yhdessäkään pörssiyhtiössä. Erittäin ihmisläheinen! :)

      • Noletamilainen

        Talenom tekee monet asiat oikein mutta henkilöstöjohtaminen ei valitettavasti ole yhtiön parasta antia. Nyt yhtiön listautumisen jälkeen se vähäkin inhimillisyys jota yhtiössä on joskus ollut on kadonnut. Valitettavasti tämä on liian yleistä monessa pörssiyhtiössä.


    • Forum24

      Olen aivan varma että tämä mielipidekirjoitus Forum24:ssa kertoo Talenomista:


      Helvetillisen työelämän inspiroimana | 2016-04-27

      Tilinpäätösaika kestää alkuvuodesta neljä kuukautta, jolloin ylityöt ovat arkipäivää.
      Sinä teet työt, mutta sinun rahatilannettasi se ei paranna, jos toimistossa on käytössä ”liukuva” työaika.
      Lue työsopimus tarkkaan ja varmista liiton juristilta, mihin sitoudut. Suullisiin sopimuksiin älä luota!
      Kevätauringon aikaan tehdyt ylityötunnit, siis ne ”liukumat”, voit saada vapaana syksyllä räntäsateiden aikaan, tunti tunnista -periaatteella. Houkutteleeko? Jos ei, kieltäydy ylitöistä!
      Tällä alalla työntekijän taloudelliset heikennykset ovat jo käytössä.
      Tulojesi heikennykset vaikuttavat etuisuuksiisi ja lopulta eläkkeeseen. Liity heti ammattiliittoon!
      Johtamisessa näissä piireissä ei ole ammattitaitoa. Johtamistavat ovat pelolla ja käskyttämisellä johtaminen, äärimmäisellä kontrolloimisella täydennettynä, ei siis tätä päivää.
      Työntekijä on tunteva ihminen, joka luovuttaa ammattitaitonsa ”vaativaan asiantuntijatyöhön” ansaitakseen vaatimattoman elämisen.
      Voit joutua esimiehesi kiusaamaksi: hän voi esimerkiksi arvostella persoonallisuuttasi.
      Työpanostasi hän vähättelee valheillaan kyseenalaistaen työkykysi. Taloudellisilla tiedoilla mitattuna työkykysi kertoo päinvastaista.
      Pirunkirjat lukeneen esimiehen suulliset ”sopimukset” menevät siten, että jos se olisi sinulle eduksi, siitä ei ole sovittu. Jos taas suullinen ”sopimus” on sinulle epäedullinen, todellisuudessa asiasta ei ole edes keskusteltu, siitä väitetään sinun kanssasi sovitun.
      Sopimukselle lienee vieläkin olemassa kriteerit ja molempien pitänee tietää, mistä sovitaan. Se täytyy molempien hyväksyä ennen kuin se on ”sopimus” – eikö niin?
      Tietysti esimies kiistää kaiken, valehtelee, uhrilla on todistustaakka.
      Ongelma aiheuttaa kiusatulle inhimillistä kärsimystä, ellei satu olemaan kivestä tai puusta veistetty. Yhteiskunnalle ongelma tulee kalliiksi kiusatun sairasteluna ja lopulta työkyvyttömyytenä.
      Ummehtuneessa ilmapiirissä avointa keskustelua ei sallita eikä eriäviä mielipiteitä suvaita. Et saa edes tilaisuutta oikaista valheellisia väitteitä.
      Konfliktitilanteessa esimies vähättelee ja kieltää kokonaan oman osuutensa. Tällaisessa työyhteisössä luottamustoimiin ei löydy vapaaehtoisia, vaan esimies valitsee itselleen soveliaimman henkilön kyseiseen tehtävään.
      Henkilöstö vaihtuu tiuhaan ja työntekijät päätyvät ”uusiin haasteisiin” yrityksen toimintatavoista motivoituneina.
      Rehellisyys, tasapuolisuus ja oikeudenmukaisuus ovat arvomaailmastani työelämään hyvin soveltuvat perustat.
      Ikävä kyllä ne ovat perin epämuodikkaita tänä ahneuden, viekkauden ja valehtelun aikakautena. Kuullun ja luetun ymmärtämisessä minulla ei ole vikaa, valehtelun ja viekkauden ymmärtämisessä suurestikin.
      Jos tilitoimistotyö kuitenkin kiinnostaa, saat monipuolista kokemusta erilaisten yritysten asioiden hoidosta.
      Ota oppi, mutta älä tuhlaa koko elämääsi tehden todella paljon töitä ja saaden mitätöntä palkkaa ”vaativasta asiantuntijatyöstä”.

      Helvetillisen työelämän inspiroimana


      https://www.forum24.fi/sivut/artikkeli/11767/Haaveiletko-tilitoimistourasta

    • semmostaseon

      Kyllä tuo kirjoitus kertoo jostain ihan toisesta yksityisestä tilitoimistosta.. Kyseinen esimies/johtaja varmasti tunnistaa itsensä.. :)

    • RaijaM

      Mistä se työntekijöiden jatkuva vaihtuvuus Talenomissa kertoo?

      • 393939

        Tuolla on pitempi kirjoitus joka avaa tuota asiaa, päättyy sanoihin...

        "Jostain syystä en ihmettele, että Talenomilla vaihtuu henkilöstö ihan jatkuvasti. Yhteyshenkilöni katosi jonnekin ilmoittamatta lähdöstään. Toimistopäällikkö Jouni on vaihtunut jossain vaiheessa toiseen henkilöön. Minulle Talenomin sopimuksen tehnyt myyjä lähti seuraavalla viikolla."

        http://prepsikka.fi/blogi/perintafirman-verikoirat-toivottavat-hyvaa-joulua/


    • eteläsuomalainen

      Voin allekirjoittaa nämä kokemukset Talenomista, työn määrä on hullu ja koko ajan nousussa. Itse siirryin urallani vielä esimiesasemaan ja se olikin sitten viimeinen tikki. Työpäivät venyivät ylipitkiksi ja kokonaistyöajalla kun mentiin, niin voivoi. Lähdin heti ensimmäisen mahdollisuuden tullessa enkä ole katunut. Ihan paska lafka.

    • Uran

      Tämähän on suoraan kuin kirjoitus kilpailijan leiristä, joka alkaa kirjaimella A. Samaa paskaa siis mutta eri brändin alla.

      • SamaaTuutinTäydeltä

        Se A vasta onkin hämäräfirma, oikein pöytälaatikkofirma, jossa puhutaan kaikkea perätöntä paskaa muista, viattomista ihmisistä!

        Ja oliko tämäkin joku hämärä lestafirma?!


    • Hämäräpulju

      Yritys A:

      - työhuoneissa ei ole ainuttakaan työntekijää
      - työilmoituksessa ja haastattelussa kerrotaan vakituisesta työpaikasta-> työsopimusvaiheessa vakituinen onkin yhtäkkiä korvattu määräaikaisella työsopimuksella -> määräaikaisuuden loppumispäivämäärää ei ole ilmoitettu
      - työsopimuksessa on määritelty jos menet kilpailevalle työnantajalle joudut x kuukauden sisällä maksamaan y-summan (edelleen, työsopimuksessa ei loppumispäivämäärää eli voidaan vaikka seuraavana päivänä kirjata jälkikäteen loppumaan parin päivän päästä=yritys yrittää tällä tavoin rahastaa ja kusettaa)
      - jokainen viaton työnhakija on heillä määritelty kilpailijaksi, joka yrittää varastaa yrityksen tiedot

      - ennenkaikkea; tämä yritys keksii täysin hatusta perättömiä väitteitä työnhakijoista, yrittää mustamaalata viattoman työnhakijan, syyttömästä yritetään tehdä syyllinen ja rahastaa tällä ja ennenkaikkea YRITTÄVÄT TUHOTA MAINEENNE perättömillä jutuilla!!!!

      • Tositietoa

        Yritys A:n siirtynyt

        Ei kyllä pidä noista mikään paikkaansa, muuta kuin tuo kilpailukielto. Kilpailukielto on alalla yleinen, koska palvelu yleensä henkilöityy ja asiakkaat haluaisivat lähteä hyvän kirjanpitäjän/palkanlaskijan mukana uuteen tilitoimistoon.


      • Anonyymi

        Kyllä kilpailukieltosopimus peruskirjanpitäjän tai palkanlaskijan hommia tekevälle on täysin perusteeton. :D Siihen tulee olla todella, todella pätevät perusteet, että työnantaja voi sellaisen ehdon tehdä. Esim. tulisi olla jossain määrin niin erityistä asiantuntemusta vaativassa työssä (verrattuna esim. yrityksen muihin työntekijöihin). Yksilöllä on oikeus hankia elantonsa sieltä mistä haluaa, eikä rivityöntekijän työpaikan vaihdosta voi estää tekemällä kilpailukieltosopimusta ilman todella päteviä perusteita. Sinun mainitsema syy ei ole pätevä millään muotoa. Tai voihan sen sopimuksen tehdä, mutta jos/kun sen riitauttaa, niin fakta on se, että se kielto todettaisiin perusteettomaksi. Kannattaa selvittää missä tilanteessa työnantaja voi tuollaista vaatia. Kyllä on nimittäin aika rajatut mahdollisuudet.


    • Zeus66

      Palkanlaskennassa surkea pulju. Onko vika työnantajan, että ovat valinneet kyseisen firman.

      • ansassa

        Palkanlaskenta toimii liian vähillä resursseilla ollakseen laadukasta. Jokaisen palkansaajan jonka palkat lasketaan siellä tulisi olla erittäin tarkkana siitä että laskenta on oikein.


    • Anonyymi

      Kokemuksia toimistohommista Talenomilla? Paikka auki, mutta kun näitä lukee ei todellakaan tee mieli ko. firmaan. Tälläkin hetkellä lestoilla töissä, onneksi pääsen kohta pois kun määräaikaisuus päättyy...

      • Anonyymi

        Riippuu nyt varmaan mihin kaupunkiin ajattelit hakea. PK-seudulla ainakin kirjanpitäjille on sen verran työtä, ettei todellakaan tarvitse missään kyykytyspaikassa olla ellei nyt itse välttämättä halua. Lisäksi ne päivät alkaa olla ohi kun tilinpäätöksiä hakataan iltamyöhään ilman korvausta. Nykyaikana ohjelmistot tekee 80% työstä joten ei ne päivät enää sillä tavalla veny.


      • Anonyymi

        Oulussa Talenomilla tstoassistentin paikka auki, sitä tässä mietin hakeako vai ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oulussa Talenomilla tstoassistentin paikka auki, sitä tässä mietin hakeako vai ei.

        Jos sinulla on nyt vakkari työ ja ok palkka sekä työkin ihan siedettävää, kannattaa ehkä Talenom jättää väliin. Jos kuitenkin haet, niin laita palkkatoiveeksi summa johon olet vielä parin kolmenkin vuoden päästä tyytyväinen, alalla kun ollaan joissakin firmoilla vähän nihkeitä tarkistamaan palkkaa vaikka osaaminen ja tehokkuus olisi selvästi parantunut. Älä suostu siis mihinkään harjoittelijan palkkaan jota luvataan (ehkä) joskus tarkistaa, tai sitten ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos sinulla on nyt vakkari työ ja ok palkka sekä työkin ihan siedettävää, kannattaa ehkä Talenom jättää väliin. Jos kuitenkin haet, niin laita palkkatoiveeksi summa johon olet vielä parin kolmenkin vuoden päästä tyytyväinen, alalla kun ollaan joissakin firmoilla vähän nihkeitä tarkistamaan palkkaa vaikka osaaminen ja tehokkuus olisi selvästi parantunut. Älä suostu siis mihinkään harjoittelijan palkkaan jota luvataan (ehkä) joskus tarkistaa, tai sitten ei.

        Ihan surkea firma. Kaikki työntekijät on aivopesty "yhteinen ihana talenom" periaatteeseen eikä sanallakaan saa puhua ääneen firman epäkohdista tai tulee lähtö. Johtaja ja esimiestasolla vedetään yhtä köyttä eikä oteta kuuleviin korviin palautetta toiminnasta tms. vaan puolustellaan jo firmassa monta vuotta työskennelleitä "kavereita".Koulutus myös täysin ala-arvoista. En suosittele työpaikkana kenellekkään.


    • Anonyymi

      Tässähän tulikin jo sen verran tietoutta, että unohdan suorila käsin Talenomin Trainee ohjelman... Olenkin tätä miettinyt, että kovin on usein paikkoja haussa ja se yleensä kertoo huonoista työoloista, kun työntekijät ei pysy... Yleensä L yrityksissä on juurikin tämä huono johtaminen ja rahan kääriminen omaan pussiin... joten ei kiitos.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tilitä tänne, tää on auki 24.

    • Anonyymi

      Updatena. Älkää menkö talenomille töihin. Aivan ala-arvoista ihmisten käsittelyä. Ihmisiä lappaa solkenaan burnoutin ja huonon johtamisen vuoksisaikulle. Kirjanpidossa kovat tavoitteet ja kalenterit täynnä. Palkanlaskennassa liian isot asiakaslistat ja revitään tekijän selkänahasta kaikki irti. Jos mahdollista, kiertäkää kaukaa.

    • Anonyymi

      Erään kaupungin yksikössä työskentelee aika kummallinen tyyppi, joka on tosikko ja suuttuu tosi herkästi.

    • Anonyymi

      Kiertäkää kaukaa, sekä työntekijät että asiakkaat. Henkilöstö vaihtuu jatkuvasti. Kokeneet kirjanpitäjät lähtevät muualle, koska haluavat tehdä kirjanpitäjän työtä, eivät myyjän työtä myyden kaikenmaailman konsulttituotteita asiakkailleen. Traineesta tulee uutta kokematonta porukkaa, osa pysyy jonkun aikaa, osa ei sitäkään vähää. Osaaminen heikkenee koko ajan kun kokenut kaarti lähtee muualle, eikä vastaavia tekijöitä tule tilalle. Asiakkaan näkökulmasta myös hyvin ongelmallista, kun kirjanpitäjien osaaminen on ohuella pohjalla. Esimiestyöskentely ala-arvoista, alaisia pelotellaan ja vähätellään, mitään kritiikkiä ei siedetä. Pitkät sairauspoissaolot ovat arkipäivää. Tiedän useamman, jonka terveyden ja itsetunnon kyseinen paikka on tuhonnut.

    • Anonyymi

      Tällä hetkellä asiakkaat lähtevät joukoin, sillä Talenomin kuukausittaiset ilmoitukset laiminlyödään, kirjanpito tehdään virheellisesti, osaamista ei vain ole tarpeeksi. Tilinpäätökset puutteellisia tai niitä ei edes tehdä, jollei asiakas pyydä. Olemme usean yrityksen kanssa hakemassa oikeudellista päätöstä eri asioihin liittyen eli en voi suositella työpaikkana. Katoavat aineistot, sähköpostit ja tekijät kuin tuhka tuuleen eikä vastuuta kanna kukaan.

      • Anonyymi

        Täällä yritetään kerätä näitä kärsijöitä (lue yrittäjiä) ryhmäkanteeseen....


    • Anonyymi

      Todellakin huonot esimiehet, äkäisiä naisia nostettu esimiehiksi ja puhuvat pahaa työntekijöistään selän takana. Olen töissä Talenomilla ja kuullut itse.
      Toinen asia juurikin tuo konsulttituotteiden myyntityö asiakkaille kuukausittaisten huolenpitosoittojen aikana. Soitellaan vähän väliä asiakkaille joiden asiat ovat ihan kunnossa ja bisnes pyörii. Ei mitään tarvetta millekään palvelupaketeille, ylimääräisiä kuluja vain asiakkaille.
      Kolmas asia palkan pienuus laskutusmäärään nähden. Talenomilla vaaditaan vähintään 12 000 euron kuukausilaskutusta kirjanpitäjältä. Tästä voisi ihan hyvällä omallatunnolla maksaa 4000-4500 euron kuukausipalkkaa ja jäisi sivukulujen jälkeen vielä puolet voittoa yritykselle. Mitä vielä! Hyvä jos 3000 euroa suostuvat pitkin hampain maksamaan. Omistajien ahneus ajaa osaavat työntekijät muiden tilitoimistojen syliin. Esim Greenstep lupasi heti 200 euroa enemmän kuukausipalkkaa kun haastattelussa kävin.
      Eli parantamisen varaa löytyy monelta osa-alueelta. Enemmän rentoja miesesimiehiä näiden kierojen naisten tilalle, konsulttituotteiden myynti myyjille, palkkoihin automaatiokorotukset kun laskutusmäärät ylittävät tietyt rajat.

    • Anonyymi

      En voi suositella Talenomia työnantajana.
      Talossa olleena nähnyt kymmenkunta kollegaa vaihtavan työpaikkaa vuoden sisällä muualle ja kaikki samasta syystä liikaa töitä- työaikaan ja palkkaan nähden.
      Työntekijöiden "joustaminen" oli sääntö eikä poikkeus viikko tasolla ja ympäri vuoden, ei vain tilinpäätösaikaan. Kirjanpidon puolen työ ei sovi perheellisille ihmisille, sopii vain yksin eläjille, jotka joustivat koska kotona ei ole muita velvollisuuksia. Johtaminen oli huonoa; pelottelua, kirjanpitäjien syyllistämistä ja työntekijöille asetettiin ties mitä vaatimuksia esimerkiksi Talenom lupaa työnhakijoille etätyömahdollisuuden, tämän etätyöoikeuden esihenkilöt voivat myös ottaa pois työntekijältä millon vaan ja kuinka pitkäksi aikaa vaan- ilman hyvää syytä eli aivan turhaa mielivaltaista työntekijöiden kiusaamista mistä ei työnantajallekkaan ollut mitään etua. Talenomilla on myös ajatuksena saada työntekijät palaamaan toimistolle kokonaan mikä ei ole tätä päivää. Toisessa kommentissakin oli että kaikki suulliset sopimukset mistä oli työnantajalle hyötyö pitää ja kaikki mistä olisi ollut työntekijälle apua ei yhtäkkiä enään pidäkkään ja esihenkilöt väittävätkin " ei näin olla sovittu" vaikka kyllä selvällä suomen kielellä oltiin sovittu. Talenomin asiakkaat eivät kaikki saa luvattua asiantuntevaa palvelua koska suurin osa uusista työntekijöistä on täysin kokemattomia traineeläisiä ja eivät saa töissään tarvitsemaansa tukea, koska mentorit ovat itse liian kiireisiä painiessaan oman 30-40 asiakkaan salkun kanssa. Uusille tekijöille isketään täydet asiakas salkut käteen ja katsotaan miten käy, jotkut sairastuu ja jää sairaslomalle ja jotkut "joustaa" ja vaihtaa lopulta uusiin haasteisiin. Myynnin ja palkanlaskennan puolella työntekijöillä työhyvinvointi ymmärtääkseni parempi?

      • Anonyymi

        Tämmöstä se näillä ketjuilla varsinkin valitettavasti. Hiljattain tässä joku julkkis tuskaili kirjanpidon ongelmista ja totesi mm. tyyliin "mut kun ne nuoret tytöt siellä ei osaa..." Firmaa ei mainittu jutussa ja tätä samaahan on kaikkialla.

        Kyse oli muistaakseni ainakin suht simppelistä alv:n tulkintakysymyksestä ja miten toimitaan, mutta tähän vastaus kyllä löytyi ihan verottajan sivulta. Eikö sitten osata hakea vai onko haasteita luetun ymmärtämisessä ja mahtaako kaikki tietää edes mikä on KILA ym. Tämmöset voi olla junioreille vähän hankalia, mut kun valitettavan monella jo perusasiat, huolellisuus, tarkkaavuus ja deadlinet ihan hukassa. Eipä sitten hääppösesti toimi mentorointi ja kollegiaalisuus noissa. Tehdään mahdollisimman kovaa tulosta mutta tuo tyyli kostautuu ennen pitkää. Mun tekeminen ei kyl olis tota ja tiedän useita foorumeita mistä saa lisäinfo ja sitten tunnen kokeneita tekijöitä ja talousjuristeja, joihin voi luottamuksella ottaa yhteyttä.
        Mutta yhtä kaikki, eläkkeellä ollaan, ei tällanen moniongelmainen haisunäätä työhön sovi, ei edes yrittäjäksi.

        lajijasuris


    • Anonyymi

      Ristiriitainen kuvailee parhaiten kyseistä työnantajaa. Valmistaudu kyseenalaistamaan asioita ja miettimään tarkemmin ennen tekoihin ryhtymistä. Rivityöntekijän palkka on tietenkin niin vähän kuin mahdollista, koska voitonjako ja tulevaisuus pitää rakentaa vain tietyille ryhmille. Mutta samaa on tarjolla monessa, monessa paikassa. 7/10

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1945
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe