AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Oliko viisas teko

Oliko viisas teko

5 Vastausta 1 252 Lukukertaa
Tulimme lomalta mieheni kanssa , ja taloyhtiömme hpj oli leikkauttanut suoja-aitamme alle metrin mittaiseksi. Se oli 180cm korkea ja suojsi katseilta patiolla ollessamme.

Kyselisinkin nyt, että miten aitaa tullee jaksamaan, kun se oli kuiva jo lähtiessämme(eli kärsi kuivuudesta).Myös morsiusangervopensas oli rehevä, mutta sekin oli leikattu kantikkaaksi alle metrin mittaiseksi...Nyt se on aivan ruskea, ja pelkään, että se kuolee kokonaan. Puutarhankastelu on täällä kielletty kokonaan vedenvähyyden vuoksi.

Miten on, oliko aivan viisasta leikata pensaat tällä helteellä, kun ne kuitenkin tästä kuivuudesta ovat kärsineet?

Aitapensaat

Aitapensaat leikataan yleensä loppukesällä, jotta kesän kasvu ei ehtisi puutua. Alasleikkaukset, jota tässä on ehkä yritetty tavoitella, mikäli aita on leikattu noinkin matalaksi, suoritetaan taas mieluiten keväällä. Mikähän pensas mahtaa olla kyseessä? Pensaasta riippuen tuontyyppisellä leikkauksella voidaan saada erilaista kasvua. Kuolemaksi se ei ole, kaikki kärsivät nyt kuivuudesta ja itse asiassa kasville on parempikin, mitä vähemmän sillä on nyt haihduttavaa lehtimassaa.

alkup.

En tiedä pensaan nimeä, mutta siinä oli pieniä sinimustia marjoja kuin tertussa ikäänsä.

olisiko

marja- tai koristearonia?

alkup.

Aikani näitä sivuja selanneena, nyt voin kertoa, että pensas on isotuomipihlaja. Se oli n.2metrinen, ja se leikattiin 1m mittaiseksi. Nyt se on aivan ruskea.Toipuneekohan??

toipuu

Isotuomipihlaja on varsin sitkeä ja aggressiivinen.
 /   /  /  / Oliko viisas teko

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta