AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Mitä kaikkia voi B- kortilla ajaa?

Mitä kaikkia voi B- kortilla ajaa?

56 Vastausta 25 141 Lukukertaa
Eli mitä kaikkia B- kortilla ajaa? VOiko ajaa esim. matkailuautoa? Ja sitte että saako henkilöautoja "virittää"? Kun mopoja ei saisi.........

saa ajaa matkailuautoa

Jos matkailuauto painaa maksimissaan sen 3500kg, niin saat ajaa sitä B kortilla. Saa ajaa vielä mopoa ja traktoria. Jotkut isot mönkijät tarvii B kortin.

eii

traktoreita voi ajaa.. liikennetraktori vaatii c-kortin

Entäs "kevaria"?

Saakos B- kortilla ajaa kevytmoottoripyörää tai jopa isompia pyöriä? Ja saako sillä vetää matkailuvaunua?

Ei saa

Miksi tuollaista kysyt. Aina on moottoripyörät mainittu ajokortissa erikseen. Ennen vaan sai sen moottoripyörämerkinnän kun suoritti henkilöautokortin. Nykyään ei saa ilman eri opetusta ja tutkintoa. Kaikkeen oma tutkinto, paitsi E-kirjaimia voi saada useamman kerralla. Pelkällä B-kortilla voi vetää matkailuvaunua, riippuu auton ja vaunun koosta. Painorajoja en tähän ryhdy kirjoittelemaan, siitä on ainakin sata eri keskustelua käyty näillä palstoilla.
Moottoripyörällä ei saa vetää matkailuvaunua :D
Just niin:)
Kyllä saa ja niitä myöskin liikkuu suomen suvessa
Maatalous käyttöön rekistöröityjä traktoreita, mopoja, sekä kaikkia enintään 3500kg painavia paketti ja henkilö-autoja saa ajaa b-kortilla, ja yleisimmät asunto-autot paikaa alle tai enintään 3500kg

Henkilöauton

virittämisessä on rajana se että pitää mennä katsastuksesta läpi, mutta periaatteessa ei ole mitään ylärajaa tehoille.
Muistaakseni kuitenkin virityksesä on tietty prosenttimäärä mitä yeho saa nousta vakiojarruilla yms?
Haloo?.... Samat säännöt on niin mopojen kuin autojen kanssa jos mopo/auto menee viritettynä katsastuksesta läpi niin sillä voi ajaa.

Eli esim jos autoa virittää tehokkaammaksi niin jarrujen pitää tietenkin olla tehojen mukaiset jotta sillä voisi ajaa turvallisesti tiellä (maalais järki)

Jos mopoa virittää tehokkaammaksi niin pitää mopossa olla myös tehokkaammat jarrut... jos mopon teho on yli 4kW se pitää rekisteröidä mopon tehon mukaiseksi. Eli Mopo <4kW, Kevari (A1)< 25kW, A2 <35kW ja A 35kw-> Autossa ei siis ole suurinta sallittua teho määrää toisin kuin kaksi pyöräisissä.
Tehomäärää ja kaksipyöräisissä ovat yhdyssanoja.
autossa tehot saa olla ainoastaan 25% alkuperäistä suuremmat

Eiköhän

se ole näin, että:
B-luvat kattaa alle 3500kg ajoneuvon kuljettamisen, jos tuon yli menee niin se on kevyt kuorma-auto(alle 7500kg->kuorma-auto)
Myöskin saat vetää alle 750kg:n perävaunua.
Matkailuautoon tarttee C1:n tai C:n, riippuen massasta!
B-kortti antaa myös luvan ajaa MT-luokkaan kuuluvia ajoneuvoja (mopo,traktori,moottorikelkka).

Virittämisestä tiedän, että on tullut sakkoja, kun auton nopeus oli 350km/h, eikä sitä ollut muutoskatsastettu.

Jos tahdot ajaa matkailuautoa ja henkilöautoja, niin kannattaa hankkia suoraan BC-kortti.
Saa sillä B-kortilla kyllä vetää myös yli 750kg painoista perävaunua, kunhan perävaunu ei ole ajoneuvoa painavampi, eikä yhdistelmän kokonais paino ylitä 3500kg.

http://www.trafi.fi/tieliikenne/ajokortit_ja_tutkinnot/ajokorttiluokat#B
b-kortilla saa ajaa autoja (matkailu-, henkilö- ja pakettiautoja) joka saa painaa enintään 3500 kg ja enintään paikat kuskin lisäks 8 hengelle eli 9 hengelle rekisteröity. Lisäksi saa ajaa m ja t luokkaan luokiteltavia ajoneuvoja eli siis mopoautoja, mopoja, maatalouskäyttöön rekisteröityjä traktoreita, moottorikelkkoja, mönkijöitä, ja erillaisia työkoneita.
siis jos jos ostan asunto auton paino alle 3500kg niin b korttihan riittää ??
kokonais massa pitää olla alle 3500kg, eli auton+kuorman massa alle 3500kg.
se lukee rekisteri otteessa.
Mites ku hain eile mun väliaikasen ajokortin (B-kortti) ja siel ei oo mitää merkintää et saisin ajaa mopolla. Niin saanko ajaa sitä mopoa vai en. Oon lukenu et sais ajaa mut epäilyttää ku siit ei oo mitää merkintää kortissa?
Saa ajaa vaikkei ole merkintää. Maataloustraktoreitakin saat ajella.
Ei siihen tuu merkintää kortiin, jos et erikseen suorita niitä.
saat ajaa esim. yhdistelmää missä auto painaa 2000kg ja kärry 1500kg tai sellaista missä auto painaa 3500kg ja kärry 750kg ja myös mopoa,moottorikelkkaa ja traktoria(ei tieliikennekelpoista)
"saat ajaa esim. yhdistelmää missä auto painaa 2000kg ja kärry 1500kg tai sellaista missä auto painaa 3500kg ja kärry 750kg ja myös mopoa,moottorikelkkaa ja traktoria(ei tieliikennekelpoista)"

Kiinnittyi huomio tuohon "traktoria(ei tieliikennekelpoista)".
Kuljetin tavallisella maataloustraktorilla mökiltä roskia pois kaatopaikalle ja jouduin käyttämään osin myöskin 1+1-kaistaista valtatietä ( raj. 80 ).
Tarkoittaako tämä, että ajoin laittomasti?
Ei-tieliikennekelpoista traktoria saa kuljettaa "yleiseltä liikenteeltä suljetulla alueella" kuka tahansa 15 vuotta täyttänyt.

(Normaalia) Maataloustraktoria saa ajaa T-kortilla (tai millä tahansa muulla ajokortilla, paitsi pelkällä mopokortilla). Suurin sallittu nopeus enintään 40 km/t, ja saa ajaa kaikilla yleisillä teillä (paitsi moottoritiet, tai jos liikennemerkillä kielletty). Niin ja pitää olla rekisterissä ja vakuutuksissa...

Liikennetraktori on oma ajoneuvoluokkansa, jossa traktorin suurin sallittu nopeus on enintään 50 km/t ja ajamiseen vaaditaan C-kortti. Ne ovat yleensä maataloustraktoreita pienillä muutoksilla (vaihteisto 50 nopeudelle, lokarit ja jarrut yms). Moottoritiellä ei saa ajaa, koska silloin nopeuden pitäsi olla yli 50 km/t.

Lisättäköön vielä, että liikennetraktorin käyttöön maatalousajossa liittyy joitain poikkeuksia (muulla kuin C-kortilla ajaminen jne), jotka tosin ovat aika tulkinnanvaraisia.
"Lisättäköön vielä, että liikennetraktorin käyttöön maatalousajossa liittyy joitain poikkeuksia (muulla kuin C-kortilla ajaminen jne), jotka tosin ovat aika tulkinnanvaraisia. "

Tulkintaa löytyy monenlaisia, mutta joku oikeuden päätös en jaksa kaivaa) löytyy, jonka mukaan maatalousajossa liikennetraktorin ajoon piisaa T-kortti. Toisaalla sanotaan, että silloin kun tarvitaan liikennelupa niin tarvii C-kortin. Elikkä peltotielle soranajon saa tehdä T-kortilla ja tietyömaalla hiekanajo vaatii C-kortin (siis liikennetraktorilla). Tuota ei moni tiedä poliisista puhumattakaan. Polttoaine määräykset sitten vielä eri juttu.
Saako b-kortilla ajaa yli 1000 kuutioista moottoripyörää
Ei saa, tuhat kuutiota on melkoisen paljon, lähes kymmenen täysperävaunullista ajoneuvolastillista
Ei, b-kortilla saa ajaa mopoja, maataloustraktoreita, henkilö- ja pakettiautoja joidenka kokonaismassa saa olla enintään 3500kg ja saa kuskata 8 henkilöä (1+8)
minkä laisia mönkiöitä saa ajaa b ajokortilla ja mihin vaaditaan a kortti
minkä laisia mönkiöitä saa ajaa b ajokortilla: kaikkia, siis ihan kaikkia nelipyöräisiä

ja mihin vaaditaan a kortti : Kolmipyöräisiin mönkijöihin, jotka eivät ole mopoja
Saako Be-kortilla ajaa matkailuautoa joka painaa 3500kg ja on rekisteröity kuorma-autoksi? Vai tuleeko olla jo C?
1 Matkaliluatot eivät ole koskaan rekisteröity kuorma-autoksi vaikka ne painaisi vaikka kuinka paljon, ne on aina "henkilöautoja" ja lisätiedoissa lukee sitten tuo verovapaus.

2 jos auton kokonaispiano on 3500 kiloa, saa sitä ajaa B-kortilla.

3 Jos paina on 3510-7500 kiloa tarvitaan C1 kortti

4 Jos painaa 7510 tai enemmän, tarvitaan C-kortti

Ajokorttivaatimuskiin ei vaikuta siis se miksi auto on rekisteröity vain ainostaan se kokonaispaino
Saakos b-kortilla sitten ajaa viritetty mopoa, ilman että poliisin paikalle sattuessa lähtee autokortti?
Jos mopo luokitellaan virityksen johdosta moottoripyöräksi (muistaakseni kulkee yli 60km/h), niin silloin on ajokortitta ajo. Vätttämättä ei lähde ajokortti, mutta voi lähteä. Sakotkin/rekisteröinti/moottoripyörävero voivat olla mielenkiintoiset.
Kuni minuall on P-kortti, eli pahvinen leikkikortti niin saan siläl työtnää Plasto-Volviani pihassa
ei sitä kortilla ajeta, eikä vilkulla käännytä...
Ei niin, mutta se nyt on vain 20 päiväsakon arvoinen teko, jos ajaa ajoneuvoa, johon ei ole ajo-oikeutta

Tosin eipä noista poliisin antamista sakoistakaan tartte nykyjään välittää, ne kun ei vankeuteen mene, vaikka ei maksaisi
B kortilla saa ajaa kaikkia alle 3500 kiloa painavia moottoriajoneuvoja Eli B kortilla saa ajaa myös mootoripyörää elle se paina yli 3500 kiloa Ja Tämä on fakta!!!
"Ja Tämä on fakta!!!"
On vähän niinkuin mölliä, että esität tuon siinä kohdassa, jossa pitäisi olla linkki siihen tekstiin, josta käy ilmi perusteet väittämällesi.
Kun sinun päätöksesi ei ihan riitä tuohon...
Suomessa ei saa ajaa B -kortilla muita kaksipyöräisiä kuin mopoja. Jos matkailet Euroopassa, on tilanne toinen: joissain maissa B -kortilla saa ajaa kevytmoottoripyöriä. Näitä ovat Tsekki (vain skootterit), Italia, Latvia ja Espanja (jos ollut B-kortti vähintään 3 vuotta) sekä Portugali.
Mutta kolmipyöräisiä moottoripyöriä saa ajaa b-kortilla
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20110386?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=ajokorttilaki

4 § kohta 5

"5) B, johon kuuluvat:

a) ajoneuvot, joiden kokonaismassa on enintään 3 500 kg ja jotka on suunniteltu ja valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä;"

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021090?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=ajoneuvolaki

3 §

"Tässä laissa tarkoitetaan:

1) ajoneuvolla maalla kulkemaan tarkoitettua laitetta, joka ei kulje kiskoilla;"

Moottoripyörä on siis ajoneuvo ja B-kortilla saa ajaa ajoneuvoa, joka painaa alle 3500kg ja rekisteröity alle 8 matkustajalle.
Ajokorttilain saman pykälän alkuosa sulkee moottoripyörät pois tästä:

Ryhmän 1 ajokorttiluokat ovat:
1) AM, johon kuuluvat:
a) kaksi- ja kolmipyöräiset ajoneuvot (mopot), joiden suurin rakenteellinen nopeus on yli 25 km/h ja enintään 45 km/h; (28.12.2012/1081)
b) kevyet nelipyörät;
2) A1, johon kuuluvat:
a) moottoripyörät, joiden sylinteritilavuus on enintään 125 cm3, enimmäisteho 11 kW ja teho/painosuhde enintään 0,1 kW/kg;
b) kolmipyörät, joissa on kolme symmetrisesti sijoitettua pyörää ja joiden enimmäisteho on 15 kW;
2 kohdan c alakohta on kumottu L:lla 28.12.2012/1081. (28.12.2012/1081)
3) A2, johon kuuluvat moottoripyörät, joiden enimmäisteho on 35 kW, teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg ja joita ei ole muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli kaksi kertaa niin suuri; (28.12.2012/1081)
4) A, johon kuuluvat:
a) moottoripyörät niihin kytkettyine hinattavine ajoneuvoineen;
b) kolmipyörät, joissa on kolme symmetrisesti sijoitettua pyörää ja joiden teho ylittää 15 kW;
Saanko ajaa autolla?
Et tietenkään :)
saa jos olet tarpeeksi kännissä
Saako B-kortilla ajaa mopoautoa?
Saa.
Saako b kortilla ajaa 125 pyörää?
Onko se mopo?
Jos tarkotat piikkiä, ei. Vaaditaan edelleen vähintään A1.
Lisäten vielä 21 -vuoden iän.
Pakko tarkentaa että mopossa on dieselkone (aika epätodennäköistä) niin silloin saa ajaa vaikka se olisi 125 kuutioinen
Edelleen vaaditaan A1 -luokan ajo-oikeus. Eli B -luokan ajo-oikeudella et voi ajaa.
Kyllä nyt mopoon B-korttikin riittää, oli kuutioita vaikka kuinka
 /   /  /  / Mitä kaikkia voi B- kortilla ajaa?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta